Jā, ir vērts padomāt par to virzienu, kur tu nākotnē vēlies studēt no praktiskās puses, lai gan tas der tikai tad ja tev ir skaidrs mērķis, jo 11.klasē reti kurš zina, ko studēs! ;) Es 11. klasē rakstīju ZPD fizikas sekcijā, kas tika līdz valstij, bet nu studēju ekonomikā, kas galīgi nesaistās ar manu ZPD tēmu. Gribēju arī 12.klasē rakstīt ZPD, bet kaut kā ar to laiku sanāca tā kā sanāca.
Tas, ka ir maz info, reizēm ir labi, reizēm nē, jāskatās kādos avotos ir, ja lielākā daļa no info ir kaut kādos parastos nezinātniskos interneta portālos, ieteiktu pārdomāt, jo no tā labi tikai dažus var izmantot pamatojot tēmas aktualitāti utml.
Nevajag arī paļauties uz tiem, kas saka,lai ņem to, kur vairāk avotu. Kaut kā nepiekrītu Teikai Spolītei. Studējot augstskolā, man sanāk ņemt tieši tās tēmas par kuru ir maz info un kur es neko daudz nerubīju, bet rezultāts ir tieši tas labākais, jo es pati daudz ko jaunu uzzinu un komisijai nav jāklausās 100x izdriļļātās tēmas. Un kā esmu ievērojusi,tieši tie, kuri izvēlas tādas tēmas,kuras katru gadu tiek atkārtoti pētītas, iegūst samērā zemus vērtējumus.
Es pat nezinu vai ir vērts strīdēties,kurā daļā rakstīt - eksakto vai humanitāro zinātņu, jo principā ir vairāk par to, lai pētītu eksaktās zinātnes, galu galā no tieši tās ir atkarīga mūsu nākotne. Humanitārā zinātne der tikai tad, ja tas 100% ir tavs lauciņš un tev ir kas jauns un neizpētīts.:-)
Novēlu,lai tev tā degsme sasniegt labus rezultātus ZPD rakstīšanā nepazūd! ;-)