Izvēle- studijas vai darbs?

Reitings 94
Reģ: 06.09.2015
Sveikas! :-)
Vēlos lūgt padomu vai vienkārši viedokli, tāpēc, ja kādai no Jums ir laiks, tad labprāt uzrakstīšu savu situāciju privāti.
Paldies! :-)
06.09.2015 16:30 |

Reitings 94
Pārsliņa,
Paldies par vērtīgo pieredzi! :-)
Man gan ir nedaudz savādāka situācija. Ir doma izlaist vienu gadu un tajā laikā iet strādāt, lai nopelnītu naudu un varētu uzsākt nākamgad studijas savā pilsētā, jo maz ticams, ka nākamgad paveiksies un tikšu budžetā. Bet šogad ir iespēja pārvākties uz pavisam svešu pilsētu, kurā nevienu nepazīstu, un uzsākt studijas budžetā. Dzīvošana tajā pilsētā gan maksā tik, cik es savā pilsētā samaksātu nākamgad par studijām. Tāpēc ir dilemma, ko izvēlēties.
07.09.2015 00:58 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Ir doma izlaist vienu gadu un tajā laikā iet strādāt, lai nopelnītu naudu un varētu uzsākt nākamgad studijas savā pilsētā, jo maz ticams, ka nākamgad paveiksies un tikšu budžetā.

Ja vēlies studēt un iegūt augstāko izglītību, šis ir bīstami. Kad es beidzu vidusskolu, manas domas bija identiskas. Ka jau teicu - pagāja tiešām ilgs laiks, līdz tiešām beidzot atsāku mācības, bet daudzi tā arī neatsāk... Šajā situācijā, es domāju, Tev vienkāršāk pašai izvērtēt, kāda būs tava apņēmība turpināt studijas pēc gada pārtraukuma, un kādas iespējas ir nodrošināt sev dzīvošanu tajā otrajā pilsētā, ja vēlies studēt budžetā.
Ja nav noslēpums, tu jau studē, vai šobrīd esi 12. klasē?
07.09.2015 01:03 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Vēl ko šajā sakarībā varu piebilst - šis un vismaz nākamais gads visiem studētgribētājiem ir ļoti pateicīgs attiecībā uz budžeta vietām, ja vien Valsts pēkšņi neizmainīs likumdošanu un tās nesamazinās. Un tas viss pateicoties milzīgām demogrāfijas problēmām, kas sākās 90to gadu otrajā pusē. Šogad vidusskolu beidza un augstskolā stājās 1996. gads. Ir ļoti maz absolventu, līdz ar to ir vairākas tiešām noderīgas un interesantas studiju programmas, kurās vienkārši nav iespējams savākt nepieciešamo studentu skaitu. Baidos sameloties, bet man liekas, ka manā kursā lielākā daļa, ja ne pilnīgi visi, studē par Valsts piešķirtajiem līdzekļiem.
07.09.2015 01:10 |

Reitings 94
Pagaidām gan man ir vēl liela apņemšanās uzsākt studijas nākamgad, ja šogad nekas nesanāks. Vismaz citus variantus neizskatu, bet var jau būt, ka ar laiku viss pazudīs un negribēšu mācties vairs.
Dzīvošanu man tur nodrošinās mamma, bet ilgi uz mammaspleciem es negribu dzīvot, tāpēc būtu jāmeklē darbs, kuru varētu apvienot ar studijām klātienē un kursiem. Šajā situācijā šķiet, ka pilnvērtīgi kaut ko neizdarīšu, tāpēc darba, mācību un kursu apguve nebūs paveikta ar pilnu atdevi. Tas mani arī biedē un liek šaubīties.
Šajā mēnesī ir jāuzsāk studijas. 12.klasi jau šogad pabeidzu.
07.09.2015 01:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits