Bēgļu kvotas

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Brīnos ,ka nav šādas tēmas.
Droši vien esat ziņas lasījušas vai klausijušās un nav jāstāsta visas detaļas.
Jūsuprāt Latvijai ir jāuzņem bēgļi?
Ja ir- cik?
Ja nav-kāpēc?
14.05.2015 23:30 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
un starp citu, man katārā pašlaik dzīvo ļoti labs draugs, strādā tur par treneri un pelna tik naudas, lai pa gadu mierīgu sirdi varētu bez jebkādiem kredītiem Latvijā labu dzīvokli nopirkt... tajā valstī naudas ir vairāk nekā viņi māk tērēt, so katāru te pieminēt vispār ir diezgan lieki...
16.05.2015 21:14 |

Reitings 3925
Diversija, latvieshi, krievi uc. var eest ne halal galu, musulmani ne hala galu est nedrikst, tapat ka ebreji nedriikst est ne koshera galu vai cuuku. Vai latvieshiem un krieviem ir kaut kas ko nedriikst?
Man nudien nav zheel, ka musulmanu vai ebreju berni eed halal vai kosheri.
16.05.2015 21:18 |

Reitings 180
Reģ: 16.05.2015

Par savu pieredzi jau esmu teikusi. Nedomaju, ka man ir jaadod preciizas adreses.

Atvaino, es tikai vakar nejaushi uzgaju sho forumu. Vari visparigi isuma pateikt par savu pieredzi dazos teikumos? Esi musulmaniete vai precejusies/satiecies ar musulmani?
16.05.2015 21:20 |

Reitings 2425
Bet te jau var diskutēt arī par to, cik ļoti latviešiem vai krieviem p*š tas, ko musulmanis drīkst vai nedrīkst ēst. Mums viņu reliģija, lielos vilcienos, ir pie vienas vietas. Es vispār uzskatu, ka islāms ir kaut kāds psihopāta murgojums... kādēļ man būtu jāapsiež savas ērtības, ticību, principus, lai tika izdabātu iebraucējam ar reliģiju, kuru es ne tikai nesaprotu, bet vienkārši man tā ir pie vienas vietas? Protams, reliģiju vajag cienīt utt. Es nesaku, ka es necienu, BET... ja man jānostāda cik ļoti viņi ciena manu reliģiju un komfortu manā valstī (nu, es tagad runāju, piemēram, UK iedzīvotāju vārdā un potenciāli Latvijas pēc cik tur gadiem), pret to, ka man ir nu ir jānostāda viņu vēlmes un vajadzības augstāk par manām? No way....

un vispār, kas tas par bullshitu, ka jāēd gaļa, kas nokauta tādā vai šitādā veidā. Kādēļ kādam vispār būtu jātolerē tādi murgi?
16.05.2015 21:22 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
To var salīdzināt ar veģetāriešiem un vegāniem - neēd, ja negribi, bet neuzspied neko apkārtējiem.
16.05.2015 21:23 |

Reitings 3925
Kingston, nav; pazinas/koleeg/studiju biedri ir bijusi. Esmu studejusi Islama kultuuru. Ja interesee geopolitika, tad bez zinaashanaam par Islamu nevar apieties.
Vairakaas musulmanu valstiis esmu bijusi.
16.05.2015 21:25 |

Reitings 2425
wooo, es arī esmu studējusi reliģiju vēsturi, kur liela sadaļa bija veltīta islāmam. Arī man ir bijuši kolēģi musulmaņi, arī man ar viņiem bijusi darīšana. Nekādas vainas, kamēr mani tas neskar un man dēļ viņiem nav jāmaina savs dzīvesveids vai jāpielāgojas viņiem.
16.05.2015 21:28 |

Reitings 180
Diversija, latvieshi, krievi uc. var eest ne halal galu, musulmani ne hala galu est nedrikst, tapat ka ebreji nedriikst est ne koshera galu vai cuuku. Vai latvieshiem un krieviem ir kaut kas ko nedriikst?
Man nudien nav zheel, ka musulmanu vai ebreju berni eed halal vai kosheri.

Bet kapeec religijai ir jabut publiskaas valsts skolaas? Pat gadijumos ja taja skola musulmanji ir mazakumaa, tad kapec vinjiem tiek dota prioritate un ignorets tiek vairakums viedoklis?

Kapec tiek diskrimineti Sikhi? Vinju ari tomer ir daudz Anglijaa ~750,000, musulmanju protams ir vairak 2,786,635...bet vai tas ir iemesls, lai diskriminetu absoluto vairakumu un ignoretu Sikhu tiesibas? Varbut labak ir ieverot sekularo principu, ne-religiska galja visiem, ja velies "religisko" galju tad njem lidzi no majaam.

Iedomajies situaciju, ka kads musulmanju valstiis pieprasitu valsts iestadees ne-halal galju...par vinju vienkarshi pasmietos manuprat...jo teiktu, ka taa ir vinju kultura un tev ir jarespektee vinju parazas.
16.05.2015 21:28 |

Reitings 3925
To var salīdzināt ar veģetāriešiem un vegāniem - neēd, ja negribi, bet neuzspied neko apkārtējiem.

Nevar. Ne halal/ne kosheri un cuuku vini nedriikst, taa nav izveele. Apkaartejiem arii tas netiek uzspiests, nevajag melot.
Vegetaarieshi arii prasa vegetaaras pusdienas beerniem.
16.05.2015 21:29 |

Reitings 2152
Kā nedrīkst? Izvēlas, tā ir izvēle! Nedrīkstētu, ja veselība neatļautu fiziski, bet reliģija vairāk vai mazāk ir izvēle.
Man liekas, ka Tev tas ir top teiciens - nevajag melot :D
16.05.2015 21:33 |

Reitings 3925
Bet kapeec religijai ir jabut publiskaas valsts skolaas?

Varbuut taapeec, ka religiju nevar nonjemt ieejot konkreetaa eekaa? Tu tachu neteiksi, ka ZSveetkus un Lieldienas skolaa nevar vai nevajag svineet?

Kapec tiek diskrimineti Sikhi?

Netiek vinji diskrimineeti, nemelo. Vinju tiesiibas arii ieveero, piemeeram ar motociklu braucot vinji var nevilkt kjiveri. Kristietim, musulmanim, ebrejam un ateistam kivere ir obligaata. 8-)
16.05.2015 21:34 |

Reitings 2425
Apkaartejiem arii tas netiek uzspiests, nevajag melot.

pa pa pa... nopietni? man likās, ka pēdējās 3 lapas mēs diskutējam par to, vai tas ir taisnīgi vai tomēr nē, ka musulmaņu iespaidā UK skolās piedāvā tikai halal gaļu, jo redz viņi nevar citādu ēst. A ko darīt, ja parastie skolēni nevar/negrib ēst halal gaļu? Un kapēc viņi nevar ēst? Jo viņu reliģija tā saka? too bad for them...
16.05.2015 21:35 |

Reitings 180

Netiek vinji diskrimineeti, nemelo. Vinju tiesiibas arii ieveero, piemeeram ar motociklu braucot vinji var nevilkt kjiveri.

Nu...es tev saku, ka vinji nevar eest Halal galju un Londonaa & dazas citas pilsetas skolaas tiek piedavats TIKAI halal galja.

Tad pasaki, kura ir lielaka diskriminacija, ka musulmanju berniem nakas eest ne-halal galju, vai tas, ka Sikhiem ir tagad ir jaeed halal galja?

Es tev tak devu Daily mail, Express atsauces un pat Harrow Council citatus, kur es meloju? Varbut tev iedot veselu virkni ar atsaucem, sakot ar BBC beidzot ar The Sun, tad ticeesi, ka Halal daudzaas skolaas ir vieniga opcija galjai...?
16.05.2015 21:39 |

Reitings 3925
A ko darīt, ja parastie skolēni nevar/negrib ēst halal gaļu?

Kaa ko? Eedienkarti neredziji, neredzeeji ka pusdienaas var izveeleeties vairaak kaa vienu eedienu.

A ko darīt, ja parastie skolēni nevar/negrib ēst halal gaļu? Un kapēc viņi nevar ēst? Jo viņu reliģija tā saka?

Tu suni eestu? Religija mums to neaizliedz bet kulturaali mum tas ir pilniigi nepienemami. Diez vai tu savam beernam spiestu eest suni, ja dziivotu Kiinaa?
16.05.2015 21:41 |

Reitings 2425
quince, ar katru tavu komentāru saprotu, ka tava musulmaņu aizstāvēšana ir viens vienīgs "karmas punkts", bet pamatojuma tur nekāda...bet pag...es taču neprotu atšķirt indusu virtuvi no "musulmaņu".. ko tad es varu teikt vispār :D
16.05.2015 21:43 |

Reitings 3925
Kingston, skolas eedienkarte ir piemeerojama beerniem. Uznemot beernu skolaa tiek ievaakta informaacija par beernu eedienkarti un attieciigi izveidota skolas eedniicas eedienkarte. Taa nav akmenii kalta, kas visiem jaapienem visiem t.i. visai Skotjai, Anglijai vai Velsai, katrai skolai taa ir individuaala. Ja eedienkartee ir tikai hala gala, tas noziimee, ka peec taas ir liels pieprasiijums. Skolaas kur musulmanu ir maz vai mazaakumaa, halal galas vispaar nav.
Man beerni ne pirmo gadu iet UK skolaa. Es varbuut labaak zinu kaa top eedenkarte. Tu lasot tabloiidus neaizmirsti, ka tie ir tendeeti uz sensacionalotaati.
16.05.2015 21:51 |

Reitings 180
Tu suni eestu? Religija mums to neaizliedz bet kulturaali mum tas ir pilniigi nepienemami. Diez vai tu savam beernam spiestu eest suni, ja dziivotu Kiinaa?

Redz...lieta ir tada, ka mes dzivojam Eiropaa. Tapec izmantojot tavu argumentu, es nergibu sveshu kulturu savam bernam aka halal galju.

Uz mums jau tagad skataas ka uz tadu joku, kuri visiem klanaas, lai tik kadu neaizvainotu.

Kas bus nakamais, aizliegsim lielopu galju(Hindiusms), Cukgalja & Halal galja(Musulmanji) + Kosher(Ebereji), Sikhi(nereligiski nokauta galja tikai) + drosivien velkadai religijai ir savi aizliegumu.

Varbut vienkarshi izmetam musu kulturu araa un parveidojam konstituciju taaa, lai visiem iebraucejiem butu labi :)

PS. Piemeru, kuru mes aprakstijam sini topikaa ir Harrowas piemers, 7% Musulmanji = skolaa visiem ir jaeed halal galja... Tas tev nav tabloids, tie ir census dati un Harrow Council zinojums.
16.05.2015 21:56 |

Reitings 2152
Tu lasot tabloiidus neaizmirsti, ka tie ir tendeeti uz sensacionalotaati.

Tas attiecas tikai uz citu likto informāciju vai arī uz to, ko Tu ievietoji?
16.05.2015 21:57 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Ko tik te dazs labs neizmurgo!

Ka var vel Hitleru piesaukt? Hitlers ar savu nacismu gribeja ariesu rasi un karoja, lai visu Eiropu pataisitu pec sava gimja un lidzibas.
Eiropa sodien ne ar vienu nekaro, vienigais, uz ko es un man lidzigie uzstaj , ir tas, lai mana valsts un kultura netiktu piemeslota ar attiecigas sabiedribas pabiram un man nebutu japielagojas svesai kulturai. Ja musulmani grib dzivot Eiropa, lai pielagojas eiropiesu dzivesveidam! Nevis, piemeram, Parize skraida apkart ar pilniba nosegtu seju, kas taja valsti ir nelikumigi! Arabi to ievero? Ne!
Kapec bagatajas Persiesu lica valstis, ka piemeram AAE neskraida apkart neizglitoti arabu/ afrikanu izcelsmes mezoni, kuri jebkura bridi gatavi dunci ribas iegrust, ka tas notiek Parize, Brisele vai kada cita Eiropas pilseta?! Jo si arabu pasaules dala sos iznirelus savas zemes necies! Kapec butu jaatbalsta vinu vairosanas Eiropa?!
16.05.2015 21:58 |

Reitings 2425
cataleyas vārdi kā mūzika manām ausīm. Tieši tādēl, ka pasaule ir pilna tādu "labsirdīgo" muļķu kā quince, mums ir jāsaskaras ar situācijām, kad mēs citu kultūru un uzskatus liekam augstākos plauktiņos kā mūsu pašu.... 8-)
16.05.2015 22:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits