transseksualitāte

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
Rakstu šo tēmu tādēļ, ka ļoti sāp, un realitātē vēl nezinu, kuram uz pleca varu paraudāt.

Pirms kāda laika iepazinos ar vīrieti. Klikšķis bija acumirklī, tāda sajūta, ka pazīsti cilvēku jau no iepriekšējās dzīves (kurām ne es, ne viņš neticam). Personība, intereses, smarža, attieksme, bērnība, sekss, pilnīgi viss bija tik līdzīgi, perfekti saprotams un ideāls. Mums kopā bija tik labi... Nevienas no manām iepriekšējām attiecībām pat tuvu nestāv. Esmu iemīlējusies pilnīgi līdz ausīm, viņš arī.

Vīrietis viņš ir ļoti androgīns. Skaists, ļoti kopts, diezgan gari tumši mati, augums stalts, apģērbs ļoti labs un pārdomāts bet pilnīgs unisex. Mani tas nekad nemulsināja, acīmredzot esmu brīvdomātāja. Bet attiecību laikā bija dažādas niecīgas lietas, par ko viņš runāja - no viņa bērnības, ikdienas, attiecībām - kas man lika domāt, ka varbūt viņš ir transseksuāls. Sākumā šķita neticami, domāju, viņš vienkārši ir ļoti androgīns, nebaidās darīt, ko un kā grib, transseksuāļi taču negaida līdz 26 gadu vecumam utt.

Vakar beidzot sāku par šo tēmu runāt ar viņu. Runājām par precēšanos un es domāju, ka ilgāk vairs nevar atlikt šo jautājumu. Agrāk jau it kā bija pacelts pāris reizes, bet viņš vienmēr kļuva ļoti nervozs, un es arī īsti negribēju no viņa paša to dzirdēt, jo domāju, tiklīdz viņš pateiks, viss beigsies un mēs šķirsimies. Tā arī notika. Vakar sēdējām viņa auto 3 stundas, lielākoties pilnīgā klusumā, runājām kopumā varbūt minūtes 30. Tik smagi bija. Viņš pateica, ka grib visas operācijas, hormonu terapiju, vārda maiņu. Nauda viņam ir, viņš var jebko darīt. Nolēmām šķirties.

Tik sāpīgi, ka viss beidzies... Gribētos viņa dēļ gandrīz vai sevi salauzt, mainīt orientāciju, bet protams neiespējami. Neticu, ka reiz vēl satikšu tādu cilvēku kā viņš, jo nekad iepriekš neesmu satikusi tādu, ar kuru man būtu tik labi, kurš būtu tik brīnišķīgs. Visu nakti nevarēju gulēt, tikai raudu nemitīgi. Sāp nenormāli.

:-(
12.05.2015 10:38 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Neesmu bijusi autores kurpēs, bet labi pazīstu otras kurpes un zinu, cik ļoti šie cilvēki vēlas būt pieņemti, akceptēti un normāli. Un cik ļoti viņiem sāpīgs temsts ir attiecības. Un cik ļoti grūti ir nosaukt luetas īstajos vārdos.
Protams, viņa kļūda, ka viņš to neizdarīja jau sākumā.
Bet es viņu saprotu. Laikam jau labāk nekā autori.
Manuprāt autore visu pārāk sarežģī. Tikai viņai pašai ir zināms, ko viņa var un ko nevar pieņemt. Tad nu arī būtu atbilstoši savai varēšanai jārīkojas nemokot tālāk ne sevi ne otru.

Bet varbūt Mnēmosine taisnība un es tā runāju tāpēc, ka autores kurpēs neesmu staigājusi. Var jau būt...
12.05.2015 13:02 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Esmu tik laimīga, ka viņu vispār satiku, iepazinu, un kādu laiku mēs bijām ļoti, ļoti tuvi.
nu tad dzívo laimíga tálák, ja jau viss ideáli? kad ir ideálas attiecíbas, tad neviens péc páris méneshiem neraud, bet dzívo ilgus gadus laimígi. es tavá vietá bútu ljoti, ljoti, ljoti dusmíga uz to vírieti/sievieti par to, ka no sákuma nebija atkláts.

maná skatíjumá tas ir tá pat, ja vírietis ar ko es tiktos 3 méneshus beidzot pateiktu, ka patiesíbá vinjsh ir precéjies, vinjam ir bérni un skjirties netaisás. mílétu vai né es vinju sútítu ellé ratá, tápat darítu tavá situácijá - meli ir meli, ko tur padarísi.
12.05.2015 13:16 |

Reitings 41
Rakstiet, ko gribat, man vienalga. Es vienkārši mēģinu te izrakstīt emocijas, lai nav jāraud nepārtraukti, lai paliek kaut nedaudz vieglāk.
12.05.2015 13:20 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Iespējams, tūlīt manā virzienā lidos akmeņi un arī pati autore šobrīd, sāpju kulminācijas mirklī, negribēs man piekrist, bet es Tevi, misery, sauktu par laimīgu cilvēku. Tu esi piedzīvojusi īstu mīlestību, tā ir viena no cilvēka dzīves virsotnēm.

Izturību.
12.05.2015 13:25 |

Reitings 5497
Varbūt labāk paņem pauzi arī savām emocijām? Pasauc draudzeni kādu ciemos ar čipsiem un aliņiem un paskatieties kādu stulbu komēdiju. Iz sērijas - amerikāņu pīrāgs vai hangovers. Aizej uz teātri, kino, dodies laivu beaucienā, pārgājienā, pierunā draugus doties velo braucienā ar teltīm. Pavasaris taču. Neatstāj sevi vienu ar savām domām. Lai paiet nedaudz laiks.
12.05.2015 13:27 |

Reitings 41
Iespējams, tūlīt manā virzienā lidos akmeņi un arī pati autore šobrīd, sāpju kulminācijas mirklī, negribēs man piekrist, bet es Tevi, misery, sauktu par laimīgu cilvēku. Tu esi piedzīvojusi īstu mīlestību, tā ir viena no cilvēka dzīves virsotnēm.

Godīgi, es domāju tāpat. Un tas ir gan labi, gan slikti. Labi, jo vienkārši nevaru aprakstīt, cik laimīga biju pēdējos mēnešus un cik daudz no šī cilvēka iemācījos. Slikti, jo šķiet, ka ar to mana dzīve ir galā, jo otrreiz tā justies un otru tādu cilvēku satikt šķiet neiespējami.

Inga, paldies, jau domāju, kurām draudzenēm aizrakstīt, kuras varētu satikt. Šonedēļ vēl 3 brīvdienas, grūti būs izdzīvot. Vakar no rīta vēl ar šo vīrieti plānojām, ka tajās 3 dienās aizbrauksim prom, pavadīsim visu laiku kopā, biju tik laimīga, bet šodien... :'-(
12.05.2015 13:47 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Es domāju, ka nevajag viņu tagad pamest vienu. Atbalsti viņu, palieciet par draugiem.
12.05.2015 13:50 |

Reitings 5497
Aizbrauciet ar draudzenēm kaut kur pa šīm trim dienām un iesaki viņsm izdarīt to pašu.
12.05.2015 14:17 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Biš aizdomājos... Nekad nesapratīšu vai tā tiešām ir nobīde smadzenēs cilvēkiem vai arī reāli kaut kāds sakars ar "piedzimšanu nepareizajā ķermenī" garīgā nozīmē. Man, kā faktu piekritējai, liekas, ka cilvēkiem ar šitām dzimumu maiņām utt, vienkārši pāris skrūves iztrūkst. Kā lai citādāk to izskaidro?
12.05.2015 14:34 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Paraudāsi, pāries.
Nekas. Ir, jāizsāp sāpe.
Ar to ir jāsamierinās. Tu neko mainīt nespēsi. Viņš līdz pēdējai stundiņai domās vairāk par sevi nekā par citiem un viņa psiholoģiskās problēmas ieņems pirmo vietu.
12.05.2015 14:38 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Nu jebkurā gadījumā.. ar ko šī šķiršanās ir īpašāka?
Viņš ir nolēmis iet pie citas :D tikai šoreiz tā cita ir viņš pats.
Tas, ka transseksuālis nemaina faktu , ka šī mīlestība bija īpašāka un sāpes trakākas nekā citu sieviešu šķiršanās un miila. Tāpēc... pāries :-)
Tā dzīvē notiek.
12.05.2015 14:41 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
meooooww, mees pashas vnk esam paaraak aprobezhotas un sabiedriibas aizspriedumiem apaugushas, attiistiibaa atpalikushas puritaaniskas amazones. Attiistiitaakajaa laikmetaa veesturee cilveekam nav dzimuma un dzimumloceklis ir tikai taads siikums bez kaa var arii iztikt un ko var nogriezt.
12.05.2015 14:47 |

Reitings 2425
quince, ja tu sevi pieskaiti pie aprobežotas un aizspriedumiem apaugušas sabiedrības daļas - labi tev... es uzskatu, ka man viss ir kārtībā, bet vienkārši ir interesanti, kurā brīdī cilvēkam aiziet uz īso un viņš izdomā, ka jāiet pat tādās galējībās, ka jāgriež sev nost tas krāniņs, jo viņam liekas, ka viņam vajadzētu būt sievietei.

Es vienkārši nespēju izprast (ar aprobežotību tur sakara nav, bet gan tīri no medicīniskā un FAKTU skatu punkta ;) ), kā var būtne, kuram hormoni, orgāni, instinkti utt ir pakārtoti viņa dzimumam, nu kurā brīdī un kādā sakarā vispār šim cilvēkam rodas doma, ka viņam vajadzētu būt pretējam dzimumam? No tīri fizioloģiskā viedokļa ... nu neticu es, ka no zila gaisa cilvēks var izdomāt, ka viņš nav tas, kas viņš ir. Es ticu, ka tas ir kaut kāds smadzeņu gļuks.
12.05.2015 14:52 |

Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
meooooww, Quinces teksts, manuprāt, bija jāuztver kā sarkasms ;-)
12.05.2015 14:54 |

Reitings 5497
Meooooww, redz ka var... Kā un kāpēc, tas ir vēl viens no neatbildamajiem jautājumiem.
12.05.2015 14:57 |

Reitings 2425
nu, varbūt arī... traki neiedziļinājos, bet tieši tikko izlasīju rakstu dailymail par to, ka viņš/viņa aizgājis uz primark, mēģinājis iet sieviesu ģērbtuvēs, bet viņam pateica, ka vīriešu ģērbtuves ir augšējā stāvā un nu viņš ir ļoti aizvainots, diskriminēts un kas tur vēl.... un sāku aizdomāties par šo jautājumu. Kuram tad īsti taisnība ir šādās situācijās? Liekas tad jau kurš katrs tagad var apgalvot - esmu transeksuālis un iešu sieviešu tualetēs un ģērbtuvēs utt.
12.05.2015 15:00 |

Reitings 2425
Meooooww, redz ka var... Kā un kāpēc, tas ir vēl viens no neatbildamajiem jautājumiem.

nu jā, tu vienā teikumā principā vienkārši pateici to pašu, ko es jau pateicu vairākos :D to, ka var, to jau es pati saprotu, bet mani interesē kādēļ un kas to visu izraisa.. jo, manuprāt, dabiskie instinkti cilvēkiem ir spēcīgāki par smadzenēm, bet šajos gadījumos tātad ir kaut kādas nobīdes.
12.05.2015 15:02 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Vnk ir jādzīvo tālāk. Tas ,kuras nosoda autori un saka -turpini būt kopā...Jūs pašas gribētu būt kopā mīlēties ar sievieti, iziet sabiedrībā saķērušās rociņās?
12.05.2015 15:17 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ir atšķirība vai brīžiem sievišķīgāk ģērbjas ,sievišķīgāka domāšana , vai arī reāli nomaina dzimumu, taisa operācijas
12.05.2015 15:20 |

Reitings 5497
Sniegpulkstenīte, tu tagan nu jau par kaut ko citu runā.... :)
12.05.2015 15:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits