Vai tad ir atshikriiba kaa gatavo mediijuma,ne mediijuma galu? abos gadijumos tachu dzivnieks nogalets un gala paliek tikai gala. Cep kaa gribi tachu. Vari sagriezt galu karbonazhu shkeelees un cept uz pannas,vari kraasnii,bet gabalus biezaakus. Vari uzreiz veselu gabalu ielikt kraasnii.
Pievieno kjiploku,sinepes,kaadas garshvielas un piedevas un viss.
Es kā mednieka meita uzaugu ar aļņu, buku un mežacūku gaļu! (l) Tik seeen nav ēsta,kopš tētis vairs nemedī...
Neesmu gan baigais spečuks, bet cik atceros, mežacūkas ir tās, kas jāmērcē un jāsautē n-tās stundas. Tā kā alnis ir zālēdājs, tad gaļā nekādas drazas neuzkrājas.
MAns lielākais bērnības gardums bija aļņa karbonādes. Mmmm kā sakārojās!!
Apcep gaļu uz lielas uguns lai apbrūninās, pēc tam pannā (labāk pīlē), lej ūdeni klāt un sautē ilgi vismaz 2h :) Ja ūdens iztvaiko pielej klāt vēl... pēc sautēšanas pielej saldo krējumu .. garšvielas pēc pašu izvēles...
Tas ir mīkstums? Sagriez gaļu šķelēs, apcep uz pannas, lai apbrūninās, tad pārlej ar ūdeni, lai sautējas, pievieno dažādas garšvielas - lauru lapas,piparus, ķiplokus, sautē kādu 1h līdz gaļa ir mīksta.
OranGe , var redzēt, ka no virtuves nesaproti neko :D
meža gaļa ļoti ilgi jāsutina, lai būtu mīksta un garšīga ;) visideālāk ir uzlikt uz pannas, lai apcepas kraukšķīga garoziņa, tad liec uz mazāku uguni ilgi sutināt :)
Vislabāk jau iemarinēt, protams. Un jā, ilgi gatavojas. Es daru tā - lietoju tās garšvielas no maggi idea + kāds burkāns un sīpols un tad gan ir jāsautē vai jācep 2-3 h