Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

ups un vīrietis

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Tēma tikai lai padiskutētu - vīrietim ir jāzin vai nē?

Šonakt visu nakti runāju ar draudzeni, pat nezinu ko viņai teikt, kā mierināt. Pirmo reizi saskaros ar tādu situāciju. Gribēju tikai padiskutēt varbūt ar tām, kas neguļ. Es nevaru aizmigt.

Detaļās neieslīgšu. Pāris nedēļas atpakaļ viņa sāka tikties ar vienu vīrieti, kas priekš viņas bija tāds for fun variants, nu tāds laikam bija viņas plāns. Čalis gan viņā ir samīlējies līdz ausīm, bet plāni katram savādāki, nekādu domu par kopā būšanu utt. Tikai jautra laika pavadīšana. Pēc vienas vienīgas nakts, ar visu izsargāšanos draudzene ir stāvoklī. 1 no 100 un nu jā. Par to cik abi bija uzmanīgi nav diskutējama lieta. Stulbi, nestulbi, mēģinu nenosodīt. Tā nu ir un viss. Tur nav divu domu. Aborts.
Šobrīd viņas vienīgais atbalsts esmu es. Kas viņu nomoka tagad? Vai teikt vīrietim vai nē? Viņi visticamāk tāpat neredzēsies vairs uz kādu laiku, jo viņš brauc prom. Itkā priekš kam, vēl mēģinās atrunāt un tā.. Bet viņai kaut kas graužot iekšā.

Es uzskatu, ja ir 100% pārliecība par lēmumu nav jāceļ vētra ūdens glāzē un nav jāsaka. Īpaši tapēc, ka attiecību nav un nebūs.

Viedokļi?
16.06.2015 04:27 |

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Es neteiktu.
Jā, negodīgi, ciniski, riebīgi, jā, karma jau asina izkapti un berzē rokas.

Bet es neteiktu.
16.06.2015 04:33 |

Reitings 4224
Jā, negodīgi, ciniski, riebīgi,

Bet kapēc? Man drīzāk liekas, ka būtu ciniski un riebīgi, ja pateiktu, bet neprasītu viedokli, jo lēmums ir pieņemts. Ja nu tam cilvēkam sāpēs sirds par to? Nezināt man šķiet labāk šajā situācijā.
16.06.2015 04:36 |

Reitings 490
Negodīgi ir neļaut viņam piedalīties lēmuma pieņemšanā. Totāli negodīgi.
Jā, jā, grūtniecība un dzemdības ir uz sievietes pleciem, un tie, kuri paceļ cepuri un nemaksā alimentus parasti ir viņi. Bet tik un tā - bērniņš vai iedīglis viņa esamībai (cik nu kuram patīk sev patiesību laist klāt) ir arī vīrieša, un sievietei nav absolūtā vairākuma šī tik eksistenciālā balsojuma norisē.

Ja būtu šādi izlēmusi, neteiktu. No otras puses, ja reiz šamējā grib drīzi tikt no vīrieša vaļā, šis varētu būt variants.
16.06.2015 04:41 |

Reitings 4224
Koks ar diviem galiem.

Man gan šķiet, ka ja nav attiecību un vēlmes būt kopā, tomēr šie cilvēki ir katrs pats par sevi un galu galā tas ir draudzenes ķermenis. Bet nu jā, man ir tāds tīri fiziskais, prakstiskais viedoklis.

Tapēc man grūti saprast kāda tur vēl šajā situācijā ir vīrieša daļa, neskaitot sēklu un kapēc viņu uztrauc tas vai viņš zin vai nē.

No otras puses, ja reiz šamējā grib drīzi tikt no vīrieša vaļā, šis varētu būt variants.

Tā kā es to vīrieti pazīstu labāk, teiktu, ka tā viņa viņu tikai piesaistītu. Viņš viņu ļoti grib. Par bērnu gan nezinu..
16.06.2015 04:50 |

Reitings 490
Ok, nerunāsim par bērna attīstības stadijām, negaudosim pie aborta video (šādas lietas, starp citu, nav arī manā gaumē), BET! ir tomēr jāatzīst, ka šī "iekrišana" ir reāla iespējamība veidot ģimeni. Jā, negaidīta, ļoti strauji nākusi, bet ir. Ja vīrietis sievieti tiešām vēlas (un šai vēlmei piemīt paliekošāks raksturs par gribēšanu pasvīst palagos un skaisti izskatīties saviesīgos pasākumos), šis notikums var viņam daudz nozīmēt. Tāpēc draudzene, domājams, būs izdevīgākās pozīcijās, neko neatklājot.
16.06.2015 04:59 |

Reitings 4224
Es pilnībā piekrītu. Un zinot, ka draudzene negrib īsti ne to vīrieti un bērnu, man tā šķiet nejedzīga cilvēka iespējama sāpināšana, nostādot viņu tādā situācija bez izvēles iespējām.
16.06.2015 05:04 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Draudzene tiešām ir pārliecināta, ka tas bērns ir no konkrēti šī vīrieša? Es tiešām ļooooti apšaubu, ka te vaina ir konkracepcijā, kurā it kā nenostrādāja... (t) Un ļoti iespējams, ja viņa pateiktu vīrietim šādus jaunumus par grūtniecību, viņa pirmā domā būtu "vai tas tiešām ir no manis, jo mēs taču izsargājāmies" (bez tam noteikti arī zina, ka viņai vīrietis bija tikai just for fun, kas vēl vairāk radīs aizdomas, ka iespējams ne pirmais, ne pēdējais ir bijis pēdējā laikā)...

Tīri no praktiskās puses - es pati gan jau paziņotu vīrietim par grūtniecību. Tīri tāpēc, ka nu tomēr, ja reiz dalījām gultu kopā, tad vajadzētu dalīt arī atbildību par rezultātu. Vīrietim ir tiesības zināt kaut vai no tā viedokļa, ka nākšreiz viņam varbūt derētu izvēlēties cita veida kontracepciju vai būt uzmanīgākam.
16.06.2015 05:38 |

Reitings 4224
Neon, pirmais un vienīgais vismaz gada laikā. Pirms tam bija ilggadējās attiecībās. Nav viegla sieviete, tieši tapēc laikam nedaudz ironiski. Kontracepcija nav pie vainas, pie vainas ir neuzmanība un pieaugušu cilvēku stulbums, ja drīkstu tā teikt. Detaļās neiedziļināsos. Tēma šoreiz cita.

Tīri tāpēc, ka nu tomēr, ja reiz dalījām gultu kopā, tad vajadzētu dalīt arī atbildību par rezultātu.

Kas ir prakstiskā puse? Finansiālā? Tas pat nav jautājums, to pati segs viss ok. Nu ja vienīgi, lai turpmāk arī piedomā, tas laikam vienīgais.
Šeit vairāk viņa domā par emocionālo.
Es nevaru saprast no kuras puses būtu lielāks egosisms, neteikšana vai - eu čali, man sūdīgi, davai lai Tev arī.
16.06.2015 06:04 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Drīkst jautāt, kas bija tā neuzmanība izsargāšanās jautājumā? Mani ļoti interesē tas, lai visas, kas nevēlas bērniņu, turpmāk būtu uzmanīgākas.

Bet par situāciju... pat nezinu, ja viņa tiešām neplāno ar šo cilvēku vairs tikties un negrib ar viņu nekādas attiecības, un bērnam nejūtas gatava, tad varbūt arī pareizs lēmums. Ja godīgi, kamēr pats neesi tādā situācijā, kas ir tik nopietna, tad grūti arī kaut ko teikt.
16.06.2015 06:16 |

Reitings 4224
Apple_pie Lēmums ir pareizs. Tu nav šaubu, ka pati skaidri apzinās situāciju. Kā ir, tā ir. Viss ir sagremots un būs jau labi.
Tikai šī mazā aizķeršanās, sirdsapziņa mocot, negribot arī lai visu dzīvi pēc tam moca.

Ja godīgi, kamēr pats neesi tādā situācijā, kas ir tik nopietna, tad grūti arī kaut ko teikt.

Tur ir mana problēma, ka nevienam citam viņa nestāsta un runā ar mani. Man jau viegli teikt, nestāsti viņa, nevajag. Reāli, es pat nevaru iedomāties sevi tajā situācijā.
16.06.2015 06:28 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Es nesaprotu tos cilvēkus, kuriem partneris var patikt tikai uz brīdi, bet tā, vispār, nepatikt. Tad jau iznāk, ka pēc kāda laika atkal var iepatikties un nemaz nav vērts šķirties. Un kāds var vispār būt jautājums par abortu? Tgd tas vīrietis ir jāpieņem par vīru (vienalga - juridisko vai faktisko) un jādzemdē bērns. Citāda rīcība tavai draudzenei laimi nenesīs. Laime būs tad, ja viņa sagaidīs savu bērniņu, nevis viņu nogalinās. Un pastāsti viņai visu, ko es uzrakstīju!
16.06.2015 06:38 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ņemot vērā autores vēlmi izvairīties no jautājuma par kontracepciju, tas liek domāt, ka izsargāšanās nebija vispār vai bija pārtrauktais :) Būs mācība abiem :)
16.06.2015 06:50 |

Reitings 4224
Ņemot vērā autores vēlmi izvairīties no jautājuma par kontracepciju

Es neizvairos. Ne jau mana bēda, nu tikai daļēja, draudzene kā nekā. Bija prezervatīvs un tā nebija, ka nedomāja, sanāca kļūme un abu stulbums kā minēju. Mācība vajadzētu būt, būtu dīvaini, ja nebūtu.
Kapēc par to sīkāk nerunāju? Jo ne par to ir tēma. Es izvērtu nedaudz savādāku diskusiju Kas bijis, bijis. Jādomā tālāk, ne manas tiesības nosodīt.

skudrulaci, tas nebija jautājums, bet paldies par viedokli.
16.06.2015 07:05 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Žēl drusku puiša jo viņš tā samīlējies tomēr un ja vel uzzinātu par bērnu, nu maz ticams ka varētu tā likties mierā.
Ja draudzene ir uz 101 % pārliecināta ka negrib attiecības ar šo vīrieti, ta labāk vīrietim ar neteikt, savādāk no viņa vaļā nevarēs tikt un ja uztaisīs abortu viņam zinot tad atkal naids būs liels. Labāk lai ienīst par to ka kopā negribēja būt nekā dēļ aborta.
16.06.2015 07:28 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
citám nekad nevar bút bérni, bet tádám, kas ir vieglprátígas ar pirmo!
man nav saprotams kápéc vajag gulét ar kádu, kas neko nenozímé, tá laikam kaut káda jaunieshu pashapliecináshanás.

par situáciju, puisim ir tiesíbas zinát, ja tieshám ir tétis, bet man gulzhi ká Neonam rodas cits priekshstats...
16.06.2015 08:05 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
puisim ir tiesíbas zinát, ja tieshám ir tétis

Te ir divi varianti:

a) vīrietim vienalga par abortu
b) vīrietim sāp sirds par abortu

Ko dos "tiesības zināt"? Ja nu nabags tiešām pārdzīvo? Ja nu nabags tiešām VISU MŪŽU atceras nedzimušo bēbi un pārdzīvo?

"Tiesības zināt" viņam, saproties, ir, bet tiesības piedalīties lēmuma pieņēmšanā - nav.

Nevajag teikt.
16.06.2015 08:15 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Teikt nevajag, jo tas nav viņa bērns :) Spermatozoīdi caur prezervatīvu netiek :D
Bet ja nu bija saplīsis, noslīdējis vai kā citādi nenostrādājis, tad abi būtu pamanījuši un meitene iedzērusi avārijas kontracepciju. Ja nu dubultaizsardzība nenostrādāja, tad tas ir liktenis un vai viņai drosme ir iet pret to?
16.06.2015 08:21 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
"Tiesības zināt" viņam, saproties, ir, bet tiesības piedalīties lēmuma pieņēmšanā - nav.

tas tachu ir smieklígi, tam kápéc vírieshi vispár ir vajadzígi? sievietes tak visu var pashas, gan mamutu noshaut, gan izlemt visu...8-)
16.06.2015 08:22 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Šai gadījumā meitenei vīrietis nav vajadzigs un bērnu ar nevēlas. Nu iznāca vienu reizi nolaist, iznāca šmuce, bet pēc Autores teiktā es saprotu ka šādi meiene ir rīkojusies pirmo reizi. Nedomāju ka viņai ir vērts runāt principā ar svešu vīrieti par to vai bērnu paturēt, jo ne viņa ar viņu grib būt ne iespējams ar bērnu kā tādu grib.
Ja pati nonāktu šādāsituācijā, lai cik slikti par to nejustos, bet neko vīrietim neteiktu un darītu tā kā uzskatītu ka būtu labāk man pašai.
16.06.2015 08:27 |

Reitings 195
Reģ: 02.02.2013
Noteikti pateiktu vīrietim un kopā ar viņu pieņemtu lēmumu, nevis viena. Tas ir arī viņa bērns.

Nemaz nerunājot par to no morālā viedokļa. Tā ir slepkavība. Bērnam tiek liegta iespēja piedzimt tāpēc, ka mamma nemāk atbildēt par savu rīcību.. (t)

Kā tas ir- iznāca "nolaist", tiek runāts tā, itkā iznāca, nezinu, piemēram, nopirkt nevajadzīgu drēbi vai mantu. Bērns ir dzīvs cilvēks. Viņu tas mocīs visu mūžu.
16.06.2015 08:31 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits