Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Receptes

 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10577
Reģ: 29.01.2009
Vēlos ieteikumus receptēm, kuros jūs pielietojiet sekojošus produktus:
- Sezama sēklu eļļa;
- Olīveļļa ar baziliku;
- Lazdu riekstu eļļa;
- Sarkanvīna etiķis;
- Zemeņu vīna etiķis.

+ Ko pagatavot, ja mājās vairumā ir uzradusies baltmaize?
23.08.2015 15:31 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
No baltmaizes vari cepeškrāsnī uzgrauzdēt kubiņos sagrieztus grauzdiņus ar garšaugiem - tādus varēsi ilgāk paglabāt un lietot pie salātiem.
23.08.2015 15:41 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10577
Reģ: 29.01.2009
Labs ieteikums! Pašai domas grozījās tikai ap bruņiniekiem :)
23.08.2015 15:47 |
 
Reitings 1249
Reģ: 10.08.2015
Saldumam vari apcept baltmaizi olā
23.08.2015 16:06 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es noteikti saceptu daudz, daudz siermaizītes krāsnī! Iekultu sierā olu, pievienotu garšaugus, kečupu... mmm
23.08.2015 16:08 |
 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10577
Reģ: 29.01.2009
Labi, ar baltmaizi viss skaidrs, bet kā ar pārējiem, augstāk minētajiem produktiem?
23.08.2015 16:14 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sezama eļļu var pievienot taisot tahini (sezama pasta).. Tahini liek dažādos ēdienos.. halvā, baba ghanoush (baklažānu ēdiens), kaut vai tajā pašā humusā..

Vīna etiķis salātos jau šķiet klasika.. kopā ar olīveļlu.
23.08.2015 16:28 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
sezama eļļa - ķīniešu virtuvē
olīv ar baziliku - cepjot dajebko, salātos
lazdu, nezinu gan - salātos? matos? :)
vīna etiķi - salātos, marinādēs, zupās (ir atsevišķas zupas, kur man prasās skābumiņš)
zemeņu etiķi nezinu, kur. Ja nav garšīgs - veļas mašīnā (būs mīkstas drēbes ar zemeņu aromātu)
23.08.2015 16:44 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Es, nez kāpēc, visus eļļainos salātus gatavoju ar NE-tradicionālajām eļļām.
Esmu izmantojusi valriekstu eļļu, kaņepju eļļu un linsēklu eļļu.

Vienus salātus varu uzrakstīt -
Ķīnas kāposts,
tomāti,
kukurūza,
svaigā paprika,
"persilāde" (ja nav, tad svaigās dilles)
un eļļu (l)
23.08.2015 16:48 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Eļļas vēl labi var pielietot - pašgatavotiem skrubjiem! ;-)
23.08.2015 16:50 |
 
Reitings 77
Reģ: 23.08.2015
Es sezama eļļu lieku salātos (tā pat to var darīt ar lazdu riekstu eļļu un olīveļļu), sildīt to neiesaku, jo garšo un smaržo pēc zivs produktiem. Olīveļļu ar bazilikiem - saļie cepumi, pēc vārīšanas - makaroniem vai rīsiem. Sarkanvīna etiķi, lai sutinātu vistiņu, kuru arī pēc tam vari uzlikt uz baltmaizes.

Baltmaizi, kuru saceptu krāsnī - uzlejot tai olīveļļu, vari izmantot zupām, salātiem (ar sieru, un majonēzi), rīvmaizei, ir dažādi sacepumi.
+Sadrupinot baltmaizi, tu to vari izmantot gluži tā pat kā miltus, priekš pankūkām ar raugu.
23.08.2015 16:52 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Ar sezama eļļu sanāk ļoti laba marināde gaļai, tāda mmmmm piegarša. Olīveļļa ar baziliku salātos laba būs. :-)
24.08.2015 09:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits