Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sāpes.. Ovulācijas traucējumi.

 
Reitings 134
Reģ: 11.10.2010
Sveikas!
Rakstu šeit, jo vēlos uzzināt, varbūt kādai ir vai ir bijusi līdzīga problēma, kā man.
Viss sākās vienu dienu, biju tikko beigusi darbiņu, aizgāju uz origo, pasēdēju un paēdu, sāku sajust dīvainu velkošo sajūtu vēdera lejasdaļā, tādu itkā tūlīt sāksies mēnešreizes.. Padomāju, ka galīgi neatbilstošā laikā, bet nu labi, aizgāju uz tualeti pārbaudīt vai viss kārtībā, nope reizes nav. Bet vilkšana un sāpes arvien pieaug, ka arī parādījās sajūta, ka ļoti gribas u z tualeti pa lielam.. Saka reibt galva, auksti sviedri, sāpes kļuva arvien lielākas, tādas, ka nāca virsū gībiens.. Gāju uz aptieku, lūdzu, lai man palīdz, ka man ļoti sāp. Viņi paskatījās uz mani kā uz dīvaini un teica, varu iedot kādas pretsāpju tabletes. Teicu labi, lai tik palīdz.. Bet man sāpēja tik ļoti, ka nespēju nostāvēt kājas.. Aptiekāre noteica, ka nē zāles man nedos, izsauks ātros... Norādīja uz to kāpsli, ko izmanto, lai aizsniegtu augstākos plauktus un teica, lai apsēžos... Es pasēdēju laikam maksimāli vienu minūti, jo nespēju.. Apguļoties turpat uz grīdas un iekrampējos kaut kādā metāla rokturī un raudāju.. Sāpes bija tik ļoti briesmīgas un tādas viļņveida.. Sāp, sāp, sāp arvien vairāk un vairāk, līdz tā kā vispār nevar izturēt un tad atlaiž.. Pāris sekundes nesāp nemaz un atkal sākas no jauna, takā spazmas (vai kontrakcijas?) Tā tas notika neskaitāmas reizes.. Atbrauca ātrie, jautāja, kas noticis.. Kaut kā izstāstīju... Mašīnā man vēnā ievadīja nošpu, no kuras nebija pilnīgi nekāda jēga.. Nonācu slimnīcā, apsēdināja mani gaitenī un teica, lai gaidu. Nespēju atkal nosēdēt, ļoti sāpēja.. Viena sieviete patiesa ārstiem, vai tad neredz, ka man slikti, lai iedod man kušeti, kur apgulties.. Pēc tā mani apguldīja.. Tā vēl kādu laiku gulēju un mocījos sāpes, uznāca slikta dūša, teicu ārstiem, ka laikam vemšu, bet nē sliktā dūša pārgāja.. Pēc kāda laika arī sāpes... Tā pēkšņi... Tad tikai tiku pie ārstiem.. Tualetē, kad taisīju paraugu urinanalizem pamanīju, ka man ir arī neliela asiņošana.. Pateicu to dakterei. Viņa man atbildēja, vai tad man neesot mēnešreizes tagad? Es teicu, ka nē, vispār pašlaik ir kāda cikla šķiet 15 diena.. Labi, pēc visām analīzēm un pārbaudēm secināja ka viss kārtībā,man nekādu problēmu nav... Diagnoze, ka Ierakstīja - ovulācijas traucējumi.. Viena olnīca pašlaik nedaudz palielināta, bet tas esot normāli ovulācijas laikā.. Salaida sistēmu vēnā un vakarā jau laida mājas.. Teica, lai tik pēc dažām nedēļām uztaisu vēlreiz Usg un pierakstos pie savas dakteres.
Pierakstījos, vizīte mistisku iemeslu dēļ nesanāca, kaut kas bija nepareizi pierakstīts poliklīnikas pārvākšanās dēļ. Pierakstījoa otreiz, šoreiz pie dakteres personīgi, lai nekas nenoiet atkal greizi.. Bet jāgaida atkal divas nedēļas..
Pa to laiku man jābrauc ceļojuma.. Cerēju, ka viss būs kārtībā un tad tikai tāds vienreizējs pasākums bija.. Bet nekā..
Šis viss otrajā ceļojuma dienā atkal atkārtojās.. Šoreiz šķita, ka viss dubultā, sāpes varbūt ne, bet ilguma ziņā noteikti.. Mamma to visu redzot domāja, ka es tūlīt dzemdēšu.. Kaut arī to neesmu darījusi, gan šoreiz, gan pirmoreiz tā arī bija mana pirmā doma.. Labi, kaut kā to visu pārdzīvoju arī otreiz.. Gan sāpes, gan slikto dūšu (kas šoreiz bija vairāk kā vienu Reizi), kā arī sajūtu, ka visu laiku vajag uz tualeti..
Aizgāju pie ārstes.. Aizsūtīja uz Usg, uztaisīja lielās analīzes uz visādiem sts.. Nekā, viss ir pilnīgā kārtībā.. Pateica, ka mana vecumā tas ir normāli (23 gadi), visi procesi sāk notikt aktīvāk un gaida, kad taisīšu bēbi... Izrakstīja diklofenaka svecītes un teica, lai staigāju vesela..
Labi, tā nu es cerēju, ka viss kārtībā.. Protams, nākamajā neesi es aiz bailēm cerētajos datumos, no bailēm lietoju tas zāles. Vienu no tiem, no rīta pamodos un atkal sāku just tas velkošās sāpes.. Momentāli svecīte un uz darbu.. Nekas cits jau neatlika, cerēju, ka palīdzēs.. Un palīdzēja arī.. Sāpes (vismaz tas briesmīgās) nebija, bet.. Ļoti reiba galva, skrēju iekšā skapīsos, durvju stenderēs un kad rakstīju, likās ka pildspalvu par normāli noturēt nevaru.. Mani palaida mājas, mamma atnāca pretī, lieliski.. Pēc pāris stundām jūtos tā itkā nekas nebūtu bijis... Nopriecājos, ka šoreiz viss tik mierīgi uz aizmirsu par to visu...
Aahaa.. Cerēju gan.. Nesagaidīju par nākamo ovulāciju, ka viss sākās atkal, šoreiz mēnešreižu pēdējā dienā...
Pēc ballītes gāju mājas ar draudzeni un pusceļā atkal sākas spiedīgā sajūta vēdera lejasdaļā un kājās.. Pēc brīža jau atkal vecās, pazīstamās sāpes, vajadzība uz tualeti un sliktā dūša... Zāles, protams, man līdzi nebija, jo es tak negaidīju, ka tad notiks šajā datumā. Zvanīju draugam, lai dodas man pretī.. Nonācu mājas, atkal zāles un ieguļos vannā un vnk laidu sev virsū siltu ūdeni, līdz sāpes pārgāja...
Tāgad ar bailēm gaidu, kad būs nākamā reizē, jo pēc šīs es sapratu, ka tas var notikt jebkurā brīdī.. Un diez vai tam ir saistība tieši ar ovulāciju (lai gan, ko es par to zinu).
Protams, došos atkal pie dakteres un skaidrosim šo problēmu tālāk, bet vienkārši gribējās dzirdēt, kādu viedokli no malas, jo apnicis dzirdēt, ka viss ir kārtībā, dzīvo tālāk, lai gan reāli ir sajūta, ka nekas nav kārtībā, nav normāli katru mēnesi mocīties ar šādām sāpēm.! :( Man pietiek jau vien ar to, ka man ir izteikti sāpīgas un spēcīgas mēnešreizes, man nevajag vēl papildus sāpes...
Vai kādai ir tāpat kā man vai arī ir bijusi šāda pati problēma? Kā ar to tikt galā?
07.08.2015 23:31 |
 
Reitings 134
Reģ: 11.10.2010
Varbūt tam varētu būt kāds sakars ar endometriozi? :-/
08.08.2015 16:16 |
 
Reitings 553
Reģ: 26.05.2015
Mamma to visu redzot domāja, ka es tūlīt dzemdēšu.. Kaut arī to neesmu darījusi, gan šoreiz, gan pirmoreiz tā arī bija mana pirmā doma.. Labi, kaut kā to visu pārdzīvoju arī otreiz.. Gan sāpes, gan slikto dūšu (kas šoreiz bija vairāk kā vienu Reizi), kā arī sajūtu, ka visu laiku vajag uz tualeti..

Man arī ir šāda vaina, sāpes ir ļoti līdzīgas dzemdību kontrakcijām, parasti man sāpju momentā sākas svīšana, slikta dūša, liekas, ka no sāpēm ģībšu. Pāris reizes gadā, ar mani šis notiek, bet cik esmu novērojusi, tad ne tikai cikla vidū, bet neatkarīgi no ovulācijas vai menstruāciju dienām.
Esmu izgājusi dažādus izmeklējumus, tai skaitā kolonoskopiju, bet bez rezultātiem. Ārsti nespēj noteikt iemeslu, kādēļ tā.
08.08.2015 16:25 |
 
Reitings 553
Reģ: 26.05.2015
Tāgad ar bailēm gaidu, kad būs nākamā reizē, jo pēc šīs es sapratu, ka tas var notikt jebkurā brīdī.. Un diez vai tam ir saistība tieši ar ovulāciju (lai gan, ko es par to zinu).

Man ir tāda pati klīniskā aina kā tev, spriežot pēc lasītā. Man tas noteikti nav saistīts ar ovulāciju.
Pie tam, man pie simptomiem pievienojas dīvaina vēdera izeja. Ne gluži caureja, bet tuvu tam. Kontrakciju sāpes gan turpinās, kad vēders tukšs (nav ko darīt vairs tualetē).
08.08.2015 16:30 |
 
Reitings 160
Reģ: 06.03.2009
Man bija endometrioze 4. stadijā, bet man nebija tik trakas sāpes. Atceros, ka biju Positivus festivālā, uznāca nenormālas sāpes vēdera lejasdaļā. Tā kā ātros negribēju saukt, jo bija gana lietots alko, tad cerēju, ka pāries. Tā arī bija. Tiklīdz biju Rīgā, pierakstījos pie ginekologa. Sākumā pie valsts, pie tā netiku (paldies dievam) un tad pie ārstes, kas strādā privātklīnikā. Uzreiz konstatēja, ka ir kaut kas liels manī un pēc 2 ned. veica lapraskopiju.
Tagad jau teju 2 gadus man nav endometrioze, taču ārste teica, ka pavisam pašu sākumu (laikam pirmās stadijas) īsti nemaz nevar pamanīt. Es ieteiktu nomainīt ārstu, jo regulāras sāpes un vēl blakusparādības ir nopietnāk nekā var likties.
Es iztiku ar vienām, ļoti lielām sāpēm un viss. Manā gadījumā endometrioze bija veidojusies klusām un īsti bez sāpēm.
08.08.2015 16:41 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Pirmkārt, varbūt ir vērts aiziet pie cita ārsta? Pakonsultēties, varbūt viņš atrod ko savādāku kas ar tevi nav kārtībā.
Otkārt, man arī šīs sajūtas ir bijušas. Un tās ir tikai pie vienu darbību rezultāta - ja man ir mr un esmu lietojusi alkoholu tad nākamā diena man ir norakstyāma gultā. Tiešām sajūta, ka tūliņ jādzemdē un sviedi pa muguru.
08.08.2015 16:47 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Ko līdzīgu piedzīvoju pie olnīcas plīsuma. Sāpes nenormālās, gandrīz līdz ģībonim. Pagulēju divas dienas slimnīcā pie sistēmas un tas vairs nav atkārtojies. (t)
08.08.2015 17:39 |
 
10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Man tādas mokas nereti ir MR pirmajā dienā. Pagājušopiektdien tieši sākās MR un es miru nost. Un tā arī ir, ka vajag uz wc, auksti sviedri, balts gar acīm griežas. Parasti izlīdzos ar Ibumetin, ļoti labi palīdz. Ovulācijas laikā mēdz būt tikai velkošās sāpes, tik trakas lēkmes nekad nav bijušas, tpu tpu tpu.
Īstenībā mani nomierina tavas ārstes teiktais, lai gan ko es zinu...
Tu pie ginekologa arī biji?
08.08.2015 18:45 |
 
Reitings 184
Reģ: 22.09.2012
Man tādas mokas nereti ir MR pirmajā dienā. Pagājušopiektdien tieši sākās MR un es miru nost. Un tā arī ir, ka vajag uz wc, auksti sviedri, balts gar acīm griežas.

Man ari tā ir.
Iesaku kārtīgi pārbaudīties sākumā pie ginekologa, ja nekādu ginekoloģisku vainu neatradīs, tad pie citiem ārstiem.
10.08.2015 23:45 |
 
Reitings 209
Reģ: 03.05.2014
Čau. Man ir bijusi tāda pati situācija. Līdz pat ģībonim. Tikai labums tas, ka man bija vienu dienu. Arī tiku slimnīcā, kur mani pārbaudīja. Man olnīcā bojātas plankumiņš, mam skaidroja, ka tas ir tāds kā zilums. Un ar tādu blīkšķi sākās mēnešreizes.

Ārste teica, ka tas varētu būt no pārlieku lielas fiziskās slodzes. Un man tajā laikā bija liela fiziskā slodze. Kādu laiki tā arī bija sāpīgas mēnešreizes. Protams ne tik ļoti sāpīgas.

Tas ko es varu ieteikt, padzīvot dažus mēnešus pavisam mierīgi, pilnīgi nekādas fiziskās slodzes, nekāda stresa un ar laiki visam vajadzētu rimties. To es no pieredzes saku. Man palīdzēja.

Veiksmi un izturību tev :-)
11.08.2015 00:10 |
 
Reitings 1204
Reģ: 10.12.2014
Neesmu ar neko taadu savaa dziive saskaarusies, bet izlasot visu liidz beigaaam gribeejaas noveeleet,lai izdodas atrisinaat sho kaiti peec iespeejas aatraak un,lai tevi taa vairs nepiemekleetu! ;-):-)
11.08.2015 00:25 |
 
Reitings 134
Reģ: 11.10.2010
Paldies, par viedokli! :)
Noteikti aiziešu pie citas ārstes, jo manējā šķiet nespēj iedziļināties šajā problēmā. Kaut arī pēc visām atsauksmēm skaitās ļoti laba daktere, bet... Viņai teju viss šķiet normāli (vnk draudzene arī iet pie vibas, un arī viņas problēmas man nešķiet normālas, bet dakterei gan viss šķiet normāli).
Mēnešreizes man ar ir sāpīgas, pirmajās dienās sanāk izdzert vismaz trīs ibumetin dienā,bet tās sāpes salīdzinot ar tām lēkmēm ir sīkums, jo palīdz parastās pretsāpju zāles.
18.08.2015 23:52 |
 
Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Tādas sāpes nav normālas - tā ka iemeslu vajadzētu pameklēt. Te meiteņu pieminētā endometrioze var būt par iemeslu. Tādas sāpes var būt arī pie ārpusdzemdes grūtniecības, nu bet 15. cikla dienā tā kā par ātru. Lai nu kā - lai veicas atrast īsto iemeslu!
19.08.2015 00:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!