Piekrītu katram Ieva294 vārdam. Es labāk nebūtu pateikusi.
Pieņemsim,ka ir jauns,strādājošs cilvēks,kas vēlas dzīvot Rīgā,pieņemsim arī,ka bez otras pusītes. Vajadzības ir daudz-transports,ēdiens,dzīvokļa īre+komunālie,apģērbs,utt,utjp,un ko tur slēpt-arī izklaides. Vienistabas dzīvokļa īres maksa varētu būt,nu,teiksim,120eur mēnesī bez komnunalajiem. Ziemā vispār traki lielāki tie komunālie sanāk. Etalons maksā,gribi vai negribi,tos 50eur mēnesī,ja dzīvesvieta ir Pļavniekos,vecāki,kuri arī ir reizi pa reizei jāapciemo,dzīvo Vecmīlgrāvi, vecvecāki Mārupē, bet darba vieta ir Čiekurkalnā.
Ir lieliski,un man neskauž,ka Alexxa un citi ir sasnieguši tādu virsotni,ka pelna tik labi,ka tie 50eur par transportu ir spļāviens jūrā,bet,ja man ir iespēja uz kaut ko ietaupīt,es to darīšu,tāpat kā lielākā daļa dara-pērk kaut ko uz kuponiem, veikalā izvēli izdara,vadoties pēc akciju bukletiem, arī ceļojumus pērk pēc iespējas izdevīgāk,tas nekas,ka jāmitinās tarakānu apsēstā hostelī. Pie tam,ja rēķinam,ka liela daļa nestudējošo jauniešu strādā apkalpojošā sfērā,kur alga nesasniedz lieliskas summas uz rokas,ar to dzīves kvalitāti ir,kā ir. Pati pelnu aptuveni 600 uz rokas,un nedomāju,ka tas ir sūdīgi mūsu apstākļiem,bet,ja man ir iespēja uz kaut ko ietaupīt,kāpēc gan lai es to nedarītu. Bet laikam jau ir taisnība tiem troļļiem,kas vnm ierēc,ka cosmietes jau neviena nepelna mazāk kā 1000 uz rokas un ar sabiedriskajiem nebraukā vispār. :D