Vai jums ir sajūta, ka drīz Latvija izzudīs?

Reitings 979
Reģ: 03.01.2015
Parunājam par sajūtām un novērojumiem.
Vai jums ir tā, ka liekas, ka visi no Latvijas aizbrauc, bez maz vai bēg, jo viss šeit ir slikti un ka tuvāko gadu laikā šeit vairs nekā nebūs?

Tikko nopirkām māju. Atvainojos, bet tizlākais, ko dzirdēju bija: "Kāpēc pirkāt un investējat naudu īpašumam Latvijā, te visi bēg no šejienes, pēc gadiem paliksiet te tukšā Latvijā ar savu māju" :D Pati personīgi par savu dzīves kvalitāti nesūdzos, ģimenē visiem labi.
11.08.2015 16:48 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Ja latvijā būtu kaut viena slaida sieviete, kas cienītu mani un manu viduvējo algu, tad es nedomātu par iespējām arzemēs. Sievietēm vajag lupatas, privātmāju piepilsētā. Man kaut kā pipele nestāv uz tādām lietām, tāpēc man Latvija un dzīve Latvijā patiktu, ja ne vientulība un prasīgās pežas.

Pat, ja ir sieviete un un kaut cik cilvēcīgas attiecības ar viņu, tad attiecības vienalga mēsls, jo peža katru mēnesi pieprasa hiņu no AVON vismas 30€ vēŗtībā, iPhone5s kāminimums, ceļojumu reizi gadā. Es to netikai nevaru un negribu atļauties, bet tas viss padara mani niknu. Priekškam viņai 10 spilvenus, neskaitāmus dvieļus, visas iespējamās alkahola glāzes... Visu no krūzes dzeru.
11.08.2015 17:37 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Bieži esmu dzirdējusi uzskatu, ka tad, ja ir izglītība, tad labu darbu un labu dzīvi sev nodrošināt var. Skumji, ka dzīvojam valstī, kurā labu dzīvi vari atļauties tikai tad, ja esi beidzis augstskolu. Savukārt tie, kuriem nav bijušas iespējas vai līdzekļi mācīties augstskolās, ir vai nu padibenes (pēc citu domām) vai nu nodevēji, kuri brauc uz citu valsti strādāt, jo citā valstī par trauku mazgāšanu vai zemeņu dobju ravēšanu saņem vairāk kā Latvijā. Kā jauna sieviete, skatoties uz savu un apkārt esošo jauniešu (kuriem nav turīgu vecāku vai laba darba/izglītības) situāciju, viennozīmīgi varu teikt, ka valstī ir problēmas un tās, diemžēl, ir vairāk kā vajag. Sākot jau ar drausmīgo bezdarbu mazpilsētās, beidzot ar astronomisko istabu (nerunāsim pat par dzīvokļu) cenu galvaspilsētā, kuru Hesburger'ā strādājošs jaunietis no laukiem, kurš vēlas uzsākt kaut kādu patstāvīgu dzīvi, nevar nemaz atļauties. Protams, ir cilvēki, kuriem veicas un tas ir ļoti labi, taču ir tādi, kuriem tā nav veicies un ne jau neesošā augstskolas diploma vai nevēlēšanās strādāt dēļ. Ne visi var būt deputāti, ne visi var atļauties mācīties lai arī kā gribētu. Tāpēc, ja būtu kur un pie kā, es aizbrauktu. Tādā ziņā neesmu Latvijas patriote, jo pa lielam šajā zemē mīlu vairs tikai savu ģimeni un Latvijas dabu.
11.08.2015 17:53 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Kāpēc pirkāt un investējat naudu īpašumam Latvijā, te visi bēg no šejienes, pēc gadiem paliksiet te tukšā Latvijā ar savu māju"
Forši,mazāk traucējošu kaimiņu :-D
11.08.2015 17:55 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tija mija
Es nevaru saprast, kurā kategorijā ir Blacksmith-labs speciālists vai vienkārši labs cilvēks? :D
11.08.2015 18:03 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Vienmēr būs cilvēki, kas JEBKURĀ valstī teiks, cik tur viss slikti.
Esmu dzīvojusi 3 dažādās valstīs diezgan ilgu laika periodu, šobrīd esmu tepat. Nebēgu no Latvijas, man bija citi iemesli + vēlme paskatīties, kā ir citur, un kad tad vēl, ja ne tajā vecumā.
Esmu secinājusi, ka vienmēr būs cilvēki, kas mācēs nopelnīt un dzīvot labi, un tādi, kam arī bagātajās valastīs nebūs iespējas pelnīt un dzīvot normāli. Un arī tajās krutajās valstīs liela daļa cilvēku sūdzās, ka ir slikti utt. Viss sākas galvā.
Šobrīd es nevarētu teikt, ka man viss finansiālajā ziņā ir baigi ideāli, bet es eju uz to :-)
11.08.2015 18:08 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ņemot vērā, kura sabiedrības daļa izbrauc-tas ir labi un pareizi. Latvija viennozīmīgi kļūs pozitīvāka un veiksmīgāka

tieši tā labā daļa aizbrauc - jaunie absolventi, jaunie meistari, speciālisti un censoņi.
koks ar diviem galiem, valstī ir pietiekami daudz problēmu, kura labot, pirms to saukt par pietiekami labu. tāpat aizvien ir maģiskais aplis -> bez pieredzes darbā neņem, bet iegūt pieredzi arī nedod. ja dod, tad uz nosacījuma, ka neko nemaksā.

aij, man ambīcijas arī ir augušas, nozarē, kurā gribētu ļoti nopietni darboties, es nākotni šeit neredzu, mācīties vēl 7 profesijas man maciņš neļauj, augstskolā man nekas neinteresē, kur nu vēl lai par to naudu maksātu, mazcenas darbu darīt man ne fiziski, ne morāli neatmaksājas.

pat būt pašam savam šefam man šodien jau rokas nolaidās - LV viss ir jādara pašam un palūgt palīdzību vai informāciju, kur, kas, kā jādara ir noziegums. :D

ideālajā variantā es gribu pelnīt un dzīvot šeit, bet tā, lai apmierinātu visas savas vajadzības. zinot iespēju robežas un maka biezumu, turpinu sapņot par zaļo zāli citviet, līdz kurai arī vēl ir jāiekrāj. bet no kā krāt tā arī neatrodas.

būšu slinķis jaunietis, kurš gaida zelta maisus, jo par to, ko esmu gatava ieguldīt spēkus, motivāciju un veltīt savu daļu dzīves, mani nevienam nevajag!

un par ko tos nodokļus maksāt :-P

un pirms te kāda ieslīgst bezkaunīgos apvainojumos par tipisko jaunatni - čau! man prieks, ka tu skati grāmatu pēc vāka! :)

(l)
11.08.2015 18:08 |

Reitings 150
Reģ: 21.05.2015
teika_spolite
ne viens, ne otrs
11.08.2015 18:10 |

Reitings 3934
Ophelia
Tikai nevajag stāstīt, ka augstākā izglītība ir sabiedrības turīgākā slāņa priekšrocība. Valsts piedavā budžeta vietas, ja vajag-ir kopmītnes, ir stipendijas, ir iespēja ņemt studējošā kredītu ikdienas patēriņam uz ļooooti izdevīgiem un jebkuram pieņemamiem nosacījumiem. Viss, kas jādara-jāmācās. Pat ja tavi CE rezultāti ir par zemu budžetam, vari par simbolisku samaksu pārkārtot jebkuru eksāmenu jebkurā macību gadā. Iespējas visiem ir, tikai daļa negrib tās izmantot, jo pačīkstēt ir vieglāk.
Un nav nozīme, vai cilvēkam augstākā vai arodizglītība. Galvenais, ka cilvēks ir specializējies kādā jomā un kaut ko var piedāvāt darba tirgum.
11.08.2015 18:10 |

Reitings 3934
Wintera
Nu pa kādam labam speciālistam aizbrauc, bet ņem vērā, ka pa kādam labam speciālistam uz šejieni arī atbrauc no citurienes. Bet nu lielais vairums ir Blacksmith tipa cilvēki :D
11.08.2015 18:14 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nu, man šķiet, ka turpmākajās desmitgadēs nacionālas valstis varētu izzust kā tādas. Laikam sevišķi nepārdzīvotu.
11.08.2015 18:15 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ir bariem tādu,kas sēž LV un ņerkst cik viss ir slikti. Nu ja ir tik slikti,tad jābrauc prom,

lai brauc, mums būs vairāk gaisa, ko elpot :D
11.08.2015 18:16 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Nu nezinu, nākot no mazpilsētas, man liekas, ka daļa Latvijas izzūd. Labi, Rīga neizzudīs, varbūt tikai augs, bet visi mazie miesti!?
To vien redzu, kā veikali tiek klapēti ciet, bankas aizveras, pasta nodaļas samazina darba laiku, skolas apvienojas, autobusi vairs nekursē... Man ir skumīgi tieši par laukiem... Latvija nav tikai Rīga. Atceros, kad skolā, kurā mācījos, bija vismaz 3 paralēlklases, katrā pa 30 audzēkņiem, tagad, aizbraucot uz dzimto pilsētu, knapi vienai klasei skolēnu pietiek (16 skolēni un tikai viena, piemēram, 10. klase). Pabraukājot apkārt pie radiem vēl lielākos lauku miestos, to vien redzu kā pieturas, kurās autobusi kursē tikai pāris reizes nedēļā. :'-( Nepatīk man lielpilsētas, tāpēc manā skatījumā, jā, Latvija sāk izzust.
11.08.2015 18:18 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
teika_spolite, un tieši tās darba rokas jau šeit arī vajag. ne visiem ir jāsēž augstskolā, bet tie, kas prot kaut ko darīt - brauc prom, jo šeit nenovērtē. un ja kādu novērtē, tad tos, kas iebrauc!
bet tas ir tikai pēc maniem novērojumiem.
11.08.2015 18:21 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Tikai nevajag stāstīt, ka augstākā izglītība ir sabiedrības turīgākā slāņa priekšrocība. Valsts piedavā budžeta vietas, ja vajag-ir kopmītnes, ir stipendijas, ir iespēja ņemt studējošā kredītu ikdienas patēriņam uz ļooooti izdevīgiem un jebkuram pieņemamiem nosacījumiem. Viss, kas jādara-jāmācās. Pat ja tavi CE rezultāti ir par zemu budžetam, vari par simbolisku samaksu pārkārtot jebkuru eksāmenu jebkurā macību gadā. Iespējas visiem ir, tikai daļa negrib tās izmantot, jo pačīkstēt ir vieglāk.

+++++

Tas pats sakarā ar čīkstēšanu par to ''maģisko'' darbā-neņem-jo-nav-pieredzes-pieredzes-nav-jo-darbā-neņem. Nevajag pārspīlēt. Visās jomās ir iespējams atrast labu prakses vietu (un praktiski vienmēr prakses devēji norāda, ka pēc labu rezultātu uzrādīšanas praksē tiek sniegta iespēja turpināt darbu tur) vai arī sākt ar kādu tās nozares mazkvalificētu darbu, vislabākajā variantā to darīt jau mācību laikā, nevis pēc arodskolas/augstskolas beigšanas attapties, ka nav pilnīgi nekādas praktiskas pieredzes. Bet diemžēl studējošiem ir tendence sadomāties, ka nu tik pēc beigšanas visi ceļi būs vaļā, 1000+ eur alga uz rokas un papīrs par izglītību paveiks visu viņu vietā, un tad, kad jāsastopas ar realitāti, pienāk šoks.

Ja jūs paši būtu darba devēji, cik naski jūs skrietu pieņemt darbā visus jaunizceptos, tikko no augstskolas un bez jebkādas pieredzes esošos sapņotājus? Derētu aizdomāties.
11.08.2015 18:26 |

Reitings 168
Reģ: 20.07.2015
Nu, man šķiet, ka turpmākajās desmitgadēs nacionālas valstis varētu izzust kā tādas. Laikam sevišķi nepārdzīvotu.

Un njā sapņo vien :-D Drīzāk paliks nacionālākas, jo multikulturālisma gadi strauji iet uz beigām :-D Pateicoties visādiem dvieļu galvām, kas tomēr arī atbraucot uz Eiropu tādas paliek.
11.08.2015 18:27 |

Reitings 168
Ja jūs paši būtu darba devēji, cik naski jūs skrietu pieņemt darbā visus jaunizceptos, tikko no augstskolas un bez jebkādas pieredzes esošos sapņotājus?

Protams var jau gaidīt arābu šeihu, bet tad nav ko raudāt par darba spēka trūkumu :-D Kā arī no ārzemēm neviens profesonālis nebruks šeit strādāt pa 2000€ (kas šeit tiek piesaukts, kā labs cipars amatapratejam) bet ārzemēs pat sētnieks nopelna vairāk :-D
11.08.2015 18:30 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Bēgt jau nebēg. Velk līdz pēdējam te dzīvību un kad galīgi vairs nav ko ēst,tad brauc prom. Man tas nešķiet normāli. Normāli ir tad,ja cilvēks,kas spēj lasīt un rakstīt, spēj sev nodrošināt minimālās vajadzības un labi vien ir,ka ir tādas zemeņu dobes,pie kurām aizbraukt. Domāju,ja būtu Latvijā tāda iespēja, tad daudzi paliktu un darītu netīro darbu tepat,ka tik dzimtenē un pie ģimenes,un maizei pietiek. Vispār skumji.
Un piekrītu Ameliya.
11.08.2015 18:33 |

Reitings 168
Bēgt jau nebēg. Velk līdz pēdējam te dzīvību un kad galīgi vairs nav ko ēst,tad brauc prom. Man tas nešķiet normāli. Normāli ir tad,ja cilvēks,kas spēj lasīt un rakstīt, spēj sev nodrošināt minimālās vajadzības un labi vien ir,ka ir tādas zemeņu dobes,pie kurām aizbraukt. Domāju,ja būtu Latvijā tāda iespēja, tad daudzi paliktu un darītu netīro darbu tepat,ka tik dzimtenē un pie ģimenes,un maizei pietiek. Vispār skumji.
Un piekrītu Ameliya.

Muļķības dažas kosmo cacas domā, ka visa vaina ir labas izglītības trūkumā un ja visiem būtu laba izglītība visi dzīvotu pārticībā un strādātu balto apkaklīšu darbus un zemeņu dobes izzustu :-D Bez maz vai utopija :-D
11.08.2015 18:38 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Ja jūs paši būtu darba devēji, cik naski jūs skrietu pieņemt darbā visus jaunizceptos, tikko no augstskolas un bez jebkādas pieredzes esošos sapņotājus? Derētu aizdomāties.

Mans tētis tieši tā arī dara. Brauc uz eksāmeniem, sēž komisijā un mēģina savaņģot labākos. Nekas cits neatliek, jo ir jomas, kur speciālistu trūkst katastrofāli, sevišķi mazpilsētās.

Visās jomās ir iespējams atrast labu prakses vietu (un praktiski vienmēr prakses devēji norāda, ka pēc labu rezultātu uzrādīšanas praksē tiek sniegta iespēja turpināt darbu tur)

+++
11.08.2015 19:23 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man gan liekas, ka situācija kļūst arvien labāka, tā nav laba vai ļoti laba, bet tā ir labāka. Problēmas gan ar laukiem ir, reģionu nevienlīdzība Latvijā ir ļoti izteikta, bet teikt, ka viss ir arvien sliktāk? Nē. Šodien arī internetā bija raksts, ka pašlaik apmierinātība ar dzīvi ir augstākā pēdējo 10 gadu laikā.
Piekrītu visam iepriekšminētajam par augstāko izglītību, tā noteikti nav tikai turīgo cilvēku privilēģija.
11.08.2015 19:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)