Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Plovs

 
Reitings 20
Reģ: 20.10.2009
Tikko vakariņās mīļotais pasūtīja plovu, pašai arī ļoti garšo, taču neesmu eksperts plova taisīšanā.. laikam no mammas esmu pārmantojis nemācēšanu izvārīt jebkādus graudaugus, makaronus utt.
Tāpēc, lūdzu, padalīsieties ar savām garšīgajām plova receptēm? :-)
01.07.2015 11:12 |
 
Reitings 20
Reģ: 20.10.2009
*pārmantojusi :-D
01.07.2015 11:13 |
 
Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Izvāra rīsus, apcep un izsutina gaļu un samaisa visu kopā ar tomātu mērci. Vienkāršais variants. :D
01.07.2015 11:14 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Es daru tāpat kā Kery, tikai man vēl nāk burkāni klāt.
01.07.2015 11:20 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Es arī taisu Kery variantu, tikai kečupu aizstāju ar garšvielām. Man gandrīz vienmēr piedeg, ja vāru visu kopā.
01.07.2015 11:21 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es sacepu pannā gaļu, izņēmu ārā, tajā pašā pannā sacepu rīvētus burkānus, sīpolus, ķiplokus, iemaisu tomātu pastu, piemetu garšvielas pārleju ar ūdeni, iemetu atpakaļ gaļu pasautēju, kamēr rīsi vārās. Tad rīsus lieku lielā bļodā (mazliet pacietus), pārleju ar visu, kas pannā un samaisu.
01.07.2015 11:22 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es rīsus varu pannā kopā ar visu + buljons.
01.07.2015 11:28 |
 
Reitings 20
Reģ: 20.10.2009
Un tiešām arī liekat kečupu nevis tomātu mērci? Man pēc jāņiem daudzi palikuši - domāju var izmantot tomātu mērces vietā?
01.07.2015 11:44 |
 
Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es tais tāpat, bet lieku tomātu pastu.
01.07.2015 11:48 |
 
Reitings 10098
Reģ: 19.11.2014
Leju katlā eļļu, apcepu tur gaļu (sāls+pipari). Kad gaļa mazliet apcepusies pievienoju tai arī sīpolus. Vēl mazliet vēlāk lieku klāt daudz rīvētu burkānu (jo vairāk burkānu, jo oranžāks plovs). Apcep arī burkānus. Tad pārleju ar verdošu ūdeni, iemetu kādu lauru lapu, sutinu kamēr gaļa gandrīz gatava. Sagriežu daudz ķiplokus vai nu uz pusēm, vai šķēlītēs - metu katlā. Beru klāt rīsus. Tālāk vāru, kamēr gan gaļa, gan rīsi gatavi.
Man neprasās tomātu mērci maisīt iekšā tajā masā. Ja gribas mazliet ketčupīgāk, tad uzlieku kādu karoti uz porcijas.

Ar to vārīto ūdeni tā mierīgi. No sākuma uzlej lai nosedz gaļu un visas tās piedevas. Pēc tam, kad pievienoti rīsi, tad atkal pielej klāt tā lai aptuveni kādi 2 cm virs rīsiem tas ūdens. Nevajag arī visu laiku sparīgi maisīt. Uz lēnas uguns, katlam vāks virsū un lai briest tur, kamēr gatavi. Gatavību protams noteikt pēc garšas.. labāka metode nav izstrādāta.;-)
01.07.2015 11:49 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Man ļoti garšo, kā mana mamma taisa:

Izvāra rīsus, apcep burkānus, gaļu, sīpolus - to visu izkārto šādā traukā:

aiztaisa ar foliju un liek krāsnī sautēties.

Pēc tam tas plovs ir ļoti sulīgs un tie, kas grib, var piešaut paši kečupu, jo, kā zināms, patiesībā plovs nav ar kečupu. :)
01.07.2015 11:56 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Mamma mācija sacep burkānus ar sipoliem un gaļu. To visu liek grapī. Uzleja tomatu merci. Tad risus, kuri noskaloti udeni. Izskalo tomatu merces burku uzlej virsu +vel udens. To visu liek cepeškrasni un sautē. Kad nak miksti, tad apmaisa.
Lai ari kuru variantu izvelies, pasautejot cepeškrasnī ediens sanaks garšigaks.
01.07.2015 12:16 |
 
Reitings 20
Reģ: 20.10.2009
Undiya Tava recepte iet pie sirds.. kaut kā līdzīgi arī pati esmu mēģinājusi.. ;-) bet paldies visām atsaucīgajām plovu meistarēm! (l)
Tik vēl nevaru par kečupu izlemt - tiešām nelikt?
01.07.2015 12:21 |
 
Reitings 10098
Reģ: 19.11.2014
Uztaisi bez tā kečupa, pagaršo un izdomā vai gribi likt vai negribi likt. Piemaisīt jau var vienmēr. Man pašai garšo tīra manta, taču draugam patīk visur sapačkāt majonēzi vai tomātu mērci. Tāpēc plovam viņš pats var uzlikt cik vēlas, kad porcija jau ir uz šķīvja. Ja sanāk baigi labais, tad bieži vien pat aizmirst, ka viņam vajag to mērci un noēd tāpat.
01.07.2015 12:35 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Paskaties Uzbeku plovu receptes - ļoti gardi.
01.07.2015 12:41 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
P.s. Un izvēlies sev sirdij tuvāko recepti.
01.07.2015 12:45 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Īstu plovu ir čakarīgi uztaisīt...es taisu pa vienkāršo :D apcepu vistas filejas kubiciņus, uzleju lečo (no burciņas, paštaisīto vai veikala) vai arī Spilvas saldskābo mērci, mazliet ūdeni, pasildu līdz burbuļo, tad ieberu vārtītus rīsus un samaisu :)
01.07.2015 12:53 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
vārtītus vārītus :D (s)
01.07.2015 12:55 |
 
Reitings 20
Reģ: 20.10.2009
Sataisīju šovakar plovu! Garšīgs sanāca, paņēmu no visām receptēm kaut ko un izdevās! :-) Paldies, meitenes! ;-)
02.07.2015 20:11 |
 
Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
taisu, kā Undiya. manuprāt, tas ir pats labākais ko esmu ēdusi, vēl ir doma uztaisīt pēc īsta Uzbeku plova receptes.
02.07.2015 20:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits