Kur ir problēma mācīties valodas? Es krievu valodu skolā vispār nemācījos, jo, kā muļķe, izvēlējos vācu. Augstskolas pirmajā kursā sāku mācīties, ļoti cītigi, praksē centos izmantot iespējas runāt un nu zinu ļoti labā līmenī. Lasu grāmatas krievu valodā un pat šajā ziņā atklāju, cik daudz labas literatūras var izlasīt, kas nav pieejama latviešu valodā vai angļu.
Es pieturos pie uzskata, ka ar valodu zināšanām cilvēks "dzīvē nekur nepazudīs". Biju piemirsusi angļu valodu, jo darba vietā nebija prakses iespēju izmantot. Eju tagad kursos, vakaros lasu grāmatas, daru visu, lai valoda būtu teicamā līmenī. Man jebkurā gadījumā mulsina, ka cilvēki tērē laiku sūdzoties, ka darba devēji prasa valodas, tostarp krievu. Darba devējs ir UZŅĒMĒJS, ja sabiedrībā un viņa tirgū šī valoda viņam palīdz piesaistīt vai noturēt klientus, krievu auditoriju, tad tas ir pilnīgi normāli, ka viņš šīs zināšanas prasa darbiniekam. Manuprāt, jebkuram jaunietim Latvijā vajadzētu saprast, ka valodas tikai bagātina un palīdz karjerā. Es uzskatu, ka normālu karjeru dzīvē, Latvijā, izveidot bez 3 valodu zināšanām-krievu, latviešu un angļu nav iespējams un tiem, kuriem ir, agrāk vai vēlāk radīsies nepieciešamība zināt šīs valodas vai kaunēties par to, ka nav mācījušies.