Drēbes puišiem izlaidumā.

Reitings 108
Reģ: 23.04.2015
Ko darīt, ja vecākiem nav daudz naudas un nevar nopirkt uzvalku, turklāt, puisis 9.klases izlaidumā nemaz arī to par katru cenu nevēlas, jo apzinās, ka uzvilks tikai uz to stundu un tas arī viss. Vēlāk, kad sagribēs vilkt, vienkārši vairs nederēs.
Kādi ir risinājumi, bet solīdi?
12.06.2015 23:17 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Man liekas, ka speciāli pirkt vai īrēt uzvalku puisim, kuram ir švaki ar finansēm ir tizlums. Tas ir tikai izlaidums.. Turklāt 9. klases.. Jeb nekas īpašs. Tā nav pieņemšana pie valsts prezidenta. To naudiņu, ko izlietos par uzvalku, labāk ieguldīt kaut kur citur, vajadzīgākās lietās.
14.06.2015 11:37 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Tā kā vecākiem arī ne pārāk spīdoša finansiālā situācija, tad brālim uzvalku nopirku es, ņēmu līdzi vīru, lai viņš pakonsultē :)
Un nopirkām tādu uzvalku, kas brālim derēs vēl vismaz 2 gadus - žaketi brīvu, bet ne jūtami par lielu, arī bikses brīvākas, jo tāpat lieto jostu. Protams, ka vienam pasākumam uzvalku pirkt būtu žēl, bet tāpat ik pa laikam rodas situācijas, kad uzvalks ir nepieciešams.
14.06.2015 11:38 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu cik tad 10. un 11. klasē būs to reižu, kad jāvelk uzvalks?

Auduma bikses + gaumīgs krekls, un būs smuki!

Ta ir TIKAI 9. klase. "Manos laikos" 9. klasē izlaidumus nerīkoja nemaz. Tagad gan - bērnudārzā izlaidums, 9. klasē izlaidums, 12. klasē izlaidums, pēc vēl 3 studiju gadiem - atkal izlaidums, vēl 2 gadi maģistra - atkal izlaidums, vot nezinu cik ilgi doktorantūrā studē, bet ar garantiju atkal būs izlaidums :)
14.06.2015 11:45 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man liekas smiekligi 9. klases izlaiduma uzvalks. (t) Manuprat daudz piemerotak ir zolidas melnas bikses ar bukteem un balts krekls.
Skinny jeans un gaisas nav piemerotas svinigam, oficialam pasakumam.
14.06.2015 11:55 |

Reitings 4298
Nu cik tad 10. un 11. klasē būs to reižu, kad jāvelk uzvalks?

Tas jau atkarīgs no cilvēka. Ir tādi, kas arī uz bērēm, kāzām ierodas džinsās...
14.06.2015 12:01 |

Reitings 17280
Ja puisis būtu no tiem, kas staigā pa teātriem uzvalkā, tad nebūtu viņam problēma - ko vilkt. Ja dzīvesstils līdz šim uzvalku nav prasījis, tad lai pagaida, kamēr kāds uz kāzām uzaicinās! Uz bērēm, cerams, tik drīz nevajadzēs doties.

+25 grādos tāpat tā žakete tiktu novilkta. Tumšs krekls, un arī bildēs neizleks.
14.06.2015 12:15 |

Reitings 17280

:) Šitā ir smuki, tikai paliek problēma - kur raut vesti
14.06.2015 12:17 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Džinsas noteikti nē!
Auduma bikses un kreklu.
14.06.2015 12:28 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
tomēr ir jāmāca, ka atšķirīgām dzīves situācijām ir atšķirīgs apģērbs Bet nu ir arī pieaugušie, kas uz operu iet džinsās, par teātri nemaz nerunājot

Bērniem arī ir jāmāca pieticība! Nevis tik to ka drēbes ir svarīgas, jo drēbes neaizvieto smadzenes. Apkārtējiem un pašiem ir jāsaprot cilvēciski ka ne vienmēr ir iespējams saģērbties tā kā etiķete prasa.

Un tā ir izšķērdība pirkt ko dārgu priekš 9 klases izlaiduma! Jo reāli tā gan jau būs vienīgā reize kad tas puisis viņu ar uzvilks ja tuvākajā laikā nebūs plānoti vel sinīgi svētki .
14.06.2015 13:27 |

Reitings 17280
Nevis tik to ka drēbes ir svarīgas

+++

Brālis .... uz izlaidumu neaizgāja, jo teica, priekš kam mammai tagad pirkt man jaunu uzvalku?

ja nebūtu tas idiotisms cilvēkiem uznācis, ka uz štrunta 9. klases izlaidumu jānāk kā pie Karalienes uz pieņēmšanu, tad puisis būtu varējis atnākt vienkārši smuki saģērbies un nosvinēt ar klasesbiedriem.

Vot jums "etiķete" :(
14.06.2015 13:36 |

Reitings 17203
Un vispār pareiza etiķete nav jāmāca 9 klasē bet gan jau pavisam mazam bērnam esot. Un ja paskatās uz drēbēm kas jauniešiem ir izlaidumos mūsdienās, ļoti maz cikvēki ievēro etiķetes, ļoti maz!

9. klase nav nekas tāds ka būtu jauztraucas par drēbēm. Uzvelc melnus tīrus džinsus kaut vai normālu kreklu klāt un būs ok, bez stresa. Pat 12. klasē tas nav pasaules gals ja nav sapucējušies kā vajag, vienīgais kur varbūt tiešām prasās lai viss būtu ideāli ir augstskolas beigšanai.
14.06.2015 13:48 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Runāšana par etiķeti ir sviests. Ja paskatās uz meitenēm izlaidumos, viena apģērbusies vasaras garajā kleitā, otra elegantā vakarkleitā (plkst. 14.00 dienā), trešā knapi dibenu nosedzošā kleitā, ceturtai kleita ar tik modernajiem izgriezumiem, piektajai kailas kājas utt. Maz kurš to etiķeti ievēro vai vispār pat pārzina, bet es arī neredzu vajadzību to ievērot tādos nenopietnajos pasākumos. Izlaidums ir pašu priekam, neviens kaut kādu pamatskolas beidzēju nefočēs kā britu karaļpāri un neiztirzās apģērbu medijos.
14.06.2015 13:57 |

Reitings 7743
1) Uz izlaidumu iet nav obligāti. Var aizbildināties ar aizņemtību un dokumentus izņemt skolā.

Man gribas zināt, ar ko tiiik ļoti var būt aizņemts pamatskolas beidzējs, lai nebūtu pāris h laika apmeklēt pašam savu izlaidumu. :-D
Mums tā vidusskolā bija, kad no klases viena meitene pēkšņi izdomāja neierasties uz svinīgo, lieki piebilst, ka nojuka viss priekšnesums, jo princese apmeklēja tikai mēģinājumus?
14.06.2015 14:57 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
9. klase nav nekas tāds ka būtu jauztraucas par drēbēm. Uzvelc melnus tīrus džinsus kaut vai normālu kreklu klāt un būs ok, bez stresa. Pat 12. klasē tas nav pasaules gals ja nav sapucējušies kā vajag, vienīgais kur varbūt tiešām prasās lai viss būtu ideāli ir augstskolas beigšanai.

Man atkal liekas, ka viss ir pilnīgi otrādi. Nezinu kā ar puišiem, bet piemēram es esmu novērojusi meitenēm, ka 9.klasē visvairāk cenšas ar kleitām, 12.klasē vairs nemaz tā neiespringst, bet augstskolas izlaidumā uzvelk vienkārši to, kas jau ir skapī :D
14.06.2015 15:01 |

10 gadi
Reitings 225
Reģ: 17.01.2011
Veikalā "Mans drēbju skapis" redzēju akciju, ka bikses un žaketes no 19EUr. Ir arī vestes. Domāju tur par pieņemamu cenu noteikti kaut ko var atrast.
14.06.2015 16:02 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
tumši zilas bikses, gaiši zils, balts, strīpains, dzeltens, zaļš krekls. ja ir ļoti garš, tad padomāt par tauriņu. džinsas nē. ja šlipse, tad plata. apavi brūni vai melni. visas šīs lietas ir iespējams atrast, ja ļoti pacenšas, tad pat iekļauties 30eur budžetā. izskatīsies modīgs, sakopts un atbilstoši `etiķetei`.
14.06.2015 16:19 |

Reitings 17203
Man gribas zināt, ar ko tiiik ļoti var būt aizņemts pamatskolas beidzējs, lai nebūtu pāris h laika apmeklēt pašam savu izlaidumu.

Es principa pēc negāju uz savu izlaidumu jo man tādi vienkārši nepatīk, pat pēc 12. es knapi ierados uz to izlaidumu un arī tīri dēļ tā ka piespieda iet, rezultātā tomēr pārāk priecīga par izlaidumu ar nejutos. Iemesli kāpēc negāju ir vienkārši, jo jutos slikti ka man nav pat 1-2 radi kuri tos ziediņus iedod, bet citiem teju 20 cilvēki ziedus dod,es es kā muļķe stāvu un iekšēju skumstu. Baigais prieks iet uz tādiem izlaidumiem, nauda iztērēta, prieka nekāda + vel uztraukums. Priekš kam to visu? Ja pat smuka bilde beigās neiznāt. .

Mums ar skolā bija priekšnesums liels, bet es personīgi gan atteicos no mēģinājumiem gan arī jau ļoti laicīgi pateicu ka neieradīšos uz to.

ka 9.klasē visvairāk cenšas ar kleitām, 12.klasē vairs nemaz tā neiespringst, bet augstskolas izlaidumā uzvelk vienkārši to, kas jau ir skapī

Tas ka ar kleitām cenšas ne velna nenozīmē ka ievēro etiķeti pareizo. Kleitas ar ir dažādas. Un piemēram tas kādās kleitās mazi bērni un jaunieši mūzdienās tiek palaisti ir galīgi aplami pēc etiķetes/ Tas ka princešu kleita mugurā nenozīmē ka tā atbilst etiķetei.

Es gan esmu redzējusi ka augstskolas izlaidumiem ar ļoti skaisti saģērbjas un tiešām atbilstoši, bet nu tas jau kā kurā vietā un kādi cilvēki. Lai nu kā ir arī kopā jāsaprot tas ka ne visi cilvēki vienkārši financiāli var atļauties iegādāties tos pareizos apģērbus. Patiesībā pat puišiem ir grūtāk, jo sievietes varbūt vel humpalās ko piemeklēt var, bet puišiem pat tur maz kas vispār ir.
14.06.2015 16:22 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Pieskaņotas krāsas ne-džinsu bikses (vai varbūt nopirkt garākas, lai der vēlāk un uz pasākumu atšūt?) + krekls + žakete + kaklasaite.
Pirmīt gribēju ieteit ne tik svinīgu variantu, bet paskatījos pagājušā gada izlaiduma bildes 9. klasēm no skolas pašā centrā un tur visiem ir uzvalki. Varbūt, ja vienkāršāka skola, var vienkāršāk ģērbties, bet šobrīd izskatās čābīgi :/
Vienīgais tiešām meklēt pa humpalām + ss.lv. Varbūt kādā fb domubiedru pārdošanas/atdošanas grupā. Vēl labdarības lapām var palūgt, vai viņiem nav, domāju, uz 1 pasākumu noteikti aizdos, ja būs.
14.06.2015 16:29 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Iesaku iegriezties humaplās! Kreklu un auduma bikses noteikti dabūs, un vēl naudiņa pāri paliks!
14.06.2015 18:29 |

Reitings 7743
Miss Joker, nebija jau runa par to, ka neiet, jo negrib, es tieši par to baigo aizņemtību iesmēju. A par puķēm - man arī nebija sveicēju kalni, tikai paši, paši tuvākie radi. Nesaskatu nekādu jēgu/vajadzību saaicināt māsīcu māsīcas, tantes un onkuļus, lai tikai tie puķu kalni būtu. Vēl apsveica dažas draudzenes no skolas, bet godīgi - tagad atsaucot atmiņā pašu izlaidumu, tās puķes nemaz īsti neatceros, ne cik bija man, kur nu vēl, cik bija citiem, bet atceros, ka vienai meitenei sveicēju bija kā minimums pārdesmit (tantes, onkuļi, māsīcu māsīcas utt.), bet viņi tiešām ļoti tuvi un draudzīgi visi. Nezinu, kurš ir dīvains - es, kura tā neuzskata, vai tie, kuri tā uzskata, ka visa izlaiduma jēga ir ziedos un to dāvinātāju skaitā.
14.06.2015 20:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits