Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tās, kuras pametušas studijas - ko darījāt tā vietā?

Reitings 5
Reģ: 09.08.2015
Esmu nolēmusi, ka šogad pametu universitāti. Tā vienkārši sēdēt un neko nedarīt, protams, nevaru, tādēļ vēlos pajautāt tām, kas izdarījušas tādu pašu izvēli kā es - ko jūs darījāt studiju vietā? Strādājāt? Izgājāt kursus kādai profesijai? Braucāt uz ārzemēm? Es nezinu, ar ko man īsti sākt un ko darīt.
09.08.2015 19:52 |

Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
Kāpēc pamet universitāti? Ir iemesls? Ja nezini, ko ar savu dzīvi iesākt, nedomāju, ka šeit kāds diži palīdzēs ar ieteikumiem, jo tā tomēr būs Tava dzīve un līdz ar to -cits scenārijs. Ieteiktu tomēr pabeigt studijas, izglītība nevienam par ļaunu nav nākusi. Latvijā bez izglītības, ja nav kaut kādi neizskaidrojami labi kontakti, kas kaut kur var iekārtot, diez vai ko tiešām sirdij tīkamu atradīsi. Arī ārzemēs - angļu valodas zināšanām ir jābūt ļoti labām, lai strādātu pieņemamāku darbu un, ja gribēsi darīt ko patīkamu, tāpat vajadzēs kaut ko mācīties, lai Tevi uztvertu nopietnāk.
09.08.2015 19:59 |

Reitings 5
Iemesls ir. Patiešām īsti nezinu, ko vēlos darīt, bet cik skatos, daudzi pazīstamie bez izglītībām tomēr kaut kur iekārtojušies un kaut ko dara.
09.08.2015 20:05 |

10 gadi
Reitings 4094
Reģ: 22.11.2013
Kāds ir iemesls? Stājies un mācies to, kas tev patīk. Ja nepatīk absolūti nekas (neticu, ka nu nav neviena lieta, kas patiktu) tad arī kursiem nav jēga.
09.08.2015 20:08 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ir gadijies, kad pametu un iestajos studet citur.
Ir gadijies, kad pametu un turpinaju stradat :)

Ir iespeja iziet kursus, kas nodroshina profesiju.
09.08.2015 20:09 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Tas papīrs, ko beidzot skolu izsniedz, dod iespējas. Vari izvēlēties papīra krāsu un apdruku, bet no tā atteikties nevajadzētu.
09.08.2015 20:18 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
kaada jeega pamest, ja pat nezini ko gribi dariit? llabaak pabeiz ko iesaaki, pa to laiku izlemsi ko veelies dariit un buus gandarijums par paveikto darbinju
09.08.2015 20:21 |

Reitings 5
Pabeigt nevaru, parādu ir milzumdaudz, tad man nāktos palikt vēl vienu gadu tajā pašā kursā un tas ir tikai izšķiests laiks. Tā vietā varu labāk darīt ko citu, tādēļ jautāju tām, kas darījušas kā es - pametušas.
09.08.2015 20:23 |

Reitings 2342
Pabeigt nevaru, parādu ir milzumdaudz, tad man nāktos palikt vēl vienu gadu tajā pašā kursā un tas ir tikai izšķiests laiks. Tā vietā varu labāk darīt ko citu, tādēļ jautāju tām, kas darījušas kā es - pametušas.

Stājies citur, un piedomā pie savas attieksmes pret studiju kursu prasību izpildi.
09.08.2015 20:25 |

Reitings 1049
Reģ: 03.05.2015
Pameklee kaadu darbu, piedaavaajumu ir daudz, arii tiem, kam videejaa izgliitiiba. Es arii pametu studijas un nemaz nenozheeloju, veelreiz nestudeetu pat ja man par to maksaatu. Universitaate nav prieksh visiem.
09.08.2015 20:28 |

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Izstājos no augstskolas tad, kad biju pusē. Izstājos tāpēc, ka sapratu, ka ļoti, ļoti negribu un nepatīk un absolūti neredzu sevi tajā profesijā. Domāju par to jau sen, bet tikai pusratā sapratu, ka tiešām jāiet prom.

Ap to pašu laiku arī biju atradusi jaunu darbu apkalpošanas jomā, kas man ļoti patika, un izlēmu par labu drosmīgajam solim vienkārši pabūt, pastrādāt un saprast, ko īsti gribu. Pēc pusgada nomainīju darbu uz citu, vēl gadu nostrādāju ofisā un tad, lēnām, izkristalizējās doma par to, ka jāiet atpakaļ uz skolu. Izlēmu tāpēc, ka izlēmu, ko gribu un uz ko iet. Sanāca kopā pusotrs gads, ko mētājos apkārt un absolūti nenožēloju. Bija grūti, bet interesanta pieredze un vismaz esmu godīga pret sevi un nedarīju to, ko negribu.

Neej prom tāpēc, ka slinkums vai apnicis. Izdomā, nesteidzies. Varbūt ir vērts pabeigt, ja nav daudz palicis.

Es personīgi aizgāju tāpēc, ka sapratu, ka profesijā sevi neredzu vispār un studiju grafiks bija meh un lekcijas un priekšmeti bija interesanti, bet likās, ka eju uz dārgiem kursiem, nevis iegūstu reālu izglītību. Nelikās pat gana liela jēga iegūt papīru. Plus, kaut kā šķita, ka, ja palikšu līdz beigām, tad tas vilciens būs tā ieskrējies, ka nepaspēšu vairāk izlēkt un aiziešu neceļos un profesijā, kas nepatīk.

Bet tev savi iemesli ir jāsaprot pašai. Katram, manuprāt, tas ir citādāk.
09.08.2015 20:29 |

Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
Izglītības iegūšanai, laiks nekad nebūs velti izšķiests. Tās būs Tavas zināšanas, kuras apliecinās dokuments, neviens Tev to neatņems. Darbu gan var izkonkurēt kāds, kuram ir izglītības dokumenti un mērķtiecīga attieksme. Ja es būtu darba devējs, es augstāk vērtētu cilvēku ar dokumentiem, kaut vai tikai tāpēc, ka spējis pabeigt iesākto.
09.08.2015 20:30 |

Reitings 414
Izlasīju klāt nākušos komentus.

Ja parādi, tad paņem akadēmisko, nokārto, izdari. Tā nav galvenā motivācija, it īpaši, ja Tev (cerams) patīk tas, ko mācies. Tad nav vērts pamest to visu. Cik Tev daudz palicis?
09.08.2015 20:30 |

Reitings 5
ja Tev (cerams) patīk tas, ko mācies

Ja patiktu, tad parādu nebūtu. Kā jau daži, arī es esmu kļūdījusies studiju izvēlē. Palikushi 2 gadi, bet man pašai ir jau 22 gadi un es vairs nevaru atļauties īpaši vilkt laiku garumā mācību ziņā. Būtu jādara kas cits, lai varētu sevi uzturēt.
09.08.2015 20:35 |

10 gadi
Reitings 3386
alikushi 2 gadi, bet man pašai ir jau 22 gadi un es vairs nevaru atļauties īpaši vilkt laiku garumā mācību ziņā.

Skaties, ka ap 30it nesāc dziedāt citu dziesmu- ka esi par vecu mācībām, bet augstāk netiec, jo vajag to stulbo papīru.

daudzi pazīstamie bez izglītībām tomēr kaut kur iekārtojušies un kaut ko dara.

Jā, kaut kur un kaut ko.

Pati pabeidzu, ko iesāku. Bet ir pazīstamie, kas pametuši. Bet visiem ir bijis kāda doma, kāpēc. Viena draudzene pameta, jo iestājās citur (jomā, kas vairāk patīk). Radinieks aizgāja no augstskolas gandrīz pēdējā kursā- tāpēc, ka darbā bija daudz darāmā un īsti neredzēja jēgu tām studijām. Bet pēc gada atrada programmu, kas labāk parīk un tūlīt to būs nobeidzis.
09.08.2015 20:49 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu, atkarīgs no tā, ko Tu pati plāno darīt tālāk. Ja gribi iet prom, lai iestātos kaut kādā darbā, kur var (varbūt) labi nopelnīt tuvākā gada griezumā, bet nedod nekādas nākotnes iespējas nostabilizēties dzīvē, tad nu nezinu vis, vai vajadzētu iet prom. Ja gribi iet prom tāpēc, ka gribi iet citur, lai mācītos to, kas patīk, tad ej. Vai arī ja esi atradusi darbu jomā, kurā arī pēc tam gribētu iegūt izglītību. Ja vienkārši ir slinkums saņemt sevi rokās parādu dēļ, nu nezinu, tas neko labu par Tevi nesaka..
09.08.2015 21:24 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Pabeigt nevaru, parādu ir milzumdaudz, tad man nāktos palikt vēl vienu gadu tajā pašā kursā un tas ir tikai izšķiests laiks.
un aiziet un nedarít neko nebús izskiests laiks? tad jau arí iepriekshéjie gadi bús izmests laiks....
nu ja ej prom - meklé darbu, citu variantu nav... jo neticu, ka vareesi studeet ko citu
09.08.2015 22:45 |

Reitings 414
Man šķiet, ka nav jēgas pārmest meitenei, ka viņai studiju parādi. Come on, pati liela un gudra ;)

Es gan pret visu tā attiecos, tāpēc atkārtošos - ej prom. Neko dzīvē nenokavēsi. Bet tad izdari kaut ko jēdzīgu ar savu laiku - ko tieši, tas uz Tavas sirdsapziņas. Viss pārējais saliksies un sakārtosies tāpat. :)
Veiksmes!
09.08.2015 22:50 |

10 gadi
Reitings 2465
Reģ: 20.04.2014
un aiziet un nedarít neko nebús izskiests laiks? tad jau arí iepriekshéjie gadi bús izmests laiks....
nu ja ej prom - meklé darbu, citu variantu nav... jo neticu, ka vareesi studeet ko citu

+++

Es arī uzskatu, ka vispareizākais ir saņemties, pabeigt un iegūt to papīru. Ja pirmajā, otrajā kursā saprot, ka nu galīgi garām, un ir kļuvis skaidrs ko tā vietā gribas, tad vēl ir prātīgi iet prom un netērēt laiku, bet ja palicis pavisam maz un visa problēma slēpjas slinkumā un apnikumā, tad labāk tomēr iešaustīt sevi un saņemties lai novestu to līdz galam. Tev nav obligāti jāstrādā tajā jomā, bet vismaz būs papīrs par iegūtu izglītību, tas nav maz. Ja sāk mētāties apkārt, līdz galam nesaprotot ko tad īsti gribas, šaubos, ka tur sanāks kas labs.
09.08.2015 22:54 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tu neesi tā, kas iestājās RTU ķīmiķos un nevarēja nokārtot pirmā semestra eksāmenus, jo ķīmijā neko nesaprot? Ja esi, tad tiešām labāk ej strādāt vai izvēlies citu studiju programmu.
10.08.2015 08:16 |

Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nu ja ir taa , ka tiesam nepatik un riebjas tas ko macies, tad pamet, bet marineties ilgi neiesaku . Pati pametu, bet ne tapec, ka riebas - cita iemesls, velak neturpinaju par ko tagad pirkstos kozu.
10.08.2015 08:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits