Leju katlā eļļu, apcepu tur gaļu (sāls+pipari). Kad gaļa mazliet apcepusies pievienoju tai arī sīpolus. Vēl mazliet vēlāk lieku klāt daudz rīvētu burkānu (jo vairāk burkānu, jo oranžāks plovs). Apcep arī burkānus. Tad pārleju ar verdošu ūdeni, iemetu kādu lauru lapu, sutinu kamēr gaļa gandrīz gatava. Sagriežu daudz ķiplokus vai nu uz pusēm, vai šķēlītēs - metu katlā. Beru klāt rīsus. Tālāk vāru, kamēr gan gaļa, gan rīsi gatavi.
Man neprasās tomātu mērci maisīt iekšā tajā masā. Ja gribas mazliet ketčupīgāk, tad uzlieku kādu karoti uz porcijas.
Ar to vārīto ūdeni tā mierīgi. No sākuma uzlej lai nosedz gaļu un visas tās piedevas. Pēc tam, kad pievienoti rīsi, tad atkal pielej klāt tā lai aptuveni kādi 2 cm virs rīsiem tas ūdens. Nevajag arī visu laiku sparīgi maisīt. Uz lēnas uguns, katlam vāks virsū un lai briest tur, kamēr gatavi. Gatavību protams noteikt pēc garšas.. labāka metode nav izstrādāta.;-)