Sievietes attiecībās mazāk ambiciozas?

Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
Skatoties uz apkārtējām sievietēm, kas ir attiecībās un kas nav attiecībās, esmu nonākusi pie tāda sava iekšējā novērojuma, ka sievietes, kas ir attiecībās, ir mazāk ambiciozas. Vai arī, ja tādas agrāk ir bijušas, tad tā ambiciozitāte pazūd, līdzko tiek atrasts vīrietis.

Vai piekrītat? Un kāds ir jūsu viedoklis par to?

Piemēram, sieviete, kas ir viena, liekas, ka viņa vairāk cenšas sasniegt ko dzīvē. Iegūt augstāku izglītības grādu, dabūt labāku vakanci, kļūt par vadītāju. Obligāti iegādāties savu auto. Domā par dzīvokļa iegādi. Un tamlīdzīgi.

Savukārt sieviete, kas ir attiecībās, kaut kā tā atslābst... Karjeras paaugstinājums kaut kā vairs nav prioritāte, ka tik nostrādā savas 8h pēc iespējas vienkāršākā darbā un iet mājās taisīt vakariņas. Savu auto nav motivācijas nopirkt, jo vīrietim taču ir un viņš gan jau vadās. Arī par mājokli īpaši neiespringt, jo gan jau vīrietis parūpēsies.

No vienas puses, it kā relaksētāka dzīve. Bet, no otras puses, vai tiešām attiecības priekš sievietes = bremze izaugsmē?
27.05.2015 12:21 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Daļēji, jo gan "jā", gan "nē", tādēļ ka ir divi scenāriji:
1) Tiešām sieviete atslābst ,palaiž grožus ,jo ,redzi, vīrietis var apgādāt
2) No attiecībām izrietošās saistības un pienākumi ir tik lieli ,ka vienkāršī nevar savienot to visu ,lai izaugsme būtu vismaz iepriekšējā līmeni ,te tās prioritātes.

Piekrītu šim
es laikam esmu pārāk pašpietiekama un patstāvīga, jo man ir neeenormāli svarīga neatkarība. esot vai neesot attiecībās, es tāpat vienmēr domāšu, lai pati varu sevi nodrošināt, lai man pašai ir auto, lai man pašai ir dzīvesvieta, lai karjera attīstās, lai hobiji attīstās.

Man pašizaugsme ir pirmajā vietā, "ES" sev esmu pirmajā vietā.
27.05.2015 12:57 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
2.nevar gaidīt sievieti robotu ,kura gan veiks mājasdarbus , audzinās bērnus, būs priekšniece darbā, gultā tīģeriene, izskatīsies kā modele, varēs atļauties nopirkt pilnīgi jaunu mašīnu;

saprotu, ka retums, bet mana kolēģe ir tieši tāda. par robotu nevaru nosaukt, par tīģeriskumu gultā nezinu, bet pārējais atbilst. un atbilst viņas personībai. es tā ne gribētu, ne varētu, ideālajā iedomu pasaulē man būtu bagāts vīrs, 3-4-5 bērni un brīvs laiks mākslai :D un nezinu kāda karjera varētu to aizstāt. bet tas tā, ideālajā, iedomu.. :)
27.05.2015 13:10 |

Reitings 278
Reģ: 04.07.2014
Esmu konstanti attiecībās jau 10 gadus (ar dažādiem partneriem), man ir 3 augstākās izglītības, aktīva sabiedriskā dzīve. Bet jā, lai gan es pēdējos 5 gadus gandrīz nodrošinu sevi pati, es sapņoju par to, lai varētu nedaudz atslābt, neraizēties par naudu - lai naudas netrūktu, bet lai pati varētu nopelnīt saviem izdevumiem. Karjera mani īpaši neinteresē, prioritāte ir ģimene. Darbu gribu tādu no 8.00-17.00, lai izejot no darba, varu aizmirst par to līdz nākamajai dienai, nekādu ambiciozu projektu :D
27.05.2015 13:13 |

Reitings 1304
Es neko tādu neesmu novērojusi. Cilvēka prioritātes mainās ar laiku, neskatoties ir vai nav attiecībā. Katram savs kā vēlas pavadīt dzīvi.

27.05.2015 14:20 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Pilnībā atkarīgs no konkrētās sievietes, ne attiecību statusa.
27.05.2015 14:27 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Kaķis lieliski pateica, ka karjera nav vienīgā izaugsme, tomēr ambīcijas un izaugsmi es neliktu ar vienlīdzības zīmi. Uzskatu, ka pats galvenais ir justies labi, labi tajā ko dari, un vai nav vienalga kas tas ir - karjera, bērni, hobiji utt., bet svarīgākais ka ieliec tajā savu sirdi un dvēseli.
27.05.2015 14:29 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
cita pierāda sevi darbā, cita ģimenē ... Man darbs , kā tāds nekad nav bijis baigi svarīgs , tā ir vieta , kur man par padarīto maksā naudu , savukārt , jau kādu laiku mūsu ģimenei ir uzņēmums , kurā strādāju arī pirms dekrēta un , protams, ka tad mana attieksme bija pavisam savādāka.
Vispār , ja tā globāli, tad vienīgais ko pati sev nopirku ir mašīna , visu pārējo man ir dāvinājuši puiši/draugi/vīrs vai tētis . Kaut kā no mazotnes esmu redzējusi, ka vīrietis apgādā ģimeni un tās ir viņa rūpes , skaidri zināju, ka to pašu gaidu no sava topošā vīrieša. Bet nu ja nu , kas neesmu ar pliku pakaļu, dzīvoklis ir , mašīna ir un darbs kurā varu atgriezties kaut rīt vai pēc gada , kā gribu .... tā kā , rezerves variants ir labs , bet ceru, ka nebūs jāizmanto :D
27.05.2015 14:46 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
daudzām patīk, ka viņu svarīgākais pienākums ir būts skaistām un gatavot , tā , lai vīrs var lepoties draugiem , ne tikai ar teicamām kotletēm :-)
27.05.2015 14:50 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
No vienas puses, it kā relaksētāka dzīve. Bet, no otras puses, vai tiešām attiecības priekš sievietes = bremze izaugsmē?
Man arī, attiecībās esot, mainījās plāni attiecībā uz karjeru :) Vai tāpēc jūtos bremzēta izaugsmē? Manuprāt, nē! Esmu krietni paplašinājusi savu redzeslauku, atklājusi sevī jaunus talantus. Kas attiecas uz pašu karjeru.. ir jauni plāni, jaunas ambīcijas. Dzīve ir iegrozījusies savādāk, manuprāt, labāk :)

Kaķis lieliski pateica, ka karjera nav vienīgā izaugsme, tomēr ambīcijas un izaugsmi es neliktu ar vienlīdzības zīmi. Uzskatu, ka pats galvenais ir justies labi, labi tajā ko dari, un vai nav vienalga kas tas ir - karjera, bērni, hobiji utt., bet svarīgākais ka ieliec tajā savu sirdi un dvēseli.
+++
27.05.2015 15:07 |

10 gadi
Reitings 1660
Jā, cassandra, tā arī ir un tas ir pareizi. Sieviete nav ne karotājs, ne mamutu medītājs un karjera, ja kas, nav sieviešu aicinājums. Jā, viņas to dara, lai sev un citiem kaut ko pierādītu un esot vienai, sevi kaut kā nodrošinātu. Bet normāli - iešana uz darbu un naudas pelnīšana ir vīrieša rūpals.
27.05.2015 15:47 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Vai tad nav otrādi? Ja sieviete ir viena, viņa vienkārši ir spiesta strādāt vairāk, lai izdzīvotu. Kāpēc pirkt dzīvokli sev vienai, ja var pirkt ģimenei?
27.05.2015 17:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits