Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Oslo,Oslo,Oslo

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Rudens sākumā ieplānots 3 dienu ceļojums uz Oslo.
Ātrais variants, jo pagaidām darba dēļ ilgāk neplānojam nekur braukt.
Apskates objekti pluss mīnuss skaidrs(bet varat pakomentēt kur vērts doties droši tāpat!)
Mani interesē - ko Oslo varētu darīt ja iekrīt viena dienā svētdienā - respektīvi, tur viss tad esot slēgts. Un kā ir sestdienu vakaros - ir kāds muzejs kas ilgi strādā?
Vēl - kur būtu tuvākā skaistā daba no Oslo ko apskatīt?
Lūdzu nekomentēt par to, ka ceļojums īss vai jautājumi ne tādi. Lūgums palīdzēt ar padomiem :)
12.07.2015 22:51 |

Reitings 680
Neviens nav bijis Oslo??
13.07.2015 10:52 |

Reitings 23
Reģ: 06.07.2015
Ir, ir bijis. Netrako :D
Uz sveetdienu un sestdienas vakaru es atstaatu pastaigas, bet ja nenoveicas ar laiku, buus chaabiigi.
Nezinu, kas jau ir iekljauts Juusu obligaatajaa plaanaa, no savas puses varu ieteikt Viigelanna skulptuuru parku, tas taads must see visiem. Man pashai ljoti patiik Botaaniskais daarzs. Ok, nav tik liels kaa citur, bet tur taada feina, mieriiga noskanja vienmeer. Obligaati ieiet abaas tropu siltumniicaas( par briivu viss). Tas pats parks leenaam paariet citaa- Tøyen parkaa, tur arii var kaadu feinu pikniku uzriikot, atpuusties pa mieriigo. Veel dabas un maakslas miiljotaajiem vareetu patikt Ekebergparks, kur ir gan burviigs skats uz Oslo un pastaigu takas, gan modernaa maaksla kaa aara objekti.
Var liidz Holmenkollena trampliinam aizbraukt, no turienes visu pilseetu redz.
Veel feini ar kugjiiti liidz Bygdøy salinjai aizbraukt, tur ir gan muzeji, gan taapat pastaigaat feini, rajons kaa muusu Mezhaparks.
Ja taadas lietas par mieriigu, var aizbraukt liidz atrakciju parkam Tusenfryd, bet tas aarpus Oslo. Amerikaanju kalninji utml.
Muzeji vakaraa sleegti, bet sveetdien no 11 daudzi forshi muzeji ir par briivu!

Par Oslo katram savs viedoklis, ir kas tikai ap staciju pastaigaa un saka, ka stulba pilseeta :D Es tur nedaudz esmu paburziijusies, man patiik taapat pastaigaat pa kluso centru, paseedeet kaadaa miiliigaa kafejniicaa un taa...
Tas taa, aatrumaa, varbuut veel kas ienaaks praataa.
13.07.2015 11:07 |

Reitings 680
Ļoti noderīgs komentārs, paldies :) Ja nu vēl kas ienāk prātā, tad priecāšos :) Šīs lietas apsvēršu.
Mums sanāks pirmās divas dienas sestdiena un svētdiena, tāpēc cerams, ka jau pirmajās dienās tiksim kādā muzejā.
13.07.2015 14:58 |

Reitings 23
Sestdien muzejaa buus jaamaksaa, bet tieshi sveetdien daudzos ir par briivu, piem. Nacionaalaa galerijaa :) Tas taa, no taupiigaa latviesha seerijas.
Veel tradicionaals ir gaajiens uz AkerBrygge promenaadi, tur jaunaas eekas, kur miljonaariem dziivoklji, ofisi; daargi krogi, kugju piestaatne, arii privaatais modernaas maakslas muz.; tajaa vietaa varot just naudas smaku. Un tajaa pat rajonaa, liiciitim otraa pusee- Akerhusas cietoksnis, vajag uzkaapt liidz augshai, arii smuks skats uz Oslo.
Jaa, nu sveetdienas taadas patukshas dienas; paartikas bodes arii buus ciet (iznjemot Bunnpris veikalus, bet tur kvalitaate skaitaas sliktaaka, un ne visas maks.kartes der). Taapeec paartiku iepeerciet laikus.
Starp citu, ja braucat ar beerniem liidz 15g., briivdienaas siichiem sabtransports par briivu un ir arii gjimenes biljetes pa leeto.
13.07.2015 18:12 |

Reitings 680
Varbūt esi kādreiz kādu transportu īrējusi tur, lai var vairāk vietas aptvert? mašīnu, motorolleri. Ar kājām daudz neizstaigāt :\
Zoo tur ir interesants vai parasts?
Liels paldies :)
13.07.2015 21:55 |

Reitings 23
Oslo ir saliidzinoshi maza pilseeta, ieveerojamaakos objektus var izstaigaat kaajaam miera veejos. Bet ja grib kur taalaak eerti arii ar sabiedrisko - nopeerk 24 stundu karti un miers, der visiem transportiem, saakot ar metro, beidzot ar kugjiishiem. Esmu iireejusi riteni, bet nelikaas tik eerta braukshana kaa Stokholmaa vai Berliinee.

Zoo ir Tangenaa - krietni aarpus Oslo, pilseetaa ir t.s. Reptilju parks. Nu, es nezinu...nekas iipashss. Ja ir beerni sapraatiigaa vecumaa, tad vinjiem daudz interesantaaks vareetu skjist Zinaatnes un tehnikas muzejs, tur visu var izmeegjinaat darbiibaa ;)
14.07.2015 16:41 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits