Drauga bijusī un labākā draudzene

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas šajā vakarā!

Lūk ir pienācis tas moments kad gribas izstāstīt, kas ir uz sirds.
Kādu laiku atpakaļ veidoju diskusiju, ka nepatīk ka bijušās draudzenes mācas virsū manam draugam, ka esot tādas no kurām neatkratīties.... nu lūk, manam ir tāda...pāris mēnešu bija miers no viņas, tad vienu dienu viņam atnāca sms un tur bija vīrieša vārds, īsziņu nevēru, uz ekrāna bija rakstīts - nu tu vēl dzīvo vispār? jo laikam viņš viņai neatbild. (pats pateica ka tā ir viņa, tikai mainīja vārdu, lai es neredzētu un atkal nedusmotos) Bet šī neliekas mierā. Vakar par šo te sastrīdējāmies, pie tam sadusmoja ka nomainījis vārdu šai. Tad vēl viņam kopš mēneša ir jauns nr. es saku, kā viņa zina tavu nr. tā bija iespēja no viņas atkratīties ja ir jauns nr. nuu... viņa esot prasījusi, gribēja ar viņu kontaktēties...ajj kā man tas viss nepatīk, raudāju.

Tad pēc strīda uznāca jauns strīds par viņa bijušo labāko draudzeni, kuru -manis dēļ- viņš pazaudēja...nu ja viņa viņam raksta: es tevi negribu pazaudēt, tu man esi dārgs (nakts vidū), nu kā parastam draugam un nāk ciemos krauj viņam uz pleciem savas problēmas. Vienreiz man apnika, tik uzmācīga labākā draudzene.
Pietam dzīvojam kopā, plānojam visu kopā...kā tā var izdarīties, kāpēc nevar dzīvot bez šīm uzmācīgajām bābietēm.

negribu neko negatīvu dzirdēt, ka man tas būtu jāpieņem utt. pasakiet vienkārši kaut ko..pastāstiet savas pieredzes.
11.07.2015 21:28 |

Reitings 20
Reģ: 06.05.2015
Es īsti nesaprotu - tā, kas viņam raksta, ir bijusī draudzene vai labākā draudzene pirms jūsu attiecībām?
11.07.2015 22:53 |

Reitings 555
Motivation

ir arī tāda lieta, ka cilvēks kaut ko nepieņem un ja otram esi svarīgs tad to būtu jārespektē. Nejau es viņam aizliedzu iziet no mājas, satikties ar draugiem utt. Es šīs bābas nekad nepieņemšu, pietam tik uzmācīgas.
Nevienam neko nevar aizliegt? a es arī nevienam neko neliedzu, es saku ka lai izlemj pats bet mani nesāpina. Tad taču ar veselu galvu jāsaprot kas būtu jādara lai savu draudzeni nesāpinātu.
Neko nevar aizliegt? A ja kādas draugs jājas ar citām, arī nevar aizliegt jo tā esot viņa brīvība?
11.07.2015 22:59 |

Reitings 555
S-berry

bijusī ir tā kas raksta, a tā kas nāca ciemos, vai tas kas mani tieši sadusmoja, ka rakstija naktī ka skumst pēc viņa, negrib viņu pazaudēt bija viņa labākā draudzene. Kura nevarēju būt atturīgāka, nāca ciemos grūda uz pleciem viņam savus stāstus problēmas...viņam bija jābūt psihologam. Bet kad es vēlos dialogu ar viņu par kādu problēmu tad viņam pļāpāšana riebjoties.
11.07.2015 23:01 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
erde es pilnīgi piekrītu, ka esot attiecībās cilvēks grib rūpēties par otra labklājību. Ir ok, ja tās ir izmētātas zeķes, ko tu nepieņem un džeks rūpējoties par taviem nerviem tās neizmētā. Bet kas notiek, ja tu, piemēram, esi veģetāriete un tev nav pieņemams fakts, ka nabaga dzīvnieciņus nogalina un ēd? Savukārt draugs dievina steiku un viņam atteikties no tā būtu nepieņemami? Kuram tad jāpiekāpjas otra ''nekad nepieņemšu'' ?
Es nesaku, ka ir ok, ja tavs draugs dara tev pāri. Vnk paskaties pati uz savu attieksmi- ''bābas'' , ''bābietes''. Iedomājies, ka tev ir kāds sirdij tuvs cilvēks, ar ko vēlies tikai un vienīgi runāt, bet viņa jaunā draudzene viņam aizliedz to darīt. Ko tad teiktu par to meiteni?

A ja kādas draugs jājas ar citām, arī nevar aizliegt jo tā esot viņa brīvība?

Tāpēc es savā komentārā rakstīju, ka ja ir kaut kas nepieņemams otrā cilvēkā , un viņš to negrib mainīt, tad tev ir jāizlemj- vai paliec un samierinies vai ej prom. Ar ''dresēšanām'' , aizliegumiem un skandāliem neviens neko nav atrisinājis, viss tikai paliek vēl sliktāk.
11.07.2015 23:10 |

Reitings 555
Motivation

Es negribu tagad ar tām, jā, vēlreiz teikšu bābām ņemties kā ar bērniem. Kam man jāizrāda vēl patika pret viņām? varbūt jāuzaicina draugos?
Kam man tas būtu jāpacieš, ja cilvēks varētu atbrīvoties un ar to arī parādīt ka es esmu viņam svarīga.

Un ja viņam viņa ir sirdij tuvs cilvēks tad lai lasās ar savu sirdij tuvu cilvēku prom. Es kaut ko tādu nepieņemšu.
Gribās normālas attiecības bez šīm visām lietām.
Tik vienkārši ir pateikt pieņem vai ej pati prom vai kuras te vēl teica ka es esmu vainīga, mana problēma...nu tad katrs var darīt ko grib, nedomāt vai otram patīk vai nē un mainīt tik partnerus no vienu uz otru.
Tur ir tā lieta ka jāredz kas viņam ir svarīgāks, nu ja ne es tad ko es te vēl vispār daru šajās attiecībās.
11.07.2015 23:16 |

Reitings 555
Tās kuras te baigi aizstāv mana drauga bijušās un viņu...gribētos zināt un kā jūs justos šajā situācijā, vai tiešām būtu vienalga, gribētu ar tādu savu nākotni veidot un katru reizi redzēt ka isziņa no kādas bijušās atnāk kas atkal gaud pēc kafijas padzeršanas kopā...jūs pasmaidītu? neko neteiktu? samierinātos? .....varbūt cilvēki ir dažādi, bet es ar šo lietu nevaru samierināties.
11.07.2015 23:20 |

Reitings 20
ja ir kaut kas nepieņemams otrā cilvēkā , un viņš to negrib mainīt, tad tev ir jāizlemj- vai paliec un samierinies vai ej prom. Ar ''dresēšanām'' , aizliegumiem un skandāliem neviens neko nav atrisinājis, viss tikai paliek vēl sliktāk.

+++

Ja viņam komunikācija ar bijušo nav vajadzīga, labāk pašam to skaidri pateikt, bet par to labāko draudzeni man gan tādas dalītas emocijas. It kā jau saka, ka nevar būt tikai draudzība starp sievieti un vīrieti, bet ja abi kopš bērnības ir bijuši kā brālis un māsa, kas otrā neko vairāk nav redzējuši? Ja būtu, tad tak nebūtu ar Tevi kopā, vai ne?
Varbūt ir vērts izrunāt ar puisi, kādu lomu tā labākā draudzene ieņem viņa dzīvē? Ja viņiem ir vairāk tādas ģimeniskas attiecības, tad jau nav baigā bēda, ka šad tad komunicē. Cik ilga viņiem tā draudzība ir? Kopš bērnības, studiju laikiem?
11.07.2015 23:22 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Nu, vari arī patēlot muļķīti.
Piemēram, kā pienāk sms no bijušās tā paņem telefonu un atbildi, ka X šobrīd dušā - uzgaidi! Kad iznāks, tad pateikšu lai atbild ( tavs vārds ) un punkts teikuma beigās.
11.07.2015 23:27 |

Reitings 555
Draudzība kopš studiju laikiem. Es neko nesaku par draudzību. Mani sakaitina tik tuvas īsziņas un tas ka viņš viņas stāstus pacieš, bet kad es ko gribu jautāt tad kaut kā mani uzklausīt nevar, a viņu uzklausa pēc pieklajības kaut pašam riebjas klausīties visādos stāstos utt.
Bet tā draudzība jau sen ir beigusies, vienkārši vakar no dusmām man pieminēja, ka es esot izjaukusi viņu draudzību. Viņš teica ka pazaudēja dēl manis draugus, kaut tā nav taisnība, es nekad neko neesmu teikusi par citiem draugiem, viņš var taču ar viņiem tikties utt. pats ir pēdējo gadu nošķīries no draugiem, un es tur neesmu vispār savu roku pielikusi. Kā jau teicu neierobežoju viņu, nepatīk tikai tas kontakts ar bijušo.
11.07.2015 23:30 |

Reitings 555
Undiya

tagad gan jau būs nomainīts vārds atkal ka neatpazīšu. Tā bija sakritība ka ieskatijos telefonā, parasti nepievēršu tam uzmanību, kaut kopš visām reizēm man palika tā nepatīkamā sajūta kad viņam atnāk īsziņa, kaut vai protams, viņš sarakstās arī ar citiem cilvēkiem.

Bet tiešām ideja laba! Tā arī gribētos kādreiz izdarīt.

Jocīgi ka cilvēks it kā negrib mani sāpināt un tādēļ nomaina uz vīrieša vārdu lai es nemanītu....cik stulbs piegājiens. Kāpēc nevar izmest un viss, dzīvot kopā tālāk divatā bez jebkādām kas ieslīd pa starpu.
11.07.2015 23:34 |

Reitings 20
Kāpēc nevar izmest un viss, dzīvot kopā tālāk divatā bez jebkādām kas ieslīd pa starpu.

Es teiktu, ka ir jārunā 5.reizi, bet šajā reizē tā riktīgi. Kaut ko līdz galam jūs iepriekšējās 4 reizēs neesat izrunājuši. Kāpēc puisi turpina komunikāciju ar it kā viņam nevajadzīgām sievietēm, kaitinot un riskējot pazaudēt Tevi, zina tikai viņš.
11.07.2015 23:39 |

Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
erde, uhh kā es tevi saprotu!!! Un jūs, meitenes, kuras sakat, ka tas nekas traks nav, lai jau atļauj darīt ko gribēt, tā taču ir otra cilvēka brīvība, nedrīkst ierobežot u.t.t.. Jūs, meitenes, vienkārši LAIKAM neesat bijušas mūsu (draudzeņu, no kurām slēpj kaut ko, daugs tiekas ar bijušo, sprauž batonus ausīs utt) lomās!!! Piedzīvojiet, ko piedzīvoju es - melus vairāku mēnešu garumā sākot ar bijušo, beidzot ar meliem vispār par citiem dzīves aspektiem. Pēc šādas pieredzes NEKAD nebūsiet vairs tādas, kādas bijāt iepriekš.
Pirms mana pašreizējā (kurš tik tiešām ir lops, teikšu kā ir) meliem, visām tikšanās reizēm, čatiem, vēstulēm, telefona sarunām ar savu ex, es tik tiešām smējos par šādām meitenēm, kas "čīkst", ka draugs NEVAR aizmirst bijušo. Bet tagad nespēju vairs skatīties uz viņu tā kā agrāk, neticu nevienam vārdam, esmu kļuvusi apmāta uz paķeršanu uz meliem.
Un vispār, pirmkārt, BIJUSĪ ir un paliek BIJUSĪ. 99,5% gadījumā viņu starpā iepriekš ir bijusi lielā mīlestība un sekss (!!!!). Kā gan var skatīties uz cilvēku, kuru mīlēji un kuru drāzi (atļaušos par bijušajām tā teikt) kā uz parastu draugu? Kā vispār var tādu cilvēku uztvert kā vienkārši draugu? Nu neticās!
Otrkārt, šīs te visas bijušās ir sievietes un teiksim tā, sievietes tomēr ir naidīgākas nekā vīrieši. Neesat pamanījušas, ka bijušās visbiežāk pa nopietni sarosās un neliek mieru jūsu draugam tieši tad, kad ir parādījusies jauna draudzene jeb TU! Apzināti vai neapzināti, bet ar domu mazliet kaut ko sabojāt, viņas raksta, zvana, tiekas ar jūsu draugiem, lai padarītu TEVI greizsirdīgu.
Un ja jau viņi turpina kontaktēties, tad visticamāk nav gatavi spert jaunu soli uz turpmāko dzīvi un pagātni atstāt pagātnē. Tātad abi vēl kaut ko viens otram nozīmē.
Un puiši šajā ziņā tiešām ir naivi un padodās uz šīm čūskām. Visbiežāk pat paši nesaprotot, ko nodara savai draudzenei.
Un par kontroli runājot.. Uzskatu, ka attiecībās abi ir tiesīgi uz viena otru ierobežošanu dažādās sfērās. Ja tev šķiet, ka nav tiesību ierobežot otru, tad visticamāk vienkārši nejūties pārliecināta par savām attiecībām. Kas tas vispār par fufeli, ka draudzene nedrīkst ierobežot savu otro pusīti? Uzsākot attiecības ir jāsaprot, ka tas ir sevis ziedojums otram pilnībā. Attiecības, īstas attiecības, kas ir pārcietušas daudz, prasa upurus. Jo ar mīlestību vien nepietiek..
erde, ja vēlies aprunāties privāti un izkratīt sirdi, droši uzraksti man personīgi. Labprāt parunātu ar kādu, kurai līdzīga situācija! ;-)
11.07.2015 23:41 |

Reitings 20
Kas tas vispār par fufeli, ka draudzene nedrīkst ierobežot savu otro pusīti? Uzsākot attiecības ir jāsaprot, ka tas ir sevis ziedojums otram pilnībā. Attiecības, īstas attiecības, kas ir pārcietušas daudz, prasa upurus. Jo ar mīlestību vien nepietiek..

Nu kāpēc te nav sejiņa "facepalm"? Cosmo admini - lūdzu pievienojiet!
11.07.2015 23:44 |

Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
S-berry, ko es nepareizi pateicu? :D
11.07.2015 23:46 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Ja tev šķiet, ka nav tiesību ierobežot otru, tad visticamāk vienkārši nejūties pārliecināta par savām attiecībām.

Nu kāpēc te nav sejiņa "facepalm"? Cosmo admini - lūdzu pievienojiet!

+++

Starp citu, ar tagadējo vīrieti ir bijušas situācijas, kad gan bijusī aktivizējās vairākas reizes (vairāk gan attiecību sākumā), gan kolēģe reāli kārās kaklā. Kāda reakcija? Par bijušo nekāda vispār. Nu tiešām neitrāli. Sēdējām mašīnā, viņa rakstījās viņam, vairāk pasmējāmies par viņas izmisumu. Ja es būtu sacepusies, visdrīzāk dabūtu to pašu, ko šobrīd autore. Par kolēģi- nebija tik gludi, jo bija no šīm viltīgajām sievietēm, ko te jau pieminēja- respektīvi vīrietis neredzēja, kā viņa mēģina viņu ievilināt savos tīklos. Bet es neko neaizliedzu. Es vairākas reizes runāju par to, ka viņas nodomi ir iejaukties mūsu attiecībās (viņš to tiešām nesaprata). Pagāja laiks un viņa viņu uzaicināja uz viesnīcu. Tad taisnā tekstā arī pateica , lai liekot viņu mierā. Atvainojās, ka bija tik akls.

Meitenes, atcerieties dzīves gudrību- jo vairāk vīrietim dod brīvību, jo mazāk viņam to vajag. Vīriešiem tiešām patīk par sevi pārliecinātas sievietes, viņiem ir interesanti ar tādām! Attiecības nav cietums, upurēšanās, ziedošanās, bet ga prieks, vieglums un mīlestība un savstarpēja sapratne! Ja kāds vecis ļaunprātīgi izmanto jūsu uzticību, tad vai ir vērts tādu vispār turēt blakus un censties ''ierobežot'' no staigāšanas apkārt?
12.07.2015 00:12 |

Reitings 194
Reģ: 26.03.2015
Visu nelasīju, bet sis iekrita acīs:
A ja kādas draugs jājas ar citām, arī nevar aizliegt jo tā esot viņa brīvība?

Jā, nevar aizliegt, tici vai ne. Var pieņemt/nepieņemt, sadzīvot/nesadzīvot. Ja nav prasmju iziet uz kompromisiem attiecībās un sparīgi gribas turēties pie pašas ieņemtās pozas, varbūt labāk nemocīties un nemocīt cilvēku?
12.07.2015 00:14 |

Reitings 555
Motivation

nu redzi Tu pati savam draugam teici ka šai sievietei ir īpaši nolūki, a kapēc nepasmējies par to un neteici pilnīgi neko?
Tur ir tā lieta, ka es savam esmu teikusi, viņš mēģina ignorēt tās savās bābietes, bet tām nepielec, raksta. Nu ja cilvēks tev atbild neitrāli..vismaz viņš man tā teica, tad vai nav smadzeņu saprast ka jāliek miers cilvēkam.
12.07.2015 00:19 |

Reitings 555
REBEL

labi izteicies - it kā es mocītu savu draugu..nu ja es esmu vainīga ka man nepatīk ko viņš dara. Kas tas par sviestu?
Nu tad drāžam visu pasauli un vispār nedibinām attiecības ja katram ir sava brīvība.
Un ja Tavs draugs Tevi piemēram krāptu, Tu neraudātu? Tu teiktu nu labi labi, viņam taču ir brīvība, viņš var darīt ko grib, lai ir.
12.07.2015 00:21 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Vispàr jau, man tas tomèr šķiet drusku egoistiski...
Man arī līdz galam nav skaidrs, kàpèc divi cilvèki, kas reiz bijuši kopà, nevar palikt labi draugi...
Šajà situācijà, iespèjams, visi rīkojas nedaudz nenobrieduši... Un te vairàk būtu jàdomà nevis par draugiem un deaudzenèm, bet máku komunicèt vienam ar otru. Jūs abi to īsti nemàkat. Vismaz tà izklausàs.

Bet par tiem bijušajiem... Man ir saglabàjušàs labas attiecības ar gandrīz visuem bijušajiem. Divi no tiem ir ļoti tuvu draugu lokà. Un mana otrà pusīte par to neiebilst.
12.07.2015 00:24 |

Reitings 555
mvk

paldies par Tavu sapratni un ka padalījies pieredzē. Pagaidām esmu nomierinājusies uz laiku, bet zinu ka rīt/ tuvākajā laikā noteikti uznāks man iekšēji nepatīkamas sajūtas, tad gan gribēsies kādam to izstāstīt, izraudāt.
Tas viss kaut kā paliek, nekur nepazūd.
12.07.2015 00:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits