Pirmo reizi lidmašīnā

Reitings 355
Reģ: 21.07.2015
Sveikas!

Gribat ierēkt par mani? Es esmu daudz kur izbraukājusi, bet nekad neesmu lidojusi ar lidmašīnu, jo vienkārši šausmīgi bail. Esmu salasījusies, ka paceļoties un nolaižoties var visādas veselības problēmas rasties. Tā kā mani ik pa laikam apciemo veģetatīvā distonija, tad esmu jau izdomājusi visu ko, kas ar mani notiktu lidmašīnā. Un, nu tas brīdis ir pienācis. Lidošu uz Turciju. Bet, man jau aiz bailēm aste, ragi un viss pārējais trīc....ja nu man pārsprāgst asinsvadi, ja nu man apstājās sirds, ja nu pārplīst ausis u.t.t.? :D
Lūdzu padalieties pieredzē par savām izjūtām un, vai vispār ko jūt? Manējie jau mājās smejas, saka tikai, ka ausis sāpot, bet izlasīju vienas stjuartes interviju kādu laiku atpakaļ un tad man palika vēl vairāk bail.
24.07.2015 10:57 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Atceros, ka pirmo reizi lidoju ar ģimeni. Bija jāceļas agri, tāpēc ļoti nāca miegs. Man kaut kā bail nebija vispār, uzreiz kā tiku lidmašīnā, vēlējos gulēt. Atceros, kad sāku iemigt, mani brālis raustīja agonijā aiz rokas un teica "Mosties pēdējo reizi!". Atvēru acis, skatījos uz viņu neizpratnes pilnām acīm, jo lidmašīna lidoja mierīgi, viņš tad turpināja "..man ir bail, bet nebūtu godīgi, ka man vienam." :D
24.07.2015 12:19 |

Reitings 278
Reģ: 04.07.2014
Man ir drausmīgi bail lidot. Nesen gan nācās pēc 3 gadu pārtraukuma. Dzēru nomierinošās zāles, Vienīgais kas līdzēja - vīns. DAUDZ vīna. Tad kaut kā nomierinājos.
Un par to salīdzinājumu ar autokatastrofu - jā, statistiski lidmašīna ir drošāka, bet izdzīvošanas iespēja aviokatastrofā ir tuvu 0%, nekādas kontroles... Autokatastrofā ir kaut kādas iespējas vēl..

Ja būs izvēle, labāk vairāk laika pavadīšu autobusā/mašīnā, bet uz mīļās zemītes, nekā lidojot.
+ vēl klausos visas tās skaņas, turbulence (man nebija, bet tāpat jau likās par traku), kaut kādas domas galvā, brrr..
24.07.2015 12:22 |

Reitings 216
Reģ: 05.03.2015
Es pirmajā lidošanas reizē arī gandrīz aizgāju ar sirdi (ptu,ptu). Tas pacelšanās ātrums ir tik ātrs,ka man bija sajūta,ka iespiežos krēslā. Elpoju nenormāli, skaitīju līdz 10, neskatījos pa logu ārā. Mēs it kā bijām kompānija,bet katram bija vietas citur. Ausis tikai krita ciet. Riju visu laiku siekalas,lai tā nekrīt. Lai tiktu līdz Itālijai un atpakaļ,mums bija jālido 4 reizes un tās ir bijušas arī manas vienīgās. Tās bailes...ak dies. Atceros,ka vienā no lidojumiem,kad bija tāda mazāka lidmašīna, bija gaisa bedres un man bija sajūta,ka mēs krītam un es tiešām gribēju raudāt vai kliegt,bet paskatos apkārt - visi tik mierīgi lasa vai kaut ko skatās. Es biju panikā.
24.07.2015 12:28 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
veselības problēmas gan vienkārši no pāris lidojumiem nevar rasties, diskomforts pie pacelšanās un/vai nolaišanās var būt. ja ir kādas šaubas, vai ar savu veselības stāvokli vari lidot, pakonsultējies ar ārsti.
24.07.2015 12:29 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
ja ir ļoti traki bail, iesaku negulēt nakti pirms lidojuma. Iekāpsi lidmašīnā un atlūzīsi, pamodīsies jau kaut kur dienvidos :D
Man tas iznāca netīšām, bet nu palīdzēja, jo man ļoti krīt ausis ciet. Tomēr tas ir ļoti individuāli, zinu cilvēkus, kam vispār ne silts, ne auksts lidojuma dēļ.
24.07.2015 12:48 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
ja ir ļoti traki bail, iesaku negulēt nakti pirms lidojuma. Iekāpsi lidmašīnā un atlūzīsi, pamodīsies jau kaut kur dienvidos

man šis nestrādā, es vienreiz lidoju pēc negulētas nakts, tās bija mocības, mums visu laiku kratīja lidmašīnu un pīkstēja, lai piesprādzējamies un es iemiegu uz 3 minutēm tas viss caur bailēm, man likās kā murgs, gads pagājis, joprojām bail ldot :-|
24.07.2015 14:38 |

Reitings 7
Reģ: 24.07.2015
Nekas nenotiks. Nopērc ledenes un noskaņojies pozitīvi ;-)
24.07.2015 14:49 |

Reitings 355
samia, ar vīru brauksi?

Ar vīru nē, ar lidmašīnu. :D
Jā, lidosim kopā atpūsties. Vienu pašu taču mani lidmašīnā būtu tikai beigtu jāieceļ.
24.07.2015 15:25 |

Reitings 355
Nu, mīļās, palasot dažas atsauksmes no Jums, man liekas, ka es sākšu uz Turciju ar kājām iet. :'-(
24.07.2015 15:29 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
nekādas veselības problēmas, vienkārši ausis var "aizkrist ciet" no spiediena, tas arī viss! :-)
24.07.2015 15:37 |

Reitings 355
Lidojuma laikā varot piemesties infarkts vai insults. Taču, tām, kuras lidojušas, vai esat kādreiz manījušas, ka kādam vispār paliek slikti?
24.07.2015 15:41 |

Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Katram tas ir citādāk - nav ko uztraukties pirms laika. :D
Paceļoties un nolaižoties var krist ciet ausis, tāpēc paņem kādu konču, dažreiz arī stjuartes piedāvā uz vietas lidmašīnā, ja nu aizmirsies kādam un vajag. Dažiem reibst galva. Bet tas nevarētu būt ilglaicīgi. Kad nostabilizējas augstumā, tad jau vajadzētu būt normāli. :-)
Bet kā tieši tev būs, tagad nenoskaidrosi. Paķer vēl kaut ko nomierinošu, ja tik traki, un tici, ka būs veiksmīgs pirmais lidojums. ;-)
24.07.2015 15:44 |

Reitings 265
Reģ: 03.09.2012
tieši nedēļu iepriekš lidoju 1.reizi, un viena pati, protams, bij bail, rokas trīcēja, elpot bij grūti, bet kad lidoju, jutos ļoti labi, domāju, ka noteikti vēl gribu lidot. Vienīgi, kad nolaidos likās, ka slikti paliks, bet izvēmās blakus sēdošais puisis, mēģināju uz viņu neskatīties. :'-(
Ja aizkrīt ļoti ciet ausis, tad vajag muti atvērt vaļā, tā kā nožāvāties, tad būs viss kārtībā:-)
24.07.2015 16:44 |

Reitings 2059
Reģ: 20.11.2012
Nesen nosēdos :D
Nav tik traki, divas pēdējās reizes man bijušas foršas, man arī vd, kad stresoju, sadomājos ,liekas,ka trūkst gaisa , mēģinu nomierināties un aiziet! Nopērc stipru košļeni, būs labi.
Man arī triks ar negulēšanu nelīdz :D nu nevaru es iemigt ,lai arī cik maz būtu gulēts pagājušajā naktī.
Bet noskaņojies ,ka viss būs labi. Nopērc biezu,interesantu žurnālu :)
24.07.2015 16:51 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Liela iespēja ir spriest, kāds nu kurai vestibulārais aparāts uz dažādām lietām- braukt ar mašīnu, kruīza kuģi, motorlaivu ātro, vēl daudzas lietas , kur adrelalīns sit pāri pārēm.
Pēc tā jau var apmēram spriest, kāda varētu būt tā pašsajūta.
Ja es lidotu pirmo reizi un man būtu izlasījusi šo diskusiju, laikam negribētos lidot :D :D :D.
Viskautkas var gadīties pat ejot pa ielu un braucot ar mašīnu , bet tie ir gadijumi vieni varbūt no simts.
Pēdejais lidojums man bija 12h - 3h līdz Turcijai (kas ātri paskrēja nemanot) , jo skatījos filmas , klausījos mūziku un lasīju grāmatu un nākamais mokošais -9h līdz Taizemei , mokoši ,jo jāguļ un neērti. Tomēr mazais drebeklis ,ka pa nakti tiek lidots , bet neviens nelidotu , ja daudz maz tas nebūtu droši, viss ir smalki izstrādāts.;-)
Un internetā par šiem infarktiem/ insultiem, vienkārši gribas klapēt ,kādu kurš visu to raksta. Tur tik daudz komplikācijas var būt un jāņem verā, ko objektīvi var lasīt tikai ārsts :) :-D

Ja esi tramīga, tāda nejauka sajūta, tomēr pirmo reizi, es ieteiktu paņemt pieminētas ledenes, kožļājamo gumiju (tie korķi neaizkrīt ne tik ļoti), vai nomierinošos (labāk uz homeopātijas bāzes) ,lai nav ķīmija, ja nu tas ir pa vieglu , tad tikai miega zāles - nočučesi visu vienīgi , bet mierīgi būs :)
24.07.2015 16:58 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Samia, mazāk lasi muļķības. Vienīgais kas ar tevi reāli varētu notikt ir ausu aizkrišana. Jā, dažreiz arī tās ausis var ļoti sāpēt, taču nekrīti panikā. Man vienreiz dikti, dikti sāpēja, bet dzīva esmu un kurla nepaliku. :-P
Neesmu redzējusi arī to, ka kādam slikti būtu palicis. Tas, ka kādu piemeklē sirdslēkme lidojuma laikā nenozīmē, ka tā viņu nebūtu piemeklējusi parkā uz soliņa.
Es personīgi neesmu sajūsmā par pacelšanās procesu. Ieskrējiens patīk, bet tā sajūta kad lidmašīna atraujas no skrejceļa ir tāda, ka šķiet viņa tūlīt kritīs atpakaļ. Tas pats sāpīgākais brīdis man.. kad jau esam virs mākoņiem, tad iestājas miers. (l)

Priekš manis vislabāk darbojas vienkārša mutes pavēršana brīdī, kad jūtu spiedienu ausīs.
24.07.2015 16:58 |

Reitings 502
Reģ: 24.02.2014
Man lidot ļoti patīk, bet viena draudzene gan paniski baidās. Zinu, ka viņai palīdz alkohols vai zāles ar recepti (nomierinošās).
Bet vispār kamēr neesi lidojusi, necel paniku! Būs labi un interesanti!
24.07.2015 17:00 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Paņem Bībeli. :-D
Ja nopietni paņem kādu grāmatu vai kārtis. Noteikti košlenes, končas un ūdeni.
Man parasti tikai ausis aizkrīt un tas nekas traks nav. Palīdz arī žāvāšanās.
Pirmajā reizē bija nelies apjukums un nemiers, bet nekas traks. Trakāk ir 300m pazemē braukt ar aizvēsturisku trīsstāvīgu liftu tumsā :-D
24.07.2015 17:03 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ravenna.
Jā, aklo. lidojuma laikā man labi palīdz aizmigt. :)
24.07.2015 17:05 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Relax.
Es lidoju katru otro, treso nedelu ( bez parspilejuma) un viss vienmer bijis kartiba. Atceros, ka pasu pirmo reizi kad lidoju, biju viena un iekrampejusies kresla pirms pacelsanas, jo vispar neko nezinaju. :-D Ta ka neko ta ari pacelsaans laika nesajutu, tad pec paris min nomierinajos un viss lidojums aizriteja loti mierigi.
Vienigais- ja jalido garas stundas ( man tas skaistas 5 un uz augsu) , nekad nelidoju ekonomiskaja klase. Tikai biznesa. Vislabak pirmaja. Man ta saspiestiba eco klase ir istas mocibas un es ciest nevaru lidot ciesi blakus kaut kadiem nezinamiem , mistiskiem cilvekiem lielaja airbusa.Esmu par komfortu.
24.07.2015 17:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits