Sievietes vērtība

Reitings 10
Reģ: 30.08.2015
Svaicinātas, dāmas!
Kopš TV parādījusies šī dziesma https://www.youtube.com/watch?v=YBHQbu5rbdQ, manu prātu nodarbina jautājums. Man nav īsti skaidrs, pēc kā tiek noteikta sievietes vērtība. Atcerējos vēl TV redzētās reklāmas ar saukli "Tu esi tā vērta!". Neatceros, kādam produktam bija šis sauklis. Pirms dažām dienām sēdēju bārā, netālu sēdēja divas sievietes, viena raudāja, otra viņai teica :"Nu, beidz! Tu esi vairāk vērta!"

Tā mans prāts sāka pārdomāt situāciju.
Man ir skaidrs, pēc kā nosaka nekustamā īpašuma vērtību. Kad pirku māju, zināju, kāpēc man jāmaksā tāda cena. Kopš iegādes dienas šī īpašuma vērtība ir tikai augusi, bet tas joprojām ir mans īpašums un tāds paliks, kamēr pats neizlemšu, ka man to vairs nevajag.
Man ir šķirnes suns. Nesen kucēnu nopirku. Skaidrs, ka šī suņa cena ir tāda tāpēc, ka tas ir tīras šķirnes suns ar labiem ciltsrakstiem. Ja es no šī suņa izaudzināšu izstāžu medaļnieku, suns joprojām būs mans un tāds paliks, ja neizlemšu to pārdot.
Es to stāstu tāpēc, ka nesaprotu sekojošo - kas veido sievietes vērtību un, kāpēc tad, kad esmu šo, manā skatījumā iedomāto, vērtību nosedzis, sieviete pati ir tiesīga izlemt, kad viņa būs vērta vairāk, pieprasīt nosegt šo papildvērtību un, gadījumā, ja es atsakos to darīt, vai neesmu spējīgs, ir tiesīga mani pamest?

Varbūt jūs man viesīsiet kādu skaidrību, kas ir tā mistiskā vērtība un kā tas vispār strādā? (t)
30.08.2015 15:56 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Rīdziniece Ja tu būtu vīrietis, tev neviena nedotu. Fucking weirdo...
21.09.2015 00:11 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka 'tāds tādu' atrod.
Neslēpsim, ka vairumam ir +/- skaidrs, kādā vizuālā tēlā skraida meitenes, kuras randiņojot pieprasa vai skaidri liek manīt, ka gaida i - phone kā dāvaniņu. Ja metat acis uz cosmo vāka un instagram zvaigžnu tipa daiļā dzimuma pārstāvēm, tad 'prasības' par ekskluzivitāti ir viņu dzīves stilam un veidolam atbilstošas jau aplidošanas laikā. Attiecīga tēla veidošana un uzturēšana prasa ne tikai enerģiju, bet arī resursus. K - gi, bieži vien, izliekas to nemanām; ir jābūt ļoti nevērīgam tipiņam, lai ticētu, ka tas viss nāk dabiski un 'pats no sevis'.
Ticu reiz 'economic naturalist' skaidrajam izklāstam, tostarp veiksmīģu attiecību tēmā. Ir objektīvi jāizvērtē sava 'atzīme' un ap to pašu arī jāmeklē partneris. Mīlestību tas, protams, negarantē, bet līdzīgu skatījumu uz vismaz daļu no dzīves sfērām gan. Tur arī +/- par iespējamām pozīcijām, kas veido partnera vērtību. Es pieturos, ka lai pāris veidotos harmoniski, katram dzimumam koeficienti pie vienām un tām pašām sadaļām, tomēr, būs atšķirīgi.
21.09.2015 00:25 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Ja Tu būsi meitenei interesants,tad viņa labprāt pavadīs ar Tevi laiku bez visādiem Iphoniem. Tu taču nedomā,ka sieviete atteiksies no vīrieša,kurš viņai tiešām iepaticies tikai tādēļ, ka viņš pēc 2.randiņa nedāvina dārgas dāvanas? :D
21.09.2015 00:43 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Manuprāt, sieviete ir "tā vērta" brīdī, kad vairs nedzenas pēc tik banāliem saukļiem. Pašpietiekama sieviete, kura zina, ko savā dzīvē vēlas sasniegt un tiecas uz saviem mērķiem, zina savu vērtību un nedzīvo iespaidodamās no klišejām un uzspiestiem sabiedrības attiecību un dzīves modeļiem. Māk pastāvēt par sevi un ir personība, nevis kārtējā marionete vīrieša rokās.
Laimes meklētājas un tās, kuras visu savu dzīvi nodzīvo dzīvodamas uz vīrieša rēķina, pat gribēdama (atvainojos jau iepriekš, ja kādu aizvainoju) nespētu par tādām nosaukt.
21.09.2015 02:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)