Veeesums pret berniem

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas meitenes! =)
Gribeju uzsakt diskusiju par kaadu teemu ar kuru saskaros biezi.
Runa ir par maziem berniem, beebisiem...
Man nekad nekas nav pret berniem un man pasai loti gribas kaut kad bernus.

Bet esmu pamanijusi ka sabiedriba ir daudz meitenu kuras bezmaz vai paliek trakas kad ierauga bebisus, uzreiz grib paturet, paspeleties un neliek mieru visu laiku tam beebim.
Man nekad nav bijusi vajadziba pec kaut ka tada, es ari neuzskatu ka bebji un berni ir tik miili manas acis ka es gribu paturet utt. Esmu drizaak veesa pret berniem. Bet nav taa ka man vini nepatik.

Vai kadai ir taapat? Es nedomaju ka del taa es butu slikta maate. Kad es domaju par saviem berniem, es veletos tiem dot visu ko es varu un nodarboties ar tiem lai vini labak iepazitu pasauli utt.
Bet sis aukstums pret berniem sabiedriba...nezinu kapec tada sajuta ir.
04.06.2015 11:30 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
wee
un kaa tu domaa,es savai neesmu raadijusi un staastijusi,cik tas ir slikti un ,ka taa dara tikai neaudzinaati beerni.Tak tajaa briidii noklausaas,maaj ar galvu,ka sapratusi,saka,ka vina gan taa nedariis.Bet ,tak pienaak moments,un visi solijumi kaa nebijusi.

nu acīmredzot , neatrodi pareizos vārdus! ar visiem visu var sarunāt , pat ar mani , lai nepīpēju pieturā, ja atrod pareizos vārdus:-D
04.06.2015 15:14 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
A, piemēram, mammas - jūs katru reizi pērkat bērnam kaut ko veikalā? Nu kaut konfekti uz kociņa katru reizi esot veikalā? Protams,ka tas bērns gribēs kaut ko garšīgu vienmēr, bet vai katru reizi jūs pērkat? Vai reizēm nepērkat principa pēc? Vai ļaujat kaut ko izvēlēties veikalos - piemēram, tikai ko vienu? Vai arī pērkat visu,ko grib?
04.06.2015 15:16 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
mana māsīca agrāk atļāvās savai mammai pat spert un sist veikalos, ja viņai ko nepirka. un tad viņa jau bija 7+ veca..
ir laikus jāstāsta bērnam, ka nevar visu vienmēr dabūt, jāaudzina. mans viedoklis līdzinās marchixai
04.06.2015 15:18 |

Reitings 178
Reģ: 21.12.2014
Lilii
Man liekas, ka te nav par ko uzmest lūpu un tvert komentārus personiski, ja jau tu uzskati, ka viss ir kārtībā un tas ir normāli.
Tas, ka tu uzskati to par normu un iedzimtu iezīmi, un veltīsi man garus attaisnojošus komentārus, neliks man domāt citādāk. Tas ir tas pats, kas pateikt, ka tie bērni, kas publiski rupjos vārdos saukā mammas jau kopš runāt iemācījušies - ka tā nav izlaidība un vecāku vaina, bet bērns tāds piedzimis. Tā ir audzināšana. Bet ticu, ka tu tūliņ apgalvosi, ka tā bērns protestē un izrāda neapmierinātību :-D
04.06.2015 15:22 |

Reitings 171
Reģ: 15.12.2013
cupakabra
teiksu godiigi,ka peerku,bet tikai vienu lietu(laaseens,sierins,baarnijs utt).Tas neaatiecas,ja esam rotaalietu veikalaa.
wee
priecaajies,ka tev taads praatiigs beerns ticis,un to es saku bez ironijas,jo mums briiziem iet loti gruuti .bet nu labaa zina ir taada,ka nekas nav muuziigs.un cik ar speciaalistiem esmu par so runaajusi,visi apgalvo,ka tas paaries.Tagd veel tas trakais vecums,3 gadi,uz 5ciem vajadzeetu kluut praatiigaakai.
04.06.2015 15:24 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es esmu redzējusi,ka veikalā mamma liek bērnam izvēlēties vienu lietu..nu ēdamu kaut ko..a, mazais izvēlas vienu, citā plauktā kaut kas cits iekrīt acīs...un tad mamma saka,ka jāizvēlas ko gribas vairāk...un tad mazais izvēlas un to otru noliek vieta :-D tas man liekas tik forši.:D
04.06.2015 15:27 |

Reitings 11162
nu es uzskatu, ka dzīvē viss notiek tā , kā gribi, ja skaidri zini kā gribi un nepieļauj citu domu , man tas strādā , es zinu, ka bērns ir tāds pats cilvēks , kā es tikai maziņš, tāpat arī izturos, kā pret līdzvērtīgu , par veikalu nu ir ģimenes lietas ( ēdiens vakariņām u.t.t) un ja es pērku sev vīnu, nesaprotu, kapēc nevaru meitai pirkt sulu , ar ko viņa sliktāka par mani. Ja es pērku sev našķus , pērku arī meitai, ja aizgājām uz piemājas veikalu pēc piena mērcei , tad tikai pienu arī pērkam
04.06.2015 15:31 |

Reitings 11162
aaaa.... un man šķiet pats svarīgākais ir stāstīt, ka tā nav pēdējā reize , kad šeit būsim , nu lai tam mazajam cilvēkam nešķiet, ka nekad nekad vairs netiks veikalā vai spēļu laukumā
04.06.2015 15:32 |

Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Čupakabra es nepērku. Mūsu mājās ļoti reti kad ir našķi un saldumi un puikas arī neprasa. Viņi drīzāk palūgs mājām banānus vai sieru nopirkt, bet ne našķus.
04.06.2015 15:34 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Iespaarda,ka diskusija bija izveidota par to, ka meitenei siichi nepaarak patiik, bet te maaminjas apspriez saveejos un vinju uzvediibu :-D

Man ar neizraisa baigaas emocijas, ne gimenes ne draugu beebji.

Apsveikshu maaminju utt, bet beebi vari man ari nedot patureet. Nu nejutos eerti.

Pagaidam vel man nav taa maaminjas instinkts.

Neshaubos, ka kad pati gaidishu beebi viss bus savadak :-)
04.06.2015 15:35 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
čupakabra - manas kolēģes meitai arī ir iemācīts, ka veikalā var izvēlēties vienu lietu un ja sakārojas vēl kaut ko citu, tad to pirmo jāliek atpakaļ...man tas šķiet ļoti labi, ka bērnam tādas lietas tā tiek mācītas :) vienīgi vairākas reizes dienā ejot uz veikalu tas vairs nenostrādā, jo katrā jaunā reizē jau atkal kaut ko gribas... :D
04.06.2015 15:42 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
A, piemēram, mammas - jūs katru reizi pērkat bērnam kaut ko veikalā? Nu kaut konfekti uz kociņa katru reizi esot veikalā?

Neesmu mamma, bet mani vecāki, kad es biju maza, un mazi tagad ir mani brāļi un māsa, iemācīja jau no agrām dienām, ka veikalā pirks tikai labās lietas, tie ir - augļi, rieksti, sēkliņas kaut kādas, labi cepumi bez e-vielām un augu taukiem, žāvēti augļi, melnā šokolāde, bet nekādi čupa-čupi, končas utt. Tad nu saviem bērniem gribētu to pašu mācīt - ja gribās kaut ko, tad labu, protams, arī ne katru reizi, katru dienu
04.06.2015 15:46 |

Reitings 8407
Dolče

galvenais es par to, ka attiecīgam vecumam ir dažādi posmi un dažāda attīstība, tāpēc mēdz būt ne tikai izlaidība, bet rakstura iezīmes vai vecumposms, kad no bērna neko dižu nevar gaidīt (kā uzskatu savā gadījumā, kad bērnam ir 1,5 gadi), būs lielāks, būs augstākās prasības pret viņu, kā arī bērnam lielāka saprašana. ;)
04.06.2015 15:50 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Man, pirms bērna piedzimšanas, bija tā , ka ļooti patika visi mazie bērni :D bet es ar viņiem tur spiegdama neņēmos uz ielas, bet vnk patika. Tagad, kad ir savs, man citi krīt uz nerviem :D :D Tikai mans un vsjo :D
04.06.2015 16:11 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Lasu un domaju, ka man jaasaak kauneeties. Nekad nav bijis taa, ka beerniem jaizvelas starp partikas produktiem vai partiku un rotallietam. Tadas lietas kaa auglus, jogurtu berns var njemt kadus un cik grib. Arii kaarumus var njemt vairaakus, tie tapat tiks daliiti ar teeti un mammu. Par saldumiem gan tiek maaciits, ka tas ir kaarums un tas neaizvieto pilnvertigu maltiti un ka pec saldumu eshanas ir jaiztiira zobi vai vismaz jaizskalo mute. Ar visu doto briiviibu saldumi nekad netiek njemti entie, panjem vienu un ja mamma panjem veel kaut ko, tiek aizraadiits, ka par daudz saldumu. Saldumi vienmeer tiek daliiti ar citiem un nekad nav pleeshanaas, ka kaads pa daudz apeedis. Iespeejams apzinja, ka kaarums ir sanjemts ar vieglu roku bez ciinjas un apzinashanas, ka naakoshaa reize, kad redzees kaarumu nebuus peec gada, nerada beernam lielus paardziivojumus, kad jadalaas ar savu cepumu paku vai kad saldumi tiek atteikti.
Nekad nekas nav atteikts tiiri principa peec, lai vareetu sev atziniigi uzsist pa plecu par principialitaati un beernu dresuuru. :D Tuksha varas izraadiishana gimenee ir lieka.
04.06.2015 16:11 |

Reitings 2342
Manuprāt, vēsums pret svešiem bērniem ir normāls. Tu taču arī pret visiem pieaugušajiem neizturies vienādi - ir tuvāki, ir svešāki. Tas, ka cilvēks vēl ir mazs, nenozīmē, ka uzreiz Tev tuvs un jāucinās. Kamēr nedari tiem pāri, viss ir labi. :)
04.06.2015 16:18 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Tad labaaak nepaakaidrot neko un izlikties,ka viss kaartiibaa???

Es neesmu mulke, lai ielaistos argumentos ar beernu.
Taados momentos, kad beerns ir sacepies par kaut ko (piemeram netiek laists pie datora), meeginaat skaidrot ir pa tuksho, beerns vnk neklausiisies. Meeginat vinju nomierinaat ar samiiloshanu neliidz ne tik. Psihoshana ir paatraucama ar uzmaniibas noveershanu, bet tam ir jaabuut kaut kam taadam kas beernu ljoti interesee un ko vinjsh nav darijis 10 minutes atpakalj.
Veikalaa cik taadu iespeeju ir, kad siikais grib rotallietu/konfektes, kuras mamma nevar atlauties nopirkt vai neveelas dot, lai nav par daudz?
04.06.2015 16:20 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Man berni patik, bet atkal kaa kurs. Pazistamo berni patik. Svesie, it seviski zidaini nee.Kaitina brizos kad redzu svesus siikos klaigaajam pa visu veikalu, bet censos nepieverst uzmaniibu.
Pati beernus negribu.
04.06.2015 18:24 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Nē, par svešiem bērniem neinteresējos. No zīdaiņiem vispār turos pa gabalu. Ja bērnam ir ap 2+ gadiem, kad viņš jau var par sevi daudz maz pastāvēt un saprast, kas ir kas, tad ok, varu ar viņu arī pabūt kopā, bet pati noteikti neuzprasos.
Ar kucēniem, kaķēniem varu visu dienu auklēties, bet bērni - ne ne ne. :D
04.06.2015 18:55 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
04.06.2015 19:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits