Bēgļu kvotas

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Brīnos ,ka nav šādas tēmas.
Droši vien esat ziņas lasījušas vai klausijušās un nav jāstāsta visas detaļas.
Jūsuprāt Latvijai ir jāuzņem bēgļi?
Ja ir- cik?
Ja nav-kāpēc?
14.05.2015 23:30 |

Reitings 180
Reģ: 16.05.2015
Quince tev ir halucinacijas? Kur es slaveju AAE? Es teicu, ja es BRAUKTU uz AAE, tad es RESPEKTETU vinju LIKUMUS? Es gribu, lai iebrauceji respektee musu tradicijas, taapat kaa mums tas ir jadara AAE, ja negribam but apcietinati...to ir tik gruti saprast? AAE manas aciis ir valsts ar stingru nostaaju, vinjiem ir sava kultura, religija un parazas.

Eiropaa savukart pateicoties white guilt un liberalajiem labdariem ir pilnigi pretejais, viss nacionalais tiek pielidzinats ksenafobijai un rasismam, kulturalais relativisms ir paraks par nacionalo identitati...

Ja Eiropai butu mugurkauls un neklanitos katra iebrauceja iegribaam, tad ari mums nebutu jadiskutee par jautajumiem, kas apdraud Eiropas nacionalo droshibu... Visadi Abu Hamzas utt, nesleptos zem Eiropas cilvektiesibu likumiem Anglija un citaas valstiis, bet gan butu deporteti atpkal uz savu dzimteni vai no kurienas ir aizmukushi.
16.05.2015 23:25 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
AAE piemineju taja sakariba, ka ta ir arabu valsts, kas ir sperusi milzu solus sava attistiba. Ta nedzivo islama viduslaikos. Neteicu, ka tai nav trukumu, BET plusu ir loti daudz.
Kamer Afrikas valstis, Alzirija, Tunisija u.c. ir ar pilnigi atskirigu mentalitati ,salidzinot ar Persijas lica valstim ,un ar daudz lielaku salasnu ipatsvaru. Diemzel Eiropu ir parpludinajusi imigranti tiesi no sim zemem un tam ir japieliek punkts.
Atmina atausa , ka mans pazina, jurists no Rijadas Saudu Arabija, nespeja isti saprast , kadel arabu sievietes Parize un Brisele staiga pilnigi nosegta burka. Ari arabus slavenajos Elizejas laukus vins nevareja ciest, jo vini ir rupji, agresivi un bistami. Bet kapec eiropiesiem vini butu japacies?!
16.05.2015 23:31 |

Reitings 180
Australijai ir ideals risinajums beglju jautajumam...vinji vienkarshi suta begljus atpakal no kurienas tie ir nakushi, vairaak nebrauc :)

"Send gunboats to the Mediterranean': Australian PM warns Europe crisis will not stop until it copies tough stance on people-smugglers"

"Conservative Mr Abbott won power in 2013 on a 'stop the boats' pledge, and not a single one has breached his ring of steel in 18 months. Operation Sovereign Borders involves the Australian Navy intercepting boats filled with migrants at sea, and either turning them back or towing them back to where they came from.

Mr Abbott has previously said he was sick of being lectured to by the United Nations over Australia's obligations to refugees, saying his policy was the 'most decent, most compassionate' solution.
In the Mediterranean, callous people smugglers have been exploiting a willingness by European nations to rescue migrants rather than send them back."

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3048375/If-want-stop-migrants-crossing-Mediterranean-don-t-let-asylum-seekers-set-foot-land-Australian-Prime-Minister-urges-EU-adopt-tough-policies-proved-success.html

Malacis...zeel, ka Eiropai nav tada lidera.
16.05.2015 23:39 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vieniigais, kas man patieshaam nav saprotams, kaapeec tie musulmanji kuriem nav pienjemama cuukgalja skolaas, iisie svaarki meiteneem, noteiktas uniformas noteiktos darbos, nav pienjemami Ziemassveetki, Lieldienas, katoljmaaciibas stundas utt. brauc uz valstiim kur taa ir dalja no to valstu kultuuras un dziivesveida? Kaapeec? Labi, saprotu ja brauc deelj taa ka ir karsh un dziiviibai draud briesmas, tad ir vienalga kur, lai tik paliek dziivs. Bet tie, kuriem ir normaali dziives apstaaklji maajaas, kaapeec brauc uz valstiim kuru tradiicijas vinjiem riebjaas? Kaapeec??? Un tad seezj, piikst, njemaas, lamaajaas par diskriminaaciju. Dazkaart man rodaas veelme iespert taadiem pa peecpusi lai aizlido atpakalj uz savu zemes pusi. Pats, PATS gribeeji braukt uz konkreeto valsti, neviens tevi nespieda, tad nu saac respekteet to kultuuru un PATS pielaagojies vai brauc prom. Manaas aciis tas ir kaa atnaakt pie svesha cilveeka uz maajaam, paarkaartot meebeles, izmest pusi no ledusskapja sastaava, nopeert bez atljaujas sveshaa cilveeka beernus un tad veel pasuutiit pashu maajas iipashnieku uz vietu, kuraa neiespiid saule.
16.05.2015 23:48 |

Reitings 180
krista21 pilnigi piekritu. Kaa jau es agraak rakstiju, ir lietas, kas piemeram Latvijai ir kulturas pamatos, piemeram muzika.

Kaa var musulmanju immigrants pilnibaa integreties Latvijas sabiedriba, ja pat musu kulturas pamatelementi ir pretruna ar vinja religiju(Islamaa muzika ir aizliegta/nevelama)?

Dziedashana, dejoshana, muzika ir Latvijas kulturas pamatos, ja tas delj vinja religijas ir nepienjemams, tad kapec vispaar LABPRATIGI braukt uz shejieni? Tas tikai izraisa konfliktus.

Manaas aciis tas ir kaa atnaakt pie svesha cilveeka uz maajaam, paarkaartot meebeles, izmest pusi no ledusskapja sastaava, nopeert bez atljaujas sveshaa cilveeka beernus un tad veel pasuutiit pashu maajas iipashnieku uz vietu, kuraa neiespiid saule.

Shitam butu jabut "sticky" citatam pie shitaa topika, buutu gruuti raksturot sho izveidojushos Eiropas situaciju ar labakiem vardiem :).
17.05.2015 00:02 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Kingston, man vismaz bez patriotisma ir vieglāk dzīvot. rasismu arī nepiekopju, labāk man ir tā :)

un ar humoru par iebraucējiem - vismaz ir kam apdzīvot lv un aizņemt darba vietas. :D
17.05.2015 10:33 |

Reitings 1814
+ Kristai.
17.05.2015 10:49 |

Reitings 180
Cilvēku kontrabandisti pāri Vidusjūrai uz Eiropu kopā ar citiem nelegālajiem imigrantiem ved «Islāma valsts» kaujiniekus, intervijā britu raidsabiedrībai BBC paziņoja Lībijas valdības padomnieks Abdulbasits Haruns.

«Islāma valsts» ļauj darboties dažiem kontrabandistiem, apmaiņā pieprasot 50% peļņas, norādīja amatpersona.

Eiropas Savienības (ES) robežsargi vairākkārt brīdinājuši, ka kaujinieki izmanto nelegālo imigrantu maršrutus, lai nokļūtu Eiropā.

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/560188-cilveku_kontrabandisti_uz_eiropu_vedot_islama_valsts_kaujiniekus

Enjoy...pilnigi apbrinojami cik daudzas sheit ir gatavas speleties ar savas valsts un Eiropas likteni, bet ko padarisi, es saprotu daudziem Latvija ir "izdarijusi" pari.

Lembergam ir 100% taisniba: https://www.youtube.com/watch?v=QBYa0335PBM
17.05.2015 12:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kaa var musulmanju immigrants pilnibaa integreties Latvijas sabiedriba, ja pat musu kulturas pamatelementi ir pretruna ar vinja religiju(Islamaa muzika ir aizliegta/nevelama)?
Šis ir dienas joks manām musulmaņu draudzenēm :D :D
17.05.2015 12:42 |

Reitings 180
cormeum:
Šis ir dienas joks manām musulmaņu draudzenēm

Nu njirgajies, tikai diemzel pati paradi savu zinashanu trukumu, es to saku pilniba atsaucoties uz LV kopienas majas lapu:

"PIERĀDĪJUMI NO KURĀNA UN SUNNAS PAR MŪZIKAS AIZLIEGUMU"

http://goo.gl/4tCSm5

Angliski, ari vareesi "panjirgt" ar savaam draudzenem
17.05.2015 12:47 |

Reitings 180
Rekur angliski:

*http://islamqa.info/en/5000
17.05.2015 12:52 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kingston, es te, Norvēģijā dzīvoju mazā pilsētiņā kurā ir bēgļu uzņemšanas centrs. Te, pie mums viņi ierodas +\- pa taisno "no laivas". Dzīvo pašvaldības spartiski iekārtotos dzīvoklīšos, iet skolā (mācās norvēģu valodu) un gaida kad saņems atbildi par uzturēšanās atļauju. Lielakoties tas, ko viņi dara ir garlaikojas. Bet par spīti tam, kaut kā draudzīgi sadzīvojam. Neviens nekādu traci netaisa, pravas nekačā. Man dārziņā ir vismaz 5 bēgļu ģimenes un vecāki tiešām priecīgi, ka var audzināt bērnus bez kara un posta. Un pie mums lielākoties nonāk austrumkrasta Āfrikas valstu musulmaņi - Sudānas, Eritrejas, Etiopijas. Neesmu viņu kultūras eksperts, bet redzu kā cilvēki mainās - vīrieši atplaukst un vairāk laika pavada ar bērniem, sievietes mācās un brauc ar mašīnu. Vienīgi jaunajiem čaļiem grūti - parasti ģimene ir vai nu mirusi vai dziļā ķezā un tad nu viņi klimst pa pilsētu kopā ar bēdubrāļiem. Nedomāju, ka kaut ko perina, vienkārši garlaikojas. Kas attiecas uz reliģiju - mums nav mošejas (mums nav arī katoļu baznīcas), bet ir lūgšanu telpa, bet man vismaz izskatās, ka lielais vairums reliģiju praktizē ļoti liberāli. Manā paziņu lokā ir arī vairāki, kuri ir aizsūtīti atpakaļ, tajā skaitā viens labs draugs no Palestīnas. Katru reizi, kad viņi tur taisa traci, es skaitu pātarus :'-(
Lielās pilsētās ir drusku savādāk, jo tur ir skaitliski vairāk bēgļu, tātad ir arī vairāk nemiera cēlāju un trako. Bet tas vispār raksturīgi bara mentalitātei. Ir tāds kadrs "mulla Krēkars", kurš ir vietējais ekstrēmists (un apsmiekla objekts). Viņš ir tiesāts, bet ārā izsūtīt viņu nevar, jo viņa dzimtenē viņam cirtīs nost galvu. Tapēc norvēģi viņu sūta uz laukiem (mazu ciematiņu nekurienes vidū) ar lēnu internetu. :-D
Starp citu, pirms pāris mēnešiem, izspēros ārā no vietējā bāra kā korķis, jo pie blakus galdiņa sēdēja 3 piedzērušies latvieši, kuri apsprieda telpā esošās sievietes ar tādiem epitetiem un ko viņi gribētu ar viņām darīt, ka man slikta dūša sametās. Tas tā, par to cik mūsu "kultūra" ir pārāka! :-D

Tas tā, īsumā, par to where I stand. Ja par mani personīgi, tad, jā, patriote un nacionāliste neesmu. Izvēlējos dzīvot šeit, jo Latvijā nejūtos labi. Tieši vērtību ziņā. Plānoju arī mainīt pilsonību, jo neuzskatu, ka man ir morālas tiesības balsot par valsts pārvaldi valstī kurā nedzīvoju un kurai nemaksāju nodokļus. Tapēc arī par bēgļu jautājumu nejūtu, ka varētu baigi izteikties, bet šeit, kur esmu šobrīd velns nav tik melns kā viņu mālē.
17.05.2015 12:52 |

Reitings 16391
Ja jau es neesmu sastapusi Eiropā nevienu musulmani (man apkārt viņu daudz), kas neklausās mūziku un nedejo pasākumos.. kāpēc lai Latvijā pēkšņi būtu tāds apdraudējums? Sīrijā, Jemenā, Irānā, Irākā un vēl virknē valstu viss notiek musulmaņu vidū, paskaties youtube kāzu video :D :D :D
17.05.2015 12:56 |

Reitings 180
Jemena tu saki?

The First Aden Singing Festival stirs controversy in Yemen. A new fatwa (religious edict) bans music concerts in the country, and the famous Syrian singer Assala Nasry has been threatened that she will be killed if she enters the festival’s stage as scheduled on 14 February 2008."

http://freemuse.org/archives/1115

Iraka tu saki?

Iraq’s education ministry bans theatre & music classes

http://www.alarabiya.net/articles/2010/12/07/128836.html

Irana tu saki?

Since the establishment of the Islamic Republic of Iran, music has been the subject of fierce political and religious debate in Iran. Its legal and social status has constantly been changing and continues to be the object of various restrictions because of music’s alleged powers of seduction and corruption. Indeed, from the very outset, the official position of the Islamic regime was unmistakable. All concerts, and specially all radio and television broadcasts of foreign and Iranian, classical and popular music, were banned. Nevertheless, despite all the measures designed to stifle music, it could not be eliminated from Iranian culture. In fact, the very intention of abolishing music in public life unexpectedly led to increasing practice of music within the family circle by the younger generation of all social classes.

http://fis-iran.org/en/irannameh/volxix/iran-status-music

Muusdienas, muzika Irana ir ljoti kontroleta...

Tas, ka tu pazisti XYZ musulamnjus(es ari pazistu tadus,kuri dzer alu piemeram), kuri uz doto bridi nepraktize religiju pilnibaa...nenozimee, ka muzika ir atljauta. Atsauces uz LV kopienas majas lapu, kura shis temats ir aprakstits no A-Z un Angliski ari vari palasit mana ieprieksha postaa.
17.05.2015 13:07 |

Reitings 16391
Kontrole ir vienkārši fantastiska.. katru nedēļu draugi un paziņas tur apmeklē kāzu pasākumus, kuros skan mūzika (aknē..) un vēl atļāujas pie tās dejot (alkoholu gan viņi nelieto, lūgšanas skaita, cūkas stilbiņus negrauž).
Ta tur vairums cilvēku dzīvojot.. :)
17.05.2015 13:20 |

Reitings 204
Reģ: 29.08.2013
Man ir ideja - varbūt nestrīdāmies par lietām, kas ir stipri ārpus mūsu kontroles? :)
Skatieties patiesībai acīs - lielākā daļa derīgo argumentu tāpat ir pazudusi, un vietā nākuši pliki, personiski un nepamatoti aizvainojumi. Pietiek kašķēties, Jūs esat gudrākas.

Lūk jautras 3 minūtes, kas skaisti izskaidro, kādēļ jāpārtrauc šķelšanās:
https://www.youtube.com/watch?v=hYIC0eZYEtI
17.05.2015 22:43 |

10 gadi
Reitings 4614
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/194344/par-sievietes-nolincosanu-11-afganu-policistiem-piespriez-gadu-cietuma-video
Rekur Jūsu aizstāvamie, nedomājiet jau nu ka pret kādu no šejienes sievietēm viņi cieņu justu.
19.05.2015 16:38 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Atbalstu,jo mēs paši esam bijuši bēgļi un arī nekad nevar zināt,kas būs nākotnē. Kad pašam latvietim pakaļa deg,tad uzreiz meklē kur patverties,tāpēc uzskatu,ka attiecīgā situācijā jāpalīdz arī citiem.

Par to,ka viņi varētu iznīcināt mūsu paražas neuztraucos,jo Latvija nav nekāda UK,kur musulmaņiem izdabās,ātri vien pārmācīs,ka jāpielāgojas dzīvei attiecīgā valstī nevis savas pravas jākačā. :-D
19.05.2015 16:59 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Domāju, ka būtu jāuzņem. Tikai ierobežotā skaitā.
Cilvēkam viņa zemē draud nāves briesmas.
Tām, kas nezina, tad šie izslavētie pabalsti bēgļiem tiek izmaksāti tikai gadu. Šī gada laikā viņiem ir vai nu jāizpilda visi noteikumi, lai sakārtotu dokumentus un atrastu darbu, vai arī jāatgriežas dzimtenē.
Kāpēc vajag uzņemt?
1) Kāpēc lai mēs, kam paveicies vairāk (Jā, viss ir slikti, valsts nevienu neuztur, viss jādara pašam, bet mūs te nost neviens nesit masveidā), nepalīdzētu tiem, kam šobrīd ir grūtāk?
2) Mums pašiem tepat aiz robežas ir neprognozējama lielvalsts, mēs nezinām, kad tanki būs mūsu ielās. Dienā, kad mums vajadzēs palīdzību, ja tāda pienāks, kas nav nereāls scenārijs, tad mums neviens nepalīdzēs. Neviens negrib palīdzēt tiem, kas citiem nepalīdz.

Pilnībā piekrītu, īpaši par pēdējo teikumu.
19.05.2015 17:02 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
ātri vien pārmācīs

cik krievus esi pārmācījusi un cik gab esi iemācījusi lv valodu? sapņu mērce.....
19.05.2015 17:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits