saukt ātros,vai nē???

Reitings 292
Reģ: 30.11.2014
19.08.2015 20:12 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Kāpēc tu gaidi, ka citi tev skries palīgā?!

Ja godīgi es negaidīju, es ieslēdzu lepno latvieti tajā mirklī ar domu - viss būs ok, pasēdēšu un pāries. Ne jau pirmo reizi ir slikti. Uz to momentu pati neapjautu, ka galīgi nav labi. No malas acīmredzot tas bija labāk pamanāms.

Bet es piekrītu par to dzērāju pārsvaru īpaši Rīgas ielās. Vienkārši visiem jau zūd ticamības moments.
20.08.2015 11:08 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ne vienmēr esot pie samaņas ir tik skaidra apziņa, lai palūgtu saukt ātros..
20.08.2015 11:11 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ok, garāmgājēji vēl varēja padomāt, ka undersun apdzērusies klumburē, bet pašvaldības policijai VAJADZĒJA pienākt klāt!
20.08.2015 11:12 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Undersun
Nu citreiz, ja nezini, vajag vai nevajag ātros, vienkārši pasaki tuvākajam garāmgājējam, ka tev slikti un tupies uz zemes. Cilvēki ir bailīgi-visdrīzāk piedāvās tev izsaukt ātros.
20.08.2015 11:13 |

Reitings 3934
Selīna
Jā, vajadzēja, bet ir tādas pilsētas daļas, kur visādi bomži caurām dienām guļ. Un tagad jau tā problēma, ka cilvēki met ārā labas drēbes, tāpēc bomžus ir pagrūti atšķirt no normāliem cilvēkiem.
Reiz redzēju pakrītam kundzīti normālās drēbēs. Aizmugurē ejošie piesteidzās klāt, lai palīdzētu uzcelties. Kundzīte veltīja palīgiem tādu lamuvārdu lavīnu. Paejot garām, ieraudzīju kundzītes seju-liels, sarkans, uzblīdis dzērājģīmis.
Drīzāk jautājums-kur tos bomžus likt?
20.08.2015 11:19 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Miss Jocker, ja jau būtu tā, kā tu saki. Bet reāli veci cilvēki naktī vnk grib ar kādu parunāt. Un liela daļa ir vnk neizglītoti elementārās lietās.

+++++
20.08.2015 11:24 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Katram šādam garāmgājējajm būtu jāizraksta kvīts par to, ka nepienāk klāt un neuzjautā, vai šī palīdzība vispār ir nepieciešama. Visvairāk mani fascinē tie stulbeņi, kuri izsauc palīdzību, pabraucot garām kādam bomzim ar mašīnu. Atbraucot uz izsaukumu, tajā vietā vairs neviena nav, jo bomzis aizgāja dzert citur. Ja jau cilvēki tik izpalīdzīgi, tad var vismaz sagaidīt ĀP brigādi.
Jā, tad arī māmiņas, kuru bērniem ir 38 temperatūra. Ko reāli var izdarīt NMP brigāde?Iedod Paracetamol svecīti, ko var izdarīt pati māte? Taču protams, ka nē. Lielākā daļa grib, lai bērnu nogādā slimnīcā, kur viņš it kā tiks ātrāk par tiem, kas atbrauca paši. Žēl, ka sabiedrība joprojām uzskata, ka ir ātrās palīdzības dienests nevis NEATLIEKAMĀS palīdzības dienests, kuras mērķis ir glābt dzīvību bīstamos stāvokļos. Kamēr mēs vācam bomžus, alkoholiķus, vedam bērnus uz slimnīcu, ko var izdarīt paši vecāki, tikmēr citur kāds nomirst, jo nav nevienas brīvas brigādes.
20.08.2015 11:44 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Klapēt ciet to bodīti un miers, ja jau saukt nekad nevar.

Kas tas vēl par stulbumu? Ko jūs par bodīti saucat? Ja jūs tikai zinātu, ar ko ikdienas ir jāsaskarās NPMD darbiniekiem. Tas ir ĻOTI sarežģīts darbs gan morāli, gan fiziski, varbūt tomēr kaut kripatiņu cieņas viņi ir pelnījuši?

Kur ir teikts, ka nedrīkst saukt ātros vispār? Te ir teikts, ka ja jau ir vēlme palīdzēt tam guļošam cilvēkam, kas vairumā gadījumu ir vienkārši dzērājs, pakustiniet viņu, pabīdiet, ir precīzi aprakstīti soļi, kas ir jādara, lai pārliecinātos vai tiešām cilvēkam ir nepieciešama ātrā palīdzība.
20.08.2015 11:46 |

Reitings 233
Reģ: 24.09.2013
Aatraa paliidziiba vispaar peedeejaa laikaa tik izveeliigi palikushi, driiz jau brauks tikai tad, kad cilveeks jau buus sastindzis un smirdeet saacis.

Nevajag, ja! Ziniet, cik daudz ir tādu gadījumu, kad ātros izsauc, jo bezmaz ir tikai celis saskrāpēts? Paši vien esam vainīgi pie tā, kā "ĀP ir kļuvuši izvēlīgi". Ja nebūtu tik daudz nelietderīgu izsaukumu, tad šāda situācija nebūtu.
Pašai reiz bija tā- skatos, uz ielas guļ tantiņa. Izsaucu ātros. Momentā, kad noliku klausuli, tantuks piecēlās un steberēja prom. Izrādījās pilnīgā vafelē.

Jā, bet nu, protams, tauta jau labāk zin, ka mediķi, policisti utt. NEKO NEDARA, nemaz nesaproto, cik patuesībā grūts tas darbs ir.
20.08.2015 11:52 |

Reitings 233
Reģ: 24.09.2013
Un stāstam par vienaldzīgajiem policijas darbiniekiem man kaut kā negribās ticēt. Bet tas varbūt mans naivums, jo gan no mediķiem, gan policistiem, cik nu nācies saskarties, esmu saņēmusi tikai un vienīgi palīdzību.
Briesmīgas profesijas īstenībā, kuras pie katras mazākās iespējas tiek nozākātas līdz pēdējam.
20.08.2015 12:01 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
jo gan no mediķiem, gan policistiem, cik nu nācies saskarties, esmu saņēmusi tikai un vienīgi palīdzību.
Briesmīgas profesijas īstenībā, kuras pie katras mazākās iespējas tiek nozākātas līdz pēdējam.

Katrā profesijā un amatā ir kāds kuram savs darbs nepatīk.
20.08.2015 12:15 |

Reitings 3934
RedHead
Jā, tad arī māmiņas, kuru bērniem ir 38 temperatūra.

It kā var piekrist- nelietderīgs izsaukums, bet var saprast arī jaunās mammas, kas krīt panikā, ja bērns saslimst. Uz tādiem izsaukumiem vēl varētu pievērt acis. Bet nu tie bomži un pensionāri, kas domā, ka ātrie ir ārsti, kas ārstē bez maksas... (t)
20.08.2015 12:55 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
teika_spolite bomži vispār nedomā un viņi parasti vispār nesaprot, kāda velna pēc tiek traucēts saldais miegs saulītē. :-D Tad mums jānoklausās parasti - ejiet nah** un jāved uz slimnīcu, kur viņam tiks veiktas analīzes, galvas KTG, kamēr parasti mirstīgie mēnešiem gaida rindā, lai veiktu šo izmeklējumu.
Pensionāri arī foršie, jābrauc ielikt tabletīte zem mēles, kura stāv viņam uz galda. :-D
20.08.2015 14:57 |

Reitings 568
Reģ: 17.06.2014
Arī ātro pacienti slimnīcās bieži vēl gaida vairākas stundas līdz kāds ārsts tiem pievērsīsies.

Tieši tā! Pirms 6 gadiem man bija tā, ka sāpēja vēders un bija tāda vemšana, ka beigās jau sāku atūdeņoties. Mamma izsauca ātros, šie teica, ka jāved uz slimnīcu. Slimnīcas uzņemšanā nosēdēju minūtes 40, visu laiku mokoties sāpēs. Kad mani beidzot pieņēma, man paņēma analīzes un aizveda uz palātu. Tajā pašā naktī pamodos un man asinis pa sistēmu gāja uz augšu, uzreiz tiku aizrauta uz operāciju zāli, jo aklās zarnas piedēklis bija iekaisis un taisījās jau plīst. Vēlāk ārsts arī maniem vecākiem teica, ka es varēju nomirt, ja nebūtu naktī pamodusies un pati gājusi meklēt palīdzību, saprotot, ka tas, kas notiek, nav labi..
20.08.2015 15:19 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Kāpēc tu gaidi, ka citi tev skries palīgā?! Garāmgājēji nav tava mamma, kas redz, kad tev slikti.
Ja cilvēks bezsamaņā, apkārtējie sauc ātros. Bet ja esi pusnemaņā, apkārtējie nevar zināt kāpēc tu tur zem koka tupi-piedzērusies vai apnarkojusies.
Pff, pirms kritizē, izlasi kārtīgi, ko cilvēks rakstīja, viņa nevienā brīdī neteica, ka būtu gaidījusi palīdzību no parastajiem garāmgājējiem (lai gan tieši tie bija, kas apstājās un apjautājās, vai nav slikti), bet gan pauda izbrīnu par pašvaldības policijas - kam būtu vajadzējis pievērst uzmanību, ja cilvēks viņu acu priekšā saļimst - attieksmi, ka tie tikai pasmīkņāja.
Un, kas attiecas uz to, ko būtu vajadzējis teikt un kā būtu vajadzējis rīkoties - pirmkārt, neviens tādas situācijas neieplāno un jau iepriekš neizdomā, kā vislabāk rīkoties, ja nu šodien paliks slikti, otrkārt, tādos gadījumos nav nemaz tik viegli parunāt.
20.08.2015 18:05 |

Reitings 16391
Nenoliegšu.. problēma rakstā ir reāla un aktuāla..

Tomēr aizdomājos.. kā, piemēram, šāds raksts ietekmēs turpmāko rīcību? Vai cilvēki tiešām apzinīgi sāks iet klāt guļošajam un pat sniegt pirmo palīdzību? Vai tomēr brauks garām.. pat nepiezvanot ātrajiem..

Ne-mediķi bieži vien baidās tuvoties slimniekam... nezina kā rīkoties.. citi baidās, ka viņiem kaut kas nelabs pielips. Jā, tas nav nekas apsveicams, tomēr tādi ir cilvēki.. Cits, pat izpalīdzīgāks var nesaprast, kas notiek ar cietušo. Kā jau minēju - lēkmes var noturēt par alkohola efektu..
Tādā ziņā labi, ka vismaz protās piezvanīt.

Priecē, ka ir valstis, kas spēj nodrošināt palīdzības sniegšanas pakalpojumu tā, lai mazāk ciestu apkārtējie.. ka vienuviet nemirst cilvēks tāpēc, ka cituviet brigāde omei tableti zem mēles pabāza..
20.08.2015 18:23 |

Reitings 16391
Atzīšanās mīlestībā jau nav nekāds Lords Voldemorts, kura vārdu ir bīstami izteikt skaļi :D
20.08.2015 18:25 |

Reitings 16391
Ups.. pēdējais koments bija paredzēts citā tēmā :D
20.08.2015 18:31 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Bomžiem un citiem uz ielas pakritušiem cilvēkiem netuvojos, nav mans pienākums to darīt, jo lielākoties tie ir hroniskie alkāni. Un AP ir jāsauc akūtos gadījumos. Gribi parunāties - runā ar sienu, ibio.
20.08.2015 22:38 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Ja jau sauc ātros tad acīmredzot cilvēks jūtas ļoti slikti un viņam vajag palīdzību.

Man bija dežūras, kad pa 12 stundām bija 12 bomži no Centrāltirgus. Kuri gulēja, nevienam netraucējot. Man bija dežūras, kad es 6 stundas pavadīju mašīnā ceļā pie viena un ta paša cilvēka, kurš dzīvoja 56km attālumā no mūsu apakšpunkta. Jo viņš piedzeras un labie kaimiņi viņam sauca NMPD, jo lūk "ar sirdi slikti ir" Pie kam, laikam, viņi ekstrasensi bija, jo jaunais zvans sekoja tad, kad mēs jau ienācam savā punktā. Un katru reizi, kad mēs atbraucam, viņš kliedza mums virsū un negribēja nekadu palidzību. Man bija izsaukumi, kur mājā ar 4 mašīnām cilvēki ta arī teica, ka izsauca NMPD, jo "ja iebrauc ar ātro palidzību, tad ātrāk uzņēms" Pa lieki teikt, ka stāvoklis nebija dzīvībai bīstams. Es gan neteiktu, ka tājos gadījumos cilvēki parāk slikti jūtas.
20.08.2015 22:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits