Bēgļu kvotas

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Brīnos ,ka nav šādas tēmas.
Droši vien esat ziņas lasījušas vai klausijušās un nav jāstāsta visas detaļas.
Jūsuprāt Latvijai ir jāuzņem bēgļi?
Ja ir- cik?
Ja nav-kāpēc?
14.05.2015 23:30 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Valts, tur jau tā lieta, ka es sevi uztveru kā eiropieti :-D
20.05.2015 01:28 |

Reitings 270
Reģ: 19.06.2014
Es tā arī nesaprotu, kur ir rasisms (turklāt, musulmanis nav rase)?

Mani satrauc tava vienaldzība un liberālisms, dēļ šādiem cilvēkiem galu galā cietīsim mēs paši. Liberālisma ideja ir laba, taču praksē, diemžēl, dēļ tā mēs tiekam ļaunprātīgi izmantoti un mūsu pēcteči tiks nostādīti neapskaužamā situācijā.

Turklāt NoridcBelle, man šķiet, ka tu izvairies no jautājumiem un turpini ar uzbrūkošiem tekstiem, lai aizsargātos.

Reāli tā arī neatbildēji uz 2 jautājumiem:

1. Vai tu vēlies lai tavi pēcnācēji dzīvo pēc musulmaņu likumiem?
2. Vai tu nostādi savus līdzcilvēkus zemāk kā iebraucējus?

Pievienošu 3.

3. Minēji par to kā integrēt viņus, tiešām tici, ka Zviedrija, AK u.c. tolerantās valstis to jau nedara pietiekami? Lieli pabalsti, pajumte par velti, valodu apmācība bez maksas u.c. labumi. Kas vēl tavuprāt ir jādara?
Man šķiet, ka viņi vienkārši nevēlas paši integrēties.
20.05.2015 01:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Uzskati, ka Irana ir labs piemers?

Kādā ziņā labs piemērs? Tajā, ka ar likumu aizliedz apgraizīt meitenes.. jā.. tas, manuprāt, ir labi! :)
Pa lielam forumā nepaužu (neredzu vajadzību tam) savu politisko nostāju, skatījumu.

Manuprāt, nav pareizi citai reliģijai piederīgos/citu rasi nostādīt zemāk par savējo :) Tas ir tas, ko vēlos caur saviem komentāriem pa lielam pateikt :)

2. Vai tu nostādi savus līdzcilvēkus zemāk kā iebraucējus?
Līdzcilvēkus (bez iemesla) nenostādu zemāk, iebraucējus ari ne :) Visi esam cilvēki :)
20.05.2015 01:41 |

Reitings 180
Reģ: 16.05.2015
Quince:

Musulmaņi uzskata ka sliktāka cilvēka par sliktu (no reliģijas atkrituša) musulmani nav. Ja viņam sava reliģija nav svariga tad citi likumi viņam ir vēl mazsvarīgāki, respektīvi, no tādiem var gaidīt fiktīvas laulības utml.

Pilnigi pareizi, tas ir tas, ko es saku, tikai vinji soda par religijas pameshanu ar realu sodu.

Runajot par fiktivajam laulibaam, tad Latvijaa var redzeet pie kaa vinjas noved...Anglija bija raidijums, diemzeel "latvietes" bija pirmaja vietaa, apsteidzot Poliju kur ir 20x vairak iedzivotaju. Taa ir daljeji problema par, ko es sheit rakstiju, ka truukst patriotisma/lepnuma un ir gatavas daudzas latvietes noliet savu kulturu ar sudiem un pardoties bez nekadas vainas apzinjas, ja vinjai tas ir uz to bridi izdevigi. Citam kulturam tas nav tik izplatiti.

Quince:
Baigi viņām vajag veci, kas viņam liks radīt pēcpusi un pupus pasaulei un trieks stradat un dalīt rēķinus uz pusēm. Viņas ir pieradušas ka vīrietis ir tas ēzelis kas ar visam visam problēmam tiks galā.

Interesanti, ko Feministe NordicBelle domma par sho + likumiem, ka piemeram vinjai pienakas 2x mazaks mantojums nekaa vinjas bralim un tamlidzigi vienlidzibas likumi? :P

Izlasi manu postu pie: http://cosmo.lv/forums/topic/182521-/?sort=desc&pnr=4#postid-2176382

Es rupejos par savu draudzeni, nav nekada saistiba ar Islamu. Ar pliku pakalju ari vinja neskraida, jo uzmanibas vinjai berniba no teva nav trucis un pilnigi pietiek ar menjo :)

---
NordicBelle:
Es godīgi sakot saredzu tavā nostājā daudz vairāk problēmu nekā risinājumu, nemaz nerunājot par to, cik ideoloģiski līdzīgi tas ir antisemītisma ideoloģijai pirms 2.PK...

Pilnigi tev piekritu, mani ari baida tas pats fakts, itseviski, ka ebrejiem Parizee ir jadodas prom rekorda daudzumos deelj ikdienas uzbrukumiem un tie uzbrukumi nav no baltajiem/rasistiem vai nacistiem...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11335980/Antisemitism-in-France-the-exodus-has-begun.html
20.05.2015 01:44 |

Reitings 16391
3. Minēji par to kā integrēt viņus, tiešām tici, ka Zviedrija, AK u.c. tolerantās valstis to jau nedara pietiekami? Lieli pabalsti, pajumte par velti, valodu apmācība bez maksas u.c. labumi. Kas vēl tavuprāt ir jādara?
Bet kālab uzskati, ka integrācija nenotiek? Valodu apgūst, izmanto, strādā..
20.05.2015 01:44 |

Reitings 5533
Valts, atbildes uz tevi tik ļoti interesējošiem jautājumiem:
1) tā kā mani pēcnācēji varēs paši izvēlēties kur dzīvot un kam ticēt, tad visādi var gadīties. Kopumā mana galvenā rūpe ir viņu laime.
2) nē, nenostādu. Bet arī "iebraucēji" ir mani līdzcilvēki.
3) valsts pa lielam varbūt arī dara pietiekmi, bet ne vienmēr to dara sabiedrība. Lai kāds varētu integrēties sabiedrībai ir jābūt pietiekami atvērtai, lai šo cilvēku uzņemtu. Nezinu vai tu lasīji, bet pāris lapas atpakaļ es rakstīju par savu personisko pieredzi dzīvojot pilsētā, kur ir bēgļu uzņemšanas centrs.
Un es nesmu vienaldzīga, es jau sen teicu, ka nejūtos tiesīga lemt vai LV vajadzētu uzņemt bēgļus, jo LV nedzīvoju, nebalsoju un nodokļus nemaksāju. Bet šeit, kur par manu nodokļu naudu tiek uzturēti gan bēgļi, gan mulla Krēkars, gan Breivīks, es nesaskatu problēmu.
20.05.2015 01:48 |

Reitings 180
^
Nepareizais links:

Es rupejos par savu draudzeni, nav nekada saistiba ar Islamu. Ar pliku pakalju ari vinja neskraida, jo uzmanibas vinjai berniba no teva nav trucis un pilnigi pietiek ar menjo

http://cosmo.lv/forums/topic/182521-/?sort=DESC&pnr=5
20.05.2015 01:49 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
piemeram vinjai pienakas 2x mazaks mantojums nekaa vinjas bralim

Vīrieši maksā par absolūti visu. Sievietes ipasums un ienākumi ir tikai viņas, viņai nav nekāda pienākuma no savam finansēm dot līdzekļus ģimenes budžetam. Vīrietim turklāt arī savi vecāki jāuztur ne tikai sieva un berni, reizēm arī māsas; sievietei nav. Pie šāda sadalījuma es tur neko netaisnīgu neredzu.
Rietumos tomēr ari sievietei ir pienākums piedalīties mamuta medīšanā.

Kingston, ir rūpes un ir pienākums. Tev nav pienākuma sievieti 100% apgādāt.
20.05.2015 01:53 |

Reitings 270
Integrācija nenotiek, jo viņi necenšas pieņemt mūsu kultūru, bet uzspiest savu (Strādā cik? Labi ja 50%?). Tas noved pie sabiedrības šķelšanās un ja kāds iebilst pret to, tad viņš ir rasists, kaut arī tā nemaz nav.

AK jau tagad bija, ka kaut kādā augstskolā musulmaņi uzspieda lai sievietes nesēž viņiem blakus. Uzskatu, ka, ja šie cilvēki ir atbraukuši šeit, tad vai nu lai viņi pieņem mūsu noteikumus vai dodas kur viņiem būs labāk.

Izskatās, ka cormeum un nordicbelle ir cilvēki bez jebkādām vērtībām. Jums ir nospļauties par savu kultūru, valodu, zemi, cilvēkiem utt.

Es arī nebūtu izbrīnīts, ja abas no šīm jaunkundzēm tiktos ar kādu musulmani vai āfrikāni, jo neticu, ka cilvēki var būt tik sekli.
20.05.2015 01:54 |

Reitings 5533
Neraudi, Valts, būs jau labi! :-)
20.05.2015 01:56 |

Reitings 270
nordicbelle - ja pamatiedzīvotāji viņus nevēlas, tad varbūt tas ir kaut kāds mājiens. Kaut arī ļoti apšaubu, ka tie paši Zviedri viņus nepieņem. Iespējams, ka te ir apburtais loks - tu teiksi, ka sabiedrība viņus nepieņem, es teikšu, ka viņus nepieņem, jo viņi nedara neko lai viņus vēlētos pieņemt.
20.05.2015 01:57 |

Reitings 270
Kur tad tavi pēcnācēji dzīvos, ja pie šādiem imigrācijas apjomiem Eiropā būs musulmaņu noteikumi?
20.05.2015 01:58 |

Reitings 16391
Izskatās, ka cormeum un nordicbelle ir cilvēki bez jebkādām vērtībām. Jums ir nospļauties par savu kultūru, valodu, zemi, cilvēkiem utt.
Tas, ka es nespļauju uz citām kultūrām, nenozīmē, ka spļauju uz savējās! Savdabīga ''loģika'' Tev..
Pat, ja apkārt nebūs cita latvieša.. man tas netraucēs ieaudzināt savos bērnos mīlestību pret Latviju, tās vēsturi, valodu, dziesmām un tradīcijām :)
20.05.2015 01:59 |

Reitings 270
:'-(

Reitings 270
Ko tu ieaudzināsi, ja tas viss jau būs zudis? Vēsturi?

Reitings 12
Reģ: 19.05.2015
Musulmaņi uzskata ka sliktāka cilvēka par sliktu (no reliģijas atkrituša) musulmani nav. Ja viņam sava reliģija nav svariga tad citi likumi viņam ir vēl mazsvarīgāki, respektīvi, no tādiem var gaidīt fiktīvas laulības utml.

Pilnigi pareizi, tas ir tas, ko es saku, tikai vinji soda par religijas pameshanu ar realu sodu.

Kartē ir atzīmēti islama veidi. Kingston savos ziņu portālos nav ievērojis, ka islamam ir vairākas skolas jeb virzieni? Ne visi musulmaņi domā vienādi par visiem jautājumiem.
20.05.2015 02:01 |

Reitings 16391
Ko tu ieaudzināsi, ja tas viss jau būs zudis? Vēsturi?
Saglabāšana ir atkarīga tikai un vienīgi no mums, latviešiem.. (ne somāliešu bēgļiem) :D
20.05.2015 02:03 |

Reitings 180
Quince:

Vīrieši maksā par absolūti visu. Sievietes ipasums un ienākumi ir tikai viņas, viņai nav nekāda pienākuma no savam finansēm dot līdzekļus ģimenes budžetam. Vīrietim turklāt arī savi vecāki jāuztur ne tikai sieva un berni, reizēm arī māsas; sievietei nav. Pie šāda sadalījuma es tur neko netaisnīgu neredzu.
Rietumos tomēr ari sievietei ir pienākums piedalīties mamuta medīšanā.

Kingston, ir rūpes un ir pienākums. Tev nav pienākuma sievieti 100% apgādāt.

Labi, bet tad neaizmirsti ari par to kaadai ir jabut sievietei atbilstoshi Islamam likumiem:

1) Ja neesi jaunava, vari aizmirst par sevis cieniga(labi pelnosha) viriesha precibam. Tas ir ljoti aktuali tieshi shinis tradicionalajas valstiis, kur virietim ir jauznjemas atbildiba par gimeni.

2) Sievietei ir jagatavo eest, jauzkopj maja un jadzemdee beerni, nevis jaskatas Kardashiani vai Dejo ar zvaigzni.

3) Ja darba vietas nebutu sievieshu musdienas, tad ari alga butu augstaka. Supply/Demand.

4) Sexu tev ir jagrib regulari(tas ir pienakums ari virietim).

5) Virieshu draugi tev var but tikai ar vira atljauju un ari tad tas nav velams.
20.05.2015 02:03 |

Reitings 180
Shoma:

Kartē ir atzīmēti islama veidi. Kingston savos ziņu portālos nav ievērojis, ka islamam ir vairākas skolas jeb virzieni? Ne visi musulmaņi domā vienādi par visiem jautājumiem.

Nu tad ja esi tik gudra, pastasti, kuraa Islama veidaa ir atljauta religijas mainja ;) Ljoti gribetos to dzirdet, jo Korans vinjiem ir viens. Sunniti(85%)/Shiti(10%+) veido absoluto vairakumu.

Ir jau visadi "Koranisti/Quaranist", bet tie ir praktiski neeksistejoshi, vinji atbalsta teiksim tikai Koranu, bet neuzskata Hadisus par saistoshiem.
20.05.2015 02:06 |

Reitings 16391
Reti kurš musulmanis piekopj visu no A-Z, kas rakstīts.. to pašu var teikt arī par kristiešiem un jūdaistiem :)
20.05.2015 02:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits