Nerunāju krieviski!

Reitings 92
Reģ: 12.07.2015
Labvakar!
Izskatās, ka dēļ krievu valodas neatradīšu darbu Latvijā, vai vēl kādai ir problēmas ar krievu valodu?
Varbūt kāda var ieteikt darbu, kur tikai Latviešu valoda ir nepieciešama ?
Es tiešām nevaru atrast tādu darba sludinājumu.
Esmu izmācījusies par lietvedi, esmu papīra žurka :D
12.07.2015 20:41 |

Reitings 74
Reģ: 08.07.2015
Tas ka dod kādas atlaidītes nenozīmē, ka diploms kabatā :-D
13.07.2015 18:15 |

Reitings 37
Reģ: 13.07.2015
Tas ka dod kādas atlaidītes nenozīmē, ka diploms kabatā

Vai pašam skaidrs, ko vispār te iemurgoji? Nevajag mazāk 2litrīgos dzert?
Ak, šie nabaga priekšnieku izkalpinātie... :D
13.07.2015 18:18 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
atbrauks ķīnieši, ebreji - viņu valodas mēs arī mācīsimies, jo valoda ir inteliģence, savukārt viņi var nemācīties latviešu, jo mēs tāpat to viņiem par prieku iezubrīsim?
+++ vispār pat nebrīnītos par to, ņemot vērā pašreizējo situāciju ar krievu valodu...

Labāk strādāju par mazu algu prestižāku darbu nevis vergoju, kur mani pazemo
Kas nu kuram šķiet pazemojoši, man pazemojoši šķiet, ka cittautieši Latvijā dzīvojošiem latviešiem diktē, kādā valodā viņiem runāt... un latvieši klausa. Nepatīkami atzīt, bet - latvieši ir gļēva tauta.

Personīgi es strādāju valsts iestādē. Krieviski nerunāju.
13.07.2015 18:22 |

Reitings 37
Reģ: 13.07.2015
Kas nu kuram šķiet pazemojoši, man pazemojoši šķiet, ka cittautieši Latvijā dzīvojošiem latviešiem diktē, kādā valodā viņiem runāt...

Šim toč piekrītu.(t)
13.07.2015 18:24 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Visur civilizētajā pasaulē ja nemāki valsts valodu tad algo tulku

1. Lielākoties visā cilvilizētājā pasaulē to minoritāšu valoda, kurā runa ap 25% iedzīvotāji, ir uzskatīta vai nu par valsts valodu, vai nu par valsts oficiālo valodu.
2. Civilizētājā pasaulē tomēr cenšas palīdzēt saviem klientiem un atrast kādu strādnieku, kurš runa klienta valodā.
13.07.2015 18:30 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Bieži vien krievu valoda tiek prasīta ķeksīša pēc (atsevišķās vietās/profesijās) un nav jāprot augstākajā līmenī, pilnīgi pietiek ar sarunvalodu (un arī to nevajag ideālu, vien tik, lai saproti, ko tev jautā un daudz/maz spēj atbildēt). Pie tam - ikdienā dzirdot un pielietojot arī vislabāk to valodu var apgūt. Neieciklējies uz to, ko neproti, un apgūt atsevišķas frāzes jau nav nekas baaigi grūts. :)
13.07.2015 18:33 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
iemācies krieviski, apmeklē kursus... 1.mo līmeni. būs ok //

Kamēr mūsu valstī visiem būs šāda nostāja, tikmēr necerēt, ka kaut kas mainīsies. Kādēļ gan Latvijā dzimušam Latvijas pilsonim, kurš pats savā valstī grib atrast darbu, būtu jāmaksā nauda par kursiem, jāapmeklē kursi un jāmācās krievu valoda, kamēr krievi, kuri nemāk latviešu valodā pat minimālākās sarunvalodas frāzes, bez problēmām var atrast darbu? Kas tas par absurdu, ka man pašai savā valstī būtu jāapmeklē citas valsts valodas kursi, lai tikai es dabūtu darbu?
Tad jau tiešām labāk vergot UK. Vismaz vergošu citā valstī, nevis pati savā valstī mācīšos krievu valodu, lai spētu runāt ar tiem, kuri nevar gadiem ilgi iemācīties latviešu.
Visā visumā piekrītu izmisusais90 viedoklim.
13.07.2015 19:05 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
+++, Emilie.
13.07.2015 19:11 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Kur ir problēma mācīties valodas? Es krievu valodu skolā vispār nemācījos, jo, kā muļķe, izvēlējos vācu. Augstskolas pirmajā kursā sāku mācīties, ļoti cītigi, praksē centos izmantot iespējas runāt un nu zinu ļoti labā līmenī. Lasu grāmatas krievu valodā un pat šajā ziņā atklāju, cik daudz labas literatūras var izlasīt, kas nav pieejama latviešu valodā vai angļu.
Es pieturos pie uzskata, ka ar valodu zināšanām cilvēks "dzīvē nekur nepazudīs". Biju piemirsusi angļu valodu, jo darba vietā nebija prakses iespēju izmantot. Eju tagad kursos, vakaros lasu grāmatas, daru visu, lai valoda būtu teicamā līmenī. Man jebkurā gadījumā mulsina, ka cilvēki tērē laiku sūdzoties, ka darba devēji prasa valodas, tostarp krievu. Darba devējs ir UZŅĒMĒJS, ja sabiedrībā un viņa tirgū šī valoda viņam palīdz piesaistīt vai noturēt klientus, krievu auditoriju, tad tas ir pilnīgi normāli, ka viņš šīs zināšanas prasa darbiniekam. Manuprāt, jebkuram jaunietim Latvijā vajadzētu saprast, ka valodas tikai bagātina un palīdz karjerā. Es uzskatu, ka normālu karjeru dzīvē, Latvijā, izveidot bez 3 valodu zināšanām-krievu, latviešu un angļu nav iespējams un tiem, kuriem ir, agrāk vai vēlāk radīsies nepieciešamība zināt šīs valodas vai kaunēties par to, ka nav mācījušies.
13.07.2015 20:14 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Kamēr mūsu valstī visiem būs šāda nostāja, tikmēr necerēt, ka kaut kas mainīsies. Kādēļ gan Latvijā dzimušam Latvijas pilsonim, kurš pats savā valstī grib atrast darbu, būtu jāmaksā nauda par kursiem, jāapmeklē kursi un jāmācās krievu valoda, kamēr krievi, kuri nemāk latviešu valodā pat minimālākās sarunvalodas frāzes, bez problēmām var atrast darbu?

Ak jēziņ:-D Kāpēc tad angļu valoda jāmācās? Vai tad Latvijā dzīvo 40% angļu, kā tas ir krievu gadījumā? Tā cilvēku daļa, kura maksā par kursiem, izglītojas, dara to, lai dzīvē nepaliktu viduvējības, kuras tikai čīkst un izmanto nacionālos jautājumus, kā attaisnojumus savai nezināšanai.;-) Tie, kuri dzīvē grib sasniegt vairāk un atļauties ko vairāk, iet, mācās, dara, izglītojas papildus. Jā, arī iegulda papildus savā izglītībā. Es mācos kursos spāņu valodu un valodu skolā redzu, cik cītīgi jaunieši nāk uz blakus esošajām krievu,angļu, vācu nodarbībām. Netērē laiku diskusijām, par to, cik apdalīti, ka dzīvē prasa darba devējs arī to, ko pats nemāk.
13.07.2015 20:20 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tev kā lietvedei daudz kur pieprasa krievu valodu?
Nu valsts iestādēs nevajag labi zināt, arī grāmatvežiem mazāk, jo mazāk darbs ar krievvalodīgajiem klientiem, kas jāapkalpo, jo mazāk vajag zināt.
Bet es ieteiktu mācīties krievu valodu, es arī neko agrāk nezināju, sāku iet kursos, skatīties "vieglus" seriālus, kaut ko palasīt arvien vairāk un vairāk, tagad jau zinu pat diezgan normāli, ok, neko baigi sarežģītu nerunāju, bet sadzīviskas lietas varu, turpinu mācīties!
14.07.2015 09:30 |

10 gadi
Reitings 893
Iepriekš strādāju par datu operatoru veikalā, man gandrīz nevajadzēja krievu valodu. Tikai tik cik sazvanījos ar ofisu Daugavpilī (kur neviens īsti nemācēja lat.val). Visu dienu sēdēju pie datora un apstrādāju pavadzīmes :-)
14.07.2015 09:53 |

Reitings 44
Reģ: 14.07.2015
sazvanījos ar ofisu Daugavpilī (kur neviens īsti nemācēja lat.val)

Kur jums valodu vērtība :-D Redz cik dīvaini krievam Daugavpilī latviešu valodas zināšanas neprasa, bet Valmierā latvietim arī jāzin krievu valoda, lai gan latviski runājošo tuvu pie 100% :-D

Vai nav diskriminācija :-D
14.07.2015 11:35 |

Reitings 92
Reģ: 12.07.2015
Rīt došos uz darba interviju, un parīt arī-ESMU PRIECĪGA, ka kāds beidzot man pazvanīja, nevis visu laiku sūtu CV un nekādas atbildes !
14.07.2015 16:26 |

10 gadi
Reitings 893
Nu man tā infomācija vienmēr bija nepieciešama steidzami. Nebija laika tur čakarēties un stāstīt latviski, ja mani nesaprot :D dzīvē es šādi nerīkojos.
14.07.2015 16:30 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
es arī nerunāju krieviski.
vispār jau likums aizliedz obligāti prasīt svešas valodas zināšanas.
es strādāju latviešu kolektīvā, līdz ar to, man krievu valoda nav diezko nepieciešama, krievi darbā ar mani runā latviski, tā kā-problēmas komunicēt arī nav.
man pašai nepieciešamība pēc krievu valodas notiek ļoti reti. tad kad nācās darba jautājumos komunicēt ar īstiem krieviem no krievijas, viņi līdz ko saprata, ka man neiet labi ar krievu valodu-pārgāja uz angļu. neviens nespieda ar viņiem krieviski runāt.

man savulaik arī, gan ģimene, gan skola pārmeta, cik tas ir slikti, ka es nezinu krievu valodu, ko es darīšu, blablabla...
man tā krievu valoda sagādāja problēmas tikai tad, kad man nebija pieredzes un man nebija pašai nekādas lielās prasības pret darba devēju.
tas ir ļoti no kompānijas atkarīgs. tā kā man kompānija ir diezgan liela un pati iestājas pret runāšanu krieviski- līdz ar to problēma atkrīt.
15.07.2015 08:19 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es arī strādāju apkalpojošajā sfērā, krieviski +\- saprotu, bet 90 % gadījumu atbildu latviski, kolēģe, ar kuru iepriekš kopa strādājām (pirms aizgāja dekrētā) arī runāja tikai un vienīgi latviešu valodā :)

Mani priecē, ka aizvien mazāk uzņēmumos tā krievu valoda tiek prasīta obligāti :) Bet tas jau ir ļoti atkarīgs no mūsu - latviešu attieksmes, un man ir patiesi žēl, ka liela daļa latviešu savu dzimto valodu un zemi, kurā dzīvo, tur tik zemā vērtē :-|
15.07.2015 09:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits