Tiesību zinātnes LU.

Reitings 31
Reģ: 09.06.2015
Tās, kuras ir mācijušās tieši LU , pastāstiet cik grūti vai viegli ir? Kā pēc tam ar darba iespējām? Un kā man zināt vai šī programma ir piemērota man? Papētīju studiju plānu , liekas saistošs. Kādēļ izvēlējāties tieši šo programmu?
09.06.2015 09:59 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
BiiHapii - uz notaariem gribētu, bet tikt nereāli. Uz advokātiem nevelk. Neskatoties uz to, esmu ambicioza. Zinu, ka gribu savu dzīvi pavadīt bankā - kreditēšanas uzraudzībā visdrīzāk vai arī strādāt lielā SIA vai AS par vienu no vadošajiem juristiem. Šobrīd strādāju Rīgā labi zinamaa advokātu birojaa, bet ilgtermiņā sevi te neredzu.
12.06.2015 08:05 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Ja jau te sākas čīkstēšana par tikšanu LU, kas ir diezgan iespējama, ja pat vidējā bijusi ap 7, jo kad es stājos, tad bija pat vairāk kā 800 un tā ir katru, bet daudzi neatnāk uz papildus uzņemšanu, kad vēl daudz vietas atlikušas, un tad tiek vēl iekšā tie, kas bija krietni zem svītras.

Tikšana advokātos gan ir grūta, jo vispirms jātiek palīgos, kur ir liela konkurence un lielas prasības - jātiek galā ar 2 eksāmeniem, kas nemaz nav viegli, katru pusgadu tik uzņem 9-10 cilvēkus palīgos, bet eksāmenu liek vairāk kā 30 cilvēku.

cilvēkam jābūt tam azartam iekšā, ka viņš to grib.

piekritīšu šim, ja domā, ka nekas no tevis nesanāks, tad tiešām nav par juristu jāiet, jo konkurence liela tomēr un ja uzskati, ka nekas nesanāks, tad nesanāks.

Pati advokātu birojā tiku caur paziņām, bet zinu, kuri paši ir tikuši sevi pierādot. Arī pasniedzēji šad tad ir piedāvājuši darbu, ja labi uzrakstīs semināru - labāko paņēma labs advokāts savā birojā. :)
12.06.2015 08:28 |

Reitings 7
Reģ: 12.04.2015
fifa,
Tu laikam domāji Rīgas Juridisko augstskolu, kur mācības notiek angļu valodā un studiju programmas ļaus strādāt ārzemēs, piemēram, starptautiskos uzņēmumos.
Jā, tādu domu es biju apsvēris - LU bakalaurs -> RJA maģistrs.
palamore,
Ir iestājies tāds depresijas stāvoklis kā daudziem, tas ir, pabeidzu 12. klasi un nezinu ko darīt. Problēma ir tajā, ka man nekas "tā īpaši" nepiesaista. Pret visu ir neitrāla attieksme, un tā ir tā lielā problēma! Interesē diezgan daudzas lietas: medicīna, jurisprudence, tūrisma vadības joma, uzņēmējdarbība un vēl citas izglītības jomas, bet tas "klikšķis" - "Es gribu būt, jurists vai, piemēram, ārsts" - nav! Man parasti vajag ilgāku laiku, lai saprastu vai tā ir lieta, ko es vēlos darīt turpmāko dzīve, vai nav. Bet nav jau tik daudz laika, lai katru no profesijām varētu izmēģināt.
Liliii,
Es nesaku, ka nesanāks, es neesmu pārliecināts vai tas ir tas ko es vēlos. Protams, ja studiju laikā saprastu, ka man tas patīk, būtu gan azarts, gan vēlme izsisties un viss ietu uz labo pusi :)
Jā, dzirdēju par to, ka gadās, ka LU lektori var atrast darbu vai pat iekārto savos birojos.
Liliii, vari neminēt ciparus, bet vai pašai apmierina savs atalgojums, vai tomēr tev tas šķiet par zemu, ņemot vērā visus faktorus?
12.06.2015 12:28 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Man parasti vajag ilgāku laiku, lai saprastu vai tā ir lieta, ko es vēlos darīt turpmāko dzīve, vai nav. Bet nav jau tik daudz laika, lai katru no profesijām varētu izmēģināt.

Mēģini tikt tagad kādā praksē ;) Kaut vai nēsāt papīrus par baltu velti, bet vismaz sapratīsi kāda ir tā vide.
12.06.2015 12:49 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Pati mācos juridiskajā fakultāte, tiesa citā augstskolā, ar garāku studiju periodu, teikšu godīgi, BĒDZ kamēr vari! :-D
12.06.2015 12:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits