Par dzīvesbiedriem-geimeriem.

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
Es nolēmu pacelt šādu tematu jo man pašai dzīvesbiedram hobijs ir datorspēļu spēlēšana. Viņš tajā ir tā iekšā, ka mēs pat novienojāmies kurās dienās viņš var spēlēt (jo tas paņem visu vakaru) un kurās viņš veltīt laiku tam nedrīkst, jo jāvelta laiks man un mūsu abu attiecībām. Citādāk viņš mierīgi varētu visu laiku, katru vakaru to darīt.
Viņš ar draugiem, ar kuriem kopā spēlē-spēlē pēc noteikta grafika. Ja kādu reizi netiek, tad raksta draugiem pat sms, ka nebūs.
Nesen uzzināju, ka viņa spēļu pārinieku brandža pat uztaisījuši savai ģildei (spēlētāju apvienību sauc par ģildi) mājaslapu.

Es sāku domāt, ka tik tas morāli nav vairāk par hobiju. Pirmā mana reakcija par to mājaslapu bij- lol nopietni?
Gribēju pajautāt Jums...vai jūsu draugs/vīrs spēlē datorspēles? ja jā, cik bieži viņš to dara? kāda ir jūsu attieksme pret to? varbūt kāda pati arī spēlē?

Un nē, šis nav astoņpadsmit gadīgo jautājums, jo gan man, gan manam kungam nu jau labi tuvāk 30, nekā 20.

mūsu vienošanās ir, ka 2 darba dienas nedēļā ir viņam, lai viņš var geimot. Man sākumā bija nedaudz problēmas ar viņa geimošanu, bet nu jau ir kompromiss un grafiks, nu jau esmu apradusi:D sasmējos par to mājaslapu gan!
18.08.2015 22:52 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Nespēlēju. Vispār. Neinteresē.
19.08.2015 09:59 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Man ir paziņa, kas ir viena un viņai ir 40 gadi, viņa neizskatās sieviete ar augstām prasībām, viņa ir pārāk augstās domās par sevi, tik ļoti to var just katrā sarunā, ka nekāds brīnums, ka vīrieši bēg (t)
19.08.2015 10:00 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Un arī kaprīza, ja nav pa prātam kāda saruna, tad saka, ka par ko mēs runājam, ļoti nepieklājīgi tas ir .
19.08.2015 10:02 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Nespēlē. Ar geimeriem nesienos.
19.08.2015 10:03 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Salemana, bet varbūt tā Tava paziņa nemaz nemeklē nevienu? Un ir labi tāpat?
19.08.2015 10:03 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Varbūt, viņas vienkārši ilgāku periodu ir vienas, kamēr atrod to ko meklē. Un beigās čalis saprot, ka viņa to nav vērta

Tādas nemēdz atrast to, ko meklē, jo ar katru nākamo vīrieti prasības pieaug un beigās kļūst nereāli kādu atrast, ja vien neiemīlas kādā Sprīdītī ar lāpstu un nemet pie malas savas prasības :D;-)
19.08.2015 10:07 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Bija viens man tāds, kuram 24 gadi un neko nedara un tikai spēlē spēles, pat strādāt negrib, Izšķiros. Tagadējais draugs arī mēdz uzspēlēt, bet ne atkarīgi. Manuprāt, ir arī atšķirība, ko spēlē. Vai tiešām to slimo CS vai WOW, vai, piemēram, kā mans, basketbolu. Nezinu, vismaz manā skatījumā tas nav tik muļķīgi :D Mēdz to NBA uzspēlēt jā, bet ums par to ir noruna tad, kad eju gulēt, vai skatos savu seriālu - jo citādi kaut kā nesmuki, ka jau tā vakari ir tik īsi, un viņš vēl spēlētu, ja es gribētu ar viņu laiku pavadīt. Vēl mēdz telefonā uzspēlēt kaut kādu stratēģisko spēlīti, to gan arī skatoties TV vai taisot ēst paspēj, reizēm mani kaitina, kko uzrūcu, bet nu tas vēl nav slimi ,lai gan, atklāti sakot, man nepatīk šī visa geimošana, nešķiet nopietni, tā pieauguši un nobrieduši vīrieši nedara...
19.08.2015 10:20 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Ak Dievs, kā man besī tie vīrieši, kas n-tās stundas var nosēdēt pie spēlītēm. Ok, manējais dažreiz kādu pus stundu telefonā laikam to Candy Crash vai ko tādu uzpēlē, bet viņam ātri apnīk.
Es saprotu, ka mans mazais brālis var sēdēt ar draugiem 5h pie sava x boxa, bet 25 + gados manuprāt tas vairs nav normāli. Man tas neiet kopā ar nobriedušu, sakarīgu vīrieti. Tāpat kā sēdēšana f-bookā un bilžu laikošana. Man patīk, ka mans vīrietis labāk aktīvi atpūšās, bieži lasa grāmatas angļu valodā, skatās Discovery citreiz. Un tādas nesaturīgas izklaides, kā man kāds stulbs seriāls un cosmo, vai viņam kāda filma ir labi ja stundu dienā, brīvdienās mēs vienmēr darīsim ko saturīgāku. Ja cilvēks var nosēdēt katru dienu 3, 4 un vairāk stundas pie tām muļķībām, tad manuprāt, agri vai vēlu viņš degradējas.
19.08.2015 10:28 |

Reitings 5
Reģ: 06.08.2015
Labāk ar sportu būtu nodarbojies. Saprotu, kādu retu reizi var uzspēlēt, bet ikdienā? Nē. Nebūtu pa ceļam ar tādu. ;-)
19.08.2015 10:34 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Spēlē. Pirms darba vakaros 1h un kad atnāk ar spēlē, bet tas netraucē mūsu attiecībam, jo mēs atrodam laiku gan sev, gan mums.
Bet citās dienās nosēdēt var arī visas 5-8h pie datora, ja man ir ko darīt un viņu nevajag

+/- šis variants.

Kad nokačā jaunu spēli, tad spēlē vairāk, ar laiku viņam apnīk. Tad dara kaut ko citu, bet jebkurā gadījumā. Ja godīgi, īsti neredzu atšķirību starp geimošanu, sēdēšanu kosmīti seriālu skatīšanos vai kko tādu. Visas lietas paņem laiku, ir diezgan trulas un domātas, lai nosistu laiku un atpūtinātu smadzenes.

Ilgtermiņā nekas labs tur nebūs. Ja vien viņš nav programmētājs, kura darbs saistīts ar datorspēļu izstrādi.
----> ar nosacījumu, ka tā ir atkarība.

Da labi? Un sēdēt cosmo? Skatīties n-tos serīālus? Ja sieviete skatās seriālu, tas attiecībām nenāk par labu, ja vien sievietes darbs nav saistīts ar teātri un aktieriem. :D :-D

Sievietes, beidziet čīkstēt un pīkstēt, bet padomājiet, ko jūs pašas darāt savā brīvajā laikā un vai tas nav kaut kas bezjēdzīgs. :D Domāju, ka atradīsiet pārsteidzošas atbildes.

Uzskatu, ka nevar aizliegt vīrietim, kā viņs pavadu SAVU brīvo laiku.
19.08.2015 10:37 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Sievietes, beidziet čīkstēt un pīkstēt, bet padomājiet, ko jūs pašas darāt savā brīvajā laikā un vai tas nav kaut kas bezjēdzīgs.

Es , piemēram, arī Cosmo sēžu tikai darba laikā pa starpam, darba dienu vakaros vienmēr saturīgāk pavadu laiku un arī brīvdienās nesēžu ne Cosmo, ne citur. Internetā max stundiņu dienā varbūt pasēžu, kā jau teicu, reizēm noskatos kādu stulbu seriālu vai filmu, bet tam ir robežas, nekad nenosēdēšu 4 vai 5h pie datora brīvdienā vai darba dienas vakarā. Tad jau labāk kādu labu grāmatu palasīt, pasportot, ar velo pabraukāt.
19.08.2015 10:44 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
kampanella - tas ir brīnišķīgi, ka tā. :) Bet daudzas dara tikpat bezjēdzīgas lietas kā vīrieši un beigu beigās vīrietis būs tas vainīgais, ka spēlēje to spēli, nevis, ka sieviete kā traka sūtīja no ebay visādus sūdus. :D
19.08.2015 10:52 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 29.01.2009
Es atvainojos,bet man mājās bija 30gadīga sieviete ar mazu bērnu,kas pa laikam pastrādāja,piemēram kādus 2 mēnešu.Pārējo laiku sēdēja uz vecāku kakla.Mājās neko nedarīja.Ne ēst taisīuja,ne māju kopa.
Viņas māte aizbildinājās,ka viņai esot psiholoģiski grūti.
Vienīgais ko viņa visu dienu darīja kamer sīkais bija bērnudārzā skatījās seriālus un sēdēja pie datora.Neko citu.
Manējais nekad nesēž citiem uz kakla un nekad nevarētu 7 gadus nestrādāt un stāstīt par to cik viņam grūti.
Viņš smagi strā'dat,palīdz pie mājas,palīdz man.Tāpēc nesaskatu neko sliktu ja viņš paspēlē spēles dažas h. :D Un ka tas ir slikti/slimi/nenopietni :D
19.08.2015 11:09 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Viņš smagi strā'dat,palīdz pie mājas,palīdz man.Tāpēc nesaskatu neko sliktu ja viņš paspēlē spēles dažas h. Un ka tas ir slikti/slimi/nenopietni

++++

Man ir tāda pati situācija-vīrs daudz strādā, darbs atbildīgs, stresa pilns, mājās arī daudz padara, tāpēc uzskatu, ka viņam ir tiesības pavadīt savu brīvo laiku tā, kā pats vēlas. Un nav svarīgi, ka man šķiet, ka viņa nodarbes ir neinteresantas, dažreiz dārgas. Viņš jau arī nepārmet man, ka daru to, kas, viņaprāt, ir stulbi un bezjēdzīgi.
19.08.2015 11:13 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
No mums abiem lielāka geimere esmu es, piemēram, tieši šobrīd lejuplādēju vienu spēli :D Bet tas mums netraucē, jo manā datorā spēļu nav (izņemot šo, kas tūlīt būs), spēlēju kopā ar brāli no viņa datora, lai cik tas smieklīgi neizklausītos. Drauga gaming periods beidzās pēc augstskolas beigšanas un koju perioda beigām, kad visi spēlēja tur.
Par spēlēm varu teikt tā, ka tās šausmīgi apēd laiku. Un laika izjūtu. Kad paskaties pulkstenī 11 un nodomā, ka spēlēsi līdz 11:30, paskaties pulkstenī un ir jau 12:15. Tā ir, pat bez jebkādas atkarības, jo spēles laiks iet daudz lēnāk nekā reālais laiks un nav nemaz tā iespējams sekot līdzi pulkstenim.
19.08.2015 11:18 |

Reitings 94
Reģ: 30.07.2015
Mes gimene abi ar miloto spelejam speles, tikai ne pie datora, bet pie xbox.Tas ir musu kopa pavadisanas laiks :D, neesam no tiem kuriem patik kopa vnk sedet un skatioties tv.Tad nu to laiku pavadam kopigi spelejot speles ka smums patik.
Pirmstam ar tikai milotais vinas speleja, lidz man apnika skatities ka vins spele.tad nu izlemu ar sakt, un iepatikas :D.
bet nu mums spelem netiek veltitas konkretas dienas ,un ta ka visi plani tam butu japakarto.
19.08.2015 11:23 |

Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Zinot savu viiru, es pat izteeloties nevaru, ka vinjsh seedeetu un speeleetu datorspeeles. Vinjsh pat beernam neljauj to dariit, kur nu veel pats.
19.08.2015 11:30 |

10 gadi
Reitings 7235
Reģ: 05.08.2013
Katram savs. Mans dzīvesbiedrs ir atkarīgs no sporta zāles apmeklēšanas un kačāšanās (nē, viņam nav arbūzi padusēs) Viņiem ar čomiem pat ir sataisītas vienādas maikas. Un regulāri bariņš viens otram sūta bildes ko ēd pusdienās :D Bet es par to tīri priecājos, ka labāk sporta zāle nekā spēļu zāle :D
19.08.2015 12:10 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Zinot savu viiru, es pat izteeloties nevaru, ka vinjsh seedeetu un speeleetu datorspeeles. Vinjsh pat beernam neljauj to dariit, kur nu veel pats.
Es iedomājos.. kā ir geimeru ģimenēs?
Parasti jau bērniem cenšas kaut kā ierobežot laiku pie datora, spēlēm.. bet cik pārniecinoši šie norādījumi izklausītos no cilvēka, kas pats visas dienas garumā var nogeimot :D
19.08.2015 12:13 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Manam vīram arī patīk datorspēles, bet esmu viņam pateikusi, ka cienu viņa hobiju tik ilgi, kamēr tas neietekmē mūsu savstarpējās attiecības un ģimeni kopumā, jo visam ir savas robežas.
Pagaidām ir bjis ok, bet ir bijušas runāšanas līdz nelabumam, līdz ar bērna piedzimšanu tas viss izmainījās nolīdzsvarojās.
19.08.2015 12:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits