Profesija - fotogrāfs.

Reitings 477
Reģ: 08.04.2015
Sveikas!

Mans dēls grib mācīties par fotogrāfu. Viņam arī padodas šīs lietas, turklāt viņš nav kolektīva cilvēks, vairāk uz iekšu vērsts. Viņam fotogrāfa profesija būtu piemērota. Bet, vai ir vērts? Vai ar to var nopelnīt? Man nav nekādu saprašanu šajā jomā, nav pazīstamu fotogrāfu.
21.05.2015 11:47 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Es teiktu tā - talants vai nu ir, vai nu nav. Es pazīstu cilvēkus, kuri maksā bargu naudu par kursiem, bet joprojām nejēdz ne labi nokadrēt, ne tiešām saprot fotoaparāta darbības principus. Tas pats arī ar dārgu aparatūru - labas fotogrāfijas var arī ar ziepīti vai vecu zenītu panākt, ja ir talants. Ja nav, tad arī profesionāla kamera nelīdzēs.
Patiešām talantīgie apgūst visu paši un iztiek bez specskolām.
Tagad fotografēšana ir kļuvisi par modes lietu, katrs otrais meklē spoguļnieci un velkas uz fotokursiem, visi pēkšņi grib kļūt par lieliskiem fotogrāfiem. Skumji, ka tikai kādai desmitajai daļai ir izredzes un reālas spējas.
21.05.2015 19:22 |

Reitings 2461
Jā, un vislabāk zināšanas sniedz nevis kursi, bet treniņš un prakse :)
21.05.2015 19:23 |

Reitings 194
Reģ: 26.03.2015
Tagad fotografēšana ir kļuvisi par modes lietu, katrs otrais meklē spoguļnieci un velkas uz fotokursiem, visi pēkšņi grib kļūt par lieliskiem fotogrāfiem.

Es tikai nesaprotu, kas tur slikts. Ļoti bieži cilvēki par tādām lietām izskatās augstprātīgi un nicinoši, bet mani tieši otrādi - priecē, ka cilvēki dzīvē apgūst dažādas iemaņas.
21.05.2015 19:29 |

10 gadi
Reitings 7235
Reģ: 05.08.2013
Man liekas, ak fotogrāfam vajag baigos apgriezienus.
Pelnīt uzreiz ar to nevarēs, tā kā piekritīšu Zakjis* , lai attīsta to kā hobiju.
21.05.2015 19:30 |

10 gadi
Reitings 7235
Reģ: 05.08.2013
Un jā, man ir pazīstams viens fotogrāfs, kurš pat ar divpikseļu nokiju uztaisīs tāaadu bildi, ka mute vaļā paliks.
21.05.2015 19:33 |

Reitings 2461
Es tikai nesaprotu, kas tur slikts. Ļoti bieži cilvēki par tādām lietām izskatās augstprātīgi un nicinoši, bet mani tieši otrādi - priecē, ka cilvēki dzīvē apgūst dažādas iemaņas.

Kamēr tas ir priekš sevis - viss ok. Ja par štruntīgām fotogrāfijām ņem samaksu un grauj fotomākslas prestižu kā tādu, tad sākas problēmas.
21.05.2015 19:39 |

Reitings 194
Reģ: 26.03.2015
Ja par štruntīgām fotogrāfijām ņem samaksu un grauj fotomākslas prestižu kā tādu, tad sākas problēmas.

Kur aitas, tur, diemžēl, cirpēji. :)
21.05.2015 19:40 |

Reitings 54
Reģ: 20.04.2015
Man jau liekas, ka fotogrāfam (ja grib fotografēt cilvēkus) ir jābūt komunikablam un atvērtam (būtībā, uz āru vērstam cilvēkam), jo ir jākomunicē ar modeļiem, citreiz arī jāizskaidro savas idejas, lai tās varētu realizēt un jāveido patīkama gaisotne, lai modelis nebūtu iespringts.
Protams, ja izvairās no cilvēku fotografēšanas, tad der arī uz iekšu vērsti cilvēki.
Bet, ja ir talants, tad var mācīties kursos un paralēli citā skolā (rezerves variants, ja ar fotografēšanu neiet kā plānots).
Vēl viens variants - sākumā izvēlēties drošāku profesiju, kur darbs ir tikpat kā garantēts un nopelnīt naudu labai fototehnikai, tad arī sākt domāt par fotogrāfa karjeru.
Tas tā - tīri mans viedoklis
21.05.2015 21:06 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Nelasīju visu diskusiiju, bet kāpēc ne? Ir tikai jāprot izsisties. Jāatrod sava īpašā pieeja un odziņa, lai butu interesants citiem. Manuprāt, sevišķi vasarā šitā uz visu gadu naudiņu var sapelnīt :)
21.05.2015 23:56 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Jaabuut sadarbibai ar cilveekiem un kaa jau mineeja prasmei straadaat komandaa. Talants ir tikai neliela dalina no taa visa. Jaaprot komuniceet ar apkaarteejiem vienalga vai taas ir kaazas vai fogograafee bikini modeles.
22.05.2015 01:16 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Man ir viens pazīstams puisis, kas ir lielisks fotogrāfs, bet galīgi introverts, noslēgts. Ar visu savu labo talantu strādā noliktavā par krāvēju. Bet te jau problēma ir tieši tā pati, kas te bija pirms kādas nedēļās diskusijā par to, vai ekstravertie sasniedz vairāk. Ja profesija ir "sociāla", protams, ka ekstravertam ies daudz labāk, tur tak jāņem vērā viss - prasme sevi pasniegt, prasme likt citiem justies brīvi savā kompānijā, spēja piesaistīt cilvēkus, komunicēt - un tas attiecas ne tikai uz kāzu fočēšanu, bet uz jebkuru darba interviju, jebkuru pasākumu, uz jebkuru 2 cilvēku komunikāciju. Ja tā galīgi nav, tad es ieteiktu atstāt hobija līmenī papildus kādai pamatizglītībai/pamatdarbam.
22.05.2015 07:54 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Haskij
nu,nu..Zavadskis nav nekāds fotogrāfu fotogrāfs,par kura eksistenci būtu jāzin kārtīgam latvietim. Jā,pēdējos gados atpazīstams,bet ne jau tā,lai autorei tagad vajadzētu satraukties par mākslinieka nezināšanu.
Binde,Buclers,Bendiks..lūk,viņus jau var ierindot pie tiem,par kuriem kaut kas būtu jānojauš,ja grib kāpt foto lauciņā bet zavadskis,sokolovs-tie ir vienkārši sabiedrības fotogrāfi

Kā Tu domā - kamdēļ manā sarakstā nebija, piemēram, Gleizds? Tamdēļ, ka šajā forumā pamatā apgrozās cilvēki, kam par tik seniem laikiem ir 0 informācijas...
22.05.2015 07:59 |

Reitings 1979
Reģ: 24.10.2013
Digitālo aparātu laikmetā- fotografēšans ir masu izklaide. Liela konkurence. Bet es nesaku, ka šajā virzienā nav jādarbojas. Konsekventi ņemoties- var par personību kļūt.
22.05.2015 08:10 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Sikernieks2 ,akd ,visa tā sadzīves knipsēšana, selfiji ,tas taču nav nopietni. Zinu pārsi fotogrāfus ,kas ar to ļoti labi pelna, tas ir viņu pamatdarbs ,ir savas studijas, viss ,klienti plūst, pasūtījumi ar gana, vēl papildus kādā avīzē saņem haltūru ,ja vajag bildēt. Tīri labi pelna.
22.05.2015 08:26 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Es teiktu tā - talants vai nu ir, vai nu nav. Es pazīstu cilvēkus, kuri maksā bargu naudu par kursiem, bet joprojām nejēdz ne labi nokadrēt, ne tiešām saprot fotoaparāta darbības principus. Tas pats arī ar dārgu aparatūru - labas fotogrāfijas var arī ar ziepīti vai vecu zenītu panākt, ja ir talants. Ja nav, tad arī profesionāla kamera nelīdzēs.
Patiešām talantīgie apgūst visu paši un iztiek bez specskolām.
Tagad fotografēšana ir kļuvisi par modes lietu, katrs otrais meklē spoguļnieci un velkas uz fotokursiem, visi pēkšņi grib kļūt par lieliskiem fotogrāfiem. Skumji, ka tikai kādai desmitajai daļai ir izredzes un reālas spējas.

+++ Te ir saprotami izskaidrots mans viedoklis, ko es domāju ar to, ka par fotogrāfu nav jāmācās.
22.05.2015 12:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits