Haļavnais studentu etalons

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Nezinu,vai īstā vieta,kur prasīt,bet vai ir reāli iestāties kādā profenē,dabūt izziņu Rīgas satiksmei,ka esmu students un pēc tam vnk neiet? Patiesībā,vairāk interesē neveiksmes stāsti par šo tēmu,jo veiksmīgos jau es zinu un pašai ir bijis līdzīgi.
05.08.2015 20:00 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Bet labi, ka tev ir tādi uzskati. Lai tev veicas dzīvē pelnīt lielo piķi un nolikt "ne tik spējīgo un izglītoto" cilvēku finansiālās bažas.
06.08.2015 15:25 |

Reitings 375
Piekrītu katram Ieva294 vārdam. Es labāk nebūtu pateikusi.
Pieņemsim,ka ir jauns,strādājošs cilvēks,kas vēlas dzīvot Rīgā,pieņemsim arī,ka bez otras pusītes. Vajadzības ir daudz-transports,ēdiens,dzīvokļa īre+komunālie,apģērbs,utt,utjp,un ko tur slēpt-arī izklaides. Vienistabas dzīvokļa īres maksa varētu būt,nu,teiksim,120eur mēnesī bez komnunalajiem. Ziemā vispār traki lielāki tie komunālie sanāk. Etalons maksā,gribi vai negribi,tos 50eur mēnesī,ja dzīvesvieta ir Pļavniekos,vecāki,kuri arī ir reizi pa reizei jāapciemo,dzīvo Vecmīlgrāvi, vecvecāki Mārupē, bet darba vieta ir Čiekurkalnā.
Ir lieliski,un man neskauž,ka Alexxa un citi ir sasnieguši tādu virsotni,ka pelna tik labi,ka tie 50eur par transportu ir spļāviens jūrā,bet,ja man ir iespēja uz kaut ko ietaupīt,es to darīšu,tāpat kā lielākā daļa dara-pērk kaut ko uz kuponiem, veikalā izvēli izdara,vadoties pēc akciju bukletiem, arī ceļojumus pērk pēc iespējas izdevīgāk,tas nekas,ka jāmitinās tarakānu apsēstā hostelī. Pie tam,ja rēķinam,ka liela daļa nestudējošo jauniešu strādā apkalpojošā sfērā,kur alga nesasniedz lieliskas summas uz rokas,ar to dzīves kvalitāti ir,kā ir. Pati pelnu aptuveni 600 uz rokas,un nedomāju,ka tas ir sūdīgi mūsu apstākļiem,bet,ja man ir iespēja uz kaut ko ietaupīt,kāpēc gan lai es to nedarītu. Bet laikam jau ir taisnība tiem troļļiem,kas vnm ierēc,ka cosmietes jau neviena nepelna mazāk kā 1000 uz rokas un ar sabiedriskajiem nebraukā vispār. :D
06.08.2015 15:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, jebkura darba darītājs ir pelnījis tādu algu, kas neradīs sāpes izdot naudu mēnešbiļetei..

Kas attiecas uz veselības aprūpi, jāpiekrīt Ieva294.. nav jēgas iedziļināties, lai paskaidrotu..
06.08.2015 15:46 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
ja man ir iespēja uz kaut ko ietaupīt,es to darīšu,tāpat kā lielākā daļa dara-pērk kaut ko uz kuponiem, veikalā izvēli izdara,vadoties pēc akciju bukletiem, arī ceļojumus pērk pēc iespējas izdevīgāk,tas nekas,ka jāmitinās tarakānu apsēstā hostelī.

Akcijas nav krāpšana. Tas ir veikala paša piedāvājums. E-talons ar atlaidi ir RS piedāvājums tiem, kas mācās un tādēļ nevar normāli strādāt, normāli nopelnīt. Izmantot šo atlaidi, lai gan nemācies, tā gan ir krāpšana. Tas Tev nepienākas.

Vispār, jaunos ārstus es nesaprotu, goda vārds nesaprotu. Visiem ir zināms, cik bēdīgā stāvoklī ir medicīnas nozare. Tā tas nav tikai tagad, tā Latvijā ir bijis jau sen. Kas jums liek iet mācīties par ārstiem? Viss, ko var dzirdēt valsts slimnīcās ir "Mums jau te mazas algas, kā maksā, tā strādājam". Tad ko lienat medicīnā, ja zinat, ka algas nebūs? Es zinu tikai dažus cilvēkus, kas strādā par ārstiem valsts slimnīcā, bet par algām nesūdzas - viņi dara to, kas viņiem patīk un, pirms vēl to uzsākt, zināja, ka dzīve būs kā gleznotājam - dari to, kas patīk, bet pelni no rokas mutē. Kur ir loģika izmācīties par ārstu un pēc tam izturēties kā kretīnam, lai gan iepriekš jau bija zināms, ka būs tā, kā ir? Es tiešām nesaprotu, kāpēc?
06.08.2015 16:04 |

Reitings 375
Alexxa,es gan no ārstiem pēc iespējas izvairos,bet mani novērojumi ir tādi,ka kā kretīni izturas tieši tie/tās kundzītes,kas ir cienījamos gados. Cik ir sanācis sastapties ar jaunizceptiem ārstiem,attieksme ir ļoti laba,lai neteiktu vairāk.
06.08.2015 16:10 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Taupīt jau nav slikti. Bet šeit jau tiek plānota zagšanā,nevis taupīšanas. Es reģistrēju braucienu pat braucot tikai 2 pieturas.
06.08.2015 16:16 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
Dēļ tādiem radījumiem

Tavi izteikumi šajā diskusijā tāpat liecina, ka pat tad, ja Tu censtos to izlasīt, domu Tu tāpat nesaprastu. Lai to saprastu, ir jāinteresējas par ko vairāk, nekā savu pēcpusi.

Ja Tu paskatītos tālāk par degungalu, redzētu

Tad ko lienat medicīnā, ja zinat, ka algas nebūs?

Neapšaubāmi, ALEXX ir gudra sieviete, bet, diemžēl treknu svītru tam visam labajam, pārvelk viņas šerpums un augstprātība (vēl citās blakus diskusijās, citādi domājošie ir seklas, infantīlas, aprobežotas būtnes).
Manuprāt, tevis uzskaitītie netikumi par sīkstulību, mantrausību ir vienlīdz slikta ar augstprātīgu, ja reiz pieminēji par sabiedrību, kurā jādzīvo. Tādēļ atļaušos veltīt citātu.

Augstprātība - lūk, vienīgais iemesls, kāpēc mēs tik noniecinoši izturamies pret zemākiem un tik apkaunojoši zemojamies augstāko priekšā. /Labrijērs /

Kas attiecas uz pašu tēmu, tad es tā nedarītu,jo skopais maksā divreiz.
06.08.2015 16:28 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Kur ir loģika izmācīties par ārstu un pēc tam izturēties kā kretīnam, lai gan iepriekš jau bija zināms, ka būs tā, kā ir? Es tiešām nesaprotu, kāpēc?

Pag, tas, ka cilvēks nav apmierināts ar samaksu par ļoti atbildīgu darbu, nozīmē, ka viņš ir kretīns?
06.08.2015 16:29 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
tas, ka cilvēks nav apmierināts ar samaksu par ļoti atbildīgu darbu, nozīmē, ka viņš ir kretīns?

Nu,vai tad algas apmēru uzzina tikai pēc pirmā nostrādātā mēneša? Pat ,ja būtu tā- drīkst atteikties no darbiņa un meklēt ko piemērotāku un patīkamāku,nevis
izturēties kā kretīnam
strādājot ar cilvēkiem un to veselību;-)
06.08.2015 16:37 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Tad jau nafig dot studentiem braukšanas atlaides? kretīni tādi, tāpat iet studēt tur, kur nopelnīt daudz nemaz nevar.. vispār varētu klapēt ciet mazlietvirsminimālās studiju virzienus..
06.08.2015 16:43 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Kad es lienu medicīnā algas NMPD ārstiem bija ap 800Ls, pēc 3.kursa varēja tur strādāt par medmāsu,nevis par sanitāru un no 5.kursa par ārsta palīgu ( kas nodrošināja nedaudz lielāku algh, nekā sanitāram). Vēl bija premijas,piemaksas par risku. Par tādu naudu varēja eksistēt. Bet pēdējos gadus 6 visu tikai nogriež un nogriež.
06.08.2015 16:44 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Un, ja noņemtu viņiem atlaides, tad iespējams, ka parastajiem strādājuši-mirstīgajiem par 5-10 eur varētu samazināt mēnešbiļetes cenu!
06.08.2015 16:44 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
meklēt ko piemērotāku un patīkamāku,

Pag, pag, bet kurš teica, ka tā ārsta profesija viņam nav patīkama vai piemērota? Es tādu tekstu neredzu...Laikam jau neesi dzirdējusi par to, ka cilvēkam tas ir aicinājums, bet tas nenozīmē, ka cilvēkam jābūt par kaut kādu...Nezinu pat...Gribēju teikt, ka nav normāli, ka cilvēks nesaņem labu atalgojumu, nevis šie teksti - nav ko mācīties, zināji kāda būs alga, bija jārēķinās utt. Tad pēc šīs loģikas mums nagif nevajag ārstus, policistus, ugunsdzēsējus, skolotājus...Bēdīgi! :-/
06.08.2015 16:53 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
Tad pēc šīs loģikas mums nagif nevajag ārstus, policistus, ugunsdzēsējus, skolotājus...Bēdīgi!

Arī sētnieki un apkopēji, pastnieki un atkritumu izvadēji ir vajadzīgi. Un tad nu jādzīvo ar to iztikas minimumu. Bet pēc dažas domām, tie jau nav cilvēki, paši vainīgi, ka stulbi, neizglītoti rādījumi.
06.08.2015 16:58 |

Reitings 375
MačuPiču,jā,un arī ir vajadzīgas tās pašas pārdevējas un apkopējas Maximā uc veikalos un vēl sliktākās iestādēs,kā arī ir nepieciešami cilvēki,kas uzkopj klubus,ofisus,spēļu zāles. Un 90% gadījumu šie cilvēki ir kundzes pēc 50 gadu vecuma. Bļaus kāds,ka vajadzēja dzīvē kko darīt savādāk. Lūk,ja alga šīm kundzēm būtu tāda pati,kā Šveicē vai Norvēģijā par to pašu darbu,es arī laikam neminstinātos un ietu strādāt divos šāda veida darbos,nopelnot vairāk,nekā strādāt vienu darbu,kurā vēl ir lielāka atbildība un stress. Vot,vienīgais,tas skaitās pazemojoši un nedod Dievs,kāds mani ieraudzīs,ka es ar ko tādu nodarbojos. Mana drauga mamma,piemēram,strādā 3 darbos,katrā pa pāris stundām katru darba dienu,svētki un weekwndi brīvi. Katrā darbā vienkārši jāuzkopj ofisu telpas,alga kopā sanāk 600 uz rokas. Ja svarīgāk ir pati nauda, nevis prestižs,tad labāk par tiem 600eur berzt grīdu un slaucīt putekļus,skaitoties kā apkopēja, nevis būt kādam vadītājam par tiem 600eur un nezināt,kur likties no atbildības,kas uzkrauta un negulēt naktis. Bet atkārtojos,tas tikai,ja svarīgakais ir tieši pati nauda. Ambiciozākiem cilvēkiem tas,protams,neder un nekad nederēs.
06.08.2015 17:09 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
pēc šīs loģikas mums nagif nevajag ārstus, policistus, ugunsdzēsējus, skolotājus...

Pēc šīs(manas) loģikas,mums nevajag tādus profesionāļus,kas katru klientu sagaida ar akmens seju un domām-man atkal par šo samaksās kapeikas.
neesi dzirdējusi par to, ka cilvēkam tas ir aicinājums

Esmu gan dzirduējusi,gan izbaudījusi. Kad nesautīgi cilvēks veic pat vairāk,kā nepieciešams. Neskaita saņemtos,vai tieši pretēji -nesaņemtos euro,bet vienkārši dara savu darbu,jo vēlas to darīt. Gadījumi,kad cilvēki strādā sava sirds profesijā,uzņem pacientus ar milzu nepatiku,akmens seju un "atkal vēlviens" attieksmi-nav mazums!;-)
06.08.2015 17:11 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
MačuPikču, ir starpība starp citādi domājošajiem, kā tādiem un tiem, kas izrāda klaju necieņu pret līdzcilvēkiem, kā šeit dažas, kas lepojas, ka iepirks sev glaunākas drēbītes ar krāpšanas palīdzību. Tāds cilvēks, kas neredz likumsakarības, kurās viņš ar savām darbībām noved pats sevi tajā situācijā, kur ir, kā viņu saukt? Iesaki vārdu tādam, Tava versija?
Runa nav par to, ka kāds domā savādāk. Es nesaprotu veģitāriešus, man ir savi uzskati vēl daudzās lietās, bet es netaisos glaimot kādam, kas lepojas, ka pārkāpj sabiedrības normas.

Arī sētnieki un apkopēji, pastnieki un atkritumu izvadēji ir vajadzīgi. Un tad nu jādzīvo ar to iztikas minimumu. Bet pēc dažas domām, tie jau nav cilvēki, paši vainīgi, ka stulbi, neizglītoti rādījumi.

Tas, ka viņiem ir tāds darbs, nepadara viņus par sliktiem cilvēkiem. Bet fakts, ka viņi ir tur, kur ir, norāda uz izdomas trūkumu. Kā citādi paskaidrot to, ka viens no tāda sētnieka kļūst par turīgu cilvēku, bet cits visu mūžu tur arī paliek?

Pag, tas, ka cilvēks nav apmierināts ar samaksu par ļoti atbildīgu darbu, nozīmē, ka viņš ir kretīns?

Viņš nav kretīns tāpēc, ka vēlas adekvātu samaksu. Tāds cilvēks kļūst par kretīnu brīdī, kad viņš savu neapmierinātību ar samaksu izgāž nevis uz priekšnieku, bet uz pacientu. Tas ir tas, ko es nesaprotu, kāpēc tā jādara?
06.08.2015 17:18 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Kāds sakars ar algām Šveicē vai Norvēģijā??? Līdz ar tām lielajām algām arī dzīvošana stipri dārgākā. Starp citu,arī sabiedriskais transports.
06.08.2015 21:03 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Atbalstu visus zakus , lai brauc un nemaksa. Varetu vini but vairak. Sita " demokratija" un izzagsana jau ir pienenta kaa norma, un ta vieta lai koncentretos kadus lunus ievel, mes pakratisim ar pirkstu zakiem un sliktajiem krieviem.
Nodoklus cel, algas samazina un cilvekiem ar to ir jasamierinas un vel vainigiem jajutas. Ptfu !
06.08.2015 21:11 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Alexxa, tu laikam esi iekārtojusies ļoti labā darbā, ka vari visu laiku rakstīt garus palagus forumā. :) Bet neiebilstu - raksti droši, ja vēlies, ko teikt. Arī no tava rakstītā var spriest, ka tu aiz labas dzīves nesaproti, kāda ir reālā situācija valstī, ja tu domā, ka pie darba un, tātad, arī samaksas nevar tikt tikai slinkuma dēļ.

Un es jau teicu, ka nevis valdība, bet visa tauta bāž kabatā pie pirmās iespējas. Gan godīgi, gan negodīgi. Un godīgajā gadījumā tas ir tikai uz īsu laiku.
06.08.2015 21:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits