Jurists kā aizmugure

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc cilvēkiem ir tendence iebaidīt ar juristu?
Visi šitie tekstiņi: Man jurists teica, Es ar juristu atnākšu kopsakarā ar domu Jūs man tūlīt dabūsiet.
Jurists pieaugušajiem ir tā kā bubulis maziem bērniem?
22.09.2015 09:40 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Tur jau ir tā lieta, ka nevar cilvēks būt izcils visās tiesību nozarēs. Ir juristi, kas ļoti labi "kož" krimināllietas, bet ģimenes tiesībās diezko spīdoši nav. Labam juristam ir svarīga reputācija, tādēļ labs krimināllietu advokāts strādās savā jomā un spodrinās savu tēlu tur, nevis ies visām pudelēm par korķi :)
Es arī darba jautājumos ļoti labi pārzinu 2 speciālos normatīvos aktus, un arī esmu konkrētos jautājumos atsēdinājusi "juristu". Nezinu vai viņa pa īstam bija juriste vai tikai sevi par tādu sauca.
22.09.2015 16:26 |

Reitings 252
Reģ: 21.06.2015
Scandinavian
Vai tu strādā juristu lauciņā?:-)
22.09.2015 16:54 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Starp citu, arī juristi paši daudz kur brauc ar to, ka viņi ir juristi, kur vispār neprasās profesijas pieminēšana. Teiksim, raksta sūdzību iestādei kā fiziska persona un parakstās vārds, uzvārds, jurists. Nu, tai iestādei taču pilnīgi vienalga, jurists vai zāles pļāvējs. Īpaši stulbi tas ir gadījumos, kad tādi sāk kačāt savas pravas, kuras viņiem šai gadījumā nemaz nav. Jurists, bet elementāras lietas nezin. :-D
22.09.2015 17:26 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Tas tāpat, ka cilvēks, zvanot uz kādu iestādi ārpus Rīgas, sarunu sāk ar frāzi: "Labdien es jums no Rīgas zvanu" :D tak kaut no Parīzes :D
22.09.2015 17:53 |

Reitings 10575
Rosssa, jā esmu juriste un tāpēc mani tracina tās piedraudēšanas. Tad man nākas atbildēt - diemžēl, es arī esmu juriste vai arī nu, droši nāciet/zvaniet, es arī esmu juriste. Nebaidos arī pateikt nu tad jums sūdīgs jurists.

Teiksim, raksta sūdzību iestādei kā fiziska persona un parakstās vārds, uzvārds, jurists.

:D šitādu parakstu man vēl, šķiet, nav nācies redzēt.
22.09.2015 19:36 |

Reitings 10575
Labam juristam ir svarīga reputācija, tādēļ labs krimināllietu advokāts strādās savā jomā un spodrinās savu tēlu tur, nevis ies visām pudelēm par korķi

Šis ir liels advokātu mīnuss un manu cieņu neizpelnās. Manā ieskatā, jurists puslīdz var bakstīties pa visiem lauciņiem, bet advokātam tas nav cienoši.
22.09.2015 19:38 |

Reitings 252
Es arī strādāju par juristi-advokāti. Teikšu tā, ka ne tikai ar jurista bubuli var iebaidīt cilvēkus, tas pats ir arī ar VID un bāriņtiesām, sociālajiem dienestiem. (t)
22.09.2015 20:35 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Labi ka pie mums nav kā ASV kur par nejaušu pieskāršanos var piedzīt naudu.
22.09.2015 20:45 |

Reitings 10575
Bāriņtiesas un sociālie dienesti jau tikai attiecīgajam kontingentam nostrādā, tie cilvēki vispār diezgan agresīvi un nihilistiski, bet VID.. nu jā! Man nesen viena sieviete par tiesu izpildītāju darbu pukstēja, lai arī pati kādreiz VID strādāja, nu tad izpaudos savos komentāros 8-) Agresīva sieviete pārvērtās par klusējošu uzklausītāju.
Rosssa, kādā sfērā Tu esi advokāte? Savs kantoris?
22.09.2015 20:55 |

Reitings 252
Scandinavian-esmu specializējusies vairākās jomās, jap kantoris savs.8-):-D
22.09.2015 21:54 |

Reitings 8068
Reģ: 10.01.2023
Veca diskusija, bet nesen kā viena Praija Elīna biedēja savu ex vīru ar ahujenno advokāti- Margaritu Selgu! Esot tāda vecene ar pautiem, ka vāks. Runā, ka saviem klientiem ir izdarījusi “pakalpojumu”- kam tur aizgādniecība pārtraukta, kam tur liegums tuvoties😁 un tik vulgāra esot. Tāds tādu atrod😁
😁 wuahahahaha
28.07.2025 23:58 |

Reitings 42
Reģ: 26.07.2025
Vārdotāja @ 28.07.2025 23:58
Veca diskusija, bet nesen kā viena Praija Elīna biedēja savu ex vīru ar ahujenno advokāti- Margaritu Selgu! Esot tāda vecene ar pautiem, ka vāks. Runā, ka saviem klientiem ir izdarījusi “pakalpojumu”- kam tur aizgādniecība pārtraukta, kam tur liegums tuvoties? un tik vulgāra esot. Tāds tādu atrod?
? wuahahahaha

Es uzmetu acis tai tēmai par to sievieti Praju. Tu un vēl kāda viena sieviete (bet varbūt esat viena un tā pati persona) esat apsēstas ar to Praju. Cerams, ka tas aprobežojas tikai ar forumu, bet, ja apsēstība ir arī dzīvē, tur būtu normāli piesaistīt juristu. Neviens bez jums nerunā par to Praju, visiem ir vienalga par viņu, neviens tādu nepazīst. Tu mēģini visur iepīt nepazīstamu personu, par kuru stāsti sliktas lietas, kas var būt, var nebūt patiesas, jo paļauties uz anonīmajiem profiliem, kas acīmredzami ir apsēsti, nevar. Pat ja tā Praja dara sliktas lietas, risinat savas problēmas privāti. Tur ir acīmredzami privātas nesaskaņas (vai varbūt nesaskaņas vispār ir tikai tavā galvā), jo tā sieviete ne ar ko neizceļas un neviens jūsu stāstu, par ko cepies, nezin.
29.07.2025 00:12 |

Reitings 8068
Kaaaarena @ 29.07.2025 00:12

Es uzmetu acis tai tēmai par to sievieti Praju. Tu un vēl kāda viena sieviete (bet varbūt esat viena un tā pati persona) esat apsēstas ar to Praju. Cerams, ka tas aprobežojas tikai ar forumu, bet, ja apsēstība ir arī dzīvē, tur būtu normāli piesaistīt juristu. Neviens bez jums nerunā par to Praju, visiem ir vienalga par viņu, neviens tādu nepazīst. Tu mēģini visur iepīt nepazīstamu personu, par kuru stāsti sliktas lietas, kas var būt, var nebūt patiesas, jo paļauties uz anonīmajiem profiliem, kas acīmredzami ir apsēsti, nevar. Pat ja tā Praja dara sliktas lietas, risinat savas problēmas privāti. Tur ir acīmredzami privātas nesaskaņas (vai varbūt nesaskaņas vispār ir tikai tavā galvā), jo tā sieviete ne ar ko neizceļas un neviens jūsu stāstu, par ko cepies, nezin.
izlasi diskusijas no gala😁 apsēstā Tu!
29.07.2025 07:36 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Lai panāktu "liegumu tuvoties", pietiek ar vienu policijas izsaukumu un policista aizpildītu veidlapu, kuru paraksta pieteicējs un teorētiski var pat laikam neparakstīt. Tas pamats tur vajadzīgs niecīgs un tam nav vajadzīgs advokāts.
Jāsaprot, ka vardarbība daudz biežāk ir izplatīta sociālā riska grupās, kurām piederīgās personas parasti neskries pie advokāta, lai risinātu šādu jautājumu.
Cita lieta, ka juridisko pakalpojumu sniedzējiem patīk palepoties, ka kaut ko panākuši arī gadījumos, kad jautājuma risinājums cilvēkam būtu tieši tāds pats arī tad, ja viņš neizmantotu juridiskos pakalpojumus. Tikai bizness.
29.07.2025 08:25 |

Reitings 465
Reģ: 28.01.2025
Scandinavian @ 22.09.2015 09:40
Kāpēc cilvēkiem ir tendence iebaidīt ar juristu?
Visi šitie tekstiņi: Man jurists teica, Es ar juristu atnākšu kopsakarā ar domu Jūs man tūlīt dabūsiet.
Jurists pieaugušajiem ir tā kā bubulis maziem bērniem?

Netaisās neko iebaidīt. Vienkārši saka ka atnāks ar juristu.
Patiesībā ar juristu atnākt vienmēr ir vērts. Pat ne tikai jurists. Jebkurš gudrs cilvēks no malas var dot kādu ieguldījumu. It īpaši ja ir kādā jomā speciālists.
Tā lietotu auto labāk pirkt ar kādu kas no malas un kaut cik ir braucis vai pat remontējis.
29.07.2025 08:30 |

Reitings 8068
patroneses @ 29.07.2025 08:30

Netaisās neko iebaidīt. Vienkārši saka ka atnāks ar juristu.
Patiesībā ar juristu atnākt vienmēr ir vērts. Pat ne tikai jurists. Jebkurš gudrs cilvēks no malas var dot kādu ieguldījumu. It īpaši ja ir kādā jomā speciālists.
Tā lietotu auto labāk pirkt ar kādu kas no malas un kaut cik ir braucis vai pat remontējis.
tikai no pieredzes varu teikt, ka teksts: es atnākšu ar juristu, var lielākoties beigties slikti- var “uzvilkt” otru pusi, līdz ar ko- var pieņemt nelabvēlīgu lēmumu.
29.07.2025 08:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits