Garsvielas

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Jūs izmantojat dažādas garšvielas, vai vienkārši sāls/pipari/tml? Ja lietojat garšvielas, vispār sāli izmantojat? Izmantojat svaigās (garšaugus?) vai samaltās, paciņās? Kā iemanījāties saprast, kuram ēdienam kuras labāk, kuras ar kurām der kopā, kuras nesavienot? Kuras izmantojat visbiežāk?

Kaut kā tā. :D es parasti apjūku tajā daudzumā, un nesaprotu ko un kā un beigās iztieku ar sāli/pipariem un oranžajām kartupeļu garšvielām pie visiem ēdieniem.
16.09.2015 18:13 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Pie kādiem ēdieniem jūs lietojat rozmarīnu, sinepju pulveri, kariju un koriandru? Varbūt kādu recepti studijā?

Rozmarīnu pie gaļām vienkārši, koriandrs man tā ne visai, sinepju pulveri īsti neizmantoju, izmantoju pašas sinepes, bet kariju tik daudz kur var likt. Kaut vai pie rīsiem, vienkārši vārot, sanāks gan smuka krāsa, gan interesantāka garša. Pie visiem, kur tās krēmīgās mērcīties, nu, piem, http://prieksgatavot.lv/2013/10/spageti-ar-garnelu-merciti/ (te gan ir karija pasta), kopā ar kokosriekstu pienu ēdienos labi garšo, ar saldo krējumu un vistas fileju, aij, daudz kur, karijs kopā ar vistu vispār ir laba kombinācija. (l)
17.09.2015 10:46 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Mans garšvielu "plaukts" aprobežojas ar smalko sāli, melnajiem pipariem, citronpipariem un oregano :-P zaļumus parasti lieku tikai pie salātiem un tad svaigos, nevis no paciņas...
Un vēl ir garšvielu maisījums atvests no Indijas, paredzēts vistas gaļas ēdieniem...visticamāk karijs ar kaut ko asu...
Bet tā kā mans draugs vispār piparus neēd, tad es tāpat garšvielas beru uz čuju un labāk mazāk, nekā pārcensties un tad pašai visu apēst :-D
17.09.2015 10:55 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Ķiplokus, sīpolus un lokus vispār nelietoju, neēdu, izvairos un neciešu arī tos ķiploku sāļumus vai piparus no paciņām :D
17.09.2015 10:56 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Pārsvarā ir sāls un pipari. Vēl ir baziliks, ko parasti lieku pie vārītiem pelmeņiem ar krējumu, garšviela zivīm un gaļai. Ķiploku vai sīpolu arī mēdzu pielikt.
17.09.2015 11:02 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Lietoju daudz. karijs, timians, kiploku un papriku pulveri, protams pipari un sals, daudz un dazadas asas garsvielas, kuram pat nosaukumus nezinu, petersili utt. Vsiou pat nevaru uzskaititi, tad butu jaiet japeta plauktins.

Parsvara eksperimenteju un tad laika gaita izveidojusies salikumi kuri mums garso.
17.09.2015 11:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pie kādiem ēdieniem jūs lietojat rozmarīnu, sinepju pulveri, kariju un koriandru? Varbūt kādu recepti studijā?

Rozmarīnu reizēm pievienoju, kad marinēju jēra gaļu, nedaudz pievienoju ķirbju zupas gatavošanas procesā (pārspīlēt nevajag, citādi ēdiens varētu garšot pēc skujām) :)

Sinepju pulveri lieku pie gurķīšiem.
Pamatā izmantoju šo recepti: http://receptes.tvnet.lv/receptes/gurki-ar-sinepju-pulveri/
uz pusi samazināju cukuru un lieku vairāk sinepes, piparus, pievienoju čili pārslas, arī etiķi maķenīt vairāk pieleju :)

No koriandra izmantoju svaigās lapas.. salātos, omletēs, mērcēs, tāpat ēdu klāt pie maltītes..

Karijs manā plauktiņā nav.. Tomēr aktīvi izmantoju tā atsevišķas sastāvdaļās, piemēram, kurkumu, kumīnu..
20.09.2015 12:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits