Izklaides Jāņu vakaram

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Sveikas! Tuvojas mums tik mīļie Jāņi un Līgo!
Šogad gribas šos svētkus padarīt aktīvākus, tāpēc vēlos jautāt kādas spēles un aktivitātes Jāņu svinībām?!Kā arī interesantas tradīcijas :)

Paldies!
05.06.2015 19:20 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Artēmij, tu tiešām esi slims! :-D:-D:-D
06.06.2015 21:13 |

Reitings 485
Reģ: 01.05.2014
Kāpēc pārslēdzies uz savu otru accountu - NordicBelle?

Lai radītu iespaidu, ka esat vairākas?
06.06.2015 21:19 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Nē, nevis, lai radītu iespaidu, bet uzskatāmi parādītu - mūsu ir daudz, bet tu viens un aizkaitināts. Bīīīīsties, nāk briesmīgie geji. Pārņems pasauli, visi mainīs orientāciju, bet tu paliksi viens un neviena nemīlēts.
06.06.2015 21:47 |

Reitings 1230
Mums arī ir norunāts drecode latviešu stilā.. Bet gribas arī citas aktivitātes, bez dejām, alus dzeršanas un šašlika ēšanas. :D
06.06.2015 22:56 |

Reitings 5533
Kādi jums tur apstākļi, kāda infrastruktūra? No pieredzes par (latvisko) svinēšanu varu teikt, ka arī lēna un jauka gatavošanās aizņem laiku un ir gana izklaidējoša - kopīga ēst gatavošana un galda klāšana, ugunskura taisīšana, vainagu un vītņu pīšana un pušķošana, pirts kurināšana, ja tāda ir. Parasti pēcpusdienu pavadam šādi čubinoties un tad ēdam vēlas vakariņas, sveicam savus Jāņus un Līgas. Pie ugunskura dziedam gan līgo dziesmas gan vienkārši latviešu dziesmas (ir labi, ja dziesmu grāmata līdzi) un tad kāds iet pirtiņā, kāds nozūd klētiņā un kāds ar vainagiem zīlē... Spēles parasti spēlējam nākamajā dienā - futbolu, kādas stafetes, ja baigi karsti - ūdens kariņu. Manā vecajā Jāņu kompānijā svarīgi bija arī vienkārši būt kopā un parunāties, jo daudzi no mums tikai to vienu reizīti gadā satikās. Tagad man būs jau 4. gads bez Jāņiem, nesanāk man šajā laikā atbraukt. Pietrūkst jau dikti! :'-(
06.06.2015 23:08 |

Reitings 5497
NordicBelle, Norvēģijā nesvini?
06.06.2015 23:13 |

Reitings 5533
Bišķi svinu, bet te tas nav tāds "big deal", turklāt pēdējā laikā tās vienmēr bijušas darbadienas un tad man no rīta 7 jābūt darbā - švaka līgošana sanāk. 25.jūnijā ir dzimšanas dienas gan vīratēvam gan brālim, tapēc to svinam un es parasti mēģinu to svinēšanu pavilkt uz līgošanas pusi - cepu pīrāgus, gādāju alu un taisu ballīti :-D Bet nu nav jau tas pats kā ar pliko skrējienu, kora dziesmām un pilnu vannu Užavas alus :-D
06.06.2015 23:20 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man šis gads reāli nepatīk vairs, pat jāņi man nebūs šogad :( Mīļākie gada svētki vējā.
06.06.2015 23:24 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Man ļoti, ļoti patīk Jāņu atmosfēra - dziesmu dziedāšana, vainagu pīšana, papardes zieda meklēšana, ugunskurs, ķimeņu siers, alus... Šogad, šķiet, pavadīšu svētkus pie tv ekrāna pilsētas dzīvoklī. Pievienojos Miss Joker noskaņojumam.
07.06.2015 01:37 |

Reitings 5497
Man savukārt visi dziedošie draugi un radi šogad visi kā viens uzstājas kādā zaļumballē, alus dzeršanas draugi strādā, divas tuvākās draudzenes pārcēlušās uz ārzemēm. Līdz ar to, kā parasti šogad nesanāks. Mīļumam kā par laimi brīvs pa Jāņiem, tad nu vēl štukojam uz kuru debess pusi doties jāņos. Bet viens ir skaidrs - pie tv nīkt pavisam negribās un uz baigo masu pasākumu arī nevelk. Šogad gribas ko īpašāku.
Pagājušogad palaimējās līgot dziļā Latgalē. Ar dziedāšanu ( 3 balsīgi ) visas nakts garumā, pirtnieku, kurš trejdeviņām zālītēm visus pēra lauku pirtiņā, ar vārtīšanos rīta rasā, šmakauku, pašdzītu alu, ugunskuru mājas lielumā, un citiem ugunskuriem, kas mirdzēja tālākos pakalnos. Nākamajā dienā gājām ogās un ar zirdziņu jājām. Tas bija tik skaisti un neaizmirstami, ka šogad gribas vēl ... To īpašo sajūtu.
07.06.2015 02:12 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Mēs parasti pa āru ņemamies.
Dvieļu (volej)bols, stafetes, laivu braucieni pa dīķi, makšķerēšana, vainagu pīšana, dziedāšana, dejošana, lēkšana pāri ugunskuram, meitenes met vainagus ozolā, volejbols utt.
Galvenais, lai laiks lutina, tad svētki 1000% izdevušies :)!
07.06.2015 10:02 |

Reitings 1230
NordicBelle

Sveinēsim laukos, Latgalē! Pirts gan diemžēl nav. Cilvēki apm. 40
Parasti svinam latviskos Jāņus, ar pušķošanu, vainagu pīšanu utt. Šogad gribējās vēļ spēles izteikti Jāņu stilā, taču tādas atrast ir neiespējami :)
Būš mums gan liels ugunskurs, gan šašliks, gan siers, gan paštaisīts alus.
Kā arī izklaides būs dziedāšana, dancošana, pāri ugunskuram lēkšana u.c.
Taču gribētos vēl spēles :)
07.06.2015 10:32 |

Reitings 5533
Nu, tādu spēļu jau tradicionāli nemaz Jāņos nav, jo vasarā tak visu dienu jāstrādā. Tapēc arī taisīties sāk pēcpusdienā, vakarā un naktī svin, tad bišķi pasnauž un atkal pļavā un darbos iekšā. Ja gribas latviskas spēles, tad jāskatās no citiem svētkiem. Ļoti forša ir apdziedāšanās, ja ir muzikāli un ne uz mutes krituši draugi, tad šo var izvērst tā, ka būsiet pārsmējušies līki. Bet tur vēlams izdomāt kādas iestrādnes iepriekš un atrast pareizo mirkli. Mūsdienīgam piesitienam var taisīt vienreizējos "tetovējumus" ar spēka zīmēm un taisīt jāņu foto stūri, kur var nofotografēties un aizsūtīt bildi ar vēstījumu kādam pie tv/ārzemēs svinētājam. Alus degustāciju var taisīt. Aklās vistiņas spēlēt... Pliko skrējiens jebkādā formātā vienmēr ir super jautri :-D
07.06.2015 17:01 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Mees ar draudzeneem dosimies vaakt ziedus un lapas zieduudenju taisiishanai un tad arii taisiisim, kameer chalji daarzu sakaartos un galju samarinees. Vakaros parasti dziedam, dejojam, lecam paar ugunkuru, protams. Gunskuram speciaali ir saglabaats blukjis, ko Ziemasseetkos vilkaam ap kvartaalu :D Vainagu piishana, peldeeties ieshana, papardes... Kaut kaa mums iegaajies uz ilgaaku briidi nozudushos paariishus sveikt ar aplausiem :D
Aiznemsos Nordicbelles ideju par latvju ziimeem - buus jaapakjer henna.
07.06.2015 17:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits