Vai jums ir sajūta, ka drīz Latvija izzudīs?

Reitings 979
Reģ: 03.01.2015
Parunājam par sajūtām un novērojumiem.
Vai jums ir tā, ka liekas, ka visi no Latvijas aizbrauc, bez maz vai bēg, jo viss šeit ir slikti un ka tuvāko gadu laikā šeit vairs nekā nebūs?

Tikko nopirkām māju. Atvainojos, bet tizlākais, ko dzirdēju bija: "Kāpēc pirkāt un investējat naudu īpašumam Latvijā, te visi bēg no šejienes, pēc gadiem paliksiet te tukšā Latvijā ar savu māju" :D Pati personīgi par savu dzīves kvalitāti nesūdzos, ģimenē visiem labi.
11.08.2015 16:48 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
teika_spolite
ja berni dzimst vairaak un vairaak bet lai iedzivotaju skaits celtos ir vel loti taalu .... joprojama miruso skaits ir lielaks neka dzimuso + aizbraucejus pat nerekinot kas ari ir tukstoshiem gadaa
12.08.2015 10:26 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
teika_spolite Viņam papīrs varūt nebija, bet savu darbu ļoti labi māk un dara un arī bez tā papīra citā vietā labāku darbu var dabūt, problēma jau ir tajā ka nebija nauda un iespējas lai vispār tiktu kur citur.

Par izglītību runājot, lai varētu iet mācīties vajag naudu, nejau dēļ tik maksas mācībām, bet arī kaut vai profesionālai izglītībai vajag naudu lai tiktu no laukiem uz skolu, gan ar mašīnu, gan transportu jo 12 km iešana ar kājām uz pilsētu būtu diez gan enerģijas patēriņš it īpaši ja smaga diena priekšā, vajag naudu lai paēstu skolā ja tur jāpavada pusi dienas, vajag naudu mācību materiāliem utt.
Mans draugs izvilka ļoti grūtu un necilvēcisku grafiku, tagad viņš pateicoties gan manai palīdzībai gan citu palīdzībai gan paša neatlaidībai no tā riebīgā darba ir ticis prom, bet viņam paša spēkiem tas būtu tik pat kā nereāli jo finansiāli viņš to nevarētu atļauties.

Viņš ilgu laiku pacieta darbu ka no rīta 7 jāceļas lai brauktu uz pilsētu uz mācībām, tur gan praktiskās gan teurētiskās mācības bija līdz 16 apmēram, tur gan viņam vieglāk gāja jo daudz ko jau zin, bet fizisks darbs tā pat nav viegls, pēc skola viņam bija kaut kā jātiek uz darbu tkas atkal ir 12 km attālumā jo atrodas tuvāk mājām, tad nu vai nu stopi, vai autobuss ja paspēj laikā, vai arī lūdz lai kās aizved, tad no 17 līdz 2 naktī viņš strādā, smagi strādā, daudz jādomā, daudz jācilā utt. bet savu darbu viņš darīja ātri un precīzi, tā kā vienīgā problēma kas tur bija ir krāpniecisks priekšnieks kurš maksā par maz un tiešām kad saka maz, tad tas nizīmē MAZ un tai pašā laikā nostrādina tā ka cilvēkam vairs nav spēka vispār pēc tam, tad viņš uz pus trijiem bija mājās apmēram un tad viņš sāka mācīties, līdz apmēram 4 rītā un tad gāja gulēt, pa vidu vel kaut kur daļa naudas aizgāja uz tiesību kārtošanu tā kā ar naudām bija tiešām ļoti švaki, bet tiesības bija jau iesākts likt iepriekš tā kā to nevarēja atlikt un iespēja mācīties tādā skolas programmā arī bija pēdējais gads tā kā to arī nevarēja atlikt. Tāds bija grafiks lai būtu iespēja vismaz tikt laukā no turienes un pa brīvdienām bija ļoti daudz citi darbi kas ar jādara ģimenes labā, tā kā laika atpūtai viņam vispār nebija kamēr viņš neatbrauca pa brīvdienām atbraukt pie manis atpūsties, kas bija 1-2 reizes mēnesī.
Tagad, draugam arī ir mācības, Rīgā, dzīvo pie manis, Praksē par viņu visi saka tik labāko, skola arī par viņu tik labus vārdus saka, un prakses vietā jau prasa vai viņš pēc tam paliks rīgā un gribētu tur vel strādāt un tas jau bija pēc nepilnu 2 nedēļu ilgas prakses runāts jo lūk viņi redz ka cilvēkam ir galva uz pleciem, ka māk un dara.

Kopumā es šo stāstu jo tiešām ja cilvēkiem ir nācies jau iepriekš smagi vilties un dzīve nav bijusi vai vel nav viegla, tad nevar prasīt ka viņš pats spēss visu izdarīt, vismaz morāli vajag atbalstu.

Es atceros ka draugam atkal bija besis jo priekšnieks atkal bija izmaksājis daudz par maz naudu, ka pat autoskolai knapi ko varēja atlikt, draugam bija tāds besis par to visu jo ilgi tādu attieksmi tak nevar izturēt ka tevi čakarē, viņš vel gribēta tiesības uz mirkli atlikt, bet es teicu nē, ka viņš jau ir tik tuvu ka lai turpina likt, ja vajadzēs naudu es iedošu, galvenais lai tik liek tās tiesības un lūk draugam bija motivācija, zināja ka būs aizmugure kas palīdzēs tad arī viss gāja daudz labāk un pat beigās dabuja tās tiesības bez vajadzības prasīt naudu, viss ko vajadzēja ir atbalsts kas viņam ļoti ir trūcis savādāk viņš jau sen būtu ļoti daudz sasniedzis.
Rīgā ar viņš netiktu pie iespējas strādāt labā uzņēmumā jo līdzekļi lai te ietu praksi nebūtu, nevarētu sevi uzturēt, bet rīgā tomēr labākā vieta kur iet prakses, bet viņa galā ja būtu jāiet prakse tad tas būtu bezjēdzīgi, jo tur neko labu tas nedos. Kā viņam vecajā darbā priekšnieks sabesijās ka viņa darbinieks negrib iet viņa uzņēmumā praksi iet, hah lai vel strādātu tur kā praktikants, tas tak ir izsmiekls.
Brt lūk, tā kā es esmu no Rīgas, draugs dabūja ļoti labā uzņēmumā darbu, kas nav tālu no manis tā kā ceļa izdevumi ar ir minimāli vai pat ja iet ar kājām tad nekādi, tā kā tagad jau var redzēt ka viss tiešām iet uz labu, bet lai ko sasniegtu ir vajadzīga paīdzība un atbalsts it īpaši ja tev ir nācies jau pirms tam vairākas reizes vilties kad esi mēģinājis tikt prom no slitām darba vietām utt.
12.08.2015 10:36 |

Reitings 17203
Oi, atvainojos par palagu :-O
12.08.2015 10:36 |

10 gadi
Reitings 4443
teika_spolite
tikko apskatiju statistikas parvaldes datus.... ja velas ka dzimstiba aprsniedz mirstiibu tad dzimstiba japalielina pa gandriz 50% .... tas nav reali tik isa laikaa.... ja ne vera ka ieprieksejos gados ta auga labi ja pa 1-1.5% .... turklaat ka aju mineju izbraukuso skiats ari iet minusos demografijaa ko sobrid pat nepierekinu.... ja var ticet ka izbrauksi ap 10 000 gadaa tad reali dzimstiba gandizvai jadubulto lai to vius segtu.. un nejau 1 gada lkaiak tas ir izdaraams
12.08.2015 10:37 |

10 gadi
Reitings 4443
teika_spolite
atardu beidzot ari sii gaad 1. ceturksna datus.... nav tur nekada pozitiva bilance par ko runaa.... tendence loti minimali labaka neka ieprieks bet joprojaam taalu no pozitivas bilances.... 1. ceturksni - 2 500 cilveki ja salidzina dzimusos un mirusos....

Provizoriskais iedzīvotāju skaits Latvijā 2015. gada 1.aprīlī bija 1 miljons 983,3 tūkstoši.
12.08.2015 10:41 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
Jā, man ir sajūta, ka Latvija izzūd.
Tieši kā kabans saka - pat ja pēdējo ~2 gadu laikā vairāk dzimst bērņuku, uz kopējās mirstības un sabiedrības novecošanās fona tas vairs neko neglābs.
Uzskatu, valsts pati par sevi neizzudīs, bet gan mainīsies nācijas sastāvs, Latvija kļūs mazāk latviska.
Un tas nav nekas oriģināls - šāda tendence novērojama visā Eiropā. Un gluži kā pārējā ES, arī pie mums sabrauks labākas dzīves meklētāji, gluži kā arī paši braucam uz citām valstīm. Tas notiek un tas nav noliedzams.
Jā, taisnība, ka konkurētspējīgas algas spētu mūsējos noturēt, bet tas ir nereāli sasniedzams tuvāko gadu laikā, lai būtu jūtams efekts. Toties cilvēkiem no trešajām valstīm pie mums būs gana labi, lai strādātu par minimālo to, ko negrib darīt vietējie. Tāpat arī fakts, ka īpašumus izpērk zviedri, vāci - viņiem tas ir lēti. Izpērk pašu latvju bāleliņu par pāris simtiem izzāģētos mežus, jo viņiem ir finanses, lai ar laiku tur jau atkal būtu pelnošs īpašums. Kā arī, jau cik vācu penšukus zinu, kas sapirkuši īpašumus mazpilsētās - viņiem patīk lauku klusums, zaļā daba, priekš viņiem lētie īpašumi. Uzkrājumi ir, kaut kā jau novilks tos gadiņus.
Tā pamazām tā cilvēkmaiņa notiek un, manuprāt, tas vilciens jau no perona ir atgājis...
12.08.2015 10:49 |

Reitings 17203
Plus vel tajā daba vietā nebija tik jauztraucas par to ka algu mazu var samaksāt, bet gan tur arī bija jauztraucas par to kad to naudu izmaksās jo bieži vien bija tā ka darbinieki stāv pēc darba un gaida algu, bet priekšnieks ir pazudis jo lūk nevar samaksāt, tā tas biezi bija un tad to naudu varbūt dabuja 1-2 nedēļas vēlāk tā kā tas arī daudzus plānus izbojāja ka ja bija plānots tikt prom, rēķinoties ar to naudu tad beigās visi plāni vējā jo nauda nebija laikā un pat bieži likās ka tas priekšnieks tīšām nemaksāja lai tik tas darbinieks netiktu prom.
Iekrāt naudu arī bija neiespējami jo nebija tik liela lai būtu ko atlikt un nebija arī tā ka tā nauda iziet uz tusēšanu vai ko tādu, bet gan reāli visa nauda izgāja uz dzīvošanuvai tiešām neatliekamām nepieciešamībām.
12.08.2015 10:49 |

Reitings 26
Reģ: 09.07.2015
Man un manai ģimenei klājas ļoti labi, nesūdzos. Bet, manuprāt, situācija ir laba tikai Rīgā un ne visiem. Jā, Rīgā ir darbs un Rīgā ir iespējas. Arī lielākajās Latvijas pilsētās vēl ir darbs. Bet piekrītu tām, kas raksta par situāciju mazpilsētās, nu nav tur to darba iespēju. Un daudzas šeit saka, ka vajag izsisties un iegūt augstāko izglītību un tad varēs nesūdzēties par dzīvi LV, jā, Latvijā ir iespējams tikt budžeta vietā augstskolā, paralēli ejot praksēs, strādājot un tā iegūt labi apmaksātu darbu. Bet es uzskatu, ka arī Maxima kasieres, apkopējas, sētnieki un citi it kā mazkvalificēti darbinieki, ir pelnījuši atļauties sev noīrēt vienistabas dzīvokli (ar wc dzīvoklī, nevis pagalmā), nopirkt normālu ēdienu, atļauties arī nopirkt zāles, drēbes, sadzīves preces ar savu mēneša algu, nevis domāt, ko lai šomēnes ēd, jo nav ko kājās uzvilkt. Nevajag visiem būt priekšniekiem, ir jānovērtē arī mazkvalificētie darbinieki. Viņu algai, protams, ir jābūt mazākai, un tiem, kuri vēlēsies vairāk, vienmēr ir iespējas kāpt pa karjeras kāpnēm. Bet, manuprāt, mazkvalificēto darbinieku algas attiecībā pret patēriņa preču, īres un īpašuma cenām ir zem katras kritikas. Un kā gan, lai šie cilvēki neņaud, viņi galu galā iet uz darbu, strādā, bet savas algas dēļ ir nemitīgā stresā, par to kā izdzīvot, kā arī attieksme pret pārdevējiem, apkopējiem u.c. "nekrutajiem" darbiniekiem lielākajai daļai citu cilvēku (ar augstāku kvalifikāciju) ir briesmīga.
12.08.2015 11:02 |

Reitings 264
Reģ: 10.12.2014
Par izglītību runājot, lai varētu iet mācīties vajag naudu, nejau dēļ tik maksas mācībām, bet arī kaut vai profesionālai izglītībai vajag naudu lai tiktu no laukiem uz skolu, gan ar mašīnu, gan transportu jo 12 km iešana ar kājām uz pilsētu būtu diez gan enerģijas patēriņš it īpaši ja smaga diena priekšā, vajag naudu lai paēstu skolā ja tur jāpavada pusi dienas, vajag naudu mācību materiāliem utt.

Nopietni!? 12km ir problēma:'-(... man ir daudz paziņas, kas ar RITENI (ir tāds kājminams transporta līdzeklis, parasti vienvietïgs, kur ar kāju muskuļu spēku var darbināt zobratu mehānismu, kas radīto enerģiju pārvērš kinētiskajā un dzen spēkratu uz priekšu), brauc katru dienu uz darbu 10-20km. Starp tām daudz sievietes, kas lēnām čučina uz 10-12km/h, lai nesvīstu un priecājas, ka nav jākratas autobusā. Te arī parādās kārtējā kunkstēšana, jo nu riteni var dabūt pat par pārdesmit eiro, dažkārt pat pa velti paziņas veco atdod. 12 km, dažiem vecākiem bērni uz skolu gājuši ar kājām 6km pa mežu, bet te tēviņam 12 km dzīves šķērslis, jo obligāti auto vajag...
12.08.2015 11:02 |

Reitings 168
Reģ: 20.07.2015
teika spolīte beidz gudri dirst, nav nekur un nebūs arī Latvijā, kad visiem pietiks "labo" darbi ej tik mācies :-D Tāpat kādam būs jazāģē dēļi gaterī. Kā arī gatera strādnieks ir pelnījis dzīvot cilvēcīgi, bet pie esošajām cenām ne tie 265€ ne 360 € uz rokas nav pietiekami.

Vispār jau tev nav taisnība. Pēdējā gada laikā notika un notiek demogrāfiskā eksplozija Ļoti daudz bērnu tagad dzimst

Kur tad viņu dzimst? Tev draudzenēm?

Reāli katru gadu esam 10000 mīnusos tikai dzimstības un mirstības ziņā neskaitot klāt migrantus. Tas kad šos gadus par kādu tūkstoti vairak dzimst bērni neko nemainīs un ir tikai loģiski, jo tagad to mazumumiņu dzemdē 80tajos dzimušie cilveki, kad bija patiešām demogrāfiskais bums.

Neko tu nezini, tik kā akla vista bauro, kas notiek tavā pierīgas fazendā :-D
12.08.2015 11:14 |

Reitings 78
Reģ: 28.05.2015
Es dzīvoju Anglijā, bet es nebēgu prom. Pirmā doma bija ka nekad neatgriezīšos. Bet tad es iepazinos ar savu vīrieti un nu mums arī ir maza meitiņa, kas lika man saprast ka šeit es nepalikšu, jo nevēlos lai manai meitai Latvija ar neko neasocētos. Latvijā mums ir neliels īpašums ko vēlamies izremontēt lai varētu tur dzīvot pēc pāris gadiem. Kaut arī neesmu pabeigusi visu vidusskolu es tagad mācos tālmācības, jo tas viss ir nepieciešams no noderīgs un vīrietim arī zelta rokas un zin kā savu darbu darīt. Tādēļ zinu ka Latvijā var dzīvot arī labi galvenais nevar būt par pesimistu ir jādara kaut kas lai arī kaut ko sasniegtu. Kaut arī Anglijā dzīva ir laba, tikuntā mēs zinām ka Latvijā savā zemē tā ir vel labāka. Latvijā neizzudīs, jo viss var mainīties uz labo pusi.
12.08.2015 11:20 |

Reitings 168
man ir daudz paziņas, kas ar RITENI (ir tāds kājminams transporta līdzeklis, parasti vienvietïgs, kur ar kāju muskuļu spēku var darbināt zobratu mehānismu, kas radīto enerģiju pārvērš kinētiskajā un dzen spēkratu uz priekšu), brauc katru dienu uz darbu 10-20km.

puiks tu atpalicis, vai ko tu gribi teikt? :-D Njā ir forsi pa labu laiku tos 10km nomīties, bet nereāli to izdarīt piemēram ziemā kad viss aizputinats, bet darbs negaida

Starp tām daudz sievietes, kas lēnām čučina uz 10-12km/h, lai nesvīstu un priecājas, ka nav jākratas autobusā.

Domajams ja tu ar tam paziņām kārtīgak parunātu izrādītos, ka vienkārši nav naudas autobusam...

bet te tēviņam 12 km dzīves šķērslis, jo obligāti auto vajag...

Domājams, ka pats pārvietojis tos 12 km ar kājām :-D
12.08.2015 11:24 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Nelasīju visu diskusiju, bet:
Man šķiet, ka nepazudīs. Ir cilvēki, kas jau tagad atgriežas, ir tādi, kas atkal aizbrauc... notiek aprite.
Es uzskatu, ka mana dzīve LV ir iespējama, tad nu pabeigšu mācības UK un atgriezīšos uz pastāvīgu dzīvi LV, lai varētu sevi attīstīt un šeit veidot ģimeni. Nekur citur nemaz nevēlos būt.
12.08.2015 11:27 |

Reitings 17203
Puiks Draugs daudzus gadus ar riteni arī brauca, diemžēl tad kad sāka mācīties ritenis nebija un arī kā viņš pats teica ka pēc garas dienas viņam vairs pat spēka pabraukt īsti nebija, bet braukt viņš savā laikā daudz ir braucis ar riteni tā kā tas arī ir bijis. Un kurš teica ka obligāti auto vajag? es teicu ka tas bija viens no variantiem, tik pat labi ir arī gājis ar kājām un ir arī ar autobusu braucis, ar auto viņš brauca tad kad to varēja atļauties kad taupija, tad arī nebrauca. Un viņš arī ir savā laikā atstaigājis lielos ceļus uz skolu utt tā kā viņš nav slinks uz iešanu utt. bet visas dienas slodzi kopā saliekot tad tomēr ir pārgurums un ar auto aizbraucot ja var ir mazāk enerģija un laiks patērēts nekā kā ar riteni it īpaši ja vel pēc tam ir daudz jāmācas tad tās pāris min mašīnā ir noderīgas nekā tas laiks ar riteni. Un ja paziņām irriteņi viņi paši to izmanto un nav arī velme kopumā tērēt naudu kaut vai no tā 137 ero to pašus 30 eur lai nopirktu riteni ar kuru mīties ja jau tā savā laikā pret to ir riebums radies jo gadiem brauca uz darbu ar riteni, gan ziemā, gan vasarā. Un ja vel tā nauda ir daudz kur citur jātliek, gan par ēšanu, gan arī mājā jāieliek tad nu to 30 eur ir svarīgi. Benzīnā pāris litrus ielej un brauc, tā protams arī ir nauda, bet ietaupa gan enerģiju gan laiku kuru var arī izmantot gulēšanai. Kas tad tā par dzīvi ja guļ 3-4 stundas naktī un visu pārējo laiku rukā un tad vel davai noņemsim kādu laiku nost lai pārgurušam mīties mājās, nu ok, naudu ietaupīsim, bet gulēsim 2 stundas.
Es esmu redzējusi kā draugs pārguris tiek mājās, nomocīts pēc tam pēc pāris stundām kājas nāvīgos krampjos velk, vienu brīdi dēļ darba apstākļiem draugam bija smagas galvas sāpes kuras laikam jau vairāk pie migrēnām pieskiatāmas jo lai ko arī lietotu nepārgāja un sēžot pat tumšā istabā, nekustoties bija ļoti grūti un tas un vel citas lietas viņam bija no darba, no pārslodzes par kuru viņam ne sūda nemaksāja.

Auto tiesības viņam vajadzēja nevis lai vienkārši varētu braukāties, bet lai būtu lielākas darba iespējas, lai tālāk varētu tikt un iespējams arī ko tiešām labāku dabūt.
12.08.2015 11:28 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kabans, protams, dažu gadu laikā depopulācija pēkšņi nepazudīs, tā ir un būs arī tuvākos 10, pat 20, varbūt pat 30 gadus, bet pozitīva tendence ir pozitīva tendence, kas nozīmē, ka tas ir maziņš solis uz priekšu, maziņš, bet ir.
Ja situācija uzlabosies valstī, cerams, atgriezīsies arī tie cilvēki, kas ir bērnu radīšanas vecumā, un izvēlēsies bērnus audzināt šeit, nevis svešumā. Esmu neglābjama optimiste, bet es uz to ceru.
12.08.2015 11:35 |

Reitings 17203
paguļ 3-4 stundas, ceļās un brauc 12 km uz skolu, tad tur daudz gan domā gan dara fiziski līdz 16 un tad rukā 10 km uz darbu kad jau drusku nogurums ir, tad intensīvi cilā, domā un dari līdz 2 naktī un tad vel apmēram kādi 4-5 km jānobrauc pārgurušam ar riteni līdz mājām pa kalnu uz augšu un tad davia vel pamācīsimies un pagulēsim 2-3 stundas un nākamajā dienā viss atkal no jauna. . Cik ilgi tā cilvēks nez izturēs? Ok ja vel vasarā to varētu, tad ziemā tas būtu vel labāk. .
Loģiski ka ar mašīnu aizbraucot tiek ietaupīta enerģija, laiks un tā kā mašīna daudz need, tos pašus 5-6 l uz 100 km tad arī nav tik traki izdevumi, vismaz ne uz mēnesi.

Tad atkal ja viņš no rīta nebrauc ar riteni, bet ar sabiedrisko tad nu jā nauda ietaupas ceļā, lai gan dienu dienā braucot apmēram pa 70 centiem vienā virzienā tas jau nedēļā ir 3, 50 eur un tas ir tik vienā virzienā, ja vel paspēj un tiek uz autobusu kas atpakaļ uz darbu ved, tad tas nedēļā jau ir 7 eur. tātad kopumā tie izdevumi mašīna/vai autobuss ir ļoti tuvi, izņemot autobuss tevi tik pievedīs līdz pieturai, bet no pieturas līdz darbam ir vel 1 km ko noiet un tā pat pēc darba ar kājām ir jāiet tie 4-5 km, kas atkal laiks un enerģija.

Šajā gadījumā mašīna ir viss normālākais variants lai kaut cik vel varētu justies kā cilvēks.
12.08.2015 11:41 |

Reitings 168
tos pašus 5-6 l uz 100 km tad arī nav tik traki izdevumi, vismaz ne uz mēnesi.

Ja auto izdevumus sastadītu tikai degviela tad jau būtu okey, bet ta nebūt nav pieskaitam vel apdrošināsanu, ceļa nodokli, riepas, remontus pat ja pats taisa un ir kur taisīt ar minimalo algu auto ir luksus lieta kuru itkā var uzturēt bet taj pašā laikā jāatsakās no daudzām pamatvajadzībām
12.08.2015 11:53 |

Reitings 17203
Ja auto izdevumus sastadītu tikai degviela tad jau būtu okey, bet ta nebūt nav pieskaitam vel apdrošināsanu, ceļa nodokli, riepas, remontus pat ja pats taisa un ir kur taisīt ar minimalo algu auto ir luksus lieta kuru itkā var uzturēt bet taj pašā laikā jāatsakās no daudzām pamatvajadzībām

Mašīnai sīki remonti bija jātaisa varbūt reizi pus gadā ko arī darīja brīvdienā pats un viss ok, izdevumi arī bija maziņi. Protams nodokļi utt ir jāmaksā, bet tam tad ar atlika to naudu, bet tik un tā pat ar visiem nodokļiem utt. Auto laukos ir gandrīz vai neatliekama lieta un savas prijoitātes tam ir, jo autobusi iet tikai 3 reizes dienā un ar riteni lielas kravas utt. nepārvadās arī.
Par brīvdienām vispār nerunājot kad autobusi ir ļoti reti.
Un tik un tā ietaupītais laiks un enerģija šajā gadījumā ir svarīgākais jo cilvēkam vajag arī kādu atvieglojumu. Ne nevar sevi nobeigt līdz pēdējam ko es ar redzēju ka draugs arī bij nomocīts līdz pēdējam un tā mašīna bija vienīgais labais ka varēja ātrāk tikt prom no tā darba un ātrāk tikt atpūsties kas bija svarīgi.

Rīgā bez mašīnas var iztikt, bet laukos tas ir vajadzīgs. nav jau arī katru dienu jābrauc, var arī uz maiņām ka vienu dienu ar mašīnu, citu ar autobusu un vel citu ar to riteni, bet tā ka mašīna vispār nav tad arī ir grūti.
12.08.2015 12:09 |

Reitings 264
Reģ: 10.12.2014
Citreiz nevaru saprast, kur tie visi cilvēki, kas apņēmīgi strādāt, ir normāli (nedzer, nav psihopāti, sliņķi), dzīvo, liekas, ka citā realitātē. Tad, kad vajag parastu šoferi atrast (B kategorija ar ugunu jāmeklē, kam alkohols negaršo), kur alga 600 eur uz rokas, plus piemaksas, ja ilgāk jāstrādā, tad atrast ir grūti, vai arī atrodi un pēc mirkļa jau neapmierināti. Attiecīgajā gadījumā darbs bija tepat pierīgā un no 9-18, ja nepieciešams agrāk / vēlāk, tad šoferis ar busu brauca uz mājām / darbu. Tai pašā laikā dzirdu virkni, kas saņem minimālās ... kur Jūs dzīvojat???

Otra lieta, ar ko diemžēl esmu saskāries ir jaunieši, kas neiet studēt, jo naudas neesot ... es savā laikā uz mežu gāju pa vasaru, kokus stādīju, piestrādāju, lai papelnītu naudu skolai / studijām, bet viņiem ietusēt, iedzert, pakunkstēt. Tad vienīgais, ko var atrast ir vergu darbs, jo ne zināšanu, ne pieredzes, ne vēlmes, tad paiet 3-4 gadi un ar putām uz lūpām visus noliek, jo dzīve slikta, alga maza ... varbūt slinkot nevajadzēja?

Protams, ir arī cilvēki, kam vienkārši neveicas, nesastājas zvaigznes, jo varbūt lieku reizi nebija pārliecības, neticība u.tml., līdz ar to jāmokas ar to, kas ir...

Ir arī nianse - plika izglītība ir kaķim zem astes, cik nav redzēts, ka studentu no prestižām augstkolām sāk mācīt, kā jāstrādā, jo pasniedzējs tā teica, grāmatā bija rakstīts, bet, kad iedod problēmu, tad nespēj to risināt, jo pieradis pie klišejām. Turklāt jāmācas visu dzīvi, ja grib labi saņemt, jo tās siltās vietiņas, kur maksā par atsēdēšanu nav daudz un parastam kungam / sievietei, tas nespīd ...

Zilās apkaklītes ļoti reti saņem vairāk par baltajām, tie tad ir īpaši profesionāļi / speciālisti.
12.08.2015 13:25 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
brauc katru dienu uz darbu 10-20km. Starp tām daudz sievietes, kas lēnām čučina uz 10-12k

Un pavada 1-2 stundas cēļa tikai uz vienu galu, bet vel jau ir atpakaļ jābrauc. Cik tur laika ceļā paiet?? Pa sauli, pa vēju, pa lietu, pa sniegu un ledu ar riteni uz darbu? Kāds brīnums ka cilvēki masveidā pamet valsti. Nav tālu kad pedejais varēs lidostā gaismu izslēgt.
12.08.2015 14:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)