Intraverts cilvēks- mazākas iespējas dzīvē?

Reitings 123
Reģ: 29.12.2014
Man jau pāri 30... Savas dzīves laikā man ir savi novērojumi kā extravertie cilvēki uztver intravertos. Un pieredze nav traģiska, bet tomēr- drīzāk negatīva... Extravertie intravertos uztver kā zemāk stāvošus. Tas, ka visi publiski runā- "cilvēku vērtē pēc darbiem, nevis pēc vārdiem"- muļķības!
Tas, ka klusie ūdeņi tie dziļākie- nu kas to novērtē? Tie, kas tevi pazīst jau gadiem!
Līdz ar to lielākas iespējas dzīvē būs tiem seklajiem ūdeņiem, jo viņi pirmajās tikšanās reizēs mācēs skaisti izrunāties utt.
Prātā nāk tehnikuma audzinātāja, kur man izlaidumā roku spiežot, teica, ka neticēja, ka es tāda klusiņa vispār skolu beigšu.... Nav komentāru- man nevienu brīdi mācību laikā kaut kas tāds prātā neienāca...
16.05.2015 02:59 |

Reitings 239
Reģ: 27.03.2015
tas bija domats tam skaudejam
16.05.2015 13:20 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Es sevi par intravertu nesauktu, bet liela daļa mani par tādu noteikti uzskata - kaut vai tāpēc, ka sev nepatīkamu cilvēku klātbūtnē izvēlos ieturēt klusējošu pozīciju, lai nepateiktu ko lieku :D Kā tas atsaucas uz manu dzīvi? Nekā īpaši. Kaitinoši, jo par dažām sevis izdarītām lietām nākas dzirdēt "kā, Tu/viņa taču esi/ir tik klusiņa un mierīga!" Ha, dream on :D
Manuprāt, iespējas gan intravertiem, gan ekstravertiem ir daudzmaz līdzīgas, kā arī, katram ir savi plusi. Jautājums - kā to prot izmantot :)
Un, jā, izteiktajiem ekstravertiem tiešām ir problēmas ar īstiem, ilggadīgiem draugiem.
16.05.2015 13:27 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Piekriitu tam, ka biezhi vien muusu introvertums ekstravertajiem ir lielaaka probleema, nekaa mums pashiem.
16.05.2015 13:36 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Pati esmu pieskaitama pie tiem intravertiem un teiksu, ka ras man dzive loti daudz ir traucejis un joprojam trauce.Bet ja savacas bars kluso, tad es noteikti busu ta aktivaka,nezinu kapec, bet man ta ir :D
16.05.2015 13:38 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Manuprāt, lielākais atvieglinājums ekstravertiem ir jau tas vien, ka viņi labāk spēj atstāt pozitīvu pirmo iespaidu, kurš, kā zinām, var salūzt, tomēr ir un paliek visnozīmīgākais. Inrovertu, savukārt, pēc pirmā iespaida nereti notur par iedomīgu, garlaicīgu, nīgru utt. utjp.
16.05.2015 14:03 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Manuprāt, lielākais atvieglinājums ekstravertiem ir jau tas vien, ka viņi labāk spēj atstāt pozitīvu pirmo iespaidu, kurš, kā zinām, var salūzt, tomēr ir un paliek visnozīmīgākais. Inrovertu, savukārt, pēc pirmā iespaida nereti notur par iedomīgu, garlaicīgu, nīgru utt. utjp.

Tā ir, mani ļoti bieži ir saukuši par iedomīgu. Bet es nekad neesmu sapratusi, kā var spriest par cilvēku pēc pirmā iespaida. Es tā nedaru, vienmēr dodu otro un pat trešo iespēju, pirms "norakstu" kā sev nesimpatizējošu.
16.05.2015 14:06 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Inrovertu, savukārt, pēc pirmā iespaida nereti notur par iedomīgu

:) jā, tā ir.
16.05.2015 14:09 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
mani ļoti bieži ir saukuši par iedomīgu

Man dažreiz šķiet, ka pēc to domām, kas mani satiek pirmo reizi, mans otrais vārds ir iedomība :D Bet, lai cik ļoti man tas nepatiktu vai liktos dīvaini, ka tādi spriedumi tiek izteikti pēc pirmā iespaida, nesen pieķēru sevi, kad bijām vienā dzimšanas dienā un viens draugs bija kopā ar jauno meiteni. Čukstu draugam ausī - oi, nu viņa meitene gan tāda iedomīga un tad bams! Man taču nepatīk, kad pēc pirmā iespaida tā domā, bet pati daru tāpat, izsaku kaut kādus spriedumus, kamēr ar cilvēku neesmu pat parunājusies. Vakara gaitā, meitene atvērās, tīri labi parunājāmies un no iedomības tur ne miņas.
16.05.2015 14:14 |

Reitings 3296
Ui, man gan pirmais iespaids strādā kā pulkstenis. Cilvēks var ienākt telpā un man viņš jau nepatīk, pirms vēl ir sasveicinājies. Pēc tam var būt pieklājīga uzvedība, skaista runāšana, sazin kas vēl, un pilnigi 100% sekos apstiprinājums, ka šis cilvēks tiešām ir nepatīkams, vulgārs vai vienkārši pārāk atšķirīgs, lai man kaut kā simpatizētu. Un ir tādi, ar kuriem galu galā nekad nekāda ciešāka komunikācija nav bijusi, bet tas cilvēks liekas fantastiski jauks. Šitā man ir ar vienu meiteni piemājas veikalā, ja redzu, ka viņa strādā kasē, eju viņas rindā. Nu tāds pozitīvisms nāk ārā no tā cilvēka..
16.05.2015 14:18 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ui, man gan pirmais iespaids strādā kā pulkstenis. Cilvēks var ienākt telpā un man viņš jau nepatīk, pirms vēl ir sasveicinājies. Pēc tam var būt pieklājīga uzvedība, skaista runāšana, sazin kas vēl, un pilnigi 100% sekos apstiprinājums, ka šis cilvēks tiešām ir nepatīkams, vulgārs vai vienkārši pārāk atšķirīgs, lai man kaut kā simpatizētu.

Tu esi intuitīvais introverts :) Man tāda pati kombinācija pēc Myers-Briggs klasifikācijas, kas vispār man ļāva nedaudz labāk saprast sevi un iekšējās pretrunas. Man ir tieši tāpat, ja ir intuitīva nepatika, tad labāk nepaliks, kad cilvēks atvērs muti. Un otrādi, pie dažiem cilvēkiem vienkārši velk klāt. Dažreiz domāju, varbūt es pati ar to ielieku savas emocijas kaut kādā rāmī?
16.05.2015 14:56 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Esmu introvertaakais introverts, bet iemaacijos noteiktaas situaacijaas teelot ekstrovertu.

intuitīvais introverts

Intuciicija ir speeja nolasiit kermenja valodu. Dazhi to vienkaarshi dara labaak.
16.05.2015 15:07 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Es pēdējā laikā pat vairs nezinu,kur sevi iedalīt.Ir tāds pa vidam? :D Kad vajag varu runāt,tas ir,man nav problēmu brīvi runāt ar cilvēku,ja viņš uzdod man jautājumus,taču es noteikti nebāzīšos pa vidu sarunai,pat ja man būs,ko teikt,ja neviens pie manis nebūs vērsies.Kādreiz mēģināju,paliku nedzirdēta un nolēmu,ka nav vērts.
Man nav daudz draugu,uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi un tie gadiem ejot paliek arvien mazāk,ir cilvēki,kuri ir iebīdījušies jau pie paziņām,to gan man ir daudz un dikti,bet ikdienā nekontaktējos,tik vien cik uz ielas apmainamies ar čau.Taču tie draugi,kas man ir,ir uzticami
16.05.2015 15:11 |

Reitings 3296
Elizabete. ļoti interesanti. Kur pildīji šādu testu? Varbūt vari padalīties?
16.05.2015 19:06 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Testam ir daudz un dažādu variāciju, man vislabāk patika tests un rezultātu apraksti šajā lapā: http://www.16personalities.com/free-personality-test
16.05.2015 21:23 |

Reitings 103
Reģ: 28.08.2014
Varētu būt tā, ka intravertajiem jaunu kontaktu veidošanā iet sliktāk, jo viņi neatstāj labu pirmo iespaidu, kas īstenībā ir svarīgs. Cik esmu novērojusi, tad intravertums iet kopā ar kautrīgumu, un tas varētu traucēt situācijās, kad sevi labi jāparāda un jāpierāda. No sērijas ''ai, ko tad es, es jau neko''.

Bet par to skolotāju - grūti aptvert, ka it kā izglītots, gudrs cilvēks tā var pateikt.
16.05.2015 22:56 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nevis tas, ka uztver kaa zemaak staavoshus, bet ekstravertam ir vieglaak ar ekstravertu saprasties. Taapeec arii ekstraverts driizaak darbaa pienjems otru taadu pashu. Mani personiigi tie muuzjiigie kluseetaaji pat biedee, dazkaart liekaas ka kaut ko seezj un nelabu perina. :-D Domaaju, ka piemeeram, intraverti nespeej paardziivot izteikta ekstraverta muuzjiigo chaloshanu, taa kaa tas ir abaas frontees. Galu galaa, pasaulee vajag abus tipus. Tik vajag apzinaaties savas stipraas puses un nemeeginaat sevi par variiteem lauzt lai kljuutu par to, kas neesi.
17.05.2015 00:00 |

Reitings 47
Reģ: 08.03.2015
Kad man jautā, kāpēc es esmu klusa, es saku - neviens neplāno slepkavību skaļi.
17.05.2015 00:15 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Kad man jautā, kāpēc es esmu klusa, es saku - neviens neplāno slepkavību skaļi.

:-D
17.05.2015 01:34 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Absolūti piekrītu.

Man savulaik bija kursabiedrene - nu ekstravertāku cilvēku par viņu vēl laikam nav gadījies satikt :D

Un iespējas viņai bira kaudzēm, lai gan neteiktu, ka meitene būtu izcili gudra vai kādā citā ziņā ar kaut ko 'īpaša'.
Es uzskatu, ka lielākoties iespēju dos ekstravertajiem, lai vai cik tu gudrs/pieredzējis nebūtu. Jā, varbūt introvertais ilgtermiņā būs vērtīgāks darbinieks, u.tml., tomēr tik tālu vēl jātiek un ne vienmēr tiks dota tā iespēja. Pēc manas pieredzes, vienmēr un visur tiks izvēlēts ekstravertais.
17.05.2015 01:39 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Es pēdējā laikā pat vairs nezinu,kur sevi iedalīt.Ir tāds pa vidam? Kad vajag varu runāt,tas ir,man nav problēmu brīvi runāt ar cilvēku,ja viņš uzdod man jautājumus,taču es noteikti nebāzīšos pa vidu sarunai,pat ja man būs,ko teikt,ja neviens pie manis nebūs vērsies.Kādreiz mēģināju,paliku nedzirdēta un nolēmu,ka nav vērts.

++
17.05.2015 01:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!