Vai rotu metāls ir jāpieskaņo laulības gredzenam?

Reitings 9
Reģ: 17.03.2009
Sveikas, meitenes! :)
Esmu nu jau pusotru mēnesi kā precēta sieviete, iepriekš par to visu nebiju domājusi, nu neko darīt, jādomā tagad. :D

Lieta tāda, ka man ir zelta laulību gredzens (vienkāršs riņķītis), sanāca strīds ar vīramāti par to vai pārējās rotas jāpieskaņo laulības gredzenam...

Manuprāt, ja man ir zelta gredzens, nebūtu glīti un saskaņoti nēsāt klāt sudraba auskarus vai ķēdītes (vai bižutēriju, kuras pamatā ir sudrabs - kājiņa, ietvars utt)... Bet vīramāte saka, ka tas ir pilnīgi lieki un tā nav jādara, tādas etiķetes nav. Pameklēju googlē, neko neatrodu par to (nu vienīgi, ka gredzenus dažādus - zeltu un sudrabu - nav glīti nēsāt kopā).

Kā dariet Jūs? :)
16.07.2015 00:11 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
meksikanka uzrakstīja kā par mani. Tikai es izvēlos sudrabu. Pat somu, apavu un apģērbu aizdares zelta krāsā man nepatīk. :D
16.07.2015 19:01 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Zakji :D
16.07.2015 22:18 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man pašai tāds jautājums radās pirms gadiem un tad kundze, kura no etiķetes lietām daudz saprot, teica, ka laulības gredzens nav jāsaskaņo ar visu pārējo. Tā drīkst būt vienīgā lieta, kas ir savādāka. Ja, teiksim, ir sudraba auskari, arī kaklarotai jābūt sudraba, bet laulību gredzens nost nav jāņem.
Kā viņa teica "Laulību gredzena primārais uzdevums ir norādīt uz sievietes statusu, tā nav greznumlieta, bet simbols, tāpēc to nav obligāti jāsaskaņo ar rotām".

Piekrītu šim. Pašai gan šādu problēmu nav, jo mans laulību gredzens ir baltā zelta un saderināšanās gredzens ir sudraba un galīgi nav tāds kā tradicionāli šie gredzeni mēdz būt. Tāpēc saderināšanās gredzenu mēdzu ņemt nost, jo īsti neietu kopā, piemēram, ar smalku vakartērpu..
16.07.2015 22:45 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Kādreiz nēsāju daudz sudraba rotaslietas. Kad apprecējos, visu noliku kastītē. Nēsāju tikai laulības gredzenu. Tā kā zelts īpaši nepatīk, tad zelta rotaslietas neiepērku :)
Vislabāk šo ir paskaidrojusi Alexxa :)
17.07.2015 08:08 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
es atkal nesaprotu, kaa var nepatikt zelts!:D
tikpat kaa nekad nelieku bizhuteeriju. Man vienmeer ir zelta auskari un gredzens (baltais + parastais zelts). Zheel, ka tas sudrabs man taa iisti neiet pie sirds, jo no citiem laikiem man ir daavinaatas kjeediites no miiljiem cilveekiem.. Tgad kaut kur staav kastiitee..
17.07.2015 08:44 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es parasti uzmetu aci kurpju, jostas, somas detaļām, lai nemiksētu un zinātu kādu pulksteni izvēlēties. Man ir baltā zelta gredzens, tam gan neko nepieskaņoju.
Vispār interesanti, nez, kas šādā kontekstā darāms ar balto zeltu?! It kā zelts, bet taču sudraba krāsā :D
17.07.2015 08:58 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Es nēsāju tikai zeltlietas, tādēļ arī cenšos uz to skatīties un pieskaņot, jo, nu, nepirkšu es kurpes ar sudraba metāliem, ja zinu, ka viss pārējais būs zelta, tādēļ ļoti pievēršu uzmanību arī raiferu krāsām un, protams, metāliskajām detaļām apģērbā vai aksesuāros.
Tiesa, ir arī man citas zeltlietas, kurās ir iestrādāts baltais zelts, bet, nu, neko darīt :D
17.07.2015 11:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits