Par vecāku jaunajām otrajām pusītēm

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sveikas!

Mani jau ilgu laiku nomoka jautājums par to vai iepazīties ar tēta tagadējo dzīvesbiedreni vai tomēr man to nevajag...viņš vairākas reizes ir aicinājis kopā pavakariņot vai aizbraukt kaut kur, bet es vienmēr izdomāju atrunas, spītējos un ne par ko nevēlos piekāpties (t) Bet pamazām tomēr ieskaidroju sev, ka vismaz iepazīties vajag, vienreiz satikšos tēta dēļ, jo gan jau viņam tas ir svarīgi, tālāk redzēs, cik ļoti man tas patiks vai nepatiks... Draugs arī saka, lai beidzu ākstīties un saņemos un es apsveru domu viņu paklausīt.

Kādi ir jūsu uzskati - pieaugušam (pilngadīgam) bērnam ir pienākums iepazīties ar vecāku jaunajām otrajām pusītēm vai tomēr nē un tā ir katra paša brīva izvēle? Vai varat padalīties ar savu pieredzi un attieksmi pret šo situāciju?

Paldies! :-)
19.08.2015 15:53 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Teikšu godīgi. Tu uzvedies par šo tēmu diezgan muļķīgi, egoistiski un neaudzināti. Nē, tas nav Tavs pienākums iepazīties, bet tas vienkārši būtu pieklājīgs žests. Tici man, lai arī tētis tev to pats nepateiks, bet viņam šāda attieksme no tavas puses noteikti nav vienaldzīga un dziļi sirdī sāp. Tu šādi arī sāpini cilvēku, kuru nemaz nepazīsti. Pašai par sevi savā vecumā būs kauns, ja izrādīsies, ka sieviete patiesībā ir sirsnīga un forša. Tiec pāri sev un kompleksiem! Pasaule un tēva dzīve negriežas tikai ap tevi. Piekāpies!
Lai veicas! :)
19.08.2015 16:47 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Agī, cik saprotu, kopumā ar tēvu Tev nav sliktas attiecības, ja jau viņam ir svarīgi, lai iepazīsties ar viņa draudzeni. Varbūt Tev būs vienkāršāk to pieņemt, ja skatīsies uz to no tāda leņķa, ka būt Tavam tētim, tas nav viņa vienīgas pienākums. Viņš, amatu apvienošanas kārtībā ir arī vīrietis. Tāpēc tas, ka ir sieviete, ir dabīgi.
Vislabāk būs, ja tēvam godīgi pateiksi, ka šobrīd vēl nejūties gatava ar viņa draudzeni iepazīties un īsto iemeslu, kāpēc tā ir. Citādi sačakarēsi attiecības ar tēvu arī. Domāju, viņš sapratīs un pagaidīs.
Bet to, ka kaut kad jau Tev ar viņu būs jāiepazīstas, tas gan ir fakts. Neviens neliek uzreiz būt ļoti draudzīgai. Pietiks, ja ieņemsi pilnīgi neitrālu attieksmi. Nedomāju, ka viņa mēģinās būt Tava pamāte. Tu jau esi pieaugusi, viņai tas nav nepieciešams. Tāpat savā vecumā jaunu labāko draudzeni arī viņa diez vai meklē.

Man šim nācās pārkāpt pāri, kad bija jāiet uz mammas dzimšanas dienu. Apaļa jubileja un nekādas atrunas nederēja. Sakostiem zobiem gāju ar domu, ka ja viņš man ko teiks, dabūs pretī (Pie visa tā, ka no mammas par viņu bija tikai labais dzirdēts). Aizgāju. Sasveicinājās, stādījās priekšā un likās mierā. Neskatoties uz to, ka ar pārējiem radiem viņš bija ilgāk pazīstams, tāpat nemēģināja nekādu zvaigzni tur tēlot. Nomierinājos. Pēc tam jau kaut kā pamazām pie viņa pieradu, bet tik un tā lielākoties pavadīju laiku ar mammu divatā, nevis ar viņiem abiem. Viņš par to nekreņķējās, tā, ka galīgi traki jau nav.
19.08.2015 16:48 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Tev nav pienākums iepazīties ar sava tēva piegulētāju.

Kā var tik stulbi pateikt?

Es arī uzskatu, ka nav jau jāiet, jākļūst par labākajām draudzenēm un tā tālāk, bet elementāra iepazīšanās, vakariņas kopā jau nav pasaules gals. Vai tu nemaz neesi iedomājusies, ka tavam tēvam var sāpēt, ka meita šitā izdarās? Man tāda spītēšanās liekas TIK bērnišķīga. (t)

Kā tad ir labāk - ja vecāki izšķiras, tad lai līdz mūža galam dzīvo vientuļi, lai tik atvasēm miers? Godīgi sakot, gribas teikt pipec.
19.08.2015 16:48 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Alexxa - liels paldies par pieredzes stāstu un padomiem, likās, ka saprati mani kaut mazliet :)
Un pārējām arī paldies par nobāršanu, ņemšu vērā un apdomāšos ;-)

Kā tad ir labāk - ja vecāki izšķiras, tad lai līdz mūža galam dzīvo vientuļi, lai tik atvasēm miers? Godīgi sakot, gribas teikt pipec.

Mincis - es tā neesmu teikusi, jo man nav nekādu iebildumu pret jaunām dzīvēm, dzīvesbiedriem utt, tikai priecājos...kamēr nepienāk mana kārta ar viņiem iepazīties.
19.08.2015 16:54 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Piedod, vienkārši aizsvīlos pēc tā andie komentāra :D
19.08.2015 16:56 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Un ja mammai būtu jauns vīrietis, tad arī negribētu ar viņu iepazīties?
Tev nav pienākums iepazīties ar sava tēva piegulētāju

Un savu mammu arī sauksi par piegulētāju?
Man šķiet, ka tā ir pieklājība, iepazīties ar to dāmu. Jādraudzējas nav, bet izvairīties nu gan ir nepareizi. Iedomājies kā jūtas tā sieviete. Viņa taču ir tikai cilvēks un grib, lai pret viņu normāli izturas. Tēvs, ja jau vairākas reizes ir aicinājis ciemos, noteikti arī grib, lai esat pazīstamas. Kas to lai zina, kā dzīve iegrozīsies.
19.08.2015 17:00 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Par Andie komentāru es arī nobrīnījos. Saprastu, ka tā izturas situācijā, ja tēvs no mammas aizgājis pie citas, tad grūtāk to sievieti pieņemt, jo liekas, ka viņa izjauca ģimeni, bet cik no komentāra var saprast, tad viņam bijušas vairākas sievietes un viņa pret visām tā? Bet kāpēc? Tad varbūt labāk vispār pārtraukt kontaktus ar tēvu? Jo nevar būt laba pret tēvu, bet pret viņa izvēli šitā. Tēvam jau skatīties uz to ir tik pat sāpīgi, kā tai sievietei izjust to attieksmi.
19.08.2015 17:05 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Pēc tavas teorijas sanāk, ja tu nomaini draugu, tad tavs tētis arī var spītēties un ar viņu neiepazīties.

Pieaudz vienreiz! Cilvēkiem ir tiesības būt laimīgiem, arī tavam tētim. Šobrīd tu uzvedies vienkārši stulbi.
19.08.2015 17:19 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Es atkal būtu super priecīga, ka tētis ir pie vietas, ir ar ko dalīt priekus un bēdas, ir ko darīt u.tml.
Cik cilvēku nav, kas aiz bēdam un vientulības nodzeras, skumst, nekopj sevi u.tml.

Piekrītu vairākumam, ka tu esi pieaugusi sieviete un, lūdzu, tā arī uzvedies! Pat sava veida necieņu tu izrādi, manuprāt.
19.08.2015 17:22 |

Reitings 8407
Es iepazīstos tad, ja tās otras puses to vēlas un pašas gatavas iepazīties ar bērniem.

Man ar to problēmu nav, ja to vēlas mani vecāki vai viņu otrās puses. Pieņemu tad.
19.08.2015 17:35 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Man abiem vecākiem ir katram sava otrā pusīte. Iepazinusies esmu, uzturam labas attiecības :)
19.08.2015 17:37 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ļoti patīk, kā Favel uzrakstīja.. trāpīgi:
Nē, tas nav Tavs pienākums iepazīties, bet tas vienkārši būtu pieklājīgs žests. Tici man, lai arī tētis tev to pats nepateiks, bet viņam šāda attieksme no tavas puses noteikti nav vienaldzīga un dziļi sirdī sāp. Tu šādi arī sāpini cilvēku, kuru nemaz nepazīsti. Pašai par sevi savā vecumā būs kauns, ja izrādīsies, ka sieviete patiesībā ir sirsnīga un forša. Tiec pāri sev un kompleksiem!
19.08.2015 17:52 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es nespēju sevi iedomāties neiepazīstamies ar savai mammai tik svarīgo cilvēku kā viņas dzīvesbiedrs. Mamma viņu ir izvēlējusies un es to respektēju, viņš ir pieņemts manā ģimenes lokā. Uztveru kā otru tēvu.
19.08.2015 17:53 |

Reitings 8272
Ta ka mani vecaki nokartoja jaunas attiecibas,kad jau biju salidzinosi liela,tad otras puses pienemu viegli,bet neuztveru nevienu ka otru mati/tevu. Tu rikojies stulbi. Neviens uz papira nav uzrakstijiska tas ir tavs pienakums,bet tas ir tavs pienakums pret tevu. Tikpat labi tevs ar tavu nakoso draugu ar var negribet ielazities.

Un te vnk spid cauri greizsirdiba. Ari no tas meitenes puses,kuru jaunosievieti nosauca ar pieguletaju. Gribeju pajautat-a tava mate pirmsprecibam,,ja tadas bija,ari bija pieguletaja.

Nav,ko taisit scenas . Tie ir tavi untumi ungreizsirdiba. Beidz uzvesties ka maza meitene. Cilveki javerte dzive,nevis kkads stulbums sava pauri jaizdoma.seit neiet runa par statusu.irpazisti so sievieti ka cilveku. Manuprat, tev bail redzet,ka vini kopa ir laimigi. Varbut pat laimigaks neka ar tavu mati. Un tas tevi grauzh
19.08.2015 19:52 |

Reitings 8272
Beidz uzvesties ka maza meitene. Tu vnk negribi,ka tiksanas laika tilu nesanemsi 100% uzmanibu no teva,bet vins bus kopa ar jauno draudzeni. Tev navvina jauztver ka mate vai draudzene. Uztver vinu ka sievieti. Vina ir tada pati personiba kaa tu. Padoma,ciktev gruti. Vrb vins ar jums abam grib saule padzivoties pie juras,kas vrb vinam ir vieniga brivdiena,bet vinam jasaka milotajai sievietei-piedod mila,tu atkal paliec majas,jo mana pieaugusa meita vel nav gatava ar tevi iepazities.. nu beidz tacu taisit kaprizes.tada sajuta,ka prasitos tevi nopert saprasanaj���(e)
19.08.2015 20:00 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Sugar, Alexxa, ou,ou,ou, lēnāk par tiltu, īpaši ,sugar, jo zini, māte ir māte, bet kaut kāda tēva brūte ir kaut kāda tēva brūte, DIVAS pilnīgi dažādas lietas, un,jā, man nav arī pienākums iepazīties ar mātes brūtgāniem, ko es nedaru. Man netraucē fakts, ka viņi tur ir, man tas vispār nekad nav interesējis, es vnk negribu kontaktētie TIEŠI ar viņiem. Un,nē, kādā sakarā man būtu bijis jāpārstāj kontaktēties ar tēvu. Tas būtu tiešām dumji.
19.08.2015 22:33 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Mani vecaaki ir kopaa, bet iedomajoties, ja katram izveidotos sava dziive, es iepazitos ar teeva un maates jaunajiem dzivesbiedriem. Noteikti negribetu, lai man ludz iepazities pirmajos attiecibu meneshos, bet, kad attiecibas butu kljuvushas nopietnas, iepazitos. Nesaskatu tur neko briesmiigu. Taam, kuras negrib, vieniigais liekaas, ka vinjaam ir kaada ieksheejaa saape, citu attaisnojumu es tam neredzu.

Un
zini, māte ir māte, bet kaut kāda tēva brūte ir kaut kāda tēva brūte, DIVAS pilnīgi dažādas lietas,

ne jau taa brute tagad kljus par tavu maati vai labaako draudzeni. Taa ir tava teeva izveele. Kaa arii ne mates brutgaani bus tavi teevi. Laikam es vienkarsi respekteeju cilveku izveles.
19.08.2015 23:22 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Esmu iepazinusies ar tēva otro pusīti un to nenožēloju. Kopā esam arī šur tur bijuši, apbraukājuši kopā Latviju. Nemaz neapsvēru domu neiepazīties, jo lai gan tad, kad vecāki izšķīrās biju mazs bērns un protams, ka gribēju, lai vecāki paliek kopā, pieaugot sapratu, ka ne visās attiecībās cilvēki spēj mīlēt viens otru līdz mūža galam. Sapratu, ka vecākiem ir tiesības veidot jaunas attiecības, ka tēvs ir izdarījis savu izvēli un šī sieviete bija viņa izvēle. Sākumā arī nobijos no tā, ka viņa centās būt pārāk draudzīga, beigu beigās jau pati, tā teikt, padevos un beidzu tēlot ledus karalieni, saprotot, ka viņa arī ir tikpat nobijusies un cenšas darīt visu, lai manās acīs būtu laba, draudzīga, pozitīva. Kad pārkāpu pāri visām savām šaubām, aizspriedumiem un redzēju to, cik tēvs ir laimīgs, spēju situāciju pieņemt līdz galam.
19.08.2015 23:26 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
ne jau taa brute tagad kljus par tavu maati vai labaako draudzeni. Taa ir tava teeva izveele. Kaa arii ne mates brutgaani bus tavi teevi.

Nu tieši tā,es arī respektēju cilvēkus, kā minēju man nav traucējis fakts ,ka vienam vai otram vecākam kāda posmā bija uzradies kāds cilvēks, bet man nekad nav bijis vēlmes iepazīties vai runāt ar viņiem. Mani tas vienkārši nekad nav interesējis ,nesaku, ka tam jābūt Agī gadījumam, bet ja viņa nevēlas, tad tā ir viņas pašas izvēle.
Nevienu nevar piespiest iepazīties ar kāda vecāka jauno aizraušanos, bet visdīvainākais šķiet tas, neatceros, kura minēja, ka tad būtu jāpārtrauc kontakti ar kādu no vecākiem, tas gan ir absurds.
20.08.2015 00:27 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vismaz dod iespēju tai sievietei.
20.08.2015 00:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits