Labāka peļņa - darbs ārzemēs?

Reitings 137
Reģ: 01.10.2014
Labs vakars, šajā foršajā dienā! :-)
Vēlos dzirdēt reālus stāstus par darbu ārzemēs - tas ir tā vērts? Tiešām peļņa piemēram Īrijā ir ievērojami lielāka kā Latvijā? Izdevumi arī nav ļoti lieli un nav tā, ka beigās apmēram "uz rokas" tas pats vien ir? Jaunai meitenei ieteiktu braukt prom, ja angļu valodas zināšanas ir okey? Ir ārzemēs izaugsmes iespējas / iespējas tikt normālā amatā bez dižas darba pieredzes vispār?
13.06.2015 19:23 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Ja rēķina Lielbritānijas 160 h minimālās likmes mēnešalgu- vienvietīgās istabas īri, tad pāri paliek ap 1000 eiro mēnesī. Jo sākumā nodokļus no tevis neņems, tikai mazliet apdrošināšanu.
Tā ka skaties pati, cik tas ir salīdzinājumā ar algu, cik atbilstoši tavai kvalifikācijai vari nopelnīt Latvijā ;)
13.06.2015 23:42 |

Reitings 64
Reģ: 04.06.2015
Vienīgi, ja izveido attiecības ar vietējo, kurš nav melnstrādnieks, tad viņš palīdzēs ar labāka darba iegūšanu.

Nu tipiska latviešu bāba. Bez komentāriem...........

:D:D:D:D:D
13.06.2015 23:45 |

Reitings 1817
Eksperts no malas, novērots starp polietēm un rumānietēm, just saying :P
13.06.2015 23:49 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
ERS6, kurā pilsētā strādāji?

Netalu ne Den Helder
13.06.2015 23:53 |

Reitings 1817
Netalu ne Den Helder

Ok, nav ne jausmas :D
13.06.2015 23:54 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
100km no Alkmaaras :D
13.06.2015 23:55 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Es neesmu ne UK, ne Īrijā, bet varu padalīties ar pieredzi. Visu, protams, apgrūtina fakts, ka atbraucu uz valsti, kuras valodu nezināju, tā ka domāju, ka tajā pašā UK būtu bijis krietni vieglāk.
Tātad, esi gatava visu sākt no nulles. Es nezinu, kas Tev ir Latvijā, bet man bija visai labs darbs (lai arī ne sirdslieta, bet ne par to runa), lēnām parādījās izaugsmes iespējas, draugi, ģimene. Vēlējos turpināt studijas, pat iestājos LU uz otru bakalauru. Šeit atbraucot biju nekas. Neko nesapratu, neko nezināju, nezināju pat kā veikalā pienu no kefīra atšķirt. Viss šķita ārprātīgi dārgs, cilvēki savādi. Kultūra jokaina, cilvēku ieradumi vēl jokaināki. Sākumā dzīvojām kopā ar vēl 2 cilvēkiem, bet savā istabā. Nu labi, mums ir pilnīgi cits stāsts kā tradicionāli iebraucējiem, detaļās nevēlos izplūst. Dzīvokli sākumā neviens Tev nedos, vajag background - labu darbu, nodzīvotus vairākus gadus konkrētajā valstī, atsauksmes no iepriekšējiem izīrētājiem, utt, utt. Pat telefona pieslēgumu nevarēju dabūt, kamēr nebiju te oficiāli reģistrējusies (saņēmusi algu vietējā bankā) 6 mēnešus bez apstājas.
Tagad, pēc 3.5 gadiem šeit, varu teikt, ka dzīve ir sakārtota un viss ir labi, ir gan sapņu dzīvoklis, gan karjera un viss pārējais, bet ceļš līdz tam ir garš, garš.
14.06.2015 06:56 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
Mans bijušais pirms kādiem 4 gadiem aizbrauca strādāt uz UK. sāka strādāt fabrikā, bet nu jau strādā kaut kādā mašīnu ražotnē, patiesībā diezgan tālu ticis, salīdzinājumā ar to kā sāka.
Bet mammas draudzene pirms 7gadiem arī aizbrauca uz UK, jo šeit darba vispār nebija, aizbrauca bez jebkādām valodas zināšanām un ko no turienes var sagaidīt. Bet brauca viņa pie drauga, tākā dzīvot kur bija. Mācījās valodu un strādāja par apkopēju, tākā iet uz mājām un visu satīra. Pa šiem gadiem sakrāja naudu un nopirka dzīvokli Latvijā, kad dzīvoklis būs līdz galam izremontēts, tad pārvāksies atpakaļ uz mājām. Viņa stāstija, ka sākumā esot bijis ļoooti grūti, esot pirmo reizi braukusi uz darbu un pat nezinājusi kā pajautāt ceļu.
Un man draugs dzīvo ASV, strādā par būvdarbu uzraugu vai kaut ko tādu. Pelna ļoti laba, Latvijā negrasās atgriezties. Sākumā viņš uz turieni brauca viens tākā paceļot pa turieni, lai visu kaut cik iepazītu. Darbs viņam apmaksā viensīcu un transportu uz darbu.

Man liekas, ka jābūt baigajam gribasspēkam un lielām iekšām, lai mestos tajā nezināmajā.
14.06.2015 11:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits