Vai jums ir sajūta, ka drīz Latvija izzudīs?

Reitings 979
Reģ: 03.01.2015
Parunājam par sajūtām un novērojumiem.
Vai jums ir tā, ka liekas, ka visi no Latvijas aizbrauc, bez maz vai bēg, jo viss šeit ir slikti un ka tuvāko gadu laikā šeit vairs nekā nebūs?

Tikko nopirkām māju. Atvainojos, bet tizlākais, ko dzirdēju bija: "Kāpēc pirkāt un investējat naudu īpašumam Latvijā, te visi bēg no šejienes, pēc gadiem paliksiet te tukšā Latvijā ar savu māju" :D Pati personīgi par savu dzīves kvalitāti nesūdzos, ģimenē visiem labi.
11.08.2015 16:48 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Apple_pie
Paskaties kādā termiņā jāatdod un kādos gadījumos kredītu daļēji dzēš. Trīs bērni un kredītam 90% nost (par katru ņem nost 30%). Ir vēl citas pozitīvas lietas tam kredītam. Galvotājam arī nav nekādas mega prasības. Bet čīkstēt ir vieglāk, nekā izpētīt informāciju, iespējas :)
12.08.2015 21:12 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man pašai ir tas kredīts, tāpēc nosacījumus, protams, esmu izpētījusi. Un ne jau visi dzemdē tos 3 bērnus (un kā motivators tas arī neder). :D
Termiņš kā jau ilgtermiņa kredīts. 10 gadi. Ja paņem visu summu, tad tie ir kādi 40 eur mēnesī.
12.08.2015 21:22 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja Latviešu tauta neizzuda vairākos karos, mērī, izsūtīšanas un PSRS putrā, tad neizzudīs arī tagad.
Un tagad jau nav arī tik traki slikti.
12.08.2015 21:24 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Smieklīgi - visiem vienādas iespējas. Tas, kurš sēž studiju solā noteikti ir to pelnījis, tomēr nevajadzētu dzīvot saldās ilūzijās, ka puikam no Mazpisāniem, kuram ir vēl 2 brāļi un māte vienīgās darba rokas, ir tik pat lielas iespējas kā meitenītei no Rīgas, kur abi vecāki strādā normālos uzņēmumos, valsts struktūrās.

Tiiri teoreetiski jaa, visiem ir vienaadas iespeejas ja nav invaliditaate vai veseliibas probleemas. Tikai tiem, kuriem ir mazaak paveicies ar starta punktu, ir jaaiegulda ljoti liels darbs un ir daudz kas jaaupuree lai sasniegtu to pashu diplomu un beigaas ieguutu to labo darbu. Praktiski runaajot, ne visiem ir "iekshas" to dariit. Vajag arii devu drosmes, lai pamestu tik ierasto vidi un dotos nezinaamajaa. Kaa arii dazi juutaas vainiigi ja pamet vecaakus Mazpisaanos un savus ienaakumus teeree tikai pashu izgliitiibai un pashu vajadziibaam, jo neatliek nauda kam citam, taapeec arii beigaas aprok savus sapnjus lai paliidzeetu gjimenei.
13.08.2015 01:21 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Trīs bērni un kredītam 90% nost (par katru ņem nost 30%). Ir vēl citas pozitīvas lietas tam kredītam.

Pareizi - sadzemdēsim bērnus un par studijām vispār nemaksāsim! (l) Kā tas vispār nākas, ka Latvijā kāds vēl ir bez augstākās izglītības dokumenta? :D

Krista21 - Latvijā nav visiem vienādas iespējas. Tavas iespējas izsisties dzīvē nosaka atsevišķi faktori, kuri nav saistīti ar konkrētās personas smadzeņu darbību. Visu maina - dzīves vieta, vidējie ģimenes ienākumi pēc obligāto maksājumu veikšanas, pazīšanās u.c. Tādēļ, jaunieši izbrauc, tādēļ daudzi šeit nebūvē savas karjeras, tādēļ gudri prāti strādā zemi atalgotu darbu, tādēļ fiziķus un ķīmiķus (zinātnes nozares pārtāvjus) sauc par sava darba entuziastiem jeb brīvprātīgajiem darbiniekiem.

Ai, lai būtu kā būdams - katram ir tiesības dzīvot pasaulē kādu viņš to vēlas redzēt. Kā racionāls cilvēks nesaprotu šo vidusslāņa nemitīgo vaimanāšanu, ka uz ārzemēm izbrauc tikai sliņķi un dzērāji labākajā gadījumā ar vidusskolas diplomu. Turpiniet sevi mierināt.
13.08.2015 09:49 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Ai, lai būtu kā būdams - katram ir tiesības dzīvot pasaulē kādu viņš to vēlas redzēt. Kā racionāls cilvēks nesaprotu šo vidusslāņa nemitīgo vaimanāšanu, ka uz ārzemēm izbrauc tikai sliņķi un dzērāji labākajā gadījumā ar vidusskolas diplomu. Turpiniet sevi mierināt.
+++
fabrikas jau sen ir pilnas,ne tikai ar latviešiem,tāpēc nevienu neveiksminieku vairs tur negaida,tagad brauc ārā cilvēki pēc vidusskolas,kuri izvēlas studēt ārzemēs vai arī jau izcepti speciālisti.
13.08.2015 09:56 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
tagad brauc ārā cilvēki pēc vidusskolas,kuri izvēlas studēt ārzemēs vai arī jau izcepti speciālisti.

...un cilvēki ar idejām! Savu biznesu uzsākt, savu ideju attīstīt vai pārdot saglabājot noteiktas tiesības ir daudz reālāk ārzemēs. Vieglāk atrast sponsorus, vieglāk cīnīties ar birokrātisko aparātu. Un vēl, un vēl, un vēl...
13.08.2015 10:18 |

Reitings 12990
Hm, es tieši esmu no ārzemniekiem dzirdējusi, ka Latvijā ir ļoti laba "augsne", lai tieši uzsāktu biznesu, jo tirgus nav liels un ir ļoti viegli uzsākt. Bet tā kā pati neesmu mēģinājusi uzsākt biznesu, jo pagaidām nav tādas idejas, tad 100% apgalvot nevaru, bet esmu bijusi dažādās vieslekcijās, kur ārzemju investori stāsta par savu pieredzi.
13.08.2015 12:04 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja Latviešu tauta neizzuda vairākos karos, mērī, izsūtīšanas un PSRS putrā, tad neizzudīs arī tagad.

Piekrītu. Turklāt - tagad mums ir sava valsts. Mēs vairs neesam vergi citu tautu pārvaldītā zemē. Taču tas laikam arī ir skaidrojums, kāpēc daudzi aizbrauc - verga dvēsele. Labāk vergos citiem nekā lepni saimniekos pats.
14.08.2015 10:42 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Taču tas laikam arī ir skaidrojums, kāpēc daudzi aizbrauc - verga dvēsele. Labāk vergos citiem nekā lepni saimniekos pats.

perfekti pateikts!
14.08.2015 10:49 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ja arī latvieši izzudīs, paši pie tā būsim vainojami, lokot savas muguras cittautiešu priekšā un nerunājot savā valodā, kā arī īstenojot tādu valsts politiku, kā tagad, kad krievi var izpirkt mūsu nekustamos īpašumus, bet skandināvi - mežus un zemi, bet krievu skolas joprojām - vēl 20 gadus pēc neatkarības - pastāv. aizbrauciet pie leišiem vai igauņiem - neviens jaunietis krieviski nerunā, pat padomju laika cilvēki Igaunijas - Krievijas pierobežā tik slikti runā krieviski, ka neko saprast nevar. Nesaku, ka ir labi nezināt valodas, bet ir labi būt ar nacionālo pašapziņu un patriotismu apveltītiem, kā mums ļoti, ļoti trūkst.
14.08.2015 11:06 |

Reitings 1979
Reģ: 24.10.2013
Ja gribam sākt biznesu, tad kamdēļ ir jāizbrauc. Es apgādājos ar jaudīgu internetu, un tāpatas (neparvietojot savu miesu) ņemos ar ārzemniekiem...
14.08.2015 11:10 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
ja arī latvieši izzudīs, paši pie tā būsim vainojami, lokot savas muguras cittautiešu priekšā un nerunājot savā valodā

Svarīgi ir nodot valodu pēctečiem.. Atbildot kādam svešvalodā, latvietībai nevajadzētu zust :D
14.08.2015 17:58 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Svarīgi ir nodot valodu pēctečiem..

Ljoti briinos par arzemees dzivojoshaam maaminjaam, kuru berni nerunaa latviski... Ljoti, ljoti zheel...
14.08.2015 18:00 |

Reitings 16391
Story, mani arī mulsina tas, ka māte ar bērnu nesazinās savā dzimtajā valodā :) Mazotnē jau valodas bērniem ātri līp.. žēl šādu izdevību laist garām neiemācot savējo..
Arī vecvecāki parasti priecājas par mazbērniem, bet še tev - miesīgs mazbērns nesaprot, ko viņi runā..
14.08.2015 18:05 |

Reitings 6040
cormeum

zinu konkreeti 4 gimenes, viena uzskata, ka LV valodai nav jeegas, tad jau labaak macit krievu (lieki piebilst, ka muusu kontakts peec shiis fraazes "nomira dabiigaa naavee"), 1 gimenei vecvecaaki suuta regulaari aabeces, uzdevumu graamatas ar alfabeetu, gramatinjas, kur maacaas rakstiit, bet maatei slinkums maaciit esot - aij, gan jau kaut kad iemacisies ( berniem 4 un 6 gadi), parejas 2 gimenes berniem ar netiek macita latviesu valoda.... Kad teicu, kad macishu es 2 gimenes par mani pasmeejaas - kaa tad tu iemaacisi? Nu vot, man nebus slinkums un iemaaciishu! Man ir svarigi, lai berns var parunaat ar gimeni LV latvieshu valoda!
14.08.2015 18:11 |

Reitings 12990
Mana māsīca apprecējusies ar senegālieti, dzīvo UK, ar meitiņu runā tikai latviski, viņš savā valodā un viņi angliski
14.08.2015 18:13 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Hm, un jūs tiešām neredzat pozitīvas tendences Latvijā? Es redzu, uj, cik daudz. Nezinu, varbūt pie vainas mans debīlais optimisms, bet man apkārt nevis izbrauc cilvēki, bet gan atgriežas. Nevis studē ārzemēs, bet gan tepat, vai arī atgriežas pēc studijām. Nevis eksportē idejas, bet iet grūtāko ceļu un realizē tās te. Pērk/pārdod īpašumus, mašīnas, tehniku... Es, laikam, citā Latvijā dzīvoju.
14.08.2015 18:15 |

Reitings 6040
Apple_pie

mums ir identiski. Zheel, ka citaam gruuti runaat latvieshu valodaa :(
14.08.2015 18:16 |

Reitings 16391
Story, draugu un paziņu lokā mājās tiek runāts vienā valodā, bet dārziņā un skolā bērni lieliskā līmenī apgūst valsts valodu. Ja vecākiem atšķirīga izelsme, tad katris no viņiem runā savā dzimtajā valodā.

Nesen viesojos ģimenē, kurā bērni runā tekoši 3 valodās (7, 11 gadi). Vecākais bērns apgūst vēl vienu
valodu.

Man viena paziņa teica, ka ar bērnu nerunās latviski.. neesot jēgas utt. Tomēr, kad piedzima mazulis, pat prasījās komunikācija dzimtajā mēlē :)
14.08.2015 18:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)