No rīsiem un siera var sataisīt kaut kādu risoto imitāciju. Man, personīgi, garš makaroni ar sieru, bet, cik saprotu, tu gribi kaut ko mazāk primitīvu. Veģetārā lazanja? Vai makaronu/siera sacepums?
Receptes, kas ir sātīgas, un bez gaļas, var atrast austrumnieku virtuvēs, iesaku smelt iedvesmu tur. Šodien taisīju rīsus ar olu un zaļajiem zirnīšiem. Elementāri, ja saber un salej labi daudz garšvielu, arī garšīgi un sātīgi.
Man patīk fiksās 15-20 min zupas - tomātu zupa (vajag tomatus, var svaigus, var konservbundžā, eko šmeko buljona kubiņu, ūdeni, blenderi, ķiploku un garsvielas), garneļu - kokosa zupa (kokosa piena bundžiņa, saldētās garneles, ūdens un ķiploki, garsvielas pēc iedvesmas, varbūt biki citrons), zzļo zirnīšu zupa (zaļie zirniši - vienalga svaigi, saldēti vai konservēti, ūens, buljona kubiņš un blenderis, var saldo krejumu, ja gribās).
Kabaču karbonādes? Puķukāposti ar sieru un rīvmaizi?