Vai mūsdienās ir arī viens otram uzticīgi pāri?

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Kā gan tā var gadīties... Tikko uzzināju par saviem radiniekiem jeb precīzāk radinieci un viņas vīru - abi laulībā, pat nav tik ilgi, lai būtu apnikuši, citiem vārdiem sakot - ideāls pāris. Kopā pavada laiku, ceļo, ir iemīlējušies kā pusaudži, vīrietis vispār skrien no pakaļas un gatavs zvaigznes nonest no debesīm, nu iemīlējušāku pāri neesmu nekad redzējusi, pat jaunu cilvēku vidū, un izrādās, šis viņu krāpis. Šajā gadījumā tiešām tas nebija tikai "izskatās no malas ideāli" variants, jo esmu dzīvojusi kopā un zinu situāciju kāda bija viņu attiecībās un tagad izrādās tā. Radiniece eņģelis, vīru nekontrolēja, deva brīvību, vienmēr pucējās vīra dēļ. Nu īsāk sakot - nekas neliecināja, ka nepieciešamība krāpt. Ja nu vienīgi tas, ka vīrietis ļoti izskatīgs priekš saviem gadiem un jau ilgus gadus sieviešu iemīļots.

Cik tas ir briesmīgi, patiesībā... Ja ne radiniece tik ļoti nejauši izlasītu sms, nekad pat neuzzinātu par neko tādu. Un ja tā padomā... Kā gan lai katra no mums zin, ka vīrs un mīļotais nav vienreiz vai pat vairākas reizes mūs krāpis, ja jau pat tik šķietami izcilās attiecībās viss kārtībā. Lūk, pēc tieši šādiem gadījumiem rodas kaut kādas domas par otra kontrolēšanu vai ko, jo šausmīgi. Izjaukta ģimene šajā gadījumā un nav vairs jaunības gadi, lai attiecības viegli uzmestu,un tas būtu tā bezrūpīgi.

Ko gribēju ar šo diskusiju? Pat nezinu. Pajautāt, kādas ir jūsu domas par uzticību, uzticēšanos otram, kā to darīt utml... Pieļauju, ka daudz te būs variantu - "Ja vīrietis būs gājējs, lai iet', bet ja nu tomēr daudzi gadi laulībā, bērni, ģimene, kredīti utml, un nu šitā izrādās. Man vispār krāpšanas tēma šķiet tik drausmīga un pretīga, ka pilnīgi pašai raudāt gribas par šo situāciju, ka tā mēdz notikt pat tik jaukās ģimenēs. Vai tiešām mūsdienās ir arī kāds pāris, kurš ir simtprocentīgi uzticīgs? Varbūt tad jau tiešām labāk kontrolēt un līst otra telefonā, nevis dot brīvību un ļaut otram to izmantot. Nezinu, pašlaik tiešām sakāpinātas emocijas.

(Par konkrēto situāciju neko konkrētāk nejautājiet, negribu apspriest, jo tomēr stāsts nav par mani, lai iedziļinātos citās detaļās)
14.07.2015 15:33 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Kāds sakars Alexxa tagad par neuzticēšanos? Pati interpretēji manu uzrakstīto tekstu laikam no savas pieredzes. Lai apskatītos otra sms, zvanus utt, ko tu pieminēji nav jābūt sajūtai, ka kaut kas nav labi vai ahāa! Viņš droši vien mani krāpj!

Un ja vīrietim sieviete ir svarīga tad ja arī viņš sajauc to brīvību/vienaldzību/ kontroli un uztver kā vienaldzību, tad nezinu par kādiem meža zvēriem tu runā? Ja vīrietim sieviete ir svarīga, tad viņš mēģinās uzzināt kāpēc tā un vai tā tiešām ir vienaldzība! Nevis uzreiz vilksies pie citas, kam viņš nebūs vienaldzīgs. Absurds! Viņš nav suns, kuru paņemt tai, kurai mīkstāka sirds! :-)
Ai cik visi pēkšņi uzticīgi :-D viss pieejams, neviens nekur nelien! Tu varbūt nē, bet vīriešus nevajag novērtēt aplam :)
15.07.2015 08:43 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Mona, bet ko Tu dari ar to iegūto informāciju, par to, kam viņš pa dienu zvanījis? Kāpēc Tev nepietiek ar to, ko viņš Tev pastāsta? Es neredzu nevienu loģisku iemeslu līst otra privātajā telpā vienkārši aiz garlaicības. Pati raksti, ka
pārbaudu drošības un sirdsmiera dēļ

Ja jau drošības pēc, tātad ir pamats būt nedrošai un nemierīgai. Tikai loģisks secinājums.

viss pieejams, neviens nekur nelien! Tu varbūt nē, bet vīriešus nevajag novērtēt aplam

Man visi dati par to, kas darīts ar kompi un telefonu, dublējas uz citu vietu. Tā vajag, jo mājas nav vienīgā vieta, kur kompis un telefons mēdz atrasties. (Vīrietis par šo nav informēts)
Ja kāds būtu te kaut ko šiverējis, tas būtu redzams un pati es bez iemesla nelienu nekur. Kad sāks telefonu slēpt un kompim mainīt paroles, zināšu, ka ir par ko padomāt. Nē, es neuzskatu, ka tas ir jānovērš laicīgi. Te nu ir tā lieta, ka vīrietis nav suns, viņš nav jādresē. Ja viņš nolems mani krāpt, tad nolems, maitāt sev un viņam nervus bez pamata es netaisos.
Ja Tu uzsāc attiecības ar domu, ka vīrietis Tevi noteikti krāps un viņš tāpēc visu laiku jāpārbauda, Tava darīšana. Nesaku, ka Tev tāpēc jāpārstāj pārbaudīt drauga telefonu vai viņam Tavu. Ja tāds tādu ir atradis, labi, ka abi laimīgi :) Saku tikai, ka man tāda bez iemesla kontrole nav pieņemama.

Tas, ka ja vīrietim sieviete būs svarīga, viņš centīsies noskaidrot iemeslus, tam varu piekrist, bet ne visi veči to prot izdarīt tiešā tekstā. Lielākā daļa uzvedas diezgan bābiski, parunā ar draugiem vai sievas draudzenēm caur puķēm, izdara nepareizus secinājumus un aidā - rezultāts ir.
Mums te pilns ar diskusijām, kurās sievietes nāk prasīt padomu, kāpēc vīrietis uzvedas tā vai šitā, lai gan ar pašu vīrieti nav runājušas. Domā, vīrieši dara savādāk? Ok, viņi, liela daļa, nerakstīs raudulīgas tēmas forumos, bet parunās ar draugiem tā vietā, lai runātu ar pašu sievieti. Parasti šo aplamo rīcību skaidro ar pašlepnumu un nespēju uztvert sievietes loģiku.
15.07.2015 09:00 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Ja Tu uzsāc attiecības ar domu, ka vīrietis Tevi noteikti krāps un viņš tāpēc visu laiku jāpārbauda, Tava darīšana.

kur es tā esmu teikusi?

drauga telefonu nepārbaudu tādā ziņā, ka neskatos, kam viņš cikos ir zvanījis, bet gan vienkārši izskrienu, izslidinu cauri sms, nevis zvaniem vai sociālajiem tīkliem, tajos es nelienu, jo tajā ziņā katram ir šī privātā telpa. Aizdomīgi būtu, ja es pajautātu un viņš nerādītu. Pārsvarā pietiek ar to, ka pajautāju un viņš saka, ka varu paskatīties, bet pat tad to nedaru, jo redzu, ka cilvēkam nav ko slēpt. Tu esi no tām, kas izdomā kaut ko savā galviņā un tad bazūnē pa pasauli :-D interesanti liekas cilvēki, kas no pāris teikumiem uztaisa epopeju..

Jā, un tajās diskusijās, kad sievietes prasa padomu par kādām likstām, tad lasot dažus komentārus man mati stāvus ceļās! Autore/-s, kas meklē padomu beigās tiek uztaisīts par idiotu, kas nesaprot, ka rīkojas nepareizi un plus vēl nevar to un to atļauties, kā arī visi svecītes turējuši un tad vēl tā un tā draudzene nav īstā un tipiskais teiciens "es tādu draudzeni sev negribētu" 8-)

p.s. mīlestība vispār ir viena neloģiska padarīšana (ja jau runājam parloģiku un likumsakarībām) un Tev arī jauku dienu (l)
15.07.2015 09:11 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Varbūt ir tādi pāri, kuriem 20 gadu laikā nenotiek neviens sānsolis, bet, ka man tā paveiksies gan nedomāju. Tādēļ līdz galam neuzticos, bet kontrolēt arī nekontrolēju, pieņemu faktu, ka tāda ir dzīve.
15.07.2015 09:27 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Aizvadītajās brīvdienās man sēdēja pretī pāris, kur puisis dievojās, nekad neesot krāpis. Meitene agresīvi aizstāvēja viedokli, ka krāpšana ir nosodāma, krāpējus vajagot nošaut. Puisis māva līdzi.
Galu galā izrādījās, krāpējs ir bijis gan viens, gan otrs.

Vai es ticu mūžīgai mīlestībai? Nezinu. Monogāmijai? Vēl mazāk zinu.
Zinu, ka pāris var izdzīvot ilgtermiņā vienīgi tad, ja viņi spēj risināt problēmas un spēj saprast viens otru. Pārējais ir sīkumi.
15.07.2015 10:58 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man liekas, ka daudz kas ir tajā, cik godīgs un ar kādiem morāles principiem ir cilvēks.
+++

Jo vecāka palieku, jo vairāk ticu tam, ka attiecībās var būt arī uzticība, cieņa :)
15.07.2015 11:05 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Mēs nekad nezinām, kas citiem notiek aiz slēgtām durvīm. Es tikai zinu, ko es daru vai nedaru, atbildēt varu tikai par sevi. Esmu diezgan droša, ka vīrs mani nekrāpj, bet vienmēr jau paliek 0.1% iespējamība.
15.07.2015 11:21 |

Reitings 463
Reģ: 25.10.2012
Man ļoti gribētos ticēt, ka pastāv tāda dziļa, patiesa mīlestība, kur neviens nesalauž uzticību.
Tāda vismaz ir starp maniem vecākiem. Lai kā būtu gājis vienmēr kopā visas probēmas atrisinājuši.
Diemžēl, šķiet, ka tagad ir kaut kāds krāpšanas kults. Un es saprotu, ka nekam vairs nevar ticēt un pat īsti uzticēties ne.
Cilvēki dzīvo pēc principa - dzīve ir īsa, ja kaut kas nesanāk ar vienu, jāmeklē cits/cita, nav ko laiku tērēt. Tikai patiesībā jau sanāk tieši otrādi...
Nesen arī viens radinieku pāris izšķīrās, cilvēki nodzīvojuši kopā ilgi. Izaudzinājuši bērnus, kuri jau tagad lieli. Vīrietis atradis jaunu sievieti.....
Es joprojām esmu šokā par to...
15.07.2015 11:33 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
mani vecāki, piemēram dzīvo vēlaizvien kopā, kaut gan mans tēvs manu māti ir oj, oj, oj, kā krāpis.
pusi laulības ilguma, man šķiet, ka nu jau tūlīt būs gadi laulībā.
bet viņi vēlaizvien ir kopā.
Diemžēl, šķiet, ka tagad ir kaut kāds krāpšanas kults. Un es saprotu, ka nekam vairs nevar ticēt un pat īsti uzticēties ne.

Nav nekāda krāpšanas kulta, kādreiz cilvēki krāpa viens otru daudz vairāk, pareizāk-vīrieši vairāk krāpa sievietes. Sievietes loma ģimenē un sabiedrībā bija citādāka kā tagad. Kādreiz nebija pieņemts šķirties, bija pieņemts sadzīvot, pieņemt un dzīvot kopā.

Mūsdienās vienkārši ir vieglāk izšķirties, ir iespēja vieglāk izmest vīrieti no mājas, ja viņš krāpj un ar pastu atsūtīt šķiršanās papīrus. Mūsdienās šķiršanās ir ir tik vienkārša.

Tas, ka kādreiz cilvēki daudz vairāk krāpa, bet palika kopā nemainīja, protams, to, ka tas mazāk sāpētu, sāpēja tāpat tik pat ļoti, vienkārši šķirties nebija pieņemts un sievietei šķirtenei sabiedrībā bija citādāka loma pēc laulības šķiršanas, kā arī, protams, tas bija sievietēm finansiāli grūti.
Ne toreiz bija forši un pieņemami krāpt, ne tagad, bet tas tāpat notiek, tagad vienkārši notiek mazāk. Jo sieviete tiešām var izmest vīrieti ārā no mājas, palikt ar 3 bērniem, izaudzināt, kā arī, neviens neaprunās un neuztvers sievieti-šķirteni kā sievieti-neveiksminieci.
Krāpšana vienmēr ir sāpējusi un sāpēs, mainās tikai citi faktori ap cilvēku laulību un attiecībām.
15.07.2015 11:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits