Vai jums ir sajūta, ka drīz Latvija izzudīs?

Reitings 979
Reģ: 03.01.2015
Parunājam par sajūtām un novērojumiem.
Vai jums ir tā, ka liekas, ka visi no Latvijas aizbrauc, bez maz vai bēg, jo viss šeit ir slikti un ka tuvāko gadu laikā šeit vairs nekā nebūs?

Tikko nopirkām māju. Atvainojos, bet tizlākais, ko dzirdēju bija: "Kāpēc pirkāt un investējat naudu īpašumam Latvijā, te visi bēg no šejienes, pēc gadiem paliksiet te tukšā Latvijā ar savu māju" :D Pati personīgi par savu dzīves kvalitāti nesūdzos, ģimenē visiem labi.
11.08.2015 16:48 |

Reitings 267
Reģ: 17.02.2014
Vatson, nesaku, ka atbrauks un nakama dienaa prom uz Vaciju, teicu, ka tad, kad bus tada iespeja. Kaut pec 10 gadiem. Tas, ka no nabadzigakas valsts, nenozime, ka vinja latinja necelsies ar gadiem.
12.08.2015 15:32 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
godīgi sakot man vienkārši gribas par tādām lietām reizēm pastāstīt lai saprastu mazliet labāk kādi ir tie apstākļi dažās vietās un attieksme kas cilvēkus noved līdz mukšanai uz labākām vietām utt.

Ir cilvēki kas aizbrauc pirms tādam situācijām pirms tādās ir iekļuvuši.
12.08.2015 15:33 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kāpēc likums neļauj bēgļiem strādāt? Vai tad tāda doma nav, uzņemot šos bēgļus, ka tad, kad viņi iegūs bēgļu statusu, viņi varēs integrēties vidē, meklējot darbu?
12.08.2015 15:34 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ir cilvēki kas aizbrauc pirms tādam situācijām pirms tādās ir iekļuvuši.

Nu paldies dievam tad ka viņi ir aizmukuši, tiešām labi ka tā! Bet ja nav kur mukt, tad nav =/ Tad ej dzīvo mežā.

Draugs tajā uzņēmumā iekļuva uzreiz pēc skolas beigšanas jo doma jau bija tur pastrādāt, iekrāt naudu lai tālāk ko domātu, bet lūk tā arī to naudu reāli nekad nebija iespējams iekrāt. . . tad vel dzīve pāris reizes iespēra smagi, tad vel trakāk palika. Godīgi sakot ja nebūtu uzradusies es tad viņš tur arī visu mūžu nostrādātu. Gudrs cilvēks, kuram tiešām tādā vietā nevajadzētu palikt. Vispār lai gan cehā viņš strādājis viņam zināšanas ir tādā līmenī par to visu ka vajadzēja viņam būt vismaz priekšniekam. Tā jau viņš visus jauniņo apmācija. Bet tagad viņam būs galdnieka izglītība, normāls darbs, vismaz šim mirklim arī ir garantēts, tā kā draugs ir ļoti laimīgs ka beidzot no tās elles tika laukā:)
12.08.2015 15:39 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Kāpēc likums neļauj bēgļiem strādāt?
Man arī tas liekas apsurds ka neļauj strādāt.
12.08.2015 15:40 |

Reitings 3925
Vaciju, teicu, ka tad, kad bus tada iespeja. Kaut pec 10 gadiem. Tas, ka no nabadzigakas valsts, nenozime, ka vinja latinja necelsies ar gadiem.

Lai arī maz, tomēr ir latvija iedzīvotāji no eksotiskākām valstīm kuri dzīvo ilgstoši. Tā nu nebūs ka visi uzņemtie bēgli pec 10 gadiem bus prom. Dala no viniem bus ieguvusi izglītību vai kādu arodu vai darba pieredzi, kas garantē šeit darbu; vel kāds varbūt bus apprecējies ar vietējo. Nu nav tā ka visi cilvēki brauc tur kur ir labak. Tad sen visa Āfrika butu pārcēlusies uz Eiropu, Z Ameriku un Austrāliju, bet nav taču. Lai ari bēgli ir bijusi vienmer, tāds bēgļu pieplūdums parādījās tikai pec Lībijas, Sīrijas, Irākas, Afganistānas, Somālijas un Sudānas destabilizacijas, kaimiņvalstis notiek dažādi satricinājumi. Kad šis reģions bija salīdzinoši mierīgāks , tāda bēgļu pieplūdumu nebija lai arī dzīves līmenis tur nebut nav augsts bijis.
12.08.2015 15:44 |

Reitings 3925

Kāpēc likums neļauj bēgļiem strādāt? Vai tad tāda doma nav, uzņemot šos bēgļus, ka tad, kad viņi iegūs bēgļu statusu, viņi varēs integrēties vidē, meklējot darbu?

Tad jau brauks bariem ekonomisko migrantu uzdodoties par bēgļiem. Kada ir tā pāreja no bēgļa statusa uz citu likumīgo statusu kas ļautu stradat es nezinu. Integreties sabiedrība jau var arī algotu darbu nedarot, varbūt kad brīvprātīgo darbs ir pieļaujams?
12.08.2015 15:48 |

Reitings 267
Reģ: 17.02.2014
Ja cilveki no treshajam pasaules valstim veletos stradat Latvijā, Latvija būtu pilna ar citām rasēm, tāpat kā citas augstāk attistitās valstis. Uz Latviju neviens neraujas, ir cilveki, kuri sheit ari paliek, bet tomer cilvekiem ir tieksme tiekties uz augstakiem plauktiem, tieshi tapec Latvijā imigrantu skaits ir niecigs. Butu Vācijas algas, butu cita situacija + Latvijas sabiedriba nav tik multikulturalismu milosha, lai ljautu cilvekiem svetaa Dieva mieraa integreties. Vel viens iemesls pamest Latviju un meklēt Laimi valstii, kur multikulturalisms ir norma.
12.08.2015 15:52 |

Reitings 12990
Bēgļu statusu piešķir. Nav tā, ka tie 250 uzreiz būs bēgļi, viņi būt patvēruma meklētāji, tad, kad izvērtēs, vai viņu valstī tiešām viņu drošība tiek apdraudēta un ka nav iespējas atgriezties mājās, tad piešķirs bēgļa statusu (strādāt varēs). Ja noteiks, ka ir ekonomiskais migrants, tad deportēs atpakaļ.
12.08.2015 15:57 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Godīgi sakot, vismaz starp maniem kursabiedriem, ļoti maz cilvēkiem ir pakaļā. Cik skatos, visiem ir vecāki, kuri var iedot naudiņu vai kuri ir no Rīgas, visi izskatās labi, daudzi pat ļoti naudīgi, citi mazāk, bet neviens neizskatās pēc tāda, kuram nebūtu, par ko paēst, esot studentam.

Pie šī komentāra apstājos, tālāk nelasīju. :D :D

Tikai tāda versija - varbūt tādēļ, ka studējošie studē viņi neizskatās pēc tās daļas, kura studiju maksu nevar pavilkt? Nē, nu tas tā - visai neordinārs pieņēmums. :D :D
Lai paņemtu kredītu ir nepieciešams galvotājs. Ne visi vecāki var to atļauties, ne visiem ir turīgāki radinieki. Vai arī, es kļūdos un bankas atsākušas dot kredītus bez galvotāja un pierādāmiem ienākumiem 18 gadīgajiem šmurgulīšiem, kuri tikko no skolas sola izkāpuši?

Budžeta vietas ir tik cik tās ir - pāri tās paliek tikai matemātikā un optometrijā, fizikā. Tās ne tuvu nav nozares, kurās pietiek vien ar talantu "Gudri-māku-spriedelēt-Cosmo.lv".

Smieklīgi - visiem vienādas iespējas. :D Tas, kurš sēž studiju solā noteikti ir to pelnījis, tomēr nevajadzētu dzīvot saldās ilūzijās, ka puikam no Mazpisāniem, kuram ir vēl 2 brāļi un māte vienīgās darba rokas, ir tik pat lielas iespējas kā meitenītei no Rīgas, kur abi vecāki strādā normālos uzņēmumos, valsts struktūrās.

Latvija kā teritorija neizzudīs, domāju, ka tauta gan sakrustosies tā, ka beigās vieni vienīgi mērkaķīši dancos. Bēg? Nezinu, vai citi bēg. Aiziet tie, kuri nav gribējuši augstāko izglītību, palikšanu šeit - jo, kāds pārsteigums - ne visi grib būt banku direktori. Kādam PATĪK būt par "galveno slotas operatoru" - piedevām, vēl iedomāties, ka ar to var izdzīvošanai nopelnīt. :D
12.08.2015 16:03 |

Reitings 12990
Stella, redzi, es pati studēju par valsts budžeta līdzekļiem, cīnos, kā varu, jo vecāki neko iedot nevar, starp kursabiedriem ir ļoti daudz cilvēku, kuriem vecāki var un palīdz, neviens neizskatās pēc nabaga studenta, kam nepietiek pat kartupeļiem.
Un kredītu dod arī pašvaldības, pašvaldība var būt kā galvotājs. Budžeta vietu ir pietiekami daudz, ja esi viens no centīgākajiem un labākajiem skolēniem. Tagad arī ir tik daudz dažādu fondu, kas palīdz mazturīgām ģimenēm, centīgiem skolēniem, kuru vecāki nevar atļauties sūtīt bērnu skolā.
Un neviens nesaka, ka augstskola ir galvenais, tas pats puika no Mazpisāniem var apgūt labu arodu un strādāt, pieredze liecina, ka tie, kas no Mazpisāniem un tamlīdzīgām vietām (arī es no tādas nāku) paliek te 20+ gados, katru vakaru sūc aliņus un soliņa un sūkstas, cik visiem ir slikti.
12.08.2015 16:10 |

Reitings 3925
Butu Vācijas algas, butu cita situacija + Latvijas sabiedriba nav tik multikulturalismu milosha, lai l

Ne jau tikai algās ir vaina. Latvijā atradīs visneiedomājamākos ieganstus lai ārzemnieks te nevarētu uzturēties, mācīties un stradat. Ja tā nebūs PMLP vai DP tad kaut ko noteikti izdomas augstskola vai kada cita valsts iestāde, kas tiešā veida nav saistīta ar valsts drošību. Pat ja kāds darbu iedot, var uzrasties iemesls kapec darbs tiek uzteikts.
Latviešiem loti patīk spraust spieķus citiem ritenis, ne tiksi ārzemniekiem, bet arī savējiem.
12.08.2015 16:16 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es gan nezinu, kurā nozarē studē, ja esi ar tik rozā brillēm uz actiņām - bet es nezinu vai 5 budžeta vietas skaitās daudz, vai 25 skaitās daudz - ja piesakās vairāki simti studēt gribētāju...
Puika no Mazpisāniem tiek ražots tā, lai sev neticētu - viņš dzīvo Mazpisānos, viņam nav laba piemēŗa dzīvē, Pašvaldība norīko 1 vai 2 busiņa reisus no viņa ciema līdz pilsētai nedēļā.

Vēlreiz atkārtoju, cilvēks, kurš studē nevar izskatīties pēc tā paša cilvēka, kurš grib studēt, bet nevar to atļauties. Bagāto cilvēku sabiedrībā arī neviens pēc tunelī diedelējošā neizskatās. Tas nozīmē, ka viņiem vajadzētu pieņemt visi ir bagāti? Vai nabagajam vajadzētu pieņemt, ka izņemot viņa sabiedrībā redzamo, cita sociālā grupa nepastāv?

Tu saki - ES cīnos - nu, pasit sev pa plecu, sit ar dūri pie krūtīm - Latvijas valsts un tās iedzīvotāji ar Tevi lepojas! Tu esi cīnītāja! Realitātē, tas nav sasniegums - Tu studē un tā ir normāla attīstība. Diemžēl, daudziem nav iespējas paņemt kredītus, pašvaldība sponsorē ļoti mazu daļu iedzīvotāju - fondi parasti pabalsta kaut kādus 10 skolēnus, kuri ir no sērijas - vismaz desmit bērni ģimenē un tikai A līmeņi (pārspīlēju, protams). Daudziem nav tādas opcijas nopelnī 2000EUR gadā studiju maksu, kvalitatīvi mācīties, uzturēt sev kojas un minimālo iztiku, nereti arī transportus, avārijas izdevumus - to visu iegūt darbā ārpus pilna laika klātienes un bez reālas darba pieredzes. :D

Bet, protams, starp studējošo rindām Tu viņus neredzi. Tu taču studē un esi cīnītāja. Tev vajadzētu spēt šo informāciju apstrādāt. :D
12.08.2015 16:21 |

Reitings 168
Reģ: 20.07.2015
Kosmo vispār ir tendence staigāt ar rozā brillēm vai izlikties, ka tādas nesā :-D

Izskatās, ka šeit vietā teiciens: "Bagātais nesapratīs nabago un nabagais bagāto" :-D

Redz es studēju tad jau visi pārējie ar var un ja nevar tad ir alkoholiķi uz parka soliņa :-D
12.08.2015 17:47 |

Reitings 12990
Stella, studēšana nav nekāds sasniegums, tieši tā, bet pēc tiem komentāriem liekas, ka tas būtu, jo ir miljons un 1 attaisnojums, kāpēc kaut ko nedarīt. Es neesmu nekāda varone, jo mācos, bet es meklēju tās iespējas un daru (man vecāki iedod 0 naudu mēnesī, 0!!!!!), tāpēc es neesmu no bagātā gala, kuram viss ir iedots. ;-) Bieži tieši tiem, kam varētu iedot vairāk, izvēlās neko nedarīt,
Un var arī sapelnīt naudu studijām, pēc skolas sola uzreiz nav jādodas, ja nav tiešām tādas iespējas un visi gali plīst (starp citu, par pašvaldību runājot, nevis viņi kaut ko sponsorē, bet viņi nāk par galvotāju, kredītu tāpat atdod tu pēc tam). Var arī nemācīties, ja rokas aug no īstās vietas, pelnīt var tāpa.
Es vienkārši saku, ko es redzu apkārt, ka to jauniešu, kas tiešām nevar mācīties, ir mazāk par tiem, kuri to negrib! Es jau minēju par piemēriem no saviem laukiem, kur lielākā daļa tiešām ir alkoholiķi un parka soliņa. Es arī nesaku, ka Latvijā nav neviena tiešām nabadzīga zēna vai meitenes, kuram vienkārši nav paveicies. Bet tas nav vairākums. Man liekas, ka drīzāk, nevis man ir rozā brilles, bet citiem patīk visu dramatizēt.
12.08.2015 17:55 |

Reitings 168
Reģ: 20.07.2015
bet citiem patīk visu dramatizēt.

Nez ko vēl var dramatizēt šaj valstī :-D
ja pa nepilniem 25 gadiem iedzīvotaju skaits ir samazinajies par 0.7 miljoniem
ja daudziem pensija nesasniedz pat 100€
ja daudzi saņem 265€ algu
ja invalīdiem pabalsts ir zem 100€
ja valsts nenodrošina veselības aprūpi (kā ārstēsana ar trijām nullem tā vāc ziedojumus)
ja bezmaksas izglītība ir tikai uz papīra un somas u.c jāpērk pašiem

Un vispār kāda attīstība ja iedzīvotaju skaits smazinās katru gadu par 10000 plus aizbraukušie tad jābūt galīgam muļķim lai ticētu, ka šeit rodas kaut viena jauna daba vieta :-D Pie vecā iedzīvotaju skaita bezdarbs tuvotos 40% :-D
12.08.2015 18:05 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Budžeta vietu ir pietiekami daudz,
Jā,ir fakultātes,kur budžeta vietas pat paliek pāri,bet kāda jēga pa lielam ir iet mācīties to,kas nepatīk,ja tāpat pēc tam nebūsi labs speciālists un turpināsi čīkstēt ar visu diplomu?(retorisks jautājums)
12.08.2015 18:17 |

Reitings 12990
Protams, tādas situācijas arī ir, ja iet tikai uz tām, kur ir 100+, lai tiktu. Jā, ir programmas, kur ir maz to budžeta vietu. Tad nu ir jāizvēlas, varbūt ir kāda līdzīga alternatīva.Tur, kur es iestājos, gribētāju bija vairāki simti, bet budžeta vietas bija 26, aiz strīpas palika arī labi studenti, bet neko darīt. Labi, ka vēl ir vismaz tās budžeta vietas. Bija variants kaut kad par to, ka nebūtu vispār budžeta vietu, bet tad valsts galvotie kredīti būtu nodrošināti, bet tas neīstenojās. Kādam labi, kādam ne tik labi, bet ir tā, kā ir.
Es jau minēju, ka ne visiem vajag studēt, čalis ar labu galvu datoros, piemēram, iztiks bez tā diploma. Meitene, kas darina interesantas rotas vai vispār ar rokdarbiem aizraujas, arī var pelnīt bez izglītības, ja atrod savu nišu.
Piekrītu, ka ir tādi, kam tiešam ir ļoti slikti, nabadzība liela, bet nu tas nav nospiedošais vairākums Latvijā.
12.08.2015 18:21 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
apple_pie, tu nesaredzi stellas tekstā to, ka puisim no mazpisāniem nav pat iespējas tikt uz to augstskolu, jo nav kur dzīvot un nav tam naudas. visi nav tu! tas, ka tu vari, nenozīmē, ka citi, kuri to izvēlas nedarīt, to automātiski nedara slinkuma pēc. :D

nu, es te iespraucos, sōrī.
12.08.2015 18:37 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Secinājums no šīs diskusijas- neveiksminieki ir neveiksminieki, jo citus skauž, ir slinki un viņiem vienmēr ir 1001 attaisnojums tam, kāpēc kaut ko nevar izdarīt.
Uhh, tūlīt man klups virsū visi neveiksminieki :D :D :D
12.08.2015 18:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)