Bēgļu kvotas

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Brīnos ,ka nav šādas tēmas.
Droši vien esat ziņas lasījušas vai klausijušās un nav jāstāsta visas detaļas.
Jūsuprāt Latvijai ir jāuzņem bēgļi?
Ja ir- cik?
Ja nav-kāpēc?
14.05.2015 23:30 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
začeits
Nezinu, ka tev apkārt, bet man 99% draugu zin latviešu valodu un pielieto to.
19.05.2015 19:56 |

Reitings 270
Reģ: 19.06.2014
Protams, ka nav jāuzņem un vai tiešām kāds ir tik naivs lai domātu citādāk? Paskatoties to, kas notiek kaut vai tajā pašā Zviedrijā, paliek ļoti skumji - Stokholma ir 3. vietā pasaulē pēc izvarošanu skaita. Esmu kontaktējies arī ar vienu zviedru un viņš teica, ka pensionāriem ir nogriezti dažādi pabalsti, skolām u.c. vajadzībām, visa nauda tiek iegrūsta bēgļu vajadzībām. Zviedriem dēļ šo ekonomisko bēgļu pieplūduma arī pietrūkst mājokļi, pašu Zviedrus izmet, jo mājas īpašniekam valsts piedāvā daudz lielāku naudu, lai šo ēku padarītu par imigrantu uzturēšanās vietu. Līdzīgi ir arī citās valstīs, noziedzība kāpj debesīs dēļ šiem "nabadziņiem".
Dažas te sākumā minēja, ka cilvēkiem ir jāpalīdz, protams, ka ir, bet citu ES valstu pieredze liecina, ka viņi nevēlas integrēties konkrētajās valstīs, tādējādi mēs varam palikt par minoritāti gan kā latvieši, gan kā eiropieši. Diez vai jūs novēlat saviem bērniem vai mazbērniem dzīvot pēc musulmaņu noteikumiem. :-)
Jums pašām nešķiet dīvaini, ka šie bēgļi galvenokārt ir jauni vīrieši, sievietes un bērni tur ir maz sastopami, šīm, sabiedrības visneaizsargātākajām grupām laikam briesmas nedraud? Turklāt, ir arī citas Āfrikas valstis, kurās nenotiek karš un mentalitāte ir līdzīgāka, tādēļ ļoti viegli ir izlobīt to, ka šie bēgļi vienkārši brauc šeit, lai sēdētu Eiropiešiem uz kakla.
19.05.2015 22:17 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Stokholma ir 3. vietā pasaulē pēc izvarošanu skaita.
Zviedrijā, pieļauju, ka izvarošanas gadījumi tiek vairāk reģistrēti oficiāli, jo valsts nežēlo līdzekļus rūpējoties par izvarošanas upuriem un noziedznieks saņem sodu.
Nav mūsu puses klasika, kad dodas uz iecirkni rakstīt iesniegumu.. un tur vēl pasmejas.

Diez vai jūs novēlat saviem bērniem vai mazbērniem dzīvot pēc musulmaņu noteikumiem.
Es saviem novēlu :D
19.05.2015 22:33 |

Reitings 270
ā, es tieši brīnos kāpēc sievietes cīnās par vienlīdzību, ja tagad ir gatavas pārpludināt Eiropu ar musulmaņiem. Kaut kādas pretrunas. :-/
19.05.2015 22:35 |

Reitings 16391
ā, es tieši brīnos kāpēc sievietes cīnās par vienlīdzību
Esmu sieviete un necīnos, jo, manuprāt, vienlīdzība nav un nebūs :)
19.05.2015 22:37 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
es tieši brīnos kāpēc sievietes cīnās par vienlīdzību

Ne jau visas cīnās. Ir, kam ir labi, kā ir. Un tas, ka ir labi, nenozīmē, ka viņām tam obligāti vajadzīgs musulmanis, vai, ka tām, kas grib būt vienlīdzīgas, obligāti pret šo kultūru būs aizspriedumi. Nevar visu tā bāzt vienā maisā.
19.05.2015 22:50 |

Reitings 180
Reģ: 16.05.2015
valts:

Zviedriem dēļ šo ekonomisko bēgļu pieplūduma arī pietrūkst mājokļi, pašu Zviedrus izmet, jo mājas īpašniekam valsts piedāvā daudz lielāku naudu, lai šo ēku padarītu par imigrantu uzturēšanās vietu. Līdzīgi ir arī citās valstīs, noziedzība kāpj debesīs dēļ šiem "nabadziņiem".

Pensionarus izliek uz ielas, lai iebraucejiem butu vieta :) Varat google translate rakstu:

http://www.vf.se/nyheter/torsby/hyresgaster-kastas-ut-att-skapa-asylboende

cormeum:

Es saviem novēlu

Priecaises, ka tavu delu un meitu apgraiziis? :)

Valts, palasot (dalju)sievieshu viedoklus un virieshu viedoklus, man personigi rodas priekshtats kapeec musulamnjiem vesturiski ir tik stingrs likums, ka musulmanju sievietes drikst precet tikai musulmanjus, bet virieshi drikst precet ari ne-musulmanietes.
19.05.2015 22:50 |

Reitings 16391
Priecaises, ka tavu delu un meitu apgraiziis?
Kāpēc, lai apgraizītu meitu? :D :D :D
19.05.2015 22:58 |

Reitings 180
cormeum:

Kāpēc, lai apgraizītu meitu?

Man tiesham parsteidz tavs zinashanu trukums par kulturu/religiju par kuru tik ljoti "fano". Par muziku tu spried peec draugiem, nevis pasha Korana/Hadisa. Pie reala Shariata likuma, kuraa tu acimredzot velies redzet savus mazbernus izaugot, par muziku pavisam noteikti vari aizmirst.

Par apgraizishan sievietem ari laikam neko neesi dzirdejusi, ka ir velama. Rekur citats no Hadisa:

In Madeenah there was a woman who circumcised women and the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said to her: “Do not go to the extreme in cutting; that is better for the woman and more liked by the husband.” Narrated by Abu Dawood (5271), classed as saheeh by Shaykh al-Albaani in Saheeh Abi Dawood.

Rekur vari palasit, tieshi kapeec(lai neveletos 'sexot' tikdaudz):

The secretions of the labia minora accumulate in uncircumcised women and turn rancid, so they develop an unpleasant odour which may lead to infections of the vagina or urethra. I have seen many cases of sickness caused by the lack of circumcision.

Circumcision reduces excessive sensitivity of the clitoris which may cause it to increase in size to 3 centimeters when aroused, which is very annoying to the husband, especially at the time of intercourse.

Another benefit of circumcision is that it prevents stimulation of the clitoris which makes it grow large in such a manner that it causes pain.

Circumcision prevents spasms of the clitoris which are a kind of inflammation.

Circumcision reduces excessive sexual desire.

Vari palasit sikak pati: http://islamqa.info/en/45528

Vai ari, kaa 7 dienus veciem zeniem veic apgraizishanu, jo pats Muhamdes to veica uz 7 dienas veca zena.

Karoche, ja gribi dzivot tumsonibaa, tad taa ir tava izveele, pietiekami daudzas valstis kuraas vari dzivot un audzinaat bernus pec shadiem likumiem.

Nav veleshanas dzivot sabiedriba, kura "religija" uzskata, ka vinjiem ir tiesibas labot Dieva "kljudu" tiklidz berns piedzimst. Es uzskatu, ka, ja taads Dievs eksistee, tad vinsh muus ir radiijis tadus, kadiem mums ir jabuut un nav devis nevienam tiesibas nevienam darboties ar tikko piedzimusha berna dzimumorganiem.
19.05.2015 23:18 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kā sociologu mani kaitina statistikas ļaunprātīga izmantoša http://www.bbc.com/news/magazine-19592372 , kā feministi mani kaitina tas, ka kāds piesauc cīņu par vienlīdzību (ko pats izrādās neatbalsta), lai aicinātu uz apspiešanu. Visādi citādi - jauka rasistu diskusija :-D
19.05.2015 23:22 |

Reitings 16391
Arī Islāma valstīs sievietes.. ja tiek apgraizītas, tad dziļajos laukos, kur mīt neizglītoti mežoņi. Par visām nevaru spriest, bet, piemēram, Irāna (nav vienīgā valsts) ar likumu aizliegusi meiteņu apgraizīšanu .. par šādu darbību soda :)

Citēt jau ir bezgala smalki un jauki, bet reizēm jāpalūkojas ar reālāku skatu uz pasauli :D

Bet ja šeit ir satraukums par to, kā izmainīsies Eiropa musulmaņu ieplūdes dēļ... varbūt der paskatīties apkārt, kādi un kā musulmaņi Eiropā dzīvo, kas tik ļoti atmosfēru ietekmē.
19.05.2015 23:34 |

Reitings 270
Man šķiet, ka sociologam būtu tā kā jāprot atšķirt rasismu un mīlestību pret savu tautu, kultūru un zemi.
Atklāti sakot, nožēlojami cilvēki ir izaudzināti pa šiem gadiem, kamēr mūsu senči lēja asinis par savu zemi, tikmēr nopuņķojušies tirliņi savā zemē salaiž vēzi. Laikam daudzi grib, lai Latvijas kultūru būtu pakaļas kratīšana un pantiņu skaitīšana par sieviešu (bieži dziesmās izskan, piemēram, padauzas) drāšanu, pazemošanu, slepkavošanu utml.

kā feministi mani kaitina tas, ka kāds piesauc cīņu par vienlīdzību (ko pats izrādās neatbalsta)

???
19.05.2015 23:38 |

Reitings 180
cormeum:

Arī Islāma valstīs sievietes.. ja tiek apgraizītas, tad dziļajos laukos, kur mīt neizglītoti mežoņi.

Atkal garam, tu vispar parbaudi lietas, par kuraam tu runaa? Egitpe laikam visas dzivo laukos, jo tur 91% sievietes ir apgraizitas, tas pats Somalijaa utt. Valstis, no kurienas Eiropaa ierodas daudzi iebrauceji/"beglji"...

http://www.theguardian.com/world/2015/feb/06/female-genital-mutilation-egypt

Bet ja šeit ir satraukums par to, kā izmainīsies Eiropa musulmaņu ieplūdes dēļ... varbūt der paskatīties apkārt, kādi un kā musulmaņi Eiropā dzīvo, kas tik ļoti atmosfēru ietekmē.

Tad sauc lietas "istajos" vardos, taatad tu nevelies "musulmaņu noteikumus", kurus tu noveleji saviem berniem/mazberniem ieprieksheja lapaa? Precizak sakot, tu gribi sekularu sabiedribu BEZ religiskiem noteikumiem?
19.05.2015 23:43 |

Reitings 270
kādi un kā musulmaņi Eiropā dzīvo, kas tik ļoti atmosfēru ietekmē.

Ar pieejamo statistiku pietiek lai saprastu, ka šo bēgļu skaitā ir ļoti liels noziedznieku īpatsvars. Man, piemēram, pietiek, lai saprastu to, ka nevēlos lai kāds no manas ģimenes ciestu dēļ tā, ka daži neaptēsti politiķi nav mācījušies no citu ES kļūdām.

Par noziedzību jau tika neskaitāmas reizes minēts, varbūt ir vērts pieminēt, ka, piemēram, Zviedrijā ir 55 zonas, kurās baltais cilvēks savu kāju nevar spert (nejūtoties droši)? Savā zemē! AK tika izmantotas 1400 baltās meitenītes (zināmie gadījumi) - to paveica tevis iemīļotie musulmaņi.

Pagaidām jau viņi pietiekami ietekmē "atmosfēru", kas notiks ja šī imigrācija šādi turpināsies, nemaz negribas iedomāties.

Zini teicienu - "dumam putnam, dumas dziesmas"? Diemžēl lasot tavu viedokli man to nākas attiecināt uz tevi un varbūt, ka lasot kaut ko no šī visa, tev galvā "ieplūdīs" veselais saprāts. Bet tas ir ļoti apšaubāmi, jo parasti šādi cilvēki nesaprot situācijas nopietnību, kamēr netiek izvarots vai kāds tuvinieks noslepkavots.

Es vēlos lai es un mani tuvinieki var justies droši savā zemē, lai varu iet pa nakti laukā nebaidoties tikt nodurtam vai kā savādāk fiziski ietekmētam.
19.05.2015 23:50 |

Reitings 16391
Vispār Sunnahs nozīmē tradīcija, tas nav likums :) Turklāt minēju Tev piemēru ar valsti, kas nebūt nav sekulāra :)
19.05.2015 23:58 |

Reitings 180
cormeum:
Vispār Sunnahs nozīmē tradīcija, tas nav likums Turklāt minēju Tev piemēru ar valsti, kas nebūt nav sekulāra

Kur tu rauj shiis perles? Sunnah pavisam NAV tradicija, Sunna ir Muhameda dzives apraksts...tas ko vinsh ir teicis, darijis.

Sun·na also Sun·nah (so͝on′ə)
n. Islam
1. The way of life prescribed as normative in Islam, based on the teachings and practices of Muhammad and on exegesis of the Koran. Also called hadith.
2. Muhammad's way of life viewed as a model for Muslims.

http://www.thefreedictionary.com/Sunnah
20.05.2015 00:06 |

Reitings 270
Kingston nav vērts, kā jau es iepriekšējā postā aprakstīju šo cilvēku, tas arvien labāk ir redzams.
Es ticu, ka šis cilvēks ir sasējies ar kādu muhamedu un tāpēc tik stingri,bet nepamatoti vēlas viņus vairāk šeit.
20.05.2015 00:10 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Varam jau runāt skaisti par kultūras integrēšanos, bet paši redzam, pie kā pārāk liela integrēšanās ir novedusi - musulmaņi pieprasa vairāk nekā pieklātos (Francija, Vācija) - demonstrācijas, grautiņi utt. Varam jau skaisti teikt, ka visi esam vienādi, bet mēs nekad nespēsim pieņemt musulmaņu tradīcijas un likumus. NEKAD.
20.05.2015 00:12 |

Reitings 16391
Zviedrijā ir 55 zonas, kurās baltais cilvēks savu kāju nevar spert (nejūtoties droši)? Savā zemē!
šis bija tiešām smieklīgi :D :D :D :D :D :D :D :D :D Putniņ, Tu Zviedrijā esi bijis?
20.05.2015 00:15 |

Reitings 16391
Sunnah nav hadith :) Šoreiz thefreedictionary pievīla :D
20.05.2015 00:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits