Interesanta diskusija, forši padomāt :)
Pa lielam mani neinteresē, ko par mani domā cilvēki, kurus satieku vienreiz mūžā, tomēr cenšos dzīvot un būt tāda, lai tas, ko viņi domātu, nebūtu nekas slikts. Es domāju, ka nevienam no mums nav patīkami, ja par mums domā slikti, pat ja tas dzīves kvalitāti neietekmē.
Apvainoties par radikāli pretēju viedokli ir muļķīgi, manuprāt, tādā izpratnē, ka apvainošanās jau šo viedokli nemainīs, taču ir gadījušās diskusijas ar cilvēkiem, kuru viedoklis ir ne tikai radikāli pretējs, bet pat aizskarošs. Tad nu gan nav patīkami un mēdzu, tā teikt, sacepties par to diskusijas laikā. Laikam jau tas ir atkarīgs no tā, kā šis viedoklis tiek pasniegts un izklāstīts.
Un taisnību pierādīt ir slikts ieradums.. No kā pati cenšos tikt vaļā. Var palikt pie savas taisnības, bet ir pilnīgi lieki to censties pierādīt otram. Vislabākais veids ir vienkārši pieņemt, ka taisnības ir vairākas un nav obligāti jāatsakās no savējās, tāpat tā nav jāspiež pieņemt citiem, jo viņiem taču arī ir savējā.
Ja manas kļūdas tiek norādītas argumentēti, tas, protams, ir nepatīkami, bet spēju to pieņemt bez apvainošanās vai dusmām uz citiem. Protams, nevienam nepatīk kļūdīties un vēl jo vairāk nepatīk, ja šīs kļūdas redz citi un norāda uz tām.