Ja tas ir steidzams projekts, vitamīni īpaši nelīdzēs, bet ilgtermiņā efekts būs.
No savas pieredzes varu teikt, ka jāapskatās, kādi ir apstākļi, kuros strādā, ja jau izgulējusies, bet, kā sēdies pie projekta, tā viss slikti.
1) Vai tur, kur strādā Tev ir ērti sēdēt? Varbūt Tev ērtāk ir strādāt šādi?
2) Žeņšeņa tēja - lieliska lieta. Koncentrēšanās spējas pieaug jau pēc pāris stundām no pirmās krūzes. Es mēdzu kādas 5 krūzes izdzert pa dienu, ja daudz darba.
3) Kāda mūzika Tev ir fonā? Es pat aizdomājusies nebiju, ka tas kaut ko maina, līdz man kāds gudrs cilvēks pateica, ka mani
zāģi ir lieka slodze smadzenēm. Labāk esot klaviermūzika bez tekstiem. Tā nu strādājot esmu pārgājusi
uz šo playlisti - populāras dziesmas klavierizpildījumā. Ikdienā to īpaši neklausos, bet darbam der - nav nomācošs klusums, bet smadzenes arī
nespiež.
4) Tu par acīm sūdzies. Nav tā, ka dators vecs? Tas varētu būt iemesls. Vēl es teiktu, ka stundām ilga sēdēšana pie Samsung kompjiem nav laba - tās pārspīlēti košās krāsas beidz kopā acis, zinu vienu, kam lēnām velk uz brillēm dēļ tāda. Tad vajag pārregulēt uz zemāku kontrastu un ne tik spožu. Labāk blakām kādu lampu. Vai displejs ir labs, noteikt ir pavisam vienkārši - nofočē to. Ja attēlā uz displeja ir strīpas - lūk arī sāpošo acu iemesls. Zemāks kontrasts un spilgtums palīdzēs jebkurā gadījumā.
5) Neēd un nedzer pie datora. Dari to virtuvē - tā Tev būs vismaz īsas pauzītes atpūtai.
6) Pēc katrām 4 nostrādātām stundām, pusstundu atpūties. Pastaigājies, nomazgā traukus, izslauki grīdu, pasēdi vannā. Jebko, tikai neskaties nekādos displejos, ieteicams arī grāmatas nelasīt. TV skatīšanās un spēlīte telefonā būs atpūta smadzenēm, bet ne acīm. Pažēlo arī tās. Tas diezgan lielā mērā ir iemesls, kāpēc esi nogurusi un miegaina - acis grib atpūsties.
Ja vainīgs ir monitors, Tev var palīdzēt brilles, kas paredzētas darbam ar datoru. Pasaules optikas veikalos tādas ir. Manas gan ir pirktas vēl latu laikos un izmaksāja 26Ls.