Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

jùsu edienkarte :)

Reitings 172
Reģ: 16.03.2015
Dàmas,es te lasu,ka daudzas ar maziem lìdzekĺiem 100-150eur var mēnesi divatà paèst.Man interesè ko pèrkat,ko gatavojat?

Tas pats siers,piemèram,maz gabals maksà gandrìz 2eur un pietiek labi ja 2 dienas brokastìm ja abi sataisa,piemèram tostermaizes vakarà plus ja pa dienu vèl kádu maizíti.Es reàli vienai èdienreizei (ne visàm edienreizem) iztereeju kaadus 6.00eur ménesì nebùt 100eur neiekĺautos :D
Man interesee ko eedat- brokastis,vakarinjas ,pusdienas un kas ledusskapii vienmeer staav ko uzkost
17.09.2015 14:52 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Godīgi saku, ka nerēķinu līdzi izmaksas ēšanai uz 2 cilvēkiem, bet es brokastis neēdu, draugs ēd kukurūzas pārslas ar pienu, pusdienas es ēdu ārpus darba, draugs ēd no mājām paņemto vai arī ārpus darba, vakariņās mēdzam taisīt salātus vai kaut ko ātri pagatavojamu... Brīvdienās ēdam vēl savādāk :D
Ledusskapī vienmēr ir - piens, siers, kausētais siers, tunča konservi, mērces, kečupi, majonēze, citreiz kāda rezerve ar pusgatavu ēdamo, kas tikai jāuzcep vai jānovāra ;)
Saldētavā - pelmeņi, saldējums, ledus, zivju pirkstiņi

Un diezgan bieži ēdam ārpus mājas, bet tie nav restorāni un tā nav pārdomāta, veselīga ēdienkarte ;-)

Ja pa lielam rēķina, tad es viena jau darba dienās nedēļā apēdu ~15eiro... (t)
17.09.2015 15:00 |

Reitings 5632
Aaa...jā, margarīns un vēl sviests kulinārlietām :D bet es margarīnu lietoju tikai karstmaizēm un sviestu praktiski nelietoju :-P
17.09.2015 15:03 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Gan jau, ka var ļoti ietaupīt, ja tiešām skatās uz cenām, pati visu gatavo, nepērk pusfabrikātus un saldumus.
Man nav ne tādas pacietības, ne vajadzības.
Pārtikā tērējam kādus 500 eur noteikti. (tas ar visu alko un ēšanu ārpus mājas)
17.09.2015 15:06 |

10 gadi
Reitings 893
Reģ: 29.01.2009
Neēdu brokastis, jau ietaupu :-D. Mājās nav maizes, tā ka atkrīt arī pirkt kaut ko,kas būtu uz viņas jāliek. Parasti taisu tā, lai sanāk divām dienām un lai uz darbu var ko līdzi paņemt. Brīvdienās brokastīs ēdu pārslas ar pienu. Man liekas, ka pārtikai daudz mēnesī neiztērēju.
Ledusskapī vienmēr stāv piens, tomāti, olas, tomātu mērce, marinēti gurķi. Saldētavā gaļa, saldējums. Vairs nekas nenāk prāta :-D
17.09.2015 15:13 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Man liekas, ka tāds vidējais, ar ko var iztikt ir 200-300eur, ja visu gatavo mājās un lieto gaļu, dārzeņus, augļus un piena produktus. Par 100eur, kā jau izteicos blakus diskusijā, manuprāt normāli divi cilvēki paēst nevar.

Diemžēl mēs noēdam daudz vairāk, jo pusdienas vienmēr praktiski ēdam kafenēs, dažreiz arī darba dienās vakaros sanāk paēst ārpus mājas, un brīvdienās arī mājās nesēžam, attiecīgi, arī bieži vien mājās neēdam. Summiņa salasās baisa, līdzi neskaitu, bet es baigi par to neuztraucos, dzīvojam vienreiz :)
17.09.2015 15:15 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Man majas vienmer ir piens, auzu parslas un grikji. Viss parejais mainas. Maizi, margarinu, kkadus sierus utt neesmu pirkusi muzhibu.
Brokastis visbiezhak apleju auzas ar pienu, pievienoju riekstus vai bananu. Pusdienas visbiezak darzenji ar grikiem vai risiem. Vai vnk bez bez nekaa :D
un tad es edu augljus. Tie ari man vienmer kads majas. Bet nu, ar vienu, diviem dienaa pietiek
17.09.2015 15:16 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
100-150eur mēnesī uz diviem ir par maz. Es uzskatu, ka ar tādu summu pilnvērtīgi un sabalansēti paēst nevar.
17.09.2015 15:17 |

Reitings 5632
Ja skaita arī to, kas nav ledusskapī, tad vienmēr mājās ir arī makaroni, rīsi, musli, burciņas ar lauku labumiem, saldumi, daži dārzeņi, saldumi, graužamais utt :-D galīgā badā nevar nomirt, ja neiziet no mājās visu dienu...
17.09.2015 15:20 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Man atkal vispar nav lieka ediena majas. Ledusskapi vispar tikai piens :D
17.09.2015 15:25 |

10 gadi
Reitings 3782
man vienmēr ledusskapī stāv piens- to gan pati nedzeru bet dzer kaķene, viņa litru pa nedēļu izlok:-D
sviests (margarīnu nelietoju), biezpiens, krējums, majonēze, kečups, olas, kāds ievārījums, alus:-D kafijas krējums
protams maize, ēdu tikai baltmaizi, man po ka neveselīgi:-D
rīsi, griķi-ļoti garšo un makaroni, un protams kartipeļi
ā un traukā uz galda vienmēr stāv konfektes, šobrīd gotiņas
17.09.2015 15:26 |

10 gadi
Reitings 3782
un protams augļu traukā vienmēr kāds auglis stāv
17.09.2015 15:27 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Mums uz diviem aiziet katru mēnesi ap 400 eur, neskaitot ēšanu ārpus mājas reizēm. Bet mēs iepērkamies neskaitot naudu, ko gribam to ņemam. Tur gan iekšā ir visādi vīni utt.

Ja gribētu iztikt ar 150 eur uz diviem, tad pavisam mainītos ēdienkarte. Biežāk zupas būtu, biežāk rīsi/makaroni/kartupeļi + gaļas mērces un biežāk ieviestu veģetāros ēdienus. Domāju, ka neiespējami tas nav, var mēģināt.
17.09.2015 15:29 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
saperku algas diena tirgu galu, sadalu pa porcijam un saldetava ieksa! tad tik iznemu un piem-maltas galas merce, frikadelu zupa, vistas zupa, gulass utt! uz akcijam medzu iepirkt vairak lietas kas nebojajas milti, makaroni, griki, risi utt! klat kadi salatini burkanu, biesu, tomats gurkis! est parasti taisu uz 2 dienam, brokastis nemedzu est neprasas! starp edienreizem censos neuzkost! leduskapi vienmer ir olas, kefirs, sviests, sipoli, kiploki pat nenak prata ka vel obligati tur jabut!
ieklaujos 150 eiro
17.09.2015 15:34 |

Reitings 51
Reģ: 13.11.2011
Man ledusskapī stāv tikai pašas gatavotie ievārījumi, marinādes un retos gadījumos siers. Kāds šampis un baltvīns ārkārtas gadījumiem.
Saldētavā ogas un saldējums.

Auzu pārslas- tās gatavoju brokastīs, ēdu kopā ar augstākminētajiem ievārījumiem.
Vēl, ja meklē, var atrast makaronus, grūbas, kartupeļus, miltus un vecus ķiplokus :)

Manā virtuvē,kā mamma saka, pele pakārtos :)))
17.09.2015 15:34 |

Reitings 2494
Man jau liekas, ka 150 EUR ir diezgan pietiekami pārtikas iepirkšanai. Vai jums sanāk pirkt pilnīgi visu? Piemēram dārzeņus?
Es laikam esmu pieradusi, ka lielākais vairums dārzeņu (tagad visi rudens dārzeņi - kartupeļi, burkāni, kāposti, kolrābji, tomāti, gurķi un āboli, plūmes, bumbieri) + pa laikam gaļa un olas atnāk no laukiem. Par to mums nav nekas jāmaksā. Līdz ar to mēs katru nedēļu visai nedēļai iepērkamies par +/- 15 EUR (tipiski ko pērkam veikalā - piens, krējums, maize, gaļa maizītēm, siers, bifido/lakto jogurts vai biezpiens, ūdens un kāds saldums, augļi - visbiežāk banāni) + es pati vēl pērku kaut kādus našķus un draņķus kopumā max 30 EUR + draugs pusdieno ārpus mājas kopsummā pa 60 EUR mēnesī (kompleksais piedāvājums līdz 3 EUR).
Neskaitu, ja kādreiz sanāk aiziet uz kādu kafejnīcu, restorānu - to es lieku pie "izklaides".

Mājas vienmēr ir makaroni, auzu/graudu pārslas, griķi, rīsi, saldēti dārzeņi ātrai zupu pagatavošanai, tāpat vienmēr ir maize un ko likt uz maizes, vienmēr ir olas un saldētavā gaļa, medus, sausās brokastu pārslas, ledusskapī atrodami arī saldētas ogas un n-tās ievārījumu burciņas.

Brokastis: smūtijs (bumbieri+plūmes+banāns+biolakto+medus), senāk bija vienkārši jogurts, tad bija vēl periods ar biezpiens + medus.
Pusdienas (man): griķi un cepti dārzenīši ar krējumu, draugam kāds kompleksais pusdienu piedāvājums;
Vakariņas: pēdējā laika hits: cepti dārzeņi ar olām vai dārzeņu zupa, mēdz būt arī makaroni ar olām, ar gaļu vai makaronu zupa. Tikpat labi var būt kāds sacepums vai krāsnī cepti dārzeņi ar gaļu vai bez. Cepti puķkāposti ar olām.

Našķi, kas ir praktiski vienmēr: kāda Fazer šokolāde ar lazdu riekstiem, augļi (visādi), maize un ko likt uz maizes, tagad domāju iziet uz hematogenu našķojoties.

Iesaku izmantot lauku piedāvātos labumus, ja ir tāda iespēja - lai samazinātu izmaksas.
17.09.2015 15:54 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Mājās vienmēr ir griķi, rīsi, piens, margarīns, majonēze,olas, tomātu mērce, krējums, draugs bieži piekrauj ledusskapi ar visādām desām, cīsiņiem un tamlīdzīgām lietām, saldētavā pelmeņi, saldēti dārzeņi, gaļa, vispār gaļu sanāk pirkt katru dienu (draugs uz darbu ņem līdzi). Ā, nu saldumi tiek pirkti gandrīz katru dienu (vienreiz rēķinājām, ka 60 eiro mēnesī uz saldumiem stabili aiziet-tad bērnam, tad draugs grib vakarā filmu skatoties, pie tējas visādas šokolādes grauzt, tad man uznāk lielā saldumu kāre utt.).Vispār nav ne jausmas, cik iztērējam pārtikā, bet zinu, ka daudz, kaut arī nekādus baigos ekstra produktus nepērkam, laikam nemākam izplānot, ko un kad ēdīsim, uz veikalu arī sanāk iet 2x dienā, brīvdienās pat 3 :D Vienkārši sanāk kaut kā, ka pērkam konkrētai ēdienreizei (izņemot tos produktus, kurus jau uzskatīju-tos, kas vienmēr mājās ir) bet izplānot jau laicīgi, ko ēdīšu, piemēram, rīt un attiecīgi sapirkt, mums vienkārši nesanāk. Vēlviens iemesls, kāpēc mums paēst mēnesī par 100-150 eiro nekādi nav iespējams, ir tāpēc, ka mums visiem 3 ir diezgan atšķirīgas gaumes attiecībā uz ēšanu un bieži ir tā, ka taisu sev atsevišķi, bērnam atsevišķi un draugam vēl pavisam kaut ko citu.
17.09.2015 15:55 |

Reitings 10111
Reģ: 19.11.2014
No produktiem, kuri praktiski vienmēr atrodas ledusskapī:
-maize
-olas
-siers
-majonēze
-tomātu mērce
-krējums
-piens
-paniņas
-jogurts
-zivju konservi (tunča, šprotu, vai skumbrijas)
-meža gaļas konservi (nepērkam, dabūjam par brīvu)
-meža gaļas desas, sardeles (nepērkam, dabūjam par brīvu)
-mammas liktās burciņas ar gurķīšiem, tomātiņiem u.c. brīnumiem
-sviests (arī gaļu cepu sviestā un olas arī man šķiet garšīgākas, ja ceptas sviestā)

Gaļu parasti mēģinam pirkt svaigu un īpaši nesaldēt, bet, ja gadās ko atvest no laukiem, tad saldētavā var atrast vistas vai cūkgaļu. Pelmeņi arī praktiski vienmēr stāv rezervē slinkai ēdienreizei. Zaļumi, bet tie arī no laukiem, pašu sagatavoti.
Vienmēr mājās ir arī kāds auglis. No veikalā nopērkamajiem visbiežāk tie ir banāni, apelsīni vai kivi.

No sausajiem mums virtuvē ir praktiski viss ko vien varu iedomāties.

Manējais brokastīs dzer tikai kafiju. Retu reizi izēd pus jogurta paku. Man arī nav nekādi superveselīgie rituāli no rītiem. Kas iekrīt acīs to arī uzkožu. Dažreiz uzvāru kādu putru, dažreiz uzēdu tostermaizītes, reizēm kelogs ar pienu, citreiz iepriekšējās dienas vakariņas uzsildu.
Vienīgā tāda īstā ēdienreize mums ir vakariņas kad ēdam tiešām foršu ēdienu abi kopā. Gatavoju viskaut ko. Gan parastās zupas, gan biezzupas. Vāru sautējumus. Bieži viskaut ko gatavoju cepeškrāsnī (man šķiet, ka tā viss notiek ātrāk, vienkāršāk un garšīgāk). Gaļas ēdam dažādas -cūkgaļa, vistas gaļa, liellops un zivs ir topa augšgalā. Obligāta piedeva vakariņām ir dārzeņi (ne jau kartupeļi,bet arī tie protams).
17.09.2015 15:57 |

Reitings 31
Reģ: 16.09.2015
Hmm, uzskatīšu produktus, kuri mājās ir vienmēr.

Liesie piena produkti - bezpiedevu jogurts, vājpiens
Olas
Saldēti dārzeņi un ogas
Pilngraudu makaroni
Dažādu veidu rīsi
Kvinoja
Lēcas
Dažādi rieksti
Svaigi dārzeņi (tomāti, gurķi, sēnes utt), salāti, garšaugi un banāni, citrons, laims
Ķiploki, sīpoli
Pupiņas bundžā
Kečups
Ievārījums
Auzu pārslas
Dažādi milti, klijas
Tējas
Dažādi dzērieni bez kalorijām kā cola light
Eļļa, protams :D

Noteikti ko aizmirsu pierakstīt..

Šīs skaitās pamatlietas, kurām, kad gatavoju mājās, piedomāju klāt, ko vēl vajag un nopērku iepriekšējā dienā vai tajā pat dienā, nu, piem., vistu, zivi vai parmezāna sieru.

Iepērkos parasti svētdienās/pirmdienās, kad ir lielā iepirkšanās diena un sapērk visas lietas no saraksta, kuras ir izbeigušās.
Brīvdienās ēdam tikai ārpus mājas un nedēļas laikā arī šad tad vakariņas vai desertu.
Izklausos baigi veselīgā, bet nu gadās arī saldumi, liesāks kausēts siers, saldējums utt., bet tos cenšos mājās neturēt, bet pirkt tikai tik daudz, cik gribas konkrētajā dienā :-D

Neesmu rēķinājusi, cik naudas iziet, noteikti pietiekami daudz :D praktiski nekad nepērku desas, sieru, sarkano gaļu, maizi, no pusfabrikātiem reti pērkam ravioli (gatavos), pelmeņus, tādēļ ietaupu uz tiem un varu atļauties citas ekstras.

Mēnesī noteikti iziet vismaz padsmit pudeles vīna, jā, jā, esmu dzērāja. :-)

Ui, aizrāvos, laikam, man ēšana tuva tēma. :-D
17.09.2015 16:14 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Mums daudz iznāk.Jo nepērku margarīnu,sulas pakās bet spiežam pasi,nedzeru limonādes un nepērkam siera izstrādājumu.Vienmēr ir krējums,dārzeņi,sviests,biezpiens,dažāda gaļa,zivis un olas. Burkāni,citroni,āboli,apelsīni daudz ,daudz tiek tērēti sulām. Tāpat ķiploki garšo,medus.ja tēja tikai dabīga laukos vākta.
17.09.2015 16:28 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Sieriem ar daudz aiziet labi tagad dārgi. Pagrauzt pie tv kādu gardumu gribas .čipsi riebj. Tad ņemam pistācijas vai mandeles.
17.09.2015 16:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits