Iesaku tomēr saņemties likt angļu valodas eksāmenu, jo tiešām universitātēs tā ir ļoti vajadzīga, RSU, piemēram, pa grupām dalīja pēc angļu valodas eksāmena rezultātiem, plus mums tas bija obligāto priekšmetu listē pirmajos gados, kur beigās bija jākārto eksāmens- tur gan vairs neiedziļinājās tik ļoti gramatikā, mācot, bet tieši specifiskajā terminoloģijā, bet eksāmena vērtējums bija gan par prezentācijām/referātu un rakstisko daļu, līdz ar to, jāzin bija labi. +Arī lielākā daļa papildliteratūras, kā arī meklējot zinātniskos rakstus - lielākoties vai arī tikai angliski.
Mani ieteikumi apguvei - skaties kaut vai filmas, seriālus angļu valodā - vari speciāli piemeklēt ar subtitriem - ja grūti uztvert, ko saka - tā uztrenēsi dzirdi/spēju sadzirdēt - būs gan izklaidējoši, gan arī uzlabosi savu angļu valodu. Vēl, vari piereģistrēties uzdevumi.lv un lasīt, pildīt viņu uzdevumus - pirms eksāmena ieteiktu arī nopirkt viņu piedāvāto iespēju redzēt, kā pa solim visu atrisina, - es tā darīju pirms sava eksāmena un ļoti labi varēju visu atkārot/pagatavoties, - kā arī, pārsteidzošā kārtā, man pat paveicās tik ļoti, ka viņu piedāvātie eksāmena rakstiskās daļas tēmas bija izcili līdzīgas īstā eksāmena un lieliski noderēja raksot.
Vēl vari sākt lasīt kādu grāmatu angliski, - ja ir grūtības lasīt, neizvēlies neko "smagu", bet tas arī palīdzēs sākt lasīt ātrāk, savilkt kopējo bildi, pat ja visus vārdus neatpazīsti.
Nobeigumā - arī vnk. ierakstot google meklētājā kādus atslēgvārdus, atradīsi uzdevumus, programmas, kas var palīdzēt mācīties. Protams, ja vari atļauties aiziet uz kādu kursu, ideāli, bet tā, - nevajag uztraukties par to eksāmenu, es domāju, ja mazliet piestrādāsi, viss izdosies, jo nav viņi tik ļoti grūti/neiespējami, noliksi.