Bēgļu kvotas

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Brīnos ,ka nav šādas tēmas.
Droši vien esat ziņas lasījušas vai klausijušās un nav jāstāsta visas detaļas.
Jūsuprāt Latvijai ir jāuzņem bēgļi?
Ja ir- cik?
Ja nav-kāpēc?
14.05.2015 23:30 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
runājot par UK un musulmaņiem UN skolām - tur taču vispār pilnīgs haoss notiek. Nemaz nerunāsim par ēdienu (halal situāciju no sava skatu punkta jau izskaidroju - man pa lielam vienalga kā tā vista/jērs/govs nogalināta, jo nekādu atšķirību nemanīju gaļas kvalitātē, garšā utt, tikai cena daudz lētāka) tīri principāli par to, ka redz musulmaņiem UK nedrīkst piedāvāt opciju ēst dārzeņus, bet pārējiem ir jāizvēlas dārzeņi, ja halal gaļu jebkādu iemeslu dēļ viņi negrib ēst :D

par trojan horse skandālu esi dzirdējusi? Un par to kā vietējie nezin vairs kur savus bērnus likt, jo 60-80% skolēnu atsevišķās skolās jau ir musulmaņi? Es arī negribētu, lai mani bērni iet skolā, kurā lielākā daļa ir musulmaņu. Kas zina, ko tiem galvā ieborēs.

Īsāk sakot - tā nevajadzētu būt..... tas nav pareizi. Ka kādai valstij ir jāmaina likumi, jādiskriminē savējie, lai tikai svešajiem būtu viss labi un nepārkāptu viņu cilvēktiesības. Murgs
16.05.2015 18:39 |

Reitings 3925
Kas zina, ko tiem galvā ieborēs.

UK visaas skolaas maaca peec vienas programmas, ari privaatajaas musulmanju skolaas.

Musulmani UK ir 3%. Smiekliigi taadu ljembastu celt kaa te to dara.

tīri principāli par to, ka redz musulmaņiem UK nedrīkst piedāvāt opciju ēst dārzeņus, bet pārējiem ir jāizvēlas dārzeņi, ja halal gaļu jebkādu iemeslu dēļ viņi negrib ēst

Skolaas ar lielaaku ebreju skaitu tu arii eedis kosheri vai daarzenus.
16.05.2015 18:45 |

Reitings 180
Reģ: 16.05.2015
Kingston, kaada tev starpiba vai klausaas muuziku vai nee? Pat ja neklausaas, galvas par to negriezh un no citiem vinji prasit nedriikst neklausiities.

Nu pag pag, neatkapies...pasaki man, vai man ir taisniba vai nee? Islama muzika ir velama vai ne?
Par kaadu integreshanos tu vari tad runat? Latvieshu kultura liidz pashaam sakneem ir balstita muzikaa,dziedashanaa un dejoshana. Dziesmusvetki, Janji....kas taa par integreshanos, ja visi shie sveetki tiks uzskatiti par "nepienjemamiem"?

Taapeec, ka vini maksaa par pusdenaam skolaa. Taas piedaavaa firma, ja firmai ir izdeviigi, vini liks eedienkartee to ko vecaaki prasa. Pusdienas UK maksaa ~2.20-3.50 £ dienaa.

Tikai Musulmanji maksaa par pusdienam? To nepiedavaja firmas, bet gan pieprasija skolas, jo vecaki sudzejas par ne-halal galju un skolaam nav finansejuma diva veida galjaam. Musdienas, ja kautkas netiek pakartots vinju ertibaam, tad taa ir Islamofobija. Tas ir skolaas/rajonos, kuros musulmanji nav vairakumaa. Vairakumam halal galja nav pienjemama un ir religiskie cilveki kaa Sikhi, kuri nedriikst esst halal galju kaa jau es mineju.
16.05.2015 18:46 |

Reitings 180
Skolaas ar lielaaku ebreju skaitu tu arii eedis kosheri vai daarzenus.

Ludzu konkreetus piemerus, nevis tukshus vardus, kur publiskajaas VALSTS skolaas ir jaaed visiem kosher galja?
16.05.2015 18:49 |

Reitings 2425
nē nu musulmaņi vienkārši ir kā suga (vairums, anyway...), kuri domā, ka visai pasaulei ir jāpakārtojas tikai viņiem, jo redzi Allāhs un islāmisms ir vispatiesākā reliģija.. nospļauties jau uz to, ka mums "cit-reliģiešiem" ir pilnīgi nospļauties par viņu Allāhu un man, piemēram, vispār šķiet, ka tas islāmisms ir pupu mizas. Kāds reāli to reliģiju izgudroja kā sava veida ieroci ar kuru var manipulēt un kontrolēt cilvēkus. Ok, es pa lielam uzskatu, ka jebkura reliģija ir tā veidota, taču.... islāmisms ir bišķi šāviens pār strīpu
16.05.2015 18:51 |

Reitings 3925
Nekad neesmu dziedaajusi, skolaa muuziku un kori bastoju, dziesmu sveetkos neesmu bijusi. Neesmu integreeta, laikam jaakapj laivaa un jaabrauc uz aafriku.

Valsts skolaas nevienam nekas obligaati nav jaeed. Pusdienaas ir iespeeja izveleties vismaz no diviem eedieniem. Kas maksaa, tas pasuuta, ne taa? :)
Taada ir edienkarte UK skolaa. Cik esmu saliidzinajusi, citaas skolaas ir tieshi taada pati.
16.05.2015 18:57 |

Reitings 3925

Reitings 2425
nu vot, iedomājies, ka musulmaņu bēgļu bērni sāk iet LV skolās un pieprasa kaut kādu īpašu ēdienkarti..zinot latviešu mentalitāti, tu neiedomājies, ka latvieši tos musulmaņus vienkārši noēdīs? Nu negribēs neviens izkalpināt iebraucējiem.
16.05.2015 19:03 |

Reitings 3925
Taa nav hala/koshera edienkarte, taa ir standarta britu eedienkarte kas ir lielakajaa daljaa skolu, lai nemaldina chicken tikka un naan bread. Briti pashi loti labraat eed shos eedienus.
16.05.2015 19:09 |

Reitings 2425
protams, uk indusu ēdiens vispār ir cieņā. Garšīgs! Bet vai ir dzirdēts, ka indusi uzspiež savu reliģiju un ar to saistītās lietas? Neesmu dzirdējusi...
16.05.2015 19:12 |

Reitings 180
Nekad neesmu dziedaajusi, skolaa muuziku un kori bastoju, dziesmu sveetkos neesmu bijusi. Neesmu integreeta, laikam jaakapj laivaa un jaabrauc uz aafriku.

Valsts skolaas nevienam nekas obligaati nav jaeed. Pusdienaas ir iespeeja izveleties vismaz no diviem eedieniem. Kas maksaa, tas pasuuta, ne taa?
Taada ir edienkarte UK skolaa. Cik esmu saliidzinajusi, citaas skolaas ir tieshi taada pati.

Tu man neatbildeji, man ir taisniba par muzikas aizliegumu/nevelamibu Islama?

Mp3, muzikas video utt. ari neklausies? Parasti jau ar patriotisma trukumu nelepojas un par valsts tradicijam nenjirgaajaas...varbut ari sheit it problema, kapeec tik citigi aizstavi citas kulturas, kameer noniecini saveejo. Muzika kaa ja es teicu ir latvijas(un ari krievu) sabiedribas pamatos, priekshkam man vajag cilvekus, kuri uzskatiis, ka mana kultura manis pasha zemee ir nepareiza?

Es tev velreiz saku: HALAL galja ir uzspiesta ne-musulmanjiem pat rajonos, kur musulmanji ir mazakumaa, jo nav vairs pieejama ne-halal galja skolaas Tu sheit dod bilditi ar galjas un vegetarajam opcijaam, kads te sakars ar Halal? Kapeec ne-muslimiem tika teikts, ka tie var eest darzenjus un zivis ja negrib halal, bet musulmanji pashi nevar ne-halal galjas vietaa eest darzenjus ar zivim? Cik es dzirdeju vairakums tomeer pasuta muziku, tad kapeec shini gadijuma muzika tiek pasutita mazakumam?
16.05.2015 19:13 |

Reitings 2425
vispār jau ir opcija arī ņemt līdzi pusdienas, tādēļ vispār nesaprotu, kādēļ būtu jāuzspiež halal-isms
16.05.2015 19:17 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nesaprotu, kas jums pret halal gaļu, musulmaņu miesnieki nepatīk? Halal kaušanas princips ir sagādāt lopam maximāli maz sāpju un ciešanu, līdz ar to tas var būt arī humānāk par parasto kautuvi.
Manā dārziņā musulmaņu bērni ēd vistu un zivi, halal desiņas priekš grillēšanas tajos retajos gadījumos, kad mums ir uz ugunskura ceptas desiņas, nes vecāki. Nekādu problēmu!
16.05.2015 19:27 |

Reitings 2425
NordicBelle, nezinu vai tas bija tēmēts uz mani, bet jau minēju, ka man pret halal gaļu nekā nav, pietam pati to izvēlējos UK dzīvojot, jo tā ir lētāka (un diezgan ievērojami). Man nepatīk tas princips, ka iebraucējs ir iedzīvojis valstī tiktāl, ka uzspiež savus reliģiozos uzskatus.
16.05.2015 19:35 |

Reitings 180
Nesaprotu, kas jums pret halal gaļu, musulmaņu miesnieki nepatīk? Halal kaušanas princips ir sagādāt lopam maximāli maz sāpju un ciešanu, līdz ar to tas var būt arī humānāk par parasto kautuvi.
Manā dārziņā musulmaņu bērni ēd vistu un zivi, halal desiņas priekš grillēšanas tajos retajos gadījumos, kad mums ir uz ugunskura ceptas desiņas, nes vecāki. Nekādu problēmu!

Runa iet par to, ka viena kultura(galvenokart iebrauceji) uzspiezh savas tradicijas vietejiem iedzivotajiem. Ja nav mugurkaula, patriotisma un es kulturala relativiste, tad protams ir vienalga. Kas attiecas uz saapeem un cieshanaam, izklausaas, ka klausies tikai musulmanju un ebreju argumentus.

Dzivnieku aizsardzibas organizacijas tev nepiekritis un paldies Dievam daudzas valstis beidzot iztaisno savu "mugurkaulu" un aizliedz halal galju, pat liberaalas valstis kaa Danija pagajusho gadu aizliedza halal metodes.

"The Danish government has introduced a ban on the religious slaughter of animals for the production of kosher and halal meat.

The ban came into effect on Monday, and was defended by Agriculture and Food Minister Dan Jørgensen's announcement on Denmark’s TV2 that “animal rights come before religion.”"
16.05.2015 19:36 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
kingston, es atļaušos uz taviem "tu smirdi" līmeņa apvainojumiem neatbildēt :-D Bet jā, šo diskusiju lasot izskatās, ka jaunas asinis Latvijā nenāktu par sliktu - būtu kaut kāds izaicinājums, izaugsme, būtu ar ko ņemties. Citādi visi jau viens otru gandrz nograuzuši :-D
16.05.2015 19:45 |

Reitings 2425
man liekas, ka Latvijā var izdomāt citus veidus kā attīstīt sabiedrību, nav obligāti jāieved kvantums ar bezjēdzīgām mutēm, kuras jābaro tikai, lai izaicinātu sevi :)
16.05.2015 19:47 |

Reitings 3925
meooooww, tu man liekas jauc hindus ar musulmaniem. Indijaa ir diezgan ieveerojama musulmanu kopiena, tapat kaimnvalstii Pakistanaa ir ljoti liidziiga virtuve. Lielakaa dalja sho restoranu, gan aatrie, gan neaatrie ir musulmanju vadiiti, vinji edienu pasniedz citaadaak kaa hinduisti. Es to skaidroju ar to ka vinjiem patiik ar galju labi pieesties.

Man nepatīk tas princips, ka iebraucējs ir iedzīvojis valstī tiktāl, ka uzspiež savus reliģiozos uzskatus.

Zini, vinji lielaakaa dalja vairs nav nekaadi iebrauceeji un ir dzimushi attieciibagajaa valstii, iespeejams jau 4ajaa paaudzee, vinjiem ir pilsoniiba, arii taadiem kas valstii mazaak par 10 gadiem ir dziivojushi.

Veelrez atkaartoshu dlja asoba tupih, cilveeks, kas maksaa par eedienu ir tiesiigs prasiit kaadu to veelas. No vinju nodoklu naudas arii valsts skolas tiek uztureetas.

Latvieshiem jau patiik ja citi tiek represeeti un preseeti, laikam kaads pagaatnes paari dariijumu komplekss. Kas bernibaa ir tikushis seksuaali izmantoti, pieaugot pashi kljust ar seksualam varmakaam.
16.05.2015 19:51 |

Reitings 3925
Latvieshu vietaa gan es pakluseetu par citu valstu labveeliibu. Latveshi ir pietiekoshi ekspluateejushi UK, Iirijas, Zviedrijas, Vaacijas sociaalo garantiju labumus- pabalsti, skolas, b/d, mediciina, pirms vispaar kaut ko nodoklos samaksaaja.
16.05.2015 19:58 |

Reitings 180
NordicBelle: Nu gan, kur es tevi aizvainoju? Es kautko nepareizu esu pateicis? Ja es tevi aizvainoju ar faktiem, tad ludzu atvaino.

Patriotismu un kulturalo relativismu es piesaucu vispareji un nebija domats tev personigi, jo ir daudzas, kuras uzskata, ka Latvijas kultura ir nezinkapec jaizmaina ar cilvekiem, kuriem musu pamatradicijas pat nav pienjemamas.

Quince: Laikam neatbildesi uz manu jautajumu par muziku?

Veelrez atkaartoshu dlja asoba tupih, cilveeks, kas maksaa par eedienu ir tiesiigs prasiit kaadu to veelas. No vinju nodoklu naudas arii valsts skolas tiek uztureetas.

Latvieshiem jau patiik ja citi tiek represeeti un preseeti, laikam kaads pagaatnes paari dariijumu komplekss. Kas bernibaa ir tikushis seksuaali izmantoti, pieaugot pashi kljust ar seksualam varmakaam.

Dlja umnjikov, kopsh kura laika MAZAKUMS maksaa vairak par VAIRAKUMU? Tu vispar lasi ko mees tev rakstam? 7% vai cik tur Harrowaa bija nosaka 93% procentiem, ka vajag eest Halal galju...

Kur tu redzi kadu Eiropaa, kas tiek represeets?
16.05.2015 20:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits