Sveiki! Esmu nonakusi tada ka dilemma, nevaru isti izlemt ko darit.
Tatad mana problema ir kadi 25 liekie kilogrami. Esmu 166cm gara un sobrid sveru 85kg, man driz bus 18. Mans vislielakais svars ir bijis 90kg(tas bija sogad junija sakuma) Pa siem gandriz diviem vasaras menesiem man ir izdevies tikt vala no 5kg un es par to loti priecajos, tapat saprotu, ka tas ir tikai sakums.
Sovasar esmu paspejusi paviesoties gan pie brala Zviedrija, gan masas Lielbritanija, kur esmu vel tagad. Kamer esmu te, viss ir labi. Masa saperk daudz auglisus un darzenisus. Es piedomaju pie ta ko edu un censos ari kaut cik pa dienu pakusteties(parasti eju pastaigas) Svars nak nost palenam, bet tomer nak.
Problema sakas taja, ka augusta beigas man bus jaatgriezas Latvija. Tur mani sagaida pedejais mokosais gads pirms busu briva. Tatad vecaki ed loti daudz baltmaizi, ceptus kartupelus, visadas desas, bet tadas lietas ka augli un darzeni neperk gandriz ne maz. Sanak, ka man nav no ka uztaisit salatus, vai nav ko pielikt auzu parslu putrai brokastis, jo visa medus burka ir notesta dazas dienas un maja nestav rieksti, rozines vai kas tads, jo atri tiek notiesats(Mammai ir problemas ar paskontroli un skil ieksa visu, ko redz) Lai tiktu pie kaut kadas kabatas naudas, esmu atteikusies no skolas pusdienam. Ta vieta eju uz veikalu un noperku kaut ko veseligu, budzets sanak 5eur nedela. Dazreiz iedod vairak piem., kadus 10eur, bet ar piebildi, ka uz divam ned. Es, protams, labu gribedama sapirku darzenisus un auglisus, lai ir ko est. Tad 10nieks bija cauri viena nedela, par to bija kaskis KUR TIK DAUDZ VAR IZTERET!
Japiemin ka pagaiso gad es ari biju pie masas, tad es sveru 80kg un tris menesos nokritos uz 74kg. Tad es biju tik prieciga! Dereja skaistas drebes, es ielidu 12 UK izmera. Visi mani prieki palenam beidzas, kad atgriezos Latvija. Tur pa lenam iekritu vecajos ieradumos, liekas centos apest ari daudzas negativas emocijas. ( Tetim ir problemas ar alkoholu, biezi notiek stridi. Mammai ari ir loti smags un gruti panesams raksturs. Vina biezi mani apvaino un nolama par sikumiem, ja kaut kas nav ta ka vina grib. Japiemin, ka maja ir nolaista lidz kapeikai. Remonts bija pirms 30 gadiem, jumts ir caurs. Ja udens tek uz drebju cupu, tad paliek apaksa blodu, Nav vannas vai dusas vai tualetes. Mes dirsam lauka un curajam spaini, bet mazgajamies 1x ned. metala vannele visi tris viena udeni, man ta nekas, jo eju pirma. Vecakiem ir daudzi krediti, mamma nesen ir sanemusies vel tris atros kreditus. Vecaki grimst ar vien dzilak sava nabadziba un velk mani sev lidzi. Mamma visu laiku ir nokunkstejusies lika, vinai vienmer kaut kas sap(pati jau vainiga, jo ir 40+ liekais svars un ikdiena pieedas lidz nemanai un tad vemj un kunkst, ka ir slikti)
Tagad jau paliek skumji apzinoties, ka bus taja cauruma jaatgriezas, esot tur atceros, ka gandriz katru dienu karojas sokoladi. Tad nopirku un viena pati viisu noriju, uz to bridi kamer edu biju laimiga.
Tatad sobrid es gribu but pozitivi noskanota un ticet, ka varu turpinat zaudet svaru ari Latvija, bet vesture ir pieradijusi, ka tas nestrada. Gada laika, ko biju Latvija es pienemos svara par 15kg.
Es runaju ar brala sievu, kas uzreiz pateica, ka es nepareizi domaju. Es zinu, ka ta ir, bet pozitiva domasana mana gadijuma nestradaja. Tad vina man pajautaja TAD KADA JEGA TEV TAGAD IR CENSTIES UN UPURETIES, TAD LABAK TAGAD NEMAZ NEVAJAG SAKT
Sava jega tajos vardos ir, bet man liekas, ja nedarisu kaut ko tagad kamer varu, tad kad es atsaksu nakosreiz, varbut, svars nebus tik liels un es spesu kaut ko saglabt.
Man tada dusma bija par vienam smukam biksem, kuram 12 UK izmers, kas vairs neder. Atceros, ka vilku vinas uz skolu, tad vinas palika ar vien ciesakas lidz saka spiest un beigas vispar kaja ieksa nelida.
Tatad cilveki, jums ir kadi padomi vai ieteikumi?