Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ka gatavot medījuma gaļu?

 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Prizmā gaļas nodaļā - alnis. Iemarinēts.

Gaļu, jo gadīgi, īsti neprotu gatavot. Nu, māku vistas šķiņķīšus apviļāt un sacept :) Bet alni gribētos nogaršot.

Tātad - kā gatavot? Cepeškrāsns nav, salūza. Sinepes mājās ir :)
17.05.2015 18:08 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Mūsmājās parasti meža gaļu ēd šmorējumos un kotletēs. Bet par alni... hmmm...
17.05.2015 18:10 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kotletes nav mans "lauciņš". Kā ar šmorēšanu? Sīkāk var?
17.05.2015 18:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Cik ļoti medījuma gatavošana atšķiras no aitas gatavošanas?
17.05.2015 18:12 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Rozes grāmatnīcās ir pieejams baigi labās medījumu pavārgrāmatas.
17.05.2015 18:13 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ar to, cik bieži es vispār gaļu ēdu, nav īsti jēgas pirkt baigās pavārgrāmatas. Lai gan, ja iegarsosies meža zvērs... Vismaz eko-šmeko :)
17.05.2015 18:17 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Paga, 57days, man mājās ir medījumu grāmata! Es pameklēšu kaut ko par aļņiem. Dosi man 10 min? :)
17.05.2015 18:18 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tak kaut stundu! :) Paldies, Mincis!
17.05.2015 18:19 |
 
Reitings 239
Reģ: 27.03.2015
Vai tad ir atshikriiba kaa gatavo mediijuma,ne mediijuma galu? abos gadijumos tachu dzivnieks nogalets un gala paliek tikai gala. Cep kaa gribi tachu. Vari sagriezt galu karbonazhu shkeelees un cept uz pannas,vari kraasnii,bet gabalus biezaakus. Vari uzreiz veselu gabalu ielikt kraasnii.
Pievieno kjiploku,sinepes,kaadas garshvielas un piedevas un viss.
17.05.2015 18:22 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es kā mednieka meita uzaugu ar aļņu, buku un mežacūku gaļu! (l) Tik seeen nav ēsta,kopš tētis vairs nemedī...
Neesmu gan baigais spečuks, bet cik atceros, mežacūkas ir tās, kas jāmērcē un jāsautē n-tās stundas. Tā kā alnis ir zālēdājs, tad gaļā nekādas drazas neuzkrājas.
MAns lielākais bērnības gardums bija aļņa karbonādes. Mmmm kā sakārojās!!
17.05.2015 18:25 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es vairak no ta aspekta - meža radība tāda sportiska, slaida, laikam ilgak jācep, nekā Rimi vistiņa....
17.05.2015 18:27 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
http://failiem.lv/u/ehwgvli#/G/0

Šito nu grāmatā atradu par alni. Ja godīgi, pilnīgs pārsteigums par to, kā failiem.lv sagrozījis bildes, bet nu ņem par labu :D
17.05.2015 18:31 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Paldies! Iemarinetu jau pārdod, pikantās mērces variants izskatas, ka būs īstais. 2h+3h un var ēst.

Mī un žē! Es nekad neesmu gatavojusi lietas, ko sagatavot aizņem ilgāk, neka 30 min :D
17.05.2015 18:36 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Apcep gaļu uz lielas uguns lai apbrūninās, pēc tam pannā (labāk pīlē), lej ūdeni klāt un sautē ilgi vismaz 2h :) Ja ūdens iztvaiko pielej klāt vēl... pēc sautēšanas pielej saldo krējumu .. garšvielas pēc pašu izvēles...
17.05.2015 18:39 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Pīle nav. Bet ir mazs, dīvains čuguna podiņš. Un ir pressure cooker (tvaika katls), par kura izmantošanu nopietni domāju, kā variantu.
17.05.2015 18:41 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Paldies, dāmas! Ir tagad vismaz skaidrs, kā mēģinat, ko likt, un galvenais - cik ilgi!
17.05.2015 18:42 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Tvaicēšana diez vai derēs alņa gaļai... Ņem čuguna podiņu droši :)

Vēl sīpolus var pielikt klāt ;)
17.05.2015 18:42 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
http://www.receptes.lv/receptes/sutinatas-alna-karbonades/


te var karbonadites iecekot un nevajag cepeskraasni:)
17.05.2015 18:46 |
 
Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Tas ir mīkstums? Sagriez gaļu šķelēs, apcep uz pannas, lai apbrūninās, tad pārlej ar ūdeni, lai sautējas, pievieno dažādas garšvielas - lauru lapas,piparus, ķiplokus, sautē kādu 1h līdz gaļa ir mīksta.
17.05.2015 19:29 |
 
Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
OranGe , var redzēt, ka no virtuves nesaproti neko :D
meža gaļa ļoti ilgi jāsutina, lai būtu mīksta un garšīga ;) visideālāk ir uzlikt uz pannas, lai apcepas kraukšķīga garoziņa, tad liec uz mazāku uguni ilgi sutināt :)
17.05.2015 19:31 |
 
Reitings 945
Reģ: 04.07.2014
Vislabāk jau iemarinēt, protams. Un jā, ilgi gatavojas. Es daru tā - lietoju tās garšvielas no maggi idea + kāds burkāns un sīpols un tad gan ir jāsautē vai jācep 2-3 h
17.05.2015 19:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits