Viedoklis par attiecību noformēšanu.

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Ir jauki lasīt diskusijas par jaunajām māmiņām, patiess prieks par to cik daudz informācijas esmu jau uzzinājusi.
Bet man ir interesants jautājums ikvienai no jums, vai jūsu mazulis pieteicās kad bijāt laulībās ar savu otru pusīti, vai pirms laulības.
Kāds ir jūsu viedoklis, vai precēties tāpēc ka bērns ir jūsu attiecībās, vai darīt to kad patiešām sirds saka? Vai nosodat ārlaulības bērnus?
Varizveidosies asa diskusija, tādēļ ieteiktu būt tolerantām vienai pret otru. :-)
14.07.2015 15:59 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Jā, tādas nu ir tās alkoholiķu problēmas. Ko padarīsi.. visi nevar būt vienādi.
15.07.2015 10:50 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Agrāk es biju kategoriskāka šajā jautājumā.
Kad kāzas kļūst par krietni reālistiskāku notikumu, uzskati arī kļūst elastīgāki :D
Ja pāris vēlas kaut ko vairāk par pliku sarakstīšanos, tie tomēr ir izdevumi un organizatorisks stress.

Manuprāt, tāpēc arī kāzas grūtniecības laikā tiek mazāk saprastas ļaužu vidū, jo grūtniecei nav ieteicams lieki satraukties. Nezinu nevienu līgavu, kurai absolūtā angļu mierā, bez jebkāda pārdzīvojuma būtu gājusi cauri sagatavošanās darbiņiem :)
Ne jau vienmēr alkoholā ir tā sāls..

Svarīga ir abpusēja cieņa un mīlestība.
Piemēram, man šobrīd precības vairāk šķiet aktuālas, lai samazinātu jautājumus un komentārus radu/draugu/paziņu pulkā :D
15.07.2015 11:04 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
Man jau no paša sākuma bija uzstādījums - vispirms kāzas, tad mazulis. Šajā ziņā esmu konservatīva. Man gribējās, lai vīrietis mani vēlas manis pašas pēc, nevis kaut kādu ārējo apstākļu spiests. Un tā arī bija.
Bet es nenosodu citus pārus. Man lielākā daļa draugu ir tādi, kam ir jau palieli bērni un attiecības 10+ gadus, bet precējušies vēl aizvien nav jeb tie, kas precējās ar mazuli puncī. Patiesībā, laikam tikai 2 draudzenes precējās pirms mazuļa. Bet lai tur vai kā, manā draugu lokā nav nevienas šķirtas laulības, tā kā precību iemeslam reizēm nemaz nav tik liela nozīme, ja abi viens otru mīl. Tas priecē :)
15.07.2015 11:05 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Piekritu Kampanellai ++++++
15.07.2015 11:59 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Kka nav pienemami, ka virietis bērnus gribētu, bet laulaties negribetu. Tad kāda jega visam. Sanak, ka viņš patur iespēju notities, ja kadreiz uzrodas labaks variants vai esošajās attiecibās sakas kaški. Nebūs nekāda problemu risinàšana, jo nekas jau netur. Sakravās savas mantas un aizies pie citas. Noteikti uzradīsies kada valodzite, kas paņems savā paspārnē. Neperecot nav nekādas atbildības.
15.07.2015 12:08 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Fakts, ka nav jāprecas, jo līgava nevarēs izbaudīt, vispār neiztur nekādu kritiku Saprotu, ka tas ir arguments tām, kas bez alkohola nespēj savu dzīvi iedomāties.

es laikam biju tā (vai viena no), kas šo faktu minēja un ar alkahola lietošanu tam nav nekāda sakara. biju draudzenes kāzās, kur viņa, ar milzīgu punci, milzīgā kleitā visu laiku jutās neētri. viņai bija neērti, ka visi uz viņu skatās, neērti, ka viņu fotogrāfē. nevis škrobe, ka nevar iemest :D kāzas tomēr (vēlamā gadījumā) ir vienu reizi dzīvē. cilvēki ir dažādi, bet es esmu no tiem, kas krātu naudu un notriektu tūkstošus, lai kāzas ir lielas un skaistas un visu dzīvi atmiņā paliekošas kā kaut kas grandiozs. dzert negaršo, starp citu.
15.07.2015 12:23 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kāpēc nevar izbaudīt? Baudīšana skaitās nodzeršanās??
Es ļoti izbaudīju savas kāzas un bija tādas kādas vēlējos. Mazas, tikai starp savējiem, un tādas arī būtu rīkojusi, ja nebūtu bēbis.

++++++
Bet, ja tā piedzerties, ka neatceries daļu kāzu dienas, tas skaitās - izbaudītas kāzas :-P

Vienu vīna glāzi jau izdzert var arī esot stāvoklī.
15.07.2015 12:33 |

Reitings 3647
Nav gan vajadzīgi 5-6 tūkstoši, ja grib un māk plānot.
Pati ceremonija baznīcā pārsvarā maksā līdz 50 EUR. Lielākie izdevumi ir par kleitu, gredzeniem, galdu un dekorācijām.

Un ja ir daudz radu, kas savā starpā ir tuvi, pāris vēlēsies aicināt visus un tās jau būs diezgan lielas izmaksas -pabarošana, izguldīšana, kaut kādas izklaides. Salīdzinājumā ar to kleita un gredzeni vairs nav tie dārgākie ;-) .
15.07.2015 12:37 |

Reitings 130
Reģ: 15.07.2015
Es arī noteikti neprecētos dēļ bērna. ;-)
15.07.2015 12:43 |

Reitings 3647
Man personīgi ir svarīgāki izdevumi ieplānoti - māja. Tādēļ kāzu vietā izlēmu dažiem tuvākajiem cilvēkiem klātesot sarakstīties, pēc tam maltīte kādā jaukā vietā, ja labs laiks - ekskursija. Lielas kāzas plānosim tad, kad citu lielu izdevumu nebūs :-)

Bet tām, kas nosoda citus pārus - no šāda veida sievietēm veidojas tās neciešamās tirgus tantes :-P
15.07.2015 12:51 |

Reitings 10185
Bet, ja tā piedzerties, ka neatceries daļu kāzu dienas, tas skaitās - izbaudītas kāzas

Cik kāzās esmu bijusi nevienās neesmu redzējusi ne pārdzērušos līgavu, ne līgavaini.
Bet, nu, jā.. vēl briesmīgāk. Līgava ar resnu vēderu un vīna glāzi rokās. Super skats. (l)

Sanak, ka viņš patur iespēju notities, ja kadreiz uzrodas labaks variants vai esošajās attiecibās sakas kaški.

Mhm, laulība uzliek tādu kā aizsardzības kupolu. :D
15.07.2015 12:56 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Lasot lielāko daļu komentāru, rodas sajūta, ka bez kāzām attiecības reģistrēt oficiāli nav iespējams...
Manuprāt, laulības, bērns pēc tam ir tikai loģisks solis. Protams, gadās, ka mazais piesakās, jau kāzu plānošanas laikā, bet tā jau cita runa. Variants, kad pārim ir principiāli iebildumi pret laulību kā tādu, lai gan sevi uzskata par ģimeni, man personīgi grūtāk pieņemams, jo nespēju iztēloties šos iebildumus, tomēr arī šajā gadījumā princips - vispirms nopietnas attiecības, bērns likumsakarīgs to iznākums - ievērots.
Kas man ir pilnīgi nesaprotams, tā ir attieksme - laulības tas ir pārāk nopietns solis, bet mazulīti gan varētu atļauties... WTF?
15.07.2015 12:59 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kas man ir pilnīgi nesaprotams, tā ir attieksme - laulības tas ir pārāk nopietns solis, bet mazulīti gan varētu atļauties... WTF?

Piekrītu. Galu galā tad sanāk, ka otrs cilvēks ir kā izejmateriāls bērnam un viss - jo, redz, saistīties ar viņu ir "pārāk nopietni". Un bērns ir kaut kas nenopietns? :D
15.07.2015 13:37 |

Reitings 10185
Piekrītu. Galu galā tad sanāk, ka otrs cilvēks ir kā izejmateriāls bērnam un viss - jo, redz, saistīties ar viņu ir "pārāk nopietni". Un bērns ir kaut kas nenopietns?

Kura tā teica?
15.07.2015 14:19 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Alkoholiķu problēmas.... :-O

Tiešām kāda ir redzējusi līgavu tepiķī? kaut reizi? Undiya, kur tu dzīvo??
Ne jau alkoholā ir tā sāls.
15.07.2015 14:27 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Fascinē arguments pret kāzām, jo tās esot pārākās saistības, ja tajā pašā laikā bērnus sagādāt nekas netraucē. Johaidī, bērns gan nav saistības, kas tur tie nieka 18 gadi kopīgas audzināšanas...

Mani arī šis fascinē un vienmēr atstāj uz pauzes(t)

Man gan bērnu vēl nav un nav arī plānoti, bet esmu par to variantu - vispirms kāzas un tad bērns.
15.07.2015 14:29 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Fascinē arguments pret kāzām, jo tās esot pārākās saistības, ja tajā pašā laikā bērnus sagādāt nekas netraucē.

A ja sieviete vispār nekad negrib precēties? tad ko- viņai arī visu mūžu jāpaliek bez bērniem? tāpēc, ka viņa grib vienu atbildību, bet negrib citu?
ko darīt tiem, kam kāzas un laulības (pēc būtības nav svarīgi)?
ja mani pilnībā apmierina savs uzvārds, gredzenus varu nopirkt pati, kāzu ceremonijas (īpaši zagsos) liekas nodrillētas līdz nelabumam- ko man tagad? jāiet nomirt?
15.07.2015 14:36 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Tiešām kāda ir redzējusi līgavu tepiķī? kaut reizi?

Traģiski, bet esmu. Un vēl pilsētas centrā, netīrā, kuplā kleitā, knapi stāvot kājās un vienu, bez vīra. Skats par miljonu!:-/
15.07.2015 14:40 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Cik kāzās esmu bijusi nevienās neesmu redzējusi ne pārdzērušos līgavu, ne līgavaini.

Lucky You :D Esmu redzējusi gan līgavaiņus pilnīgā tintē, gan līgavu, kuru no kāzām veda prom mans čoms, jo viņa bija galīgi pillā :D Vēl piesolīja visiem taurē un vicinājās ar dūrēm :D Jāpiebilst gan, ka nevienā no šīm reizēm neesmu bijusi viesis, vienīgi pakalpojumu sniedzējs vai nejaušs novērotājs.
Bet, jā, nav jau alkohols galvenā kāzu izklaide - es nespētu izbaudīt svinības ar punci, jo visu laiku sevi jāsaudzē, stress rada riskus un arī pārtikā sevi jāierobežo (jūras produkti, piemēram). Nevarēšana iedzert vīnu būtu tā mazākā problēma no visām.
15.07.2015 14:41 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
A ja sieviete vispār nekad negrib precēties? tad ko- viņai arī visu mūžu jāpaliek bez bērniem?

Tieši tā! Tomēr, kad ir +/- 30 un bērni vēl nav, tad, velns pār stenderi, ja sieviete grib to mazo, bet vīrietis neprec, tad vismaz mazo vajadzētu, lai nav 40 gados šis aizskrējis pie jaunākas, bet sieviete sēž nelaimīga- ne vīrieša, ne bērns. Un iet prom no vīrieša, tikai tāpēc, ka viņš neprec- tas ir muļķīgi, jo sanāk tā- ja viņš nevēlas precēties, tad, neskatoties uz to, ka mīli to vīrieti vairāk par visu, iesi prom, jo neprec! Absurds!
15.07.2015 14:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits