Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kādu spoguļkameru pirkt?

Reitings 29
Reģ: 07.05.2015
Čau, visiem!
Tāda lieta, ka tuvojas mana dzimšanas diena un es kā dāvanu sev vēlos nopirkt spoguļkameru, bet es tajās neko nesajēdzu. Man tik ļoti patīk bildēt, ka apsveru domu ar to nodarboties nopietnāk. Apnika vienmēr skraidīt ar telefonu un meklēt rakursu, itkā baigā profesionālā fotogrāfe būtu. :-D Galvenais ko vēlos, lai bilde sanāk kvalitatīva un arī, lai naktī var bildēt. Un vēl gribētu, lai krāsas ir tādas dzīvas nevis kā telefonā- bālas. Vai arī to pēctam rediģē fotošopā?
Un vēl jautājums par noskrējienu. Lasīju, ka ja noskrējiens jau tuvojas beigām/beidzies, tad var spoguleni mest miskastē un jāpērk jauna, jo vairs nebildēs. Bet lai to nomainītu, ir jāsamaksā tik pat, cik maksā jauna spogulene. Tā ir?
Kādu spoguļkameru ieteiksiet? :-)
13.06.2015 15:33 |

Reitings 168
Reģ: 21.04.2015
Priekš tam nav jāpērk spoguļkamera :D
Ja māk fotogrāfēt arī ar parastu kameru var dabūt izcilas bildes
13.06.2015 15:36 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Man ir Canon eos600D . Bildes ļoti skaistas, kvalitatīvas, bet man ir tikai viens objektīvs. Piepirkt klāt maksā tik pat cik pati kamera :/
13.06.2015 15:38 |

10 gadi
Reitings 3556
Reģ: 13.03.2013
Moredeona, ko pie velna tu muldi?:-D
Kādi noskrējieni? Fotošops vispār ir rediģēšanas programma, jā tur tās krāsas var mainīt. Starpcitu, arī krāsu kontrastus telefonā var mainīt, ja kas.
13.06.2015 15:43 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Kameras noskrējiens ir tas pats kas noskrējiens mašīnai. Un, ja gribi nopietni fotografet, lai būtu smukas krāsiņas, un tā, nepietiek ar labas kameras nopirkšanu. Par profesionālu fotogrāfu kļūst mācoties to darīt, nevis labu kameru nopērkot. Ar labu kemeru lielāka iespēja iegūt sliktu fotogrāfiju, nekā ar telefonu, ja nemāki ar to apieties. Tas arī ir tas pats, kas braukt ar mašīnu.
Ja pērc kameru, tad meklē arī kursus, lai nav bezjēdzīgs pasākums.

Bet par kameru. Ir cannonieli un nikonnieki. Es fotografeju ar Canon. Canon ir piemērots arī filmēšanai. Pilnā kadra kameras sākas no canon 5d. Ja tas būtiski, tad pērc canon 5d II. Ja nav būtiski, tad 60d vai 7d. 7d ir stabilāks un masīvāks. Nu pēc visiem gadžetiem 7d ir profesionālāks.
13.06.2015 16:40 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Un jā, svarīgi ir arī objektīvi. Ja gribi to nopietni darīt, būs nepieciešami vairāki. Sākumā noteikti pietiks ar kādu universāli, tad būs jāpiepērk kāds platleņķis, garfokuss vai fiksētais. Kàdu objektīvu pirkt un kā izmantot tā īpašības, par to arī ir jàmācās.
13.06.2015 16:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits