Tieši nesen lasīju rakstu par to, kādi kuram ir saraksti.
Ir ideja izveidot visādus iespējamos sarakstus, bet zinu, ka tad nekas tā arī nepiepildīsies un neizdarīsies, jo liktenis bieži ar mani spēlējas :)
Bet nemainīgi vairākus gadus speciālā kladē pierakstu "must do" sakakstu desmit dienām un tad mērķu sarakstu katrai dienai, cita lieta, ka sanāk parasti maksimums puse, bet ja nepierakstu, tad , laikam, neizdarītu pilnīgi neko :)
Par Ziemassvētkiem drīzāk ir tā, ka pierakstu idejas, ko kuram uzdāvināt, ja cilvēks kaut ko piemin gada garumā, bet realizēt sanāk vienalga drīzāk uz rudens pusi, jo man ir cita vaina, ka vasarā Ziemīšiem nopirkto uzdāvinu dzimšanas dienās, vārda dienās un citos "pirmsziemassvētku" svētkos :)
Par ēdienu man sen šī idejā briest, bet nespēju saņemties, jo ja man kaut kas sakarosies, noteikti izlīdīšu aiz plāna rāmjiem. Bet naudu tas noteikti ietaupītu, to man mācēja koučs.
Plānā izveidot "ko nedrīkst darīt" sarakstu un par katru pārkāpumu mest kādu eiriku speciālajā kastē. Kaut kur datora dzīlēs snauduļo arī "must read" puspabeigtais saraksts, un kādreiz, sen mēģināju izveidot garderobes sarakstu, uz desmitām biksēm man palika slikti un atmetu ar roku, bet toties ilgi sev visādus štruntus neesmu pirkusi.
Cik novērots, saraksti dažreiz palīdz ne tikai sakārtot domas un sadzīvi, bet arī izprast savas vājās puses un vispār iepazīt sevi no citas puses, it kā pavērot no malas.