Sveikas dāmas. Man ir 21 gads un ir pienākusi reizie kad vakag apmeklēt ginekalogu. Bet nekad vēl neesmu bijusipie šī ārsta. Un man ir daži jautājumi. Dažām drosī vien tie liksies smieklīgi, bet esmu satraukusisies un nezinu kas mani sagaida.
1. Kādi ir tie vispārīgie jautājumi ko uzdos?
2. Vai pie ginekaloga var doties ja iepriekšējā dienā ir bijušas intīmattiecības?
3. Cik maksā šis pakalpojums?
4. Kādu apģērbu labāk vilkt, vai tam nav nozīmes?
5. Cik ikgi ilgst vizīte?
Būšu ļoti pateicīga tām,kuras sniegs atbildes uz maniem jautājumiem.
Es saprotu, ka ir slinkums meklēt, bet atbildes uz visiem šiem jautājumiem jau ir pieejamas internetā, uz tiem daudzviet atbild ginekologi (jap, tas vārds rakstās ar o burtu) paši, tā kā nu..
1. Jautās par pēdējām mēnešreizēm precīzu datumu - kad sākās un kas beidzās, vai ir kādas sūdzības, vai ir patstāvīgs partneris un kādu izsargāšanās metodi lietojat.
2. Jā, var.
3. 5 ar kaut ko, ja nav privātprakse.
4. Nav nozīmes, tāpat apakšdaļa un augšdaļa tiks novilkta.
5. Vidēji 20 minūtes.
1. Par ciklu, intīmajām attiecībām, sdzībām
2. Droši vien, lai gan neesm pārliecināta
3. Valsts apmaksāts pakalpojums ir 4,27 laikam, ja grib ātrāk, tad jau dārgāk, bet nezinu, cik tieši
4. Tāpat vilksi nost
5. Nu nav ilgi, ja tikai pārbaudīties un viss, tad kopumā kādas 6-7 minūtes.
1.Par Tavu intīmo dzīvi, mēnešreizēm, prasīs vai nav kādas sūdzības
2.jā
3.atkarīgs no tā vai ej uz privātpraksi. Manējais privātpraksē ņem 20€+ja kādas analīzes.
4. Droši vien labāk jutīsies kleitā vai svārkos, kad veiks izmeklējumus uz gin.krēsla.
5. Apmēram 20 min.
Vai ir kadas sudzibas, ka izsargajaties, vai ir bijusi grutnieciba, nav nekas traks :)
Gerbies lai juties erti, bus jagulas uz parbaudi, un iespejams velesies krutis parbaudit.
Varesi uzdot visus interesejosos jautajumus, padoma vai kas tevi interese
Meitenes jau atbildēja, bet man ir viens papildus ieteikums - pirms pieraksties pie ārsta, noskaidro ārsta dzimumu un palasi internetā atsauksmes. Ja tā tev pirmā vizīte, vari justies neveikli, ja tev gadīsies ārsts - vīrietis vai ja ārste izrādīsies nelaipna vai neiejūtīga.
Man vajadzēja daudz gadus, lai pēc pirmās vizītes sevi vēl jebkad mūžā iedabūtu ginekologa kabinetā :D
1. Vai ir sūdzības, vai ir patstāvīgs partneris, izsargāšanās metode, mēnešreizes.
2. Jā, var.
3. Valsts apmaksāts 4.27 + sonogrāfija. Neatceros cik īsti maksā, bet nekad neesmu samaksājusi par visu kopā vairāk par 10 eur. Nezinu kā citas, bet es sonogrāfiju taisu vienmēr.
4. Nav nozīmes. Apakšgals būs pliks jebkura gadījumā :D kad apskata krūtis, tad gan liek pacelt drēbes tikai uz augšu.
5. Ja nav sūdzību, laikam sanāk kāda 1 min. parunāšanai. Tad ģērbjos, kamēr gin. raksta papīrus un uz krēsla, hmm..3? :D
Stiprais_dzimums, kad man bija ārste ar USG kabinetā, tad regulāri veica, bet tad pārgāju pie ārsta bez USG kabinetā, tāpēc sūta uz sonogrāfiju reizi 1/2gadā tikai.
Nezinu gan pie kāda ārsta diskusijas autore plāno doties, bet man privātklīnikā ir nācies vienā reizē atstāt arī 3ciparu skaitļus, tāpēc drošības labad es ar to rēķinātos.
Nu jā, manai ginekoloģei aparāts ir kabinetā un tā kā es pati izrādu iniciatīvu + mani nemaz tik viegli nevar apskatīt ( :D) , tad sanāk vienmēr tikt pārbaudītai arī ar aparātu.
Otrais jautājums tāds šaubīgs. Es biju dzirdējusi, ka labāk būtu nenodarboties ar seksu dienu pirms vizītes. Ja tiek izmantoti lubrikanti vai vienkārši partneris beidz tevī, tad varot būt kļūdainas analīzes.
Prasīs, vai ir sūdzības (kādas?)..Uzdos par dzimumdzīvi (vai sākusies, izsargāšanās metode), par ciklu - kad bija pēdējās menstruācijas (pirms vizītes iemet aci kalendārā), kādas tās ir.., vai ir bijusi grūtniecība. Neko sarežģītu un briesmīgu nejautās :)
2. Vai pie ginekaloga var doties ja iepriekšējā dienā ir bijušas intīmattiecības?
Labāk jau iepriekšējā dienā izvairīties.. citādi var būt lielāks diskomforts izmeklēšanas laikā.
Ja tiek ņemta onkocitoloģiskā uztriepe, iesaka 24h (līdz par 48h) atturēties no seksa.
3. Cik maksā šis pakalpojums?
Plašs spektrs.. valsts apmaksātais ginekologs noteikti būs lētāks prieks.. :) Ir vietas, kurās paņems visus 60 EUR (Ultrasonogrāfiju iekļaujot)
4. Kādu apģērbu labāk vilkt, vai tam nav nozīmes?
Nav nozīmes. Iespējams, tīri psiholoģiski ērtos svārciņos, kurus var piepacelt.. ne novilkt, jutīsies mazāk kaila :)
Starp citu,ļoti vēlos ieteikt,it īpaši tām,kas nav bijušas pie ginekokologa-vīrieša, Jaroslavu Ļakutinu. Avaclinic. Ņemās gan jau pārsvarā ar neauglības problēmām,bet viņš ir TIK ĻOTI superīgs,jauns,saprotošs,ar humoriņu,smaidīgs,nesteidzas ar nākamās klientes pieņemšanu pēc jums(nav konveijera efekts),ļoti maigs un pretimnākošs. :) jau kopš pirmās vizītes pie viņa zināju,ka,kamēr vien viņš strādās,neapmeklēšu nevienu citu ginekologu :)