teika_spolite Viņam papīrs varūt nebija, bet savu darbu ļoti labi māk un dara un arī bez tā papīra citā vietā labāku darbu var dabūt, problēma jau ir tajā ka nebija nauda un iespējas lai vispār tiktu kur citur.
Par izglītību runājot, lai varētu iet mācīties vajag naudu, nejau dēļ tik maksas mācībām, bet arī kaut vai profesionālai izglītībai vajag naudu lai tiktu no laukiem uz skolu, gan ar mašīnu, gan transportu jo 12 km iešana ar kājām uz pilsētu būtu diez gan enerģijas patēriņš it īpaši ja smaga diena priekšā, vajag naudu lai paēstu skolā ja tur jāpavada pusi dienas, vajag naudu mācību materiāliem utt.
Mans draugs izvilka ļoti grūtu un necilvēcisku grafiku, tagad viņš pateicoties gan manai palīdzībai gan citu palīdzībai gan paša neatlaidībai no tā riebīgā darba ir ticis prom, bet viņam paša spēkiem tas būtu tik pat kā nereāli jo finansiāli viņš to nevarētu atļauties.
Viņš ilgu laiku pacieta darbu ka no rīta 7 jāceļas lai brauktu uz pilsētu uz mācībām, tur gan praktiskās gan teurētiskās mācības bija līdz 16 apmēram, tur gan viņam vieglāk gāja jo daudz ko jau zin, bet fizisks darbs tā pat nav viegls, pēc skola viņam bija kaut kā jātiek uz darbu tkas atkal ir 12 km attālumā jo atrodas tuvāk mājām, tad nu vai nu stopi, vai autobuss ja paspēj laikā, vai arī lūdz lai kās aizved, tad no 17 līdz 2 naktī viņš strādā, smagi strādā, daudz jādomā, daudz jācilā utt. bet savu darbu viņš darīja ātri un precīzi, tā kā vienīgā problēma kas tur bija ir krāpniecisks priekšnieks kurš maksā par maz un tiešām kad saka maz, tad tas nizīmē MAZ un tai pašā laikā nostrādina tā ka cilvēkam vairs nav spēka vispār pēc tam, tad viņš uz pus trijiem bija mājās apmēram un tad viņš sāka mācīties, līdz apmēram 4 rītā un tad gāja gulēt, pa vidu vel kaut kur daļa naudas aizgāja uz tiesību kārtošanu tā kā ar naudām bija tiešām ļoti švaki, bet tiesības bija jau iesākts likt iepriekš tā kā to nevarēja atlikt un iespēja mācīties tādā skolas programmā arī bija pēdējais gads tā kā to arī nevarēja atlikt. Tāds bija grafiks lai būtu iespēja vismaz tikt laukā no turienes un pa brīvdienām bija ļoti daudz citi darbi kas ar jādara ģimenes labā, tā kā laika atpūtai viņam vispār nebija kamēr viņš neatbrauca pa brīvdienām atbraukt pie manis atpūsties, kas bija 1-2 reizes mēnesī.
Tagad, draugam arī ir mācības, Rīgā, dzīvo pie manis, Praksē par viņu visi saka tik labāko, skola arī par viņu tik labus vārdus saka, un prakses vietā jau prasa vai viņš pēc tam paliks rīgā un gribētu tur vel strādāt un tas jau bija pēc nepilnu 2 nedēļu ilgas prakses runāts jo lūk viņi redz ka cilvēkam ir galva uz pleciem, ka māk un dara.
Kopumā es šo stāstu jo tiešām ja cilvēkiem ir nācies jau iepriekš smagi vilties un dzīve nav bijusi vai vel nav viegla, tad nevar prasīt ka viņš pats spēss visu izdarīt, vismaz morāli vajag atbalstu.
Es atceros ka draugam atkal bija besis jo priekšnieks atkal bija izmaksājis daudz par maz naudu, ka pat autoskolai knapi ko varēja atlikt, draugam bija tāds besis par to visu jo ilgi tādu attieksmi tak nevar izturēt ka tevi čakarē, viņš vel gribēta tiesības uz mirkli atlikt, bet es teicu nē, ka viņš jau ir tik tuvu ka lai turpina likt, ja vajadzēs naudu es iedošu, galvenais lai tik liek tās tiesības un lūk draugam bija motivācija, zināja ka būs aizmugure kas palīdzēs tad arī viss gāja daudz labāk un pat beigās dabuja tās tiesības bez vajadzības prasīt naudu, viss ko vajadzēja ir atbalsts kas viņam ļoti ir trūcis savādāk viņš jau sen būtu ļoti daudz sasniedzis.
Rīgā ar viņš netiktu pie iespējas strādāt labā uzņēmumā jo līdzekļi lai te ietu praksi nebūtu, nevarētu sevi uzturēt, bet rīgā tomēr labākā vieta kur iet prakses, bet viņa galā ja būtu jāiet prakse tad tas būtu bezjēdzīgi, jo tur neko labu tas nedos. Kā viņam vecajā darbā priekšnieks sabesijās ka viņa darbinieks negrib iet viņa uzņēmumā praksi iet, hah lai vel strādātu tur kā praktikants, tas tak ir izsmiekls.
Brt lūk, tā kā es esmu no Rīgas, draugs dabūja ļoti labā uzņēmumā darbu, kas nav tālu no manis tā kā ceļa izdevumi ar ir minimāli vai pat ja iet ar kājām tad nekādi, tā kā tagad jau var redzēt ka viss tiešām iet uz labu, bet lai ko sasniegtu ir vajadzīga paīdzība un atbalsts it īpaši ja tev ir nācies jau pirms tam vairākas reizes vilties kad esi mēģinājis tikt prom no slitām darba vietām utt.