Par dzīvesbiedriem-geimeriem.

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
Es nolēmu pacelt šādu tematu jo man pašai dzīvesbiedram hobijs ir datorspēļu spēlēšana. Viņš tajā ir tā iekšā, ka mēs pat novienojāmies kurās dienās viņš var spēlēt (jo tas paņem visu vakaru) un kurās viņš veltīt laiku tam nedrīkst, jo jāvelta laiks man un mūsu abu attiecībām. Citādāk viņš mierīgi varētu visu laiku, katru vakaru to darīt.
Viņš ar draugiem, ar kuriem kopā spēlē-spēlē pēc noteikta grafika. Ja kādu reizi netiek, tad raksta draugiem pat sms, ka nebūs.
Nesen uzzināju, ka viņa spēļu pārinieku brandža pat uztaisījuši savai ģildei (spēlētāju apvienību sauc par ģildi) mājaslapu.

Es sāku domāt, ka tik tas morāli nav vairāk par hobiju. Pirmā mana reakcija par to mājaslapu bij- lol nopietni?
Gribēju pajautāt Jums...vai jūsu draugs/vīrs spēlē datorspēles? ja jā, cik bieži viņš to dara? kāda ir jūsu attieksme pret to? varbūt kāda pati arī spēlē?

Un nē, šis nav astoņpadsmit gadīgo jautājums, jo gan man, gan manam kungam nu jau labi tuvāk 30, nekā 20.

mūsu vienošanās ir, ka 2 darba dienas nedēļā ir viņam, lai viņš var geimot. Man sākumā bija nedaudz problēmas ar viņa geimošanu, bet nu jau ir kompromiss un grafiks, nu jau esmu apradusi:D sasmējos par to mājaslapu gan!
18.08.2015 22:52 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Atkarība. Tas nav hobijs. Tās kuras pacieš - līdzatkarīgas.
Ar tādu nebūtu kopā. Ja nemainītu savus paradumus - pamestu.
Kādi tēvi ir tie geimeri/kādi būs? Viņi savas spēlēšanas laikā nespēj normāli paēst, aiziet uz tualeti un komunicēt.
18.08.2015 23:40 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Kompromiss neiess cauri. Šitie lielie geimeri aizraujas tāpat un agri vai vēlu tiek pārkāpts '' 2 stundas dienā'' režīms. Vai nu spēlē un dzīvo viens nožēlojams vai nespēlē vispār un izbaudi dzīvi, dzīvo pilnvērtīgi.
18.08.2015 23:43 |

Reitings 205
Reģ: 06.07.2015
Spēlē un man tas nepatīk. Pašai šķiet, kā pieaudzis cilvēks var aizrauties ar trulu sēdēšanu pie datora. Bet es neaizliedzu, ja hobijs, tad hobijs.
18.08.2015 23:51 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Es spēlēju pati. Viņš tikai vienu, kur jāceļ kaut kādas mājiņas, jāvāc resursi, neesmu iedziļinājusies, bet tas ir 5 min, ko ieiet un pārbaudīt. Es gan varu, ja nav nekā prātīgāka ko padarīt nosēdēt dažas stundas. Viņam tas netraucē, jo jebkurā brīdī varu novērsties un beigt spēlēt. Citreiz ir pauzes, ka mēnešiem nespēlēju, tad atkal kādu laiku spēlēju...
Tagad iedomājos, ka patiktu uzspēlēt kopā, bet ar ex nekas labs nesanāca, viņš tikai čīkstēja, ka netiek līdzi. :D
18.08.2015 23:57 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
Pašam gadās arī uzspēlēt, man gan nav draudzeņu un suns neiebilst. Neuzskatu to par kaut ko nosodāmu.
Slimīgi tas sāk palikt brīdī, kad Tu atpūtu/izklaidi izvēlies sēdēšanu pie PC, nevis iesānu ar draudzeni/draugiem kaut kur.
Darba/skolas kavēšanu dēļ PC. Tas ir traki. Šo periodu izslimoju bērnībā.
Uzskatu, ka cilvēks pats izvēlas, kas viņu vairāk interesē, meitene vai spēles. Ja spēles, tad meitene ir garlaicīga :D:D:D
19.08.2015 05:40 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
Un, diez ko teiktu sievietes, ja calim aizņemšanās nebūtu ar PC, bet piemēram, sava a/m labošanu? :D Vakaru pavadīšanu garāža? :O
Atkal slikti, ne?
19.08.2015 05:43 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
ERS6,
Man šķiet, kad mēs nopirksim mašīn, es būšu tā, kas pārvāksies uz garāžu :D jo man vnk ļoti patīk mašīnas, vairāk nekā ierasti sievietēm patīk. Un tad es varēšu dzīvot garāžā, kamēr draugs-datorā :D
19.08.2015 07:58 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Man ir problēmas, ka mans draugs daudz strādā gan mājās, gan ārpus tām, bet es saprotu šajā brīdī, ka man nav ko dusmoties, jo viņš dara kko lietderīgu, bet nevis spēlē spēlītes. Nenoliegšu, ka es pēc darba lai atslābinātos arī uzspēlēju kādas spēlītes - Age of Empire, SIMS4 utt. bet tikai uz stundiņu 1x nedēļā. Kā var patikt vispār spēlēt 2 dienas (cik saprotu vakarus) un zaudēt to laiku?
Vienīgais ko iesaku - saki, lai draugs tev arī iemāca un parāda :-D un tad spēlējat kopā ;-) tā sākās mana un CS ēra 8-)
19.08.2015 08:09 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Es mēdzu uzspēlēt, bet pāris mēnešus neesmu spēlējusi, tas ir, vasarā.
19.08.2015 08:11 |

Reitings 205
Reģ: 06.07.2015
Es draugos esmu slima aiz pirāta dārgumiem :D
19.08.2015 08:12 |

Reitings 568
Reģ: 17.06.2014
Romantiskai atkāpei - man ir viens draugu pāris, kas iepazīnās spēlējot World of Warcraft, un nu jau ir 5 gadus precējušies un geimo kopā

Aww, gamer life goals. (l)
19.08.2015 08:37 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Nē, Vīrs nespēlē. Ja nu kādreiz kādu muļķigo spēlīti- kad bija piktie putni, tos mēs visi ģimenē "izgājām " cauri gan lielie, gan mazie.
Bet kopumā dators un datorspēles nav cieņā pie mums.

Mums ir citas lietas, kas prasa ne mazums laiku, un arī līdzekļu. Vīram ir cope, riteņi un golfs.

Bet....patiesībā muļķigi ir otru tā ierobežot.
Bet manējais gan nezaudē realitātes sajūtu. Nekad neliedzu to, kas vi
ņam sagādā prieku un baudu, bet , jāatzīst viņš ļoti veiksmīgi spēj to apvienot gan ar darbu, gan ģimeni. Neizjūtu viņa trūkumu ģimenē.
19.08.2015 08:38 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 29.01.2009
Manējais arī tāds ir.Man ar to grūti bija sākumā.Nu jau viņš ar to tik daudz nenodarbojās.Paspēlē kādu h.Tagad ir citas lietas,ko darīt.Ziemā varbūt vairāk sanāk. :)
Galvenais,lai apkārt nestaigā. :)
19.08.2015 08:39 |

Reitings 150
Reģ: 21.05.2015
Ja ir grafiks, tad jau nav tik traki :D bet pārim gan jāizrunājas savā starpā, ja kaut kas nepatīk.
Pati spēlēju, agrāk vairāk, jo nebija bērna, tagad skatos kā spēlē vīrs, ja vien tās nav trulās fb spēles.
Bet ja cilvēks par daudz laika pavada spēlējot spēlītes, tad kaut kas laikam nav kārtībā (jānoskaidro-kas).
Man bija laiks, kad ilgu laiku pavadīju spēlējot cs, jo tobrīd dzīvoju ar savu viramāti :D tā laidu ārā savu agresiju. Rakstot bakalaura darbu, no darba rakstīšanas brīvajā laikā spēlēju uo, lai pārslēgtu domas uz ko citu, jo biju šausmīgi pārstresojusies, jo darba vadītāja no manis daudz gaidīja.
Kaut kāds jau iemesls ir, ja cilvēks pavada daudz laika virtuālajā pasaulē
19.08.2015 08:39 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
ja vien tās nav trulās fb spēles.

:D

Manējais regulāri spēlē FB kaut kādu vienu vai pāris stratēģiskās spēlītes un mani tas jau sāk kaitināt...jo citreiz viņš pasaka, ka ātri un viss, slēgs ārā datoru, bet beigās tāpat aizraujas (t) un tagad arī telefonā viņam ir kaut kāda tamlīdzīgā spēlīte, tad nu sanāk, ka viņš ir iegrimis vienā vai otrā ekrānā... To viņš parasti dara darbadienu vakaros pēc darba, lai atslēgtos un atpūstos, es jau it kā neko nesaku un neaizliedzu, kamēr tas nav tik nopietni, kā atkarība, tad gan manis tur vairs nebūtu ;-)
19.08.2015 08:52 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Man darbā kolēģi 25-35 un varbūt pat pāri. Visi geimo. Viens, kas ik pa laikam paliek pēc darba ilgāk uzspēlēt, tikko vēl apprecējās, otram jau ģimene ar skolas vecuma bērniem.. Pārējiem tik daudz par ģimenes stāvokli nezinu, bet visi spēlē un neviens to neuztver to par kaut ko tādu.. Vienkārši izklaides forma, kurā atslābināt nervus, paķert nedaudz adrenalīna.
19.08.2015 08:55 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Bet varbūt tas tāpēc, ka pašai ik pa laikam kaut ko patīk uzspēlēt un nebūtu arī pretenzijas (un pat forši) paspēlēt kopā. Bet normālās spēles nevis kkādus Candy Crush un tamlīdzīgos web mēslsus :D
19.08.2015 08:57 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
++++skudrulācis
Ilgtermiņā nekas labs tur nebūs. Ja vien viņš nav programmētājs, kura darbs saistīts ar datorspēļu izstrādi.
19.08.2015 08:59 |

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Mana drauga brālim geimošana ir visa dzīve. Čalim 24 gadi,nav nekāds hļupaks it kā,liels tēvainis,var laist malku skaldīt,bet šis sēž katru dienu pēc darba un brīvdienās līdz vēlai naktij pie pc un spēlē. Dušā iet reti,varētu būt,2x mēnesī. Smird no viņa paša,viņa istabas nāk tāda smaka,ka cirvi var pakārt. Viņš pats jau laikam vairs nejūt. Pērk tik regulāri jaunākos,jaudīgākos kompjus,monitorus un vēl visādas figņas. Pārtiek no roltoniem,cepumiem,tortēm un čipsiem. Klaviatūra ir nolieta,nobārstīta ar visādiem sū.. Vot,kā var cilvēks TĀ dzīvot? Nav pilnīgi nekādu citu interešu. Vispār. Droši vien tā arī nomirs viens,smirdīgs un nevainīgs pie sava kompja.
19.08.2015 09:03 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Mans vīrs spēlē, nu ne pārmērīgi bieži un ilgi, bet spēlē. Viņš saka, ka tā atpūtina nervus. Viņam vispār daudz laika aizņem daudzas tādas manā skatījumā nejēdzīgas nodarbes-datorspēles, tehnika, dzelži garāžā, pokers ar draugiem, makšķerēšana ar draugiem, sacensības, sports pa TV, sports dzīvē utt, bet nu tās ir viņa izklaides, es par to visu neinteresējos un tur nejaucos.
19.08.2015 09:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits